Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po jan 12, 2004 8:40 pm

@stari: he he bom mel jaz 19" gor a bo dost fer :lol: :lol:

@alexpag: če se ne motim ima multitronic na volanu za menjat, tiptronic ma pa na menjalniku gor in dol :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Po jan 12, 2004 9:44 pm

Ne rajš :))) Če boš 19 mel gor se še zmesta premaknu ne boš. :))))
Jest, ko dam gor 17 je v primerjavi z zimskimi, kot bi imel svinčene uteži na "nogah"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jan 13, 2004 12:05 am

Stari je napisal/-a:Ja Maky. bliža se spomlad, kdaj bova izvedla DIEZEL DRAG ??:)))

Pa sta vidva normalna. Potem mi ne bomo mogli dragat ene pol ure, preden se vse skadi.

Glede tiscanja vprasaj ti to raje na VW-Audi forumu Zvoneta, bo bolj tehnicno povedal. Ni pa dizl za kaksne tilte delat po AC, se bos prevec zasekiral ker bo poraba kazala vec kot 5l. :twisted: :mrgreen:

( heeeec noooooo )
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 13, 2004 7:14 pm

Itak tvoje so vedno pikre... :twisted:

Uporabniški avatar
VIGI
Nov uporabnik

Napisal/-a VIGI To jan 13, 2004 8:49 pm

Pozdravljeni!
Sam nimam nič proti avtomobilom na diesel pogon, ravno nasprotno, menim, da je to ena izmed najboljših izbir za lastnika, ki opravlja letno VSAJ 30.000 km. Po mojem okusu bi tak avto moral biti v opciji z avtomatskim menjalnikom.
Dejstvo pa je, da tudi ti avtomobili pijejo več, kakor to večina ljudi javno pove. Namreč vse je odvisno od načina vožnje. Ne oporekam, tudi s 5-6l/100km se da peljati, beri paziti na porabo. V kolikor se pa pelješ tako kot se zagre, pa lahko poraba doseže neverjetno visoko številko. Iz lasnih izkušenj vam povem, da mi je MB E 220 CDI pil 12,5l/100km na relaciji Celje – Beograd, (cca 550km, od tega 450km avtoceste) pri povprečni hitrosti okoli 160km/h. Po avtocesti sem ga sicer tiščal do 200km/h. Prav tako imam izkušnje z MB C 270 CDI avtomatik. Ta je pil ob štirih potnikih 17,5l/100km. Sicer je bil vožen cca 150km po regionalni cesti, ki je dokaj vijugasta in priznam, nisem ga šparu. Da ne bo pomote, ko sem se vsedel za volan je imel avto že povprečno porabo 8,9l/100km z cca 300km prevoženimi kilometri.
Ja, da se peljati tako ali drugače. Strinjam se tudi, da so čedalje manj glasni diesel motorji, kar je zelo pohvalno, vendar pa ne morejo in ne morejo pričarati tistega svilenega zvoka, kot pri bencincih. Sam naredim letno okoli 12.000 km in ob mojem nakupu avtomobila ter kalkulaciji začetne cene avta, stroška goriva, servisnih intervalov, ki so bili pri dieselih enkrat krajši kot pri bencinarjih, mi je računica pokazala, da je vseeno ali tega ali onega. S tem, da je potem zmagal bencinc, ki je po mojem boljši zame.
Želim vam veliko lepih trenutkov ob vožnji, tako dieselov, kot bencincev.

Uporabniški avatar
swiftrider
Novinec

Kraj: črnuče

Napisal/-a swiftrider To jan 13, 2004 9:08 pm

kokr jst vem v volkswagnovem koncernu potovalni računalniki ne lažejo tok, usaj ne glede kok maš še km do praznga, ponavad je še 70km rezerve.
Sam maky, zakaj že uradn drag? Zakaj?

p.s. kmetje bi bli veseli takega traktorja če nebi bl smrdeu k gnoj... :?

Uporabniški avatar
kdk
Uporabnik

Napisal/-a kdk To jan 13, 2004 10:47 pm

No in potem me tast vpraša kaj je narobe z njegovim novim Golfom TDI, da mu povprečno pije 7 litrov čeprav so mu v trgovini rekli da ima porabo 4,6
( nihče pa mu ni povedal da v idealnih pogojih )
Fantje 100 konjev je treba z nečim nahranit !

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini To jan 13, 2004 10:58 pm

VIGI je napisal/-a:Pozdravljeni!
Sam nimam nič proti avtomobilom na diesel pogon, ravno nasprotno, menim, da je to ena izmed najboljših izbir za lastnika, ki opravlja letno VSAJ 30.000 km. Po mojem okusu bi tak avto moral biti v opciji z avtomatskim menjalnikom.
Dejstvo pa je, da tudi ti avtomobili pijejo več, kakor to večina ljudi javno pove. Namreč vse je odvisno od načina vožnje. Ne oporekam, tudi s 5-6l/100km se da peljati, beri paziti na porabo. V kolikor se pa pelješ tako kot se zagre, pa lahko poraba doseže neverjetno visoko številko. Iz lasnih izkušenj vam povem, da mi je MB E 220 CDI pil 12,5l/100km na relaciji Celje – Beograd, (cca 550km, od tega 450km avtoceste) pri povprečni hitrosti okoli 160km/h. Po avtocesti sem ga sicer tiščal do 200km/h. Prav tako imam izkušnje z MB C 270 CDI avtomatik. Ta je pil ob štirih potnikih 17,5l/100km. Sicer je bil vožen cca 150km po regionalni cesti, ki je dokaj vijugasta in priznam, nisem ga šparu. Da ne bo pomote, ko sem se vsedel za volan je imel avto že povprečno porabo 8,9l/100km z cca 300km prevoženimi kilometri.
Ja, da se peljati tako ali drugače. Strinjam se tudi, da so čedalje manj glasni diesel motorji, kar je zelo pohvalno, vendar pa ne morejo in ne morejo pričarati tistega svilenega zvoka, kot pri bencincih. Sam naredim letno okoli 12.000 km in ob mojem nakupu avtomobila ter kalkulaciji začetne cene avta, stroška goriva, servisnih intervalov, ki so bili pri dieselih enkrat krajši kot pri bencinarjih, mi je računica pokazala, da je vseeno ali tega ali onega. S tem, da je potem zmagal bencinc, ki je po mojem boljši zame.

Če poveš kdo si in od kod si ti bom jutr dal za ene 4 runde piva!!!!!!!!!
Pametnemu in poštenemu človeku bi dau rad za pivo!!!!!!

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 13, 2004 11:12 pm

Ja dejstvo je, da tudi vsi dizli ne pijejo enako. Ne vem kako, ampak kolega je nabavil novega forda, tisti mali transportni kot focus in je nad porabo razočaran. Pod 8 ne pride . Povprečno 9-10l. In tudi pri Peugeot-u, ni drugače. Kolega ima novega 307 in je tudi razočaran, ker je mislil, da mu bo pil toliko, kot je videl pri meni, 6-7l. Ne vem sliši se neumno, ampak po tem kar sem slišal od prijateljev, ki imajo dizle drugih firm, že mora biti tako.
Samo če primerjam SHARANA (1.7 ton težka beštija) z katerim se vozimo na "šiht" in ima povrečno, po bordu SAMO 7.5 litrov. In to z vožnjo po avtoceti 160-180km/h, mestu.. Potem res ne vem, kako kolega z 307 le z težavo pride na takšne porabo.
Lahko rečem da, DIEZEL POWAH VW- Audi..RULZ :)
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne To jan 13, 2004 11:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
BadBoy
Nov uporabnik

Napisal/-a BadBoy To jan 13, 2004 11:14 pm

Meni je pa samo to cudno, da vsi k majo tdi pranijo da je ful bolsi kot bencinar?Nevem pa, zakaj ne primerjajo dizle z bencinarji in turbodizle z turbo bencinarji.Tdi gre dobro samo zaradi turbine, bencinar gre pa tudi brez, kaj sele z turbino.Glede porabe pa je pri idealnih pogojih dizel boljši za kaksen litre, ce ga pa teras se bo pa krepko priblizal bencinarju. 8)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To jan 13, 2004 11:14 pm

Sam res, tapru post, pa že rastura sceno... hehe ...Točn tak je in nič drugače...

Fantje, a vm neki povem, kok ga js šopam, če hočem. Sm mel 110KM dizla p307 s povpr.por. 5.4 po normativih. Z njim sem naredu cca 1000km in sem mel porabo 11.6. Pa nism se nč ustavlov, vožnja po podeželjskih cestah, malo mestne in ena tretjina avtoceste... Tko da - dizl tud pije, če mu daš komando tko kot je treba. :)
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 13, 2004 11:22 pm

Itak logično da pijejo. Tudi preko 10l če treba. Neki ma more dati od sebe. Samo naj se tema ne sprevrže spet v vojno med benzinarji in diezeli, ker je bedarija. Mnogi, ki si trenutno lastimo "naftaše", smo imeli že prej benzinarje in jih bomo v prihodnosti še kdaj tudi imeli.
Tako da bistvo teme sploh ni "u dizel je boljš, mater benzinarji majo lepši zvok"
Ja no, sem pogledal nazaj...izzival si jih pa ti MAKY..:)) Kot bi bili v dveh taborih..Smo v vrtcu ? :)
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne To jan 13, 2004 11:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To jan 13, 2004 11:24 pm

Ja sej treba je vse probat, zato bom tut jaz enkrat dizla kupu.

oo7
Nov uporabnik

Kraj: here , there , everywhere

Napisal/-a oo7 To jan 13, 2004 11:25 pm

sej je res da dizli tud včas mal več popijejo sam ta navor uhh nč ni lepšga k se peleš po avtocesti po klancu gor pa maš v 5.šaltngi :twisted: pohodš stopalko pa še kr vleče k žvau ..

sam more pa met turbinco seveda pa saj 130 kavalov :D
To sm jst ja , Blond ..... Janez Blond

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 13, 2004 11:26 pm

Itak, tako sem tudi jest storil. Samo naslednji, bo sigurno benzinar z majhno kubikaturo in turbino. Ala EVO, IMPREZA ( Ya wright:) More like 2.0 T.:cry:
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne To jan 13, 2004 11:28 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To jan 13, 2004 11:26 pm

oo7 je napisal/-a:sej je res da dizli tud včas mal več popijejo sam ta navor uhh nč ni lepšga k se peleš po avtocesti po klancu gor pa maš v 5.šaltngi :twisted: pohodš stopalko pa še kr vleče k žvau ..

Ja sam včasih se pa tut faj pokadi.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 13, 2004 11:27 pm

Ja samo veš kako to presenetiš unga odzadaj, ker obstane na mestu. Zakon stari. Sploh ne ve kaj ga je doletel. Ni šans da bi te pol dohitel :)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jan 13, 2004 11:27 pm

gregorgti je napisal/-a:
VIGI je napisal/-a:Pozdravljeni!

Če poveš kdo si in od kod si ti bom jutr dal za ene 4 runde piva!!!!!!!!!
Pametnemu in poštenemu človeku bi dau rad za pivo!!!!!!

Pa pripelji kaksnega kolega sabo, ker jaz tudi pridem zraven pa dobis se odmene kaksen hmelj.

TI SI Slika Mater sam res, prvi post pa raztura v nulo. Model Slika

SlikaSlikaSlikaSlikaSlika
SlikaSlika

oo7
Nov uporabnik

Kraj: here , there , everywhere

Napisal/-a oo7 To jan 13, 2004 11:30 pm

alexpag je napisal/-a:
oo7 je napisal/-a:sej je res da dizli tud včas mal več popijejo sam ta navor uhh nč ni lepšga k se peleš po avtocesti po klancu gor pa maš v 5.šaltngi :twisted: pohodš stopalko pa še kr vleče k žvau ..

Ja sam včasih se pa tut faj pokadi.

Jah vsaka medalja ma 2 strani al kako bi se izrazu :D :D :P
To sm jst ja , Blond ..... Janez Blond

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair To jan 13, 2004 11:34 pm

Stari mislim da ni nobene vojne. Samo misljenja. Maky je podal samo mnjenje, ker ga moti zakaj toliko kritiziramo dizl.

Ves kater je pa se lepsi obcutek. Ko se ti kadi pa se matra pa matra SAAB novi 3.0tdcididitcžšđ al kaj jaz vem kaj je vse imel nametano tam zadaj. Pa ne more in ne more :mrgreen: To je sele filling. Ni pa filing, ko zacne potem smrdet v tvoji kabini :har ( ok spet se malo hecam samo nisem mogel, da ne bi napisal -> se opravicujem :wink: )
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov