Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Ali ste pripravljeni donirati 1-10k za nakup vozila

DA
93
79%
NE
24
21%

Skupaj glasov : 117

herby
Nov uporabnik

Kraj: kor.

Napisal/-a herby Po feb 02, 2004 6:16 pm

če gre to za invalida bom prispeval 3.000 sit samo povejte mi kam naj se nakaže

jasub
Nov uporabnik

Kraj: Žiri, Slovenia

račun za zbiranje sredstev

Napisal/-a jasub Po feb 02, 2004 10:19 pm

Zdravo,

Sicer sem res rekel v četrtek, vendar pa bom jaz račun pri Abanki Vipi odpl že jutri, ker ga bi potem tako ali tako ta račun uporabljal še zase, ko bo akcija mimo. Mi je pa še bolj všeč pobuda, da vi odprete račun, ker bo tako več nadzora. To se vi dogovorite.

Rad pa bi nekaj razčistil. Govoril sem že o nekaterih težavah in tudi med člani je bilo nekaj bojazni, da bi bilo sredstev premalo in podobno. Kaj torej menite o tem? Obstajata dve možnosti:

1. Če bo denar stal na računu neodvisnega člana je stvar že urejena.

2. Če bi bil denar nakazan meni, ga seveda lahko pustim čisto pri miru (kar bi vi morda lahko tudi preverjali).
V kolikor ne bo dovolj za avto, bi ta denar morda oplemenitil skozi moje projekte, kar bi hkrati tudi povečalo možnosti za nadaljnje vzdrževanje avtomobila in bi mi osebno zelo veliko pomenilo. Ta varianta morda ne zveni najboljše, vendar bi to lahko povečalo možnosti, ki so povezane s tem nakupom. To govorim zato, ker je bilo predlagano, da si potem sam izberem avto. Ta druga varianta je res vprašanje zaupanja, ki ga NE BOM zlorabil. Če pristanete na to varianto, bi vam denar vrnil najkasneje v 2 letih (odvisno od zneska), ne glede na to, ali se avto do takrat kupi ali ne. Gre pač tudi zato, da imam še nekaj želja, ki jih bi rad začel. Avto bo te stvari izboljšal, drugi projekti pa bi izboljšali pogoje za avto.

Kaj menite? Odločitev spet prepuščam vam.

Zavedam se, da je prioriteta te akcije avto, vendar obstajajo tudi te možnosti. Želim biti odkrit z vami, pač se dogovarjamo. To so le predlogi.

Lep pozdrav,

Jaka

Uporabniški avatar
Razumnik
Nov uporabnik

Kraj: Prestolnica

Napisal/-a Razumnik To feb 03, 2004 3:23 am

Nimam zlih namenov, le odprl bi vam rad oči. Gre se sicer za vaš denar, vendar bi po mojem mnenju bilo bolje, da bi ostal v vaših žepih. Že na začetku bi poudaril, da globoko sočustvujem z vsemi invalidi in bi rade volje prispeval denar nekomu, ki ga je res potreben. Jaka pa očitno skuša izkoristiti vsakega potencialnega naivneža. Začel je že leta 1997, ko je skušal prodat na račun svoje invalidnosti svoj program. Link1: http://www.arnes.si/news/archive/si.alt.invalidi/msg00072.html. Leta 2001 je prišel na idejo, da bi ustanovil investicijsko podjetje v Delawareu, za katerega pač ni imel dovolj sredstev. Link2: http://www.hotboards.com/plus/plus.mirage?who=enlowforum&id=5342.8893763884531. Link3: http://britishexpats.com/arch/34/2001/12/57098 Tudi tokrat mu je bil glavni argument za privabljanje investitorjev invalidnost. Če pozorno preberete, jim je po domače povedano lezel v rit z izjavami, da ljubi Ameriko in podobno. Po tej logiki bi bilo najbolje, če bi kar predali lastništvo naših podjetij invalidom. Po mojem mnenju je ustanovitev investicijskega podjetja na tujem tržišču ogromen projekt, ki zahteva mnogo znanja in izkušenj, katerih pa 19 letnik zagotovo nima. Ima pa dovolj znanja in izkušenj, da pridobljen denar porabi za kaj drugega. Naj še poudarim, da je pred tem po njegovih navedbah ustanovil software podjetje v Delawareu. Da ustanoviš podjetje, potrebuješ začetni kapital. Aha. Ta denar je imel, za avto pa pač revež nima. Hvala bogu, da ne laže. Morda bi lahko uspel z zares genijalnim umom, vendar pa pri tem lahko ugotovimo, da bi takšen genij z lahkoto dobil službo v kakšnem podjetju, kjer bi verjetno do sedaj že zaslužil denar za avto. Kasneje lahko ugotovimo, da je začel že napeljevat na to, da avta ne bi mogel vzdrževat in bi raje denar investiral. Avto je bil dobra vaba, sedaj pa poskusimo dobit čimveč denarja.
Citiram: MGsax je včeraj v privatnem sporočilu omenjal katrco. Žal je le-ta res premajhna, ker imam na navadnem vozičku poseben sedež, ki se mora sneti z vozička in dati v avto posebej. Katrca je tako res premajhna, vendar pa stvar gre v mnogo prtljažnikov srednjega razreda.

Ta je pa huda. Katrca je eden redkih avtov, v katerem lahko voziš PRALNI STROJ, kar v meganu (lepši in dražji avto od katrce, bolš za pičke) pač ni mogoče.

Citiram: “ker bo moj voznik izključno eden od mojih asistentov ali družina” Če pozorno preberete gradivo, ki sem vam ga dal (linki), boste opazili, da je poudarjal, da se mora čimprej odselit od doma, ker se ne razume s starši in podobno. Sedaj pa ga bodo ti starši vozili naokrog. Čudno. Citiram: “I also can't live with my family
anymore and the only possibility to move away”

Za zaključek bi povedal, da je na svetu mnogo pokvarjencev, ki se hočejo okoristiti na račun naivnežev. Res je, da 1000 SIT za enega ni mnogo denarja, vendar pa je mnogo, če ga podariš izkoriščevalcu. Kot vidimo je Jaka poln laži, torej se spomnimo pregovora: “Kdor laže tudi krade.”
pamet je boljša kot žamet

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 To feb 03, 2004 5:12 am

Razumnik je napisal/-a:Nimam zlih namenov, le odprl bi vam rad oči. Gre se sicer za vaš denar, vendar bi po mojem mnenju bilo bolje, da bi ostal v vaših žepih. Že na začetku bi poudaril, da globoko sočustvujem z vsemi invalidi in bi rade volje prispeval denar nekomu, ki ga je res potreben. Jaka pa očitno skuša izkoristiti vsakega potencialnega naivneža. Začel je že leta 1997, ko je skušal prodat na račun svoje invalidnosti svoj program. Link1: http://www.arnes.si/news/archive/si.alt.invalidi/msg00072.html. Leta 2001 je prišel na idejo, da bi ustanovil investicijsko podjetje v Delawareu, za katerega pač ni imel dovolj sredstev. Link2: http://www.hotboards.com/plus/plus.mirage?who=enlowforum&id=5342.8893763884531. Link3: http://britishexpats.com/arch/34/2001/12/57098 Tudi tokrat mu je bil glavni argument za privabljanje investitorjev invalidnost. Če pozorno preberete, jim je po domače povedano lezel v rit z izjavami, da ljubi Ameriko in podobno. Po tej logiki bi bilo najbolje, če bi kar predali lastništvo naših podjetij invalidom. Po mojem mnenju je ustanovitev investicijskega podjetja na tujem tržišču ogromen projekt, ki zahteva mnogo znanja in izkušenj, katerih pa 19 letnik zagotovo nima. Ima pa dovolj znanja in izkušenj, da pridobljen denar porabi za kaj drugega. Naj še poudarim, da je pred tem po njegovih navedbah ustanovil software podjetje v Delawareu. Da ustanoviš podjetje, potrebuješ začetni kapital. Aha. Ta denar je imel, za avto pa pač revež nima. Hvala bogu, da ne laže. Morda bi lahko uspel z zares genijalnim umom, vendar pa pri tem lahko ugotovimo, da bi takšen genij z lahkoto dobil službo v kakšnem podjetju, kjer bi verjetno do sedaj že zaslužil denar za avto. Kasneje lahko ugotovimo, da je začel že napeljevat na to, da avta ne bi mogel vzdrževat in bi raje denar investiral. Avto je bil dobra vaba, sedaj pa poskusimo dobit čimveč denarja.
Citiram: MGsax je včeraj v privatnem sporočilu omenjal katrco. Žal je le-ta res premajhna, ker imam na navadnem vozičku poseben sedež, ki se mora sneti z vozička in dati v avto posebej. Katrca je tako res premajhna, vendar pa stvar gre v mnogo prtljažnikov srednjega razreda.

Ta je pa huda. Katrca je eden redkih avtov, v katerem lahko voziš PRALNI STROJ, kar v meganu (lepši in dražji avto od katrce, bolš za piške) pač ni mogoče.

Citiram: “ker bo moj voznik izključno eden od mojih asistentov ali družina” Če pozorno preberete gradivo, ki sem vam ga dal (linki), boste opazili, da je poudarjal, da se mora čimprej odselit od doma, ker se ne razume s starši in podobno. Sedaj pa ga bodo ti starši vozili naokrog. Čudno. Citiram: “I also can't live with my family
anymore and the only possibility to move away”

Za zaključek bi povedal, da je na svetu mnogo pokvarjencev, ki se hočejo okoristiti na račun naivnežev. Res je, da 1000 SIT za enega ni mnogo denarja, vendar pa je mnogo, če ga podariš izkoriščevalcu. Kot vidimo je Jaka poln laži, torej se spomnimo pregovora: “Kdor laže tudi krade.”

zanimivo ,zanimivo :evil: :evil:
Slika

jasub
Nov uporabnik

odgovor na obtožbe

Napisal/-a jasub To feb 03, 2004 8:37 am

Zdravo,

Seveda moram odgovoriti na obtožbe, ki jih podal RAZUMNIK in ga do neke mere tudi razumem, da zdi vse skupaj protislovno. Morda se zdi tudi meni, vendar bi vas rad opozoril, da stvari le niso tako enobarvne.

Vse kar sem delal do zdaj je bilo in še vedno je izključno zato, da bi se dokazal, da nekaj zmorem, ker vem, da moja prihodnost ni niti tako gotova, kot prihodnost drugih ljudi. Verjamem, da je vse bilo morda prehitro, vendar si pač želim narediti nekaj iz sebe, da bi dokazal svetu kaj zmore invalid in človek. Če je bila invalidnost vedno zraven je bila pač zato, da bi poudaril, zakaj to delam in nikakor ne zato, da bi se komu smilil. Tega ne maram. Vsi "posli" in ideje, ki sem jih kdajkoli počel so bile zato, da bi se lahko za vedno otresel oznake invalid in na koncu koncev bi bilo lepo, če bi se lahko dokazal kot podjetnik. Morda mi to ne bo nikoli uspelo, vendar se bom za to vedno trudil, ker so to moje sanje. Enkrat pač lahko rata tudi meni, ne bom pa nikogar goljufal. Seveda je tudi res, da nikoli nisem imel denarja, zato mi pač ni uspelo.

Veliko raje bi seveda sam kupil avto, vendar tega denarja ni, kot ga ni za moje projekte, zato sem vas prosil, ni pa mi ravno lahko. Zaradi mene se akcija lahko prekine, povem pa ponovno, da sem se trudil samo za sanje in tisto, kar mi je veliko pomenilo, da sem nekaj ustvaril in podobno. Do tega trenutka pa nisem na račun svojih poslov pridobil ničesar. Morda se res borim z mlini na veter, vendar ni prepovedano sanjati in se boriti za boljši jutri. Ali pač?

Da ustanoviš podjetje v Delawareu, v ZDA rabiš zelo malo. Za papirje sem dal tako malo, da to ni primerljivo s to akcijo. Ker pa seveda nisem imel več, stvar stoji. Zato izjava, da sem za podjetje imel, za avto pa ne, ni povsem prava.

Res je tudi, da hočem biti samostojen in do smrti pač ne mislim živeti s starši, vendar še vedno živim, zato bi lahko v tem avtu me vozila tudi družina. Enkrat pa bo seveda prišel čas, ko bom moral biti samostojen. Pri tem mi bodo pomagali tudi projekti.

Rekel sem va, da se lahko o vsem prepričate in odločite po svoji vesti... Denar je vaš, jaz vas ne bi prosil, če bi bilo kaj drugače kot sem povedal. Žal res nimam.

Toliko zaenkrat, odločite se! Upam pa, da ne bo zdaj še kakih medijev, ker niso potrebni. Zaradi mene lahko to vse tudi pozabimo...

Jaka

mini_db
Novinec

Kraj: Mengeš

Napisal/-a mini_db To feb 03, 2004 8:38 am

HM............ :shock:
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky To feb 03, 2004 8:43 am

a tako torej... nekako sem se že odločil komu vrjamem...
SlikaSlika

mini_db
Novinec

Napisal/-a mini_db To feb 03, 2004 8:47 am

Tole je k.... k ne veš komu verjet, razumnik je sam en post napisu. Zdj pa študiraj komu je za verjet, sam je pa res da je "razumnik" use u nulo navedu kaj je blo s tem jakatom. Ne vem povejte mnenja kaj bomo naredl!
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

bsmuk31
Stalni uporabnik

Napisal/-a bsmuk31 To feb 03, 2004 9:20 am

Zakaj se tako boji medijev???
Slika
Klikni za povezavo na salon.

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To feb 03, 2004 9:42 am

osebno sem rekel da meni nekaj smrdi. tudi z katrco sem ga malo preiskušal, ker moj stric v njej vozi večje stvari kot pa gredo v megana,..

drugo meje zmotlo da je vedno tudi neki njegov projekt omenjal da bi tam denar obrnil,..

osebno sem sedaj dobil samo potrdilo v moj dvom in tako že veste mojo odločitev!
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Daco
Uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Daco To feb 03, 2004 10:06 am

Men nebi bil problem sodelovati v akciji, kjer bi bili prisotni mediji.

Zakaj mediji? Novinarji so ze po naravi bolj radovedni... kot drugo pa, ce je fant prevarant in po eni strani noce da je invalidnost tisto kar ga definira, po drugi strani pa hoce avto na racun invalidnosti. Ce bi kaj zasmrdelo, bi zvedla sirsa publika. Zaradi tega sem za medije. Tistega tisocaka ali dva bi pa dal v dobrodelne namene.

Sele danes sem se spravil brat ta topic in sem nekako dobil obcutek, da je veliko invalidov ki so veliko bolj potrebni sredstev in niti ne razmisljajo o nekih svojih projektih in firmah pa boga pitaj cesa se...

Jaz sem in bom neodlocen dokler stvar nebo postala "javna". Ni mi jasno zakaj bi se skrival pred mediji? Ce je res invalid in priden student in dejansko potreben pomoci. Mogoce pa ksn "budzovan" slucajno prime cajtung v roke... pa mu ponudi se vec kot smo mu mi sposobni.

LP ;)

mini_db
Novinec

Napisal/-a mini_db To feb 03, 2004 10:10 am

Daco ma po eni strani prav, če bi bli mediji zravn bi blo lahk velik bolš. Razen če jih jaka ne mara prav velik, vzroka pa ne vemo a ne!
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 To feb 03, 2004 10:15 am

meni tudi ta zadeva ratava malo čudna....in sem se odločil, da je naključji preveč.......
Vse kar sem pol še prebral je edino podkurilo moj dvom...

jasub:
Zelo mi je žal ampak, me ne prepričaš več. Lahko si mislim ampak ne morem vedet kako ti je v tvoji zdravstveni situaciji težko. To pa ne odtehta vsega ostalega.
Želim ti, da se lahko posvetiš tistemu kar ti je najljubše (baje programiranje), podjetništvo pa ti ne uspeva zaradi tega, ker enostavno nisi prepričljiv. To ti lahko zagarantiram:
-Zakaj nočeš medijev? Mediji bi lahko sprožili podobne akcije, menda ja želiš, da bi si lahko še druga invalidna mladina privoščila avtomobil za vsakdanje potrebe.
Poleg tega bi nas, mlade avtomobiliste in nadobudneže spravila ta akcija tudi v malo boljšo luč.
-Zakaj nočeš avta nižjega razreda? Če bi mi dali donacije, še ne pomeni da si lahko pol zmišljuješ, kajti tudi manjši (cenejši) avtomobili so prostorni.
-Zakaj bi, namesto kupiti avto, denar morebiti vložil v tvoje posle? Itak vidiš da ti to ŠE ne gre od rok......kako bi pa lahko pol denar vrnil? (to si sam izjavil namreč)

Če pa si hotel denar za tvoje posle, si se moral obrnit na forum finance on net (to ni predlog, da me ne bi kdo narobe razumel).
Pa še nekaj...takoj ko je MGsax napisal, da mu tle nekaj smrdi...si pohitel z odpiranjem računa, da ne omenim nujo s katero si hotel ta denar dobiti.......

Ne vem, resnično je tolko stvari, ki mi niso jasne (in ne samo meni), al pa so zelo jasne pa nočem verjet v to kar vidim....

No v glavnem ti resnično želim vso srečo, veliko determinacije in samozavesti, ker kot si sam napisal, ti lahko vsem dokažeš, da invalid ni samo invalid ampak uspešen poslovnež ;)

Pa brez zamere, to je moje mišljenje, ki sem ga dobil na podlagi vseh informacij.

LP Luka
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Klausz
Novinec

Kdo se boji medijev?

Napisal/-a Klausz To feb 03, 2004 10:55 am

Men vse pove, ce bi kdo najraj vse spedenu brez medijev... ce je vse cisto in posteno se nima nobenga bat, se najmanj medijev, ki bi v koncni fazi lahko prnesl se kaksen tolarcek vec...

Jej, jej, dobr da nismo vec tolk naivni...

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To feb 03, 2004 11:19 am

Ce je to res pol hvala bogu da sem cakal in lepo spremljal te poste in da nisem obljubljal nobenga denarja. Pac probal je zgubit itak ni mel kaj!
Drugace pa lahko stece nova akcija na moj racun lahko men nakazete vsak po enga tisocaka jaz tudi kupujem avto pa bom zadovoljen tudi ce zberete sam 100.000 SIT St. racuna vam se sporocim. :lol: LP
AH NI NAM LAHKO!

jasub
Nov uporabnik

akcija je torej propadla

Napisal/-a jasub To feb 03, 2004 11:27 am

Zdravo,

Torej ste se odločili. Jaz vas žal ne morem prepričati, pa saj vas niti nočem. Lahko samo rečem, da zadeva ne smrdi in da bi me morali spoznati. Vaš dvom seveda lahko razumem in če se je zalomilo zaradi mojih sanj in upanja ,da bom nekoč nekaj sam ustvaril potem ta akcija mora propasti. Ker nisem prevarant in ne skrivam ničesar več kot to ,kar sem povedal ,se tudi naprej ne bom zagovarjal. To žal ne bi imelo nobenega smisla.

Medijev nisem hotel zato ,ker stvar postane prevelika in pogosto te prikažejo še večjega invalida ,kot dejansko sem. Tudi nikoli nisem dejal ,da sem revež prosil sem samo za pomoč ,ker sem si želel ,da bi v meni videli človeka ,ki je z vašo pomočjo nekaj dosegel.

Popolnoma jasno mi je ,da poslovne priložnosti ne spadajo v humanitarne akcije ,vendar tudi nisem hotel zaslužiti. Možno pa bi bilo ,da akcija ne bi povsem uspela in zato sem predlagal tudi možnosti ,ki bi to akcijo pospešile.

Spoštujem vašo odločitev ,žal mi je da se je tako končalo vendar sem prepričan ,da mi bo nekoč uspelo. Prav tako se poslednjič zahvaljujem vsem ,ki ste oddali svoje glasove. Kdor pa me želi videti in se morda še u kaj prepričati pa me lahko obišče na že znanem naslovu .

Z vsem spoštovanjem

Jaka Šubic

G-4S

Napisal/-a G-4S To feb 03, 2004 11:40 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

mini_db
Novinec

Napisal/-a mini_db To feb 03, 2004 11:45 am

G-4S ma prav, sam še vseen šola ni dovolj. Sj mogoče se pa ni vsega on spomnu, lahko je še kdo v ozadju tega ??
Ne vem, bl me zanima kdo je ta "razumnik", k zgleda da ga dobr pozna. Sj vidte da ma šele 1 post, sam zarad tega se je prjavu da ga spljuva!
HONDA- MOČ NAŠIH SANJ!

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax To feb 03, 2004 11:48 am

kot sem že pred nekaj dnevi napisal mi je nekaj smrdelo, samo potem nisem več vztrajal naprej ker so me takoj "napadli" nekateri češ kaj te tukaj smrdi?? se nisem več poglabljal in kot ste videli tudi odgovarjal nisem več.

zaradi tega sem omenil katerco ki jo dobiš z azelo mali denar ampak Jaki ni ustrezala zaradi prtljažneg aprostora?? (ko pa je zelo velik!) potemkot sem že omenil je karnaprej neke projekte omenjal, češ da bi tja vložil denar,...

sedaj ko pa je razumnik svoje dodal mi je samo potrdil moj dvom!

ja jaka tudi PM si kar pritiskal naj odprem račun ampak si videl da se nnisem pustil kar n ahitro pregovorit zato tudi nisem izpeljal tega (odprtje računa,..)

glede medijev, pa če bi res tako nuno potreboval denar bi tudi to vzel v zakup. še ena bolj kruta do sedaj so te vedno asistenti vozili kar naekrat te p ane morejo več?? pa koleg abi ti avto prodal,....
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Nu-NRG To feb 03, 2004 11:51 am

mini_db je napisal/-a:G-4S ma prav, sam še vseen šola ni dovolj. Sj mogoče se pa ni vsega on spomnu, lahko je še kdo v ozadju tega ??
Ne vem, bl me zanima kdo je ta "razumnik", k zgleda da ga dobr pozna. Sj vidte da ma šele 1 post, sam zarad tega se je prjavu da ga spljuva!

Sicer bom reku tko .. mojih 2k sit ni vredno da bi se sedaj sploh poglabljal v to .. ce bi pac denar "skozi okno vrgel" nebi bilo prvic. V lajfu sem se ze velikrat zajebal.
Ampak je pa veliko takih ljudi .. ki radi pljuvajo po drugih .. samo zato da se pol na koncu lahko smejijo in recejo kwa sm ga. Res je .. prijavil se je ponoci, en samo post .. pa me zanima ce bo se kaki. Vsi pa so kar na enkrat obrnili hrbet. Ne kritiziram ne enih ne drugih saj smo samo ljudje in imamo na voljo pravico izbiranja.

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov