Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po avg 02, 2010 7:11 pm

js s eveč k 3/4 časa od kar imam plin vozm z to blesavo lučko :D pa ni blema, no upam da ga tud ne bo 8)
drgač pa danes tankal, pa sem opazil nekaj manjšo porabo, morda je tist blesav plin že nekako pošel iz petrolovih cistern :D

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To avg 03, 2010 9:59 pm

Tud jaz sem imel problem z tisto lučko, ma ker je bil slab katalizator in je metalo čeč plina na eno stran motorja... ni lih za podcenjevat lučko...
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To avg 03, 2010 10:01 pm

pinny tvoja težava z lučko je iz čisto drugih razlogov kot pri m1975... pri tebi seka vrednost lambde preko dovoljenih vrednosti zaradi nepravilnega vbrizga.... pri astri pa lahko pride kljub pravilnemu vbrizgu do " safe mode-a" zaradi zaznavanja prevelikega pritiska goriva v napeljavi ... to je ena bolj neumnih stvari .. ko vse dela normalno , le pritisk se spremeni ... in safe mode zaradi tega je domena blesavega GM-a....ter pooblaščenih serviserjev , ki nočejo dati podatkov ali pa celo sploh ne vedo pri novih modelih kaj jih čaka čez nekaj let...itak pa se zmeraj več diagnostike v garancijskem roku opravlja kar prek modem povezave z diagnostičnimi centri v tovarni ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr avg 04, 2010 6:01 am

plinaš je napisal/-a:pinny tvoja težava z lučko je iz čisto drugih razlogov kot pri m1975... pri tebi seka vrednost lambde preko dovoljenih vrednosti zaradi nepravilnega vbrizga....

če bi bil vbrizg tolk nepravilen, potem nebi bilo to odvisno od plina, ker zadne cajte čist odvisn kje tankam tak pa pol hudič gori :D

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr avg 04, 2010 7:26 am

Čez vikend sem imel izlet do Bohinja (ki me je na koncu sicer drago koštal zarad kazni ampak pustmo to :? ) in sem že pred Bledom naletel na kolono. Po nekaj minutni vožnji v koloni, stanju na mestu in počasnemu speljevanju in premikanju, so avtomobilu kmalu začeli padati obrati v prostem teku, tako da se je avto rahlo tresel na mestu, na koncu pa mi je delal le še na tri bate. Zadevo sem seveda izklopil, preklopil na bencin in nadaljeval vožnjo normalno na bencin.

Zanimivo je to, da sem na poti domov ponovno preklopil na plin in je vse normalno delalo :?:

Ali je možno, da se je vse skupaj pregrelo ? Preden sem prišel do Bohinja sem se ustavil še na črpalki, kjer smo opazili, da imam olje na minimumu, vendar tudi ko sem dolil olje se razmere pri plinu niso spremenile, še vedno mi je delal le na 3 bate.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr avg 04, 2010 7:32 am

kje je pa kj na poti v Bohinj kaka plin pumpa?

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr avg 04, 2010 9:16 am

ne, ne.. ustavil sem se na pumpi, da sem potem bencin natankal, ker z vožnjo na plin po treh batih nisem hotel tvegati resnejše okvare na motorju. ;) Tank s plinom sem pa pred potjo do konca napolnil na Petrolu, na počivlaišču Barje - Ljubljanska obvoznica.
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Sr avg 04, 2010 9:18 am

no sj to se mi zdel ja, sm tko iz stališča če grem kj tja v tiste konce da prbližn vem kej lohk pumpam :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr avg 04, 2010 3:29 pm

pinny je napisal/-a:no sj to se mi zdel ja, sm tko iz stališča če grem kj tja v tiste konce da prbližn vem kej lohk pumpam :)

kranj labore - stara cesta iz medvod v kranj - nasproti tehničnih pregledov...

pinny je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:pinny tvoja težava z lučko je iz čisto drugih razlogov kot pri m1975... pri tebi seka vrednost lambde preko dovoljenih vrednosti zaradi nepravilnega vbrizga....

če bi bil vbrizg tolk nepravilen, potem nebi bilo to odvisno od plina, ker zadne cajte čist odvisn kje tankam tak pa pol hudič gori :D

možno da so nastavitve čisto na meji...potem pa ti pri eni kvaliteti plina
( navsezadnje na mejnih vrednostih lakho vplivajo tudi temperaturne razmere in vlažnost zraka ) deluje znotraj korekturnega območja lambde, pri slabši ( ali pa boljši - odvisno ali so na zgornji ali spodnji meji ) pa ti skoči čez maksimalno korigiranje ki ga lambda zmore in prižge lučko ...
plin je cnej k bencin

mato96
Nov uporabnik

Kraj: kranj

Napisal/-a mato96 Pe avg 06, 2010 5:09 pm

Moja zgodba glede podjetja g1:
V petek 18.6.2010 ob 8.00 sem bil v podjetju G1 dogovorjen za montažo plinske inštalacije. Pred delavnico sem se pripeljal že pol osmi uri. Ker sem tudi sam v poslovnih vodah se vedno držim dogovorjenih rokov oz. terminov ker le to je že nekak prvi vtis o dobrem poslovanju oz. resnosti posla. Z menoj je prišel tudi oče, ker je bil on tudi potencialen kandidat za vgradnjo vašega sistema. Šele dvajset minut čez osmo uro je prišla uslužbenka-tajnica, katero sem naprosil, da je poklicala če sploh kdo od monterjev pride. Opravila je dva klica in malo da ni prosila ljudi naj pridejo na delo. Že ob tem sem dobil zelo negativen slab občutek. Med tem časom pa se je pripeljajla ena od zelo razočaranih strank glede reklamacije. Rekel je da je že ne vem kolikokrat bi pri njih zaradi odpravljanja napak pri montaži. Tudi sam sem si ogledal to zadevo in bil zelo šokiran nad zelo slabo izvedbo in kup neposrdne škode pri sami montaži. Povedal mi je o vseh do sedaj odkritih napakah in odnosom monterjev do stranke. To sem kasneje tudi sami na svoji koži doživel in mu tudi verjamem. Iz Celja sem odšel zelo razočaran nazaj na Bled. Prvič zaradi neuspelega posla, drugič za to ker je oče moral vzeti prosti dan v službi zato, da sva šla v Celje samo obrnit. In hvala bogu da je bilo tako, ker sedaj vidim da prodajajo le dobro reklamo. Ko pa z njimi govoriš po tel. ti naredijo tak vtis kot da so samo oni na tem svetu.
Matej

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny So avg 07, 2010 8:08 pm

bodi srečen da si se zgolj obrnu, da nisi montiral in se še večkrat vračal
kolega imel isti pripetljaj, pride z dvema avtoma iz lj v ce, čakal par ur, nakar se obrne in gre nazaj domov

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne avg 08, 2010 11:29 am

pinny je napisal/-a:bodi srečen da si se zgolj obrnu, da nisi montiral in se še večkrat vračal
kolega imel isti pripetljaj, pride z dvema avtoma iz lj v ce, čakal par ur, nakar se obrne in gre nazaj domov

ja sedaj ko so številka 1 na svetu se jim fučka za domači trg in gotovino ( ali pa si ne upajo več sploh montirat sodobnih avtov .. imajo že z navadnimi dosti težav ???...) ... :bonk :bonk :ue
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne avg 08, 2010 11:39 am

m1975 je napisal/-a:plinas kaksno si imel sedaj porabo od tvojim zadnjih pisanj ? se je kaj normaliziral ? mal me zanima ce si imel slucajno zelo veliko porabo samo tedaj k je bilo pasje vroce ? verjetno je to tezko ugotovit

včeraj tankal xp .. povprečna 10,76l/100 km .. s polovico avtoceste tempomat 150 in velikokratno zaviranje in pospeševanje .. ja je nižja poraba - končno ...

razlika med mrazom in vročino pri porabi - v litrih ! - seveda je .. pozimi več bencina in malo manj plina , poleti pa manj bencina ( dosedaj naredil 3000 km - s polovico tanka! ) in več plina .. pa po mojem občutku se poleti tudi števci na petrolu hitreje vrtijo ... :?:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Ne avg 08, 2010 2:16 pm

ja tud jaz sem opazil da imam poleti večjo porabo :?
Slika

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Ne avg 08, 2010 8:28 pm

men je poraba mal padal... ohladitev?

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Če avg 12, 2010 5:54 pm

Kdo montira ta sistem JTG, kateri koristi avtov ECU?
In če slučajno kdo ve kakšna je cena za v6 motor lahko napiše.
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe avg 13, 2010 2:42 am

CheFF je napisal/-a:Kdo montira ta sistem JTG, kateri koristi avtov ECU?
In če slučajno kdo ve kakšna je cena za v6 motor lahko napiše.
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html

en v kranju je baje to montiral - tekoča plinska faza... pa baje nehal , ker delovanje naprave ni ravno v redu pri vseh avtomobilih ...

sicer pa bo zmeraj več proizvajalcev plinskih naprav tenko piskalo , ker bodo imeli težave z euro5 in novim plinskim standardom R115 , ki uvaja kar nekaj novosti in določil na tem področju....
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
CheFF
Novinec

Napisal/-a CheFF Pe avg 13, 2010 8:18 pm

Se pravi trenutno ni najbolj smiselno predelat avta na plin?
Oz. če se bolje izrazim ni smiselno predelovat pri manj izkušenih mojstrih?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Napisal/-a pinny Pe avg 13, 2010 8:41 pm

pri manj izkušenih mojstrih ni dobro tudi kaj drugega montirati, menjati ...... ;)

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So avg 14, 2010 6:58 pm

Mene pa zanima kaki so znaki zapacanega sesalnega sistema v motorju zaradi nečistega plina. Avto - motor mi namreč tuli pa mislim da bi lahko blo tud to...?
tu če vozim na benz na kratko se mi zdi enako....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov