_Pancho_ je napisal/-a:burka je napisal/-a:_Pancho_ je napisal/-a:Kazni so v vsakem primeru diskriminatorne. Zakaj? Nekdo z osebnim dohodkom pod 1000€ jo bo občutil zelo boleče, tisti nad 1500€ ali 2000€, pa bo to veliko lažje pretrpel. Zdaj pa zagovorniki takšnega načina kaznovanja razmislite kaj piše v ustavi; smo res pred zakonom vsi enaki?
Smo. Ce bi jaz in ti naredila isti prekrsek, bi dobila isto kazen
O tem bi se dalo debatirat (učinek pa definitivno ni isti); sicer je pa kar nekaj držav v Evropi, ki imajo to lepo urejeno (Švica, skandinavci,...)
Glede kazni v prometu pa se lahko pohvalim, saj sem v 17-ih letih, od kar imam izpit plačal samo 1 kazen (vožnja skozi naselje dovoljena samo za prebivalce naselja) v znesku 5000Sit.
Kar se tice ucinka, se strinjam z s tabo. Jaz, ki imam voznisko dobro leto(kratko dobo odtehta 30.000km voznje in s tem posledicno kar nekaj izkusenj), bom vsekakor se bolj pazil kako hitro vozim, docim ti, ki imas voznisko 17let, na splosno gledas na voznjo in na promet na cestah drugace in to tudi drugace presojas. Kazen pa bova vseeno dobila isto, mene caka se hujsa pri nekaterih prekrskih
bigturbo je napisal/-a:burka je napisal/-a:Vozite lepo po omejitvah in vas nima bit cesa strah.
hja po omejitvah poglej primer vojkova u ljubljani omejitev 40km/H ravnina cca 1.5km nedelja dobenga nikjer in ti se peleš 60 nakar je kazen že kar 500eur zakaj že a sem s tem koga smrtno ugrožal je to hitrost ki ful ogroža ostale udeležence v prometu,to je samo eno veliko sranje,poslanci točno vedo kje se zgodi največ prekrškov torej malce pogledaš stran kakšno beybiko in se spozabiš pa si že smrtno NEVAREN voznik,ki boš povzročil verižno trčenje z vsemi mrtvimi HALOOOOO

JE....ti ta zakon
Nasplosno je v Sloveniji veliko taksnih cest, ki nimajo primerne omejitva (le-ta je previsoka, ponekod upraviceno prenizka), ampak vseeno, smo drzava ki ima najslabso voznisko kulturo, ogromno ljudi umira na cestah...treba je naredit nekaj v tej smeri. Lahko nabijejo kazni kolikor hocejo, vendar se cez noc nasa vozniska kultura ne bo spremenila.
Vsem zelim cim manj kazni in varne kilometre!