Bel-Tirid je napisal/-a:Če se spravljajo na prostornino, naj dvignejo še za turbine, če je avto turbo +200 €. Ker 2.0 T onesnažuje / popije isto kot 4.0. Zdej je moj wrangler 4.0 bolj obdavčen k 1miljon vredna nepremičnina. Treba se je upret, ker mi kar sprejemamo nove obdavčitve, ki jih noben noče, spadamo pa že med najbolj obdavčene države na svetu. Zgleda da drugače kot zažgat parlament ne gre.
J.McLane je napisal/-a:To je kolikor gre državi, 8 centov od litra gre Petrolu, ker so max marže omejene, torej cena bencina je dejansko nekaj pod 60 centi.
http://www.nafta.si/ je napisal/-a:Gibanje cene nafte
Trenutna cena: 1.440 €/l
Sestava cene
Neto: 0.7652 EUR
Trosarina: 0.4022 EUR
Davek: 0.2400 EUR
peroRS je napisal/-a:J.McLane je napisal/-a:To je kolikor gre državi, 8 centov od litra gre Petrolu, ker so max marže omejene, torej cena bencina je dejansko nekaj pod 60 centi.
Bi bilo fajn dobiti kak tanker bencina po "nabavni ceni"
Kael je napisal/-a:Glede debate ali je Audi A4 s 4.2 bencinskim motorjem luksuz ali ne bodo mnenja seveda deljena - zame je in pika. Četudi se še tako znajdeš, so stroški takega vozila že zaradi porabe goriva, cene nadomestnih delov, gum in drugih stvari enormni v primerjavi z eno kanto kot je Clio za 5.000 € s 1.2 bencinskih motorjem. Kdor ima denar za vse te stroške, ga bo pač moral imeti še tistih nekaj 100 € za plačilo cestnine. Sam vedno pravim: obuj si tako velike čevlje kot jih lahko nosiš - in to velja tudi za nakup vozila.
esem je napisal/-a:Vsekakor bi morali cestnino zaračuinavat nekako tako:
15 % velikost
25 % teža
60 % vrednost (npr po eurotaxu) - za nove progresivno
Kael je napisal/-a:... za slovenske medije in ovce, ki znajo prebrat samo številke na papirju in si mislijo: "o lej mi damo samo 6 € zraven, una svinja sosedova ko ma štir kroge bo pa zdej dala 300 € več - ka dober ej)...
J.McLane je napisal/-a:Kael je napisal/-a:... za slovenske medije in ovce, ki znajo prebrat samo številke na papirju in si mislijo: "o lej mi damo samo 6 € zraven, una svinja sosedova ko ma štir kroge bo pa zdej dala 300 € več - ka dober ej)...
tole si zadel v nulo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov