Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: Pajek odpeljal vozilo na potep

Napisal/-a Pipita To mar 01, 2011 1:35 pm

Se pravi, da za avto in njegovo vzdržaevanje naj ne bi bilo težav glede na to da si ga lastiš. :vrum Težava je le v tem, ker ga ni kje parkirat v času ko si na faksu. Sem prav razumel? Sicer, če ni prihodka je težko ampak malo dvomim, da si ne moreš privoščiti 20 EUR na mesec za mestni avtobus. Ampak ker te ne poznam tega ne bom rekel. Bom pa rekel, da jih 90% tistih, ki prisegajo na luksuz in ima denar za mestni avtobus podlage za jamranje, ko dobijo položnico. :ne

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To mar 01, 2011 1:41 pm

Pipita je napisal/-a:Če greš na mestni avtobus se je potrebno drenjat. To pač ni sprejemljivo. :ne Pa kaj si ti ja nor, da bi se študentje s šestico v mesto vozili. Je pač lažje :vrum

To so novodobni študenti. Ko sem jst študiru (ravno tako na FGG) je bilo imeti avto tako kot sedaj helikopter.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 01, 2011 1:54 pm

Iz ene "lovske" v drugo "lovsko" - če boš hodil z busom na faks ne rabiš prodajat avtomobila - to ni povezano dejanje, da samo tisti, ki so brez avtov smejo uporabljati bus. :huh:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To mar 01, 2011 2:16 pm

To so sedaj samo še napadi in metanje polen pod noge. Glede časa pa, jaz ga pridobim na parkirišču, nekdo pa ga na cesti.

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita To mar 01, 2011 3:37 pm

Vsi :bere, ki bi se radi :vrum pripeljali do praga faxa so občasno :( volje, ker parkirajo :ne . Potem pa sledi :ue . Veliko bolje bi se bilo :vrum s trolo in privarčevati kak eurček za =I in nenazadnje :pij: .

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To mar 01, 2011 3:44 pm

Gosic je napisal/-a:To so sedaj samo še napadi in metanje polen pod noge. Glede časa pa, jaz ga pridobim na parkirišču, nekdo pa ga na cesti.

Nekateri ti poskušajo dopovedat, da je realnost taka: "Ni (dovolj) zastonj parkirišč in pika". Polena pod noge ti meče samo realnost in tvoje lastno dojemanje, ko jo začutiš (zraven pa še starši in punca - kar je bilo nepotrebno).

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To mar 01, 2011 4:54 pm

Pipita je napisal/-a:Vsi :bere, ki bi se radi :vrum pripeljali do praga faxa so občasno :( volje, ker parkirajo :ne . Potem pa sledi :ue . Veliko bolje bi se bilo :vrum s trolo in privarčevati kak eurček za =I in nenazadnje :pij: .

:lol:

bvb
Nov uporabnik

Napisal/-a bvb So mar 05, 2011 11:47 am

Gosic en bednik si. Naredil si prekršek in se zraven huduješ na vse ostale. Plati i čuti pa bo. Tudi sam se furam 60km na faks v eno smer, sepravi v obe 120km parkiram pa tam kjer lahko, če pa ne gre je pa še zmeraj plačljiva varianta na parkiriščih. Sam imam faks sicer na Kardeljevi ploščadi vem pa, da je kriza okrog gradbene. Se da dobiti parkplac, če te pa zagusti pa briši na tobačno pa bo.

Drugače se je pa voziti dražje kot stanovati - zraven bencina štej še stroške vzdrževanja, registracijo, dobro zavarovanje avta (npr za parking in stekla), sam imam pobuškanega totalno in že razbito vetrobransko steklo in je treba vse te stvari zavarovati (polni kasko) kar pa ni ravno poceni. Potlej pa še šteješ zabit čas v prometu, iskanje parkplaca, furanje itd...ni računice. Če si pa tak jack, da se nemorš sprehoditi do faksa potlej ti pa ni pomoči žal.

Hahaha pa ta je dobra, tip je polnoleten, potlej pa kliče starše, da mu rešijo nastali problem. :lol: :lol: Sicer je res, da se furam z očetovim avtom 3krat do 4krat na teden na faks, a plačam vse stroške sam, bi me oča nabil nekam kakor pa da mi hodi v Lj posebej zame po njegov avto, ki ga je odpeljal pajk.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ To mar 08, 2011 4:06 pm

Ti pač moraš imeti ful stroškov razen nekaj malega za bencin/nafto, glede na to da se z očetovim voziš 3-4x na teden. Večkrat verjetno tako nimaš faksa. Verjetno ne kupuješ gum, vinjete, plačuješ servisov.. ;)
Pa vem kako to zgleda, jaz sem se vozil precej časa na faks, pa še malo dlje kot ti.

Totaln offtopic, vem, sam tolk da je jasno da ni treba preveč pridigat avtorju teme.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To mar 15, 2011 2:03 pm

A ve kdo, kolk maksimalno visoko pnevmatiko/kolo še lahko lisice primejo oz pajek naloži? :D
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr mar 16, 2011 4:46 pm

Gosič, tako kot jaz ne vem zakaj imam luči, ti ne veš zakaj so znako ob cesti in kaj pomenijo. Plačal 1x v LJ in 1x v Izoli. Tega je že več kot 10 let in nikoli več. Pa še takat sem spregledal znak, j*** ga. Na invalidsko mesto tudi še nisem parkiral v življenju, ker mam spoštovanje do kolega, kateri se prevaža naokoli z vozičkom. Pa nima veze, če je tam prostih 10 invalidskih mest ne parkiram, čeprav vem, da v tistih petih minutah ne bo prletelo 10 invalidov z neba.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Če mar 17, 2011 9:08 am

Pipita je napisal/-a:Vsi :bere, ki bi se radi :vrum pripeljali do praga faxa so občasno :( volje, ker parkirajo :ne . Potem pa sledi :ue . Veliko bolje bi se bilo :vrum s trolo in privarčevati kak eurček za =I in nenazadnje :pij: .

No, no .. čist tko iz prve roke. Mene pride avtobus veliko dražje, kot pa če hodim z avtom na faks. Živim v okolici Ljubljane in prvo kar je bi moral 2 uri prej ustajat zaradi tako "super" povezave, drugo kar je bi mi avtobus ustavil samo na glavni postaji, nevem zakaj gre mimo vseh ostalih postajališč za avtobuse in se ustavi samo izrecno na glavni postaji. Od tam naprej moram potem imeti še karto za mestni promet, da se pripeljem do faksa, ali pa grem peš in si zabijem še dobre pol ure hoje.
Za nazaj pa spet ista pesem, čakat eno uro na avtobus.

Ko sem hodil še na srednjo šolo me je kombinirana karta prišla blizu takratnih 20 000 sit. Sedaj je še dražja in se mi nikakor ne splača ;)

Če bi bilo urejeno parkiraj in se pelji fora kot je pri Dolgem mostu tudi na Barju, na končni 19ke, bi pa definitivno parkiral in šel z 19ko v Ljubljano. :D

Glede parkirišč pa itak ... Vedno manj jih je, in vedno manj jih bo. Vsaj takih brezplačnih :huh:
Slika

Uporabniški avatar
Pipita
Novinec

Napisal/-a Pipita Če mar 17, 2011 11:20 am

Hm...tudi sam sem v enaki situaciji. S tem, da primestni avtobus vozi 2x na dan. Noro. =I Ampak tu ne gre za to vprašanje ali pride ceneje kompletna povezava z avtobusom do faxa (mestni + primestni), temveč za to ali te pride ceneje, če parkiraš na dolgem mostu in se nato napotiš s trolo do faxa ali pa kar direkt z avtom do faxa. Logično je, da če živiš v tako obrobnem mestu, kjer ni mestnega avtobusa, da se pelješ z avtom, če ga že imaš. Vprašanje je le kje ga boš parkiral. Tu pa nastopi vprašanje. Ali z avtom kar do praga (kakor to dela večina), ali pa izbereš malček manj komot varianto in greš na trolo (ta varianta namreč smrdi marsikomu).

Se pa strinjam, da če se že mora človek vsesti v avto, da pride nekam, se mu malo zamalo zdi, če mora potem še na trolo. Ampak j**i ga. Sami si izbiramo kje živimo in te poseldice moramo potem tudi sami plačevati. :huh:

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če mar 17, 2011 12:02 pm

T1cK0 je napisal/-a:No, no .. čist tko iz prve roke. Mene pride avtobus veliko dražje, kot pa če hodim z avtom na faks.

Pipita je napisal/-a:Hm...tudi sam sem v enaki situaciji.

Sem iz prve roke že slišal za takšne primere, očitno je tega kar nekaj. Res je žalostno, da je javni prevoz tako drag in tako slabo urejen. Pri tem se ustvarja dodatna gužva na cesti, okolje bistveno bolj trpi, parkirnih mest primanjkuje.. Naloga politikov je, da takšne anomalije odpravijo, tu so razočarali na celi črti (s tem mislim na vlade zadnjih 10 let, ker ta problem ni nastal čez noč).

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ Če mar 17, 2011 7:52 pm

in potem se zaradi tega še bolj ukinjajo primestni avtobusni prevozi
litr bencina, litr olja ;)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Če mar 17, 2011 8:19 pm

Ja drago je.. tamala hodi v srednjo, cca 35km z busom pa je polna karta 140+€ ... nevem, men se zdi to waaaay preveč :roll:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če mar 17, 2011 9:21 pm

NejcZ je napisal/-a:Ja drago je.. tamala hodi v srednjo, cca 35km z busom pa je polna karta 140+€ ... nevem, men se zdi to waaaay preveč :roll:

Do Celja? Kam so šle cene...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Pe mar 18, 2011 3:39 pm

Ja no, privatniki imajo okoli 60€ :D (pač minimalnim prijavljenim dohodkom, pred bajto pa cel vozni park hehe) Ampak to je za drugo temo^^

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Pe mar 18, 2011 5:31 pm

NejcZ je napisal/-a:Ja drago je.. tamala hodi v srednjo, cca 35km z busom pa je polna karta 140+€ ... nevem, men se zdi to waaaay preveč :roll:

možnosti vlaka ni? ta je dosti cenejši kot avtobus
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe mar 18, 2011 6:31 pm

pixie je napisal/-a:

možnosti vlaka ni? ta je dosti cenejši kot avtobus

Mozirje - Celje žal ne. Najbližje potencialno postajališče Šmartno ob Paki (par km stran).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov