cruiser1 je napisal/-a:Morda je to celo res kar praviš ampak jaz tega res ne opazim in res ne poznam niti enega primera, ki bi imeli veliko hišo ali stanovanje nekaj dragih avtomobilov za kosilo pa suh kruh. Je pa res, da nimam navade vohuniti in se vtikati v sosede ali popolne neznance kaj vozijo in kaj imajo na krožniku. Že sami vejo kaj je dobro za njih ali pa tudi ne, njihov problem.
No, saj tudi jaz ne vohunim. Živim pač v manjšem kraju, in še tisto malokrat ko grem v trgovino, včasih vidim kakšen tak prizor ljudi, za katere vem da obstajajo in kaj vozijo.

Sicer ni treba pretiravati, da jedo suh kruh, saj voziček ni bil prazen, so bili pa izdelki poceni. Najcenejši. Možno je tudi to, da se nekateri nikakor ne zavedajo, kaj kupujejo, ampak...pomoje je največkrat vzrok za poceni hrano ta, da se jim zdi škoda "zapravljat" za nekaj, kar lahko dobijo ceneje in sosedi ne vidijo.

(malo karikirano, seveda)
Sicer se pa v glavnem tudi strinjam, da si ogromno ljudi kupi predrag avto glede na svoje dohodke. Osebno mi je itak trapasto neke velike kredite vzemati za avto. Vedno sem bil zagovornik, da naj si vsak kupi karkoli že, le za toliko kolikor ima našparanega denarja. Imaš nekoliko manj, kot drugi ampak je vsaj tvoje in je vse bolj ziher in je občutek boljši.
Tukaj pa imava v piko enako logiko.
thunderbolt je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Je res, da je precej poenostavljanja/posploševanja, AMPAK, v bistvu ima prav. Slovenci smo močno razvajen narod, vse skupaj pa se je poklopilo s plenilci na položajih, in potem je rezultat takšen, kot je.
V bistvu nima(ta) prav. Debata o tem pa močno presega meje te teme. Se pa pri takem modrovanju kaže to, kar je bilo že omenjeno in sicer, da mnogo ljudi svoj nos tišči tja, kamor ga ne bi bilo treba.
primer: jaz kot uporabnik lahko rečem, da je ta in ta program nepraktičen za uporabo in kaj me vse moti pri njemu. Ne bom pa se šel programerja, če o tem nimam pojma, ker kaj hitro se lahko zgodi, da potem program sploh ne bo delal.
Pomoč pa črpajo vsi ne samo tisti, ki jo zares potrebujejo.
To je živa resnica.
Če bi ukinili ozr, spremenili študentsko delo in bone, bi bila čisto druga pesem.
V večini res. Boni so še stvar debate, štud. delo v trenutni obliki je pa strup za slov. trg dela.
Prav tako odpravnine pri odpuščanju in 1 letno 80% nadomestilo za izgubi službe.
Odpuščanje slabih delavcev je pri nas na momente nemogoče. To JE problem za vse dobre firme.
Moral bi si vsak zase plačevati vse dajatve in obvezno zavarovanje, ne pa da delodajalec več da državi kot pa delavcu.
Za vse dajatve se ne strinjam, pokojnino pa bi si morali šparati sami. Saj si jo bomo morali - ampak POLEG plačevanja za trenutne. Sistemsko nerešljiv problem, žal, ampak v osnovi ima Bat_zajla tudi tukaj prav.
Efektivno v sloveniji opravlja delo manj kot tretjina ljudi.
Klima dela je v Sloveniji slaba. Dela se slabo oz. predvsem neučinkovito. Je za to kriva tudi država s svojim sranjem? Seveda. Ampak s takim delom se vse skupaj samo še slabša.
80% študentov študira, da imajo status, ko pa doštudirajo pa nimajo pojma kaj naj sedaj s to diplomo.
OK, ni 80% študentov, ki študira samo za status. Jih je pa veliko. Je pa veliko tudi takih, ki študirajo za študij, pa potem s svojo izobrazbo nimajo kaj pametnega delat. Še en velik problem Slovenije. Ni interesa za produktivne izobrazbe (ki ti omogočijo zaposlitev v gospodarstvu).
Potem imaš te, ki čepijo na zavodih in iščejo sanjske službe za manj pa ne bodo delali.
Tudi to se dogaja.
Jaz sem bolj za ameriški sistem, kjer vsak posameznik nosi svojo odgovornost.
Glede tega se strinjam samo delno. Čisto ameriško ni dobro. Čisto slovensko je pa žal še slabše. Nekje vmes je pravi odgovor.
Pa da nebo kdo misli da s tem pluvam po državi, ravno nasprotno. Tu smo krivi mi sami, ker se ne zavedamo kako fajn nam je in se znamo samo pritoževat. Tolk k ima pri nas državljan možnosti in zaščite nima nikjer. Pa ne zej govort, da mate kolege ki delajo v austriji in je velik bolj in podobno. Tudi tukaj bi bilo tako dobro, če bi se državljani zbudili in nebi sam jokal in cuzal države.
S tem se osebno še najmanj strinjam in to je tudi kontradiktorno s tistim, kar je napisal prej. Ampak sam dajem več teže prvemu odstavku, ki je bil napisan z več razmisleka (vsaj tako se meni zdi).
Ampak če gledaš celotno njegovo objavo, ne moreš govorit, da govori čiste neumnosti, ker to ni res. Razen če si "levak" ki objokuje za starimi časi, ki v svoji službi dela s 30% svojih sposobnosti in uživa medvedjo zaščito zaposlenih. Ali pa študent, ki vleče status za delo. You get the point.