Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Re: Že kaj gledate v prihodnost ko bo bencin 2eur/liter ?

Napisal/-a MRV Sr mar 14, 2012 7:58 am

jaz je nisem

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr mar 14, 2012 8:03 am

sašo5 je napisal/-a:Koliko vem ima Italija 1.80 (v obmejnem pasu 1.65) Avstrija im Ogri podobno cca 1.60, Cro je cenejša pri nafti in kurilcu.......tako da se kr nekak še držimo.. :D

V obmejnem pasu je cena za liter bencina v avstriji 1.45€ (avstrija).
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr mar 14, 2012 8:10 am

jack86 je napisal/-a:Itak da ne gre brez tega ;)

zaradi delitev na leve, desne in na tiste na sredini bodo teme zaprte.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr mar 14, 2012 8:55 am

adis je napisal/-a:ne morete, da ne bi politike vmešavali mar ne?
Jaz pa menim, da je bežanje pred vsakim omenjanjem politike nezdravo.

Res da je to avtomobilski forum, kjer se naj načeloma v bistvu ne bi ukvarjali s politiko, ampak vsaj v tej konkretni temi IMO ne bo nič narobe.
Navsezadnje so pri nas (pa tudi sicer v EU) maloprodajne cene goriva zelo odvisne tudi od politike, ki odloča o višini davkov in trošarin, slednje dvoje pa je pretežni del končne cene vsakega litra... Če imamo široko debato o cenah goriv, je torej politika njen pomemben del, ki ga ne gre prepovedati, sicer debato osiromašimo.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr mar 14, 2012 10:08 am

nebivedu je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:Koliko vem ima Italija 1.80 (v obmejnem pasu 1.65) Avstrija im Ogri podobno cca 1.60, Cro je cenejša pri nafti in kurilcu.......tako da se kr nekak še držimo.. :D

V obmejnem pasu je cena za liter bencina v avstriji 1.45€ (avstrija).

Po AMZS http://www.amzs.si/?podrocje=18

je v avstriji 95 bencin cenejši kot pri nas. Zanimivo koliko predvolilnih obljub se lahko pozabi v rekordno kratkem času.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Sr mar 14, 2012 12:05 pm

Dejte prosim razmišljat še v drugi luči... od kje naj država pobere denar za socialne transferje? Ne vem koliko ljudi je brezposelnih, ki so upravičeni do nadomestil, št. upokojencev se viša, št. ljudi, ki živijo pod pragom revščine se veča iz dneva v dan... od kod mislite da bo država dobila ta denar? Vse te kategorije + vsa javna uprava + nekaj družbenih parazitov so neto prejemniki denarja iz proračuna. Trošarin se ne gre nižat, ker to pomeni izpad dohodka v proračun, kar pomeni da bo treba to od nekje drugje pokrit. Zapisali smo v ustavo neko zlato pravilo o največjem odstotku zadolžitve naše države in žal smo že zelo zelo blizu tega odstotka.
Tisti ki tulite naj zmanjšajo javno upravo... ja uredu, kam pa potem z temi ljudmi? Na zavod? Da bodo prejemniki nadomestil? Kaj se je s tem rešilo?
Žal neke enostavne rešitve ni.
Lahko največ naredite s tem, da se ne vozite za vsako neumnost z avtom.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Sr mar 14, 2012 12:28 pm

v trošarine se ne bi pičili, če ne bi to janezek obljubljal v njegovem programu in vsem lagal!

oh, veš koliko denarja držawa požre, od davkov, troašrin, cestnin itd itd.. ampak ga tudi pokradejo, dajo

grčiji, kupijo patrije itd!!
Zadnjič spremenil zuzek, dne Če mar 15, 2012 7:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Sr mar 14, 2012 12:43 pm

zuzek je napisal/-a:v trošarine se ne bi pičili, če ne bi to janezek obljubljal v njegovem programu in vsem lagal!
oh, boš koliko denarja držawa požre, od davkov, troašrin, cestnin itd itd.. ampak ga tudi pokradejo, dajo

Žal smo denar za Grčijo MORALI dati, ker je prišla taka direktiva iz Bruslja.
Glede Patrij... leta 91 nismo imeli ničesar, sanjali smo o članstvu v Natu, o dobro oboroženi in opremljeni vojski, vse bi dali, da bi se kdo zavzel za nas.... narod, ki se ni sam sosoben ubraniti pred vpadom agresorja, si ne zasluži obstoja (žal smo izredno invazivna živalska vrsta)
Kar se tiče zavajanja našega Ivana Janeza Janše iz Trente... če ga je kdo volil zaradi te predvolilne obljube, mislim da ni zrel, da ima volilno pravico.

Lejte... sej meni gre tudi na živce, da me celoten sistem lupi na vsakem koraku... po drugi strani pa, če pomislim, da mi policija ne bo izstavila računa, če bom rabil njihovo pomoč, da mi z urejenim zdravstvenim zavarovanjem ne bodo pred nudenjem prve pomoči izstavili račun, da vem, da se otroci lahko še relativno poceni šolajo, da socialne pomoči potrebnim še lahko zagotovimo preživetje... vidim nek smisel.
Treba je samo zminimizirat zlorabe te pomoči.

Lp
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 14, 2012 2:40 pm

Kritik je napisal/-a:Dejte prosim razmišljat še v drugi luči... od kje naj država pobere denar za socialne transferje? Ne vem koliko ljudi je brezposelnih, ki so upravičeni do nadomestil, št. upokojencev se viša, št. ljudi, ki živijo pod pragom revščine se veča iz dneva v dan... od kod mislite da bo država dobila ta denar? Vse te kategorije + vsa javna uprava + nekaj družbenih parazitov so neto prejemniki denarja iz proračuna. Trošarin se ne gre nižat, ker to pomeni izpad dohodka v proračun, kar pomeni da bo treba to od nekje drugje pokrit. Zapisali smo v ustavo neko zlato pravilo o največjem odstotku zadolžitve naše države in žal smo že zelo zelo blizu tega odstotka.
Tisti ki tulite naj zmanjšajo javno upravo... ja uredu, kam pa potem z temi ljudmi? Na zavod? Da bodo prejemniki nadomestil? Kaj se je s tem rešilo?

Lp

Kritik je napisal/-a:Lejte... sej meni gre tudi na živce, da me celoten sistem lupi na vsakem koraku... po drugi strani pa, če pomislim, da mi policija ne bo izstavila računa, če bom rabil njihovo pomoč, da mi z urejenim zdravstvenim zavarovanjem ne bodo pred nudenjem prve pomoči izstavili račun, da vem, da se otroci lahko še relativno poceni šolajo, da socialne pomoči potrebnim še lahko zagotovimo preživetje... vidim nek smisel.

Lp

Zame je tvoje celotno razmišljanje zgrešeno in trapasto!

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san Sr mar 14, 2012 2:53 pm

Prihodnost je v elektriki in sončnih celicah.........

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Sr mar 14, 2012 3:05 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:Dejte prosim razmišljat še v drugi luči... od kje naj država pobere denar za socialne transferje? Ne vem koliko ljudi je brezposelnih, ki so upravičeni do nadomestil, št. upokojencev se viša, št. ljudi, ki živijo pod pragom revščine se veča iz dneva v dan... od kod mislite da bo država dobila ta denar? Vse te kategorije + vsa javna uprava + nekaj družbenih parazitov so neto prejemniki denarja iz proračuna. Trošarin se ne gre nižat, ker to pomeni izpad dohodka v proračun, kar pomeni da bo treba to od nekje drugje pokrit. Zapisali smo v ustavo neko zlato pravilo o največjem odstotku zadolžitve naše države in žal smo že zelo zelo blizu tega odstotka.

Lp

Kritik je napisal/-a:Lejte... sej meni gre tudi na živce, da me celoten sistem lupi na vsakem koraku... po drugi strani pa, če pomislim, da mi policija ne bo izstavila računa, če bom rabil njihovo pomoč, da mi z urejenim zdravstvenim zavarovanjem ne bodo pred nudenjem prve pomoči izstavili račun, da vem, da se otroci lahko še relativno poceni šolajo, da socialne pomoči potrebnim še lahko zagotovimo preživetje... vidim nek smisel.

Lp

Zame je tvoje celotno razmišljanje zgrešeno in trapasto!

Hvala za tvoje mnenje.

Lp
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 14, 2012 3:06 pm

Yagi-san je napisal/-a:Prihodnost je v elektriki in sončnih celicah.........

Zakaj že? V čem bo razlika?

JureV
Novinec

Napisal/-a JureV Sr mar 14, 2012 3:33 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Yagi-san je napisal/-a:Prihodnost je v elektriki in sončnih celicah.........

Zakaj že? V čem bo razlika?

Lastna sončna elektrarna na strehi - ogrevanje, topla voda, el.avto, skuter...presežek spustiš v omrežje in ga zaračunaš
Bio čistilna naprava za odplake
Rezervoar za deževno vodo 10m3 - za tuš, wc, pralni stroj, pomivalni stroj, vse razen vode za pitje in kuho

To je prihodnost, ki si jo lahko privoščijo samo bogatuni, za zdaj:)
Bi pa bil tako najbolj neodvisen od države, je pa to investicija na dolgi rok.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 14, 2012 3:41 pm

JureV je napisal/-a:Lastna sončna elektrarna na strehi - ogrevanje, topla voda, el.avto, skuter...presežek spustiš v omrežje in ga zaračunaš
Bio čistilna naprava za odplake
Rezervoar za deževno vodo 10m3 - za tuš, wc, pralni stroj, pomivalni stroj, vse razen vode za pitje in kuho

To je prihodnost, ki si jo lahko privoščijo samo bogatuni, za zdaj:)
Bi pa bil tako najbolj neodvisen od države, je pa to investicija na dolgi rok.

ha hahha! Ti resno verjameš v odebeljeni tisk :lol: ??!!

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr mar 14, 2012 3:52 pm

Kritik je napisal/-a:
zuzek je napisal/-a:v trošarine se ne bi pičili, če ne bi to janezek obljubljal v njegovem programu in vsem lagal!
oh, boš koliko denarja držawa požre, od davkov, troašrin, cestnin itd itd.. ampak ga tudi pokradejo, dajo

Glede Patrij... leta 91 nismo imeli ničesar, sanjali smo o članstvu v Natu, o dobro oboroženi in opremljeni vojski, vse bi dali, da bi se kdo zavzel za nas.... narod, ki se ni sam sosoben ubraniti pred vpadom agresorja, si ne zasluži obstoja (žal smo izredno invazivna živalska vrsta)
Kar se tiče zavajanja našega Ivana Janeza Janše iz Trente... če ga je kdo volil zaradi te predvolilne obljube, mislim da ni zrel, da ima volilno pravico.

Lejte... sej meni gre tudi na živce, da me celoten sistem lupi na vsakem koraku... po drugi strani pa, če pomislim, da mi policija ne bo izstavila računa, če bom rabil njihovo pomoč, da mi z urejenim zdravstvenim zavarovanjem ne bodo pred nudenjem prve pomoči izstavili račun, da vem, da se otroci lahko še relativno poceni šolajo, da socialne pomoči potrebnim še lahko zagotovimo preživetje... vidim nek smisel.

Lp

Vse to imamo, vendar moraš vedeti, da smo v EU, kjer naj bi vse to nudili tudi ostalim iz območja EU. Kar se tiče zdravstvenega zavarovanja je "dober" samo za Slovence, tujec pa veselo plačuje, ko se zdravi pri nas. Dodatno zdravstveno zavarovanje je neumnost. Boljše bi bilo, če bi imeli namesto tega razne dodatke (dodatek za zdravnika vsake 3 mesece po 10 eur, dodatek na zdravila max. 10 eur letno, dodatek na prevoze max. 10 eur, dodatek po 10 eur na dan za bivanje v bolnišnici max. 20 dni na leto).

Plačeval bi tisti, ki bi to koristil, pa vzajemna ne bi kovala vsakoletnih dobičkov, saj bi denar prišel direktno do ustanove kjer bi se zdravil. Po drugi strani pa tudi nisi upravičen do raznih pripomočkov, ki jih ljudje potrebujejo, potem pa zbiramo zamaške. Zdaj se pa vpraš, kaj je boljše za posameznika, nekoga, ki nima zaposlitve.

Potem zaposleni v javni upravi. Praviš kam z njimi. Lej mene noben ne vpraša kaj bom, če ne bo službe. Ravno tako mora to veljati za nekoga, ki dela v javni upravi. Sorry, če ni dela zate pojdi nekam, kjer je. S logiko tu ne smemo varčevati začnite drugje ne bomo prišli nikamor, ker lahko to reče vsak, ki je pridobil neke ugodnosti. Če je pa tako naj pa potem javna uprava zaposli vse te delavce, ki so izgubili delo v preteklosti, tudi tujce. Zdaj pa premisli ali ni ravno zato, čedalje več ljudi brezposelnih, večja revščina, ker se denar porablja za stvari, ki nimajo dodane vrednosti. Če pa ne verjameš pa prim telefon v roke pa imenik in začni klicat ali pa pošiljat e-mail po raznih javnih zavodih pa boš videl koliko delajo. Potem pa še enako stori v gospodarstvu. V naši firmi ti naročnik odda naročilo čez noč, napiše rok dostave-uro, pa se znajdi kakor hočeš. Na koncu moraš sam prosit naročnika, če se da kaj podaljšati rok. V javni upravi se ne spoštuje nobenega roka, ki je tudi zakonsko določen.

Glede trošerin pa samo tole. Z naraščanjem cene goriv, bo padala in tudi že pada poraba goriva, tako, da neke bistvene razlike za proračun ne bo. Imamo bistveno prenizke trošarine na alkohol in tobak. Piješ sok pa te pride dražje kot nekoga, ki pije pivo, pa še večjo količino dobi.
Se vidmo ko se zagledamo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 14, 2012 5:20 pm

Kritik je napisal/-a:

Lp

Nič nismo MORALI dati, čehi tudi niso dali nič pa jih nihče ni vrgel iz EU, naši pač nimajo hrbtenice...nekak o hlapcih in podobne zgodbe..sound familiar?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr mar 14, 2012 5:28 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:

Lp

Nič nismo MORALI dati, čehi tudi niso dali nič pa jih nihče ni vrgel iz EU, naši pač nimajo hrbtenice...nekak o hlapcih in podobne zgodbe..sound familiar?

Mogoče se po tihem zavedajo, da bomo končali tako kot Grčija, pa dajejo denar, da ga bomo pozneje tudi mi dobili! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr mar 14, 2012 5:31 pm

Ko bi nam vsaj kaj dali/odpisali. Če pridemo tako daleč, smo adijo iz EU, smo pač premajhni, da bi se ubadali z nami. Sicer se sprašujem, če ne bi to, da nas vržejo iz EU in EVRA pravzaprav bilo pozitivno za nas :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Sr mar 14, 2012 8:27 pm

cruiser1 je napisal/-a:Pri nas v službi dela študent, ki si je lani s svojim denarjem kupil novo KIO za cca 12.000eur!! Tudi nekateri ostali študenti nimajo prav poceni avtomobilov. Pismo, jaz za vse moje avtomobile skupaj, ki sem jih imel in imam nisem plačal 12.000eur!! :lol: Ne mi govorit, da so ljudje danes reveži, ki nič nimajo in so zato nesrečni !

Moram da vprašam, kateri avto pa voziš ?
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr mar 14, 2012 9:08 pm

evolva je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Pri nas v službi dela študent, ki si je lani s svojim denarjem kupil novo KIO za cca 12.000eur!! Tudi nekateri ostali študenti nimajo prav poceni avtomobilov. Pismo, jaz za vse moje avtomobile skupaj, ki sem jih imel in imam nisem plačal 12.000eur!! :lol: Ne mi govorit, da so ljudje danes reveži, ki nič nimajo in so zato nesrečni !

Moram da vprašam, kateri avto pa voziš ?

Zakaj? Se ti ti zdi pomebno?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov