Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Najcenejši večcilindrski avtomobili (R6, V6, V8)

Napisal/-a metallic To avg 13, 2013 6:53 pm

mazda mx3 2.0 v6 400€.
best deal če rabš več cilindrov kot 4.

čeprav jih lahko dela manj =P

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To avg 13, 2013 7:49 pm

King1 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Kaj občutim ob vožnji? Bistvo je, da ne čutim nič ;) in lahko štiri odrasle osebe z vso prtljago udobno potujemo brez pomanjkanja moči, motor pa pod zmernimi obrati mirno teče in kljub prižgani klimi ne čutim, da je avto naložen. Kaj takega v avtu s štirimi cilindri ni mogoče.[/b]

Oprosti tale je pa slana in več kot očitno ne razumeš in ne veš kaj zmorejo sodobni štiri valjniki.... ;)

lp

Kot je že DePalmo omenil, očitno govoriš o turbinarjih, če jaz na svojih šest cilindrov obesim turbino je spet čisto druga zgodba. In peljal sem se že tako imenovane sodobne štirivaljnike s turbino pa jim še vedno nekaj manjka. Poleg tega nisi upošteval vsega kar sem napisal, avto mora bit velik, udoben in prostoren in takšnih s štirimi cilindri enostavno ni ali pa so močno podhranjeni. Pri motorjih na notranje izgorevanje enostavno še vedno velja in vedno bo veljalo [b]"there is no replacement for displacement" ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To avg 13, 2013 8:26 pm

cruiser1 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Kaj občutim ob vožnji? Bistvo je, da ne čutim nič ;) in lahko štiri odrasle osebe z vso prtljago udobno potujemo brez pomanjkanja moči, motor pa pod zmernimi obrati mirno teče in kljub prižgani klimi ne čutim, da je avto naložen. Kaj takega v avtu s štirimi cilindri ni mogoče.[/b]

Oprosti tale je pa slana in več kot očitno ne razumeš in ne veš kaj zmorejo sodobni štiri valjniki.... ;)

lp

Poleg tega nisi upošteval vsega kar sem napisal, avto mora bit velik, udoben in prostoren in takšnih s štirimi cilindri enostavno ni ali pa so močno podhranjeni.

Z vsem spostovanjem do obeh nisem govoril o turbakih, ker enostavno to ne gre. Govorim o pure bencincih brez turbine!!!

lp

p.s. želita primere limuzine oz. karavana v katerem se zelooo udobno peljejo štirje potniki plus prtljaga v vsak klanec brez problema?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To avg 13, 2013 10:56 pm

King1 je napisal/-a:

Z vsem spostovanjem do obeh nisem govoril o turbakih, ker enostavno to ne gre. Govorim o pure bencincih brez turbine!!!

Me pa res zanima kateri sodoben 4 cilindraš se obnese enako dobro ali celo bolje, kot sodobni 6 ali več cilindraš? V popolnoma enakem avtu!

King1 je napisal/-a:
p.s. želita primere limuzine oz. karavana v katerem se zelooo udobno peljejo štirje potniki plus prtljaga v vsak klanec brez problema?

Jaz vem za precej takih avtomobilov ;) ampak noben ni z le štirimi cilindri.

Saj v bistvu je brezveze se tukaj nekaj pregovarjat kaj je bolje. Jaz sem že povedal (pa ne samo enkrat) zakaj imam raje motorje z večjo prostornino in tako bo ostalo. Meni tako najbolj paše in tukaj ni več kaj modrovati. Komor pašejo majhni motorji in avtomobli naj pač uživa v tem in mu ni potrebno prepričevati, da je njegov avto boljši, kot moj. To je zdaj že tako, kot bi se kregali katera glasbena zvrst je boljša, ali jed, ali film, ali dopust... brezveze...vsakemu svoje pa uživajte,

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Sr avg 14, 2013 12:13 am

Točno tako, kar govorim že iz samega začetka. Nekaterim je pač všeč 1.0 turbo s 200 konji, jaz takega motorja enostavno nebom kupil, ker bi samo čakal kdaj bo kaj pogledalo izpod haube. Raje občutno večjo prostornino in ga bom brez skrbi pritisnil na obrate in vem da bo zdržal par 100.000 km.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 14, 2013 5:43 am

Sej se noben ne pregovarja. Ko pridem domov ti zalepim linke avtov z stirimi cilindri, brez turba in spostljivih mer kateri svojo nalogo opravlja vec prepricljivo.

lp

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 14, 2013 6:31 pm

Fantje a sploh kdo od vas ve kako se vrstijo vžigi v različnih motorjih? Delovanje le teh? Prekrivanje delovnih taktov.....kako potekajo takti?
Za razmislek....
enovalni 4 takni motor....vžig vvsakih 720 stopinj....
dvovalni 4 takni motor...vžig vsakih 360 stopinj....
trivalni vžig vsakih 120 stopinj....
štirivalni....vsakih 90 stopinj...
šestvalni vsakih 60 stopinj PREKRIVANJE DELOVNEGA TAKTA
.
.
.
.
.
.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr avg 14, 2013 7:08 pm

King1 je napisal/-a:Sej se noben ne pregovarja. Ko pridem domov ti zalepim linke avtov z stirimi cilindri, brez turba in spostljivih mer kateri svojo nalogo opravlja vec prepricljivo.

lp

Dej pohiti domov, da vidim kere misliš ;) Ene par jih imam v mislih 8)

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 14, 2013 8:05 pm

Ivan36 je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Sej se noben ne pregovarja. Ko pridem domov ti zalepim linke avtov z stirimi cilindri, brez turba in spostljivih mer kateri svojo nalogo opravlja vec prepricljivo.

lp

Dej pohiti domov, da vidim kere misliš

Štirje cilindri dolgo rabijo, da te pripeljejo domov ;) :lol:

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Sr avg 14, 2013 9:07 pm

Sam res, ko se vozim z 4cil. nekam dolgo traja vožnja domov ob enaki poti mi z 6 col. prej pride, da moram dol z AC :mrgreen:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po avg 19, 2013 10:47 am

Recimo tak lep primer nepodhranjenega štiricilindraša z nadpovprečno kubaturo je nov 2.5i SkyActive motor v novi Mazdi 6. nobene turbine, štirje cilindri in 192KM 256Nm.

V glavnem - fora več cilindrskih je le v tem, da so največkrat z večjo prostornino motorja kot tisti s štirimi cilindri. Z isto prostornino 6 cilindraš nima neke prednosti pred štirimi cilindri.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 19, 2013 11:13 am

cruiser1 je napisal/-a:
Ivan36 je napisal/-a:

lp

Dej pohiti domov, da vidim kere misliš

Štirje cilindri dolgo rabijo, da te pripeljejo domov ;) :lol:

Človk je užival na dopustu, boli njega za tvojih 4.9ccm :pop:

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Po avg 19, 2013 11:20 am

Uf, 6 strani pisanja da smo odkrili, da bi bil lahko naslov teme "najcenejši večjekubaturni avtomobili (2.6+)" ali pa mogoče "kakako najceneje naši državi dati 282+ € letne dajatve, ki potem ni namenjen za ceste"

Dejstvo je, da te bo najcenejši tak avto (ki ni oldtimer) stal najmanj 20€/100 km, od tega boš 10 €/100 km prispeval direktno v državni proračun brez dna.

Torej verjetno mora biti oldtimer ali pa motor z manj kot 2.5 prostornine, mogoče je sedaj kaj bolj jasno zakaj ni nobene ponudbe rabljenih v slo?
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 19, 2013 11:25 am

J.McLane je napisal/-a:Uf, 6 strani pisanja da smo odkrili, da bi bil lahko naslov teme "najcenejši večjekubaturni avtomobili (2.6+)" ali pa mogoče "kakako najceneje naši državi dati 282+ € letne dajatve, ki potem ni namenjen za ceste"

Dejstvo je, da te bo najcenejši tak avto (ki ni oldtimer) stal najmanj 20€/100 km, od tega boš 10 €/100 km prispeval direktno v državni proračun brez dna.

Torej verjetno mora biti oldtimer ali pa motor z manj kot 2.5 prostornine, mogoče je sedaj kaj bolj jasno zakaj ni nobene ponudbe rabljenih v slo?

V6 in več valjni motorji so super, vendar tisti, ki dajo nekaj od sebe, ne pa tisti, ki se lahko pokažejo le s kubaturo na papirju, za katero plačuješ mastne denarje državi
na cesti pa pokažejo manj konjev kot nek 1.4 mlinček s končno hitrostjo 170kmh :lol:

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po avg 19, 2013 11:38 am

a to misliš na 4900ccm V6 in 150km??

drvarnica oz. nepremičnina... stavim, da ga s kolesom pihnem 8) :lol:

in potem se mimo pripelje vw UP s 1.0 in 75KM... pa pihne to drvarnico...
jaz bi se poscal od smeha :lol: :lol: :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po avg 19, 2013 11:40 am

.com je napisal/-a:a to misliš na 4900ccm V6 in 150km??

Jaz sem ga v LJ na semaforju peš pihnil dol ob zeleni. Jeba je to, ko je treba šparat z bencinom in rabiš 10 sekund za speljevanje :lol:

.com je napisal/-a:in potem se mimo pripelje vw UP s 1.0 in 75KM... pa pihne to drvarnico...

In to automatic z mojga avatarja, da bo bolj fer :mrgreen:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po avg 19, 2013 3:22 pm

.com je napisal/-a:a to misliš na 4900ccm V6 in 150km??

in potem se mimo pripelje vw UP s 1.0 in 75KM... pa pihne to drvarnico...
jaz bi se poscal od smeha :lol: :lol: :lol:

Z veseljem sprejmem iziv. Pa ni potrebno, da prideš s kolesom kar z UPom pridi in sprobava. Zmagovalec obdrži vozilo poraženca. Edini pogoj je 600kg obremenitev vsakega vozila s tovorom, da boš v praksi videl kaj je navor ;) Po želji je lahko tudi 1000kg obremenitev. Ne rabiš več nič govorit in razlagati samo povej kdaj se dobiva ali pa se ne oglašaj več.

peroRS je napisal/-a:
Jaz sem ga v LJ na semaforju peš pihnil dol ob zeleni. Jeba je to, ko je treba šparat z bencinom in rabiš 10 sekund za speljevanje :lol:

Seveda :lol: . Hej! tudi jaz sem že mnoge pihnil na semaforju. Recimo M5 pa še mnoge druge :lol: To nobenmu ni bilo jasno kaj se dogaja :lol: so se potem delali, kot da sploh ne tekmijejo :roll:
:lol:

BBoss je napisal/-a:Recimo tak lep primer nepodhranjenega štiricilindraša z nadpovprečno kubaturo je nov 2.5i SkyActive motor v novi Mazdi 6. nobene turbine, štirje cilindri in 192KM 256Nm.

V glavnem - fora več cilindrskih je le v tem, da so največkrat z večjo prostornino motorja kot tisti s štirimi cilindri. Z isto prostornino 6 cilindraš nima neke prednosti pred štirimi cilindri.

Ja saj v tem je fora. 2.5l štircilinderc sem tudi jaz nekoč imel in je bil še kar in boljši, kot kakšen 1.6 ali 1.8 ampak vseeno švohnejši od 3.8l. Tega mazdinega motorja, ki ga omenjaš ne poznam ampak ti seveda verjamem, da ima dovolj moči ampak spet, če vzameš nekega sodobnega 3.8l šestcilinderca .......

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po avg 19, 2013 5:02 pm

cruiser1 je napisal/-a:Z veseljem sprejmem iziv. Pa ni potrebno, da prideš s kolesom kar z UPom pridi in sprobava. Zmagovalec obdrži vozilo poraženca. Edini pogoj je 600kg obremenitev vsakega vozila s tovorom, da boš v praksi videl kaj je navor ;) Po želji je lahko tudi 1000kg obremenitev. Ne rabiš več nič govorit in razlagati samo povej kdaj se dobiva ali pa se ne oglašaj več.

Žal UP-a nimam v lasti... lahko pa sprobava z mojim passatom pa 600kg obremenitve... ampak nočem tvoje drvarnice, ker nimam z njo kaj početi, nasrečo :D ...
ajde, nebi rekel, da imaš american muscle (prostornini primerne KM) ampak, oprosti; MENI je popolnoma zgrešena logika v6 4900ccm in 150KM
pa če bi imel 150KM dizla, bi te scat peljal...
nima veze tu merit a-penis, ker ga niti ne želim...

tako kot ti ne popustiš, tudi jaz ne bom... tvoja vozila in logika so meni zgrešena, tebi pa moja vozila in logika... in ne bova prišla na skupni imenovalec...
srečno tebi s tvojo drvarnico in srečno meni z mojim mlinčkom ...end of story :D 8) :lol: :lol:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po avg 19, 2013 5:26 pm

Poslušaj otročaj. Sem ti rekel, da se ne oglašaj razen, če poveš kdaj se dobiva in če si tako prepričan v tvoje "pametne" besede si lahko mirno sposodiš UPa saj ni bojazni, da boš izgubil. Potem se pa lahko še za pasata zmeniva ampak s 1000kg obremenitvijo. Sicer pa ne načenjaj česar ne moreš končati.

V tej temi nisi še nič pametnega in konstruktivnega povedal ampak samo žalil in se neumno posmehoval. Sprašujem admine zakaj take osebe nimajo predznaka o vprašljivi kredibilnosti?

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Napisal/-a .com Po avg 19, 2013 5:41 pm

Reciva, da bom zadnjič spregledal tvojo opazko o moji starosti... ker zgleda, da sem pri svojih 24(pribl. polovico tvojih) bolj zrel, odrasel,razgledan in najbrž tudi študiran kot ti... zato prosim, da se ne spuščaš v osebne stvari...
V tej temi tudi ti nisi povedal nič konstruktivnega, samo žališ in posmehuješ se avtomobilom ter voznikom, ki vozimo manjšo kubaturo kot je npr. 3500ccm in manj kot 6 cilindrov... napihuješ se kot žaba s temi starimi ameriškimi jajci in drvarnicami ter se obnašaš, kot da si boga za ja.jca prijel...
zakaj pa bi mene dali pod vprašanje o kredibilnosti?? ker se ne strinjam s tabo in nimam Vxx motorja??? Ker se ne vozim v 5+m dolgi ladji 40km/h po LJ?
ker nimam 12cm širokih koles na avtu? pa daj, lepo te prosim, ne nakladaj in ne smeši se...

pa da te malo izovem, če si že tako pameten in ohinsploh prepričan v tvojo drvarnico: 4osebe z prtljago iz LJ do Logatca v klanec... pa greva za denar...
tvoj pickup in moj passat... lahko zdajle zvečer, lahko v sredo, kadarkoli...
pa da vidim, a se boš ''usral'' ... 8)

v bodoče spreglej moj post, jaz zagotovo tvoja nabijanja o Vxx motorjih bom
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov