Blinder je napisal/-a:So primerljivo široki, tako da ti že logika pove, da ne more 1/4 enga avta se zabit v polovico drugega
Te stare kante jih tok pomečka, da se niti motorja ne vidi več. Pol pa teoretiki zarote v avtu iz 1959 ni bilo motorja vgrajenega, v volvotu ni bilo vgrajenega motorja, ko se je pokojni sosed ubil z saabom se je tudi vozil brez motorja... Tudi če bi bili brez motorja je vprašanje, ali je to boljše za potnike ali slabše.
Ne gre za nobene teoretike zarote. Volvo 760 in 850 ter saab 9000 so bili v tistih časih pojem varnosti in ne verjamem da en modus v trku z ohranjenim volvom 760 v trku pol avta/pol avta preživi. Vem, kako trdi in takrat varni so bili ti avtomobili nekoč in so nekateri še vedno kljub starosti. Vem pa to iz prve roke, ker sem vozil/bil lastnik (7 mogoče 8 let nazaj) saaba 9000, ki je bil že takrat star nekih 20 let, ampak v nesreči s Pajerotom (pajero prevozil stop znak in se zaletel s prednjim desnim delom v sredino saabovega odbijača), sem se s saabom odpeljal naprej z ukrivljeno tablico in počeno plastiko okoli tablice, pajero pa je šel na avtovleko, kljub bullbaru, ki je preprečil najhujše poškodbe.
Pa videl sem nesrečo na Medvedjeku, kjer je pijan voznik s saabom zapeljal na nasprotni pas in renaulta zadel čelno pri veliki hitrosti (tudi renault nasproti ni ravno počasi vozil), pa je voznik iz saaba utpel zlom noge, renault pa je postal grob za 2 študenta, ki sta se peljala v ljubljano na podelitev diplom. Prednji sedeži renaulta so bili nekje 30m stran od ostankov renaulta, ki pa je bil skrajšan za 2 metra. Na žalost ni bilo več kaj reševati.
Pa še slikovno:
Saab 9000 pri 130km/h priletel v avtobus

Saab na avtocesti čelno v kombi ford tranzit (hitrosti okoli 110km/h)

https://static.slo-tech.com/38833.jpg
obstajata še tretja in četrta slika te nesreče, pri eni je voznik slikan (stoji zraven svojega razbitega saaba) pri drugi pa je kombi ford tranzit ki je bil skrajšan za kak meter.
Pa sta tadva avta starejša od 15, mogoče celo 20 let, ko sta se nesreči zgodili.