Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

rosonero
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 6:19 pm

BBoss je napisal/-a:Dobro berem tvoje poste samo izbiraš izredno slabe primerjave za podkrepitev dejstva, da poskušaš razpršiti krivdo za dogodek na vse udeležence.

Pa vzemimo tvoj primer -kako bi se počutil, da bi v tvojem omenjenem primeru počilo in ti ne bi bil nič kriv pa se najde nekdo na forumu, ki bi te obsodil, da si ti teleban, ker nisi predvidel, da bi lahko nekdo pripeljal čez rdečo. Zakaj nisi zmanjšal ali pa se celo ustavil in varno omogočil tistemu, ki je priletel skozi rdečo, da bi normalno odpeljal naprej?

A razumeš o čem govorim? Razprševanje krivde in neko opravičevanje pravih krivcev ter poskušanje njihovo odgovornost zmanjšat ter povečat krivdo na nekoga, ki ni predvidel vse mogoče budalaštine tega prvega, je milo rečeno, splošno spodbujanje neodgovornih dejanj oziroma splošnega neobsojanja resničnih krivcev.

In v tvojem primeru je teleban le tisti, ki je pripeljal skozi rdečo tako, kot je v x-hairovem teleban le tisti, ki je sekal nepregledni ovinek - brez kolektivne krivde, brez opravičevanj kretenskih dejanj, brez ščitenja debiilov za volanom.

AGAIN, ne delim odgovornosti, edino kar sem napisal je da v dotični situaciji oz na dotičnem odseku xhair ravna milo rečeno butasto. Zakaj ? Zato ker če veš da je odsek nevaren, da se dogajajajo pizdarije, ti pa kljub temu "vedenju" vanj uletiš na polno si potemtakem kaj ? Pameten ? Butast ? Žal prej drugo......

Vsekakor pa ne gre zanemarit dejstva da mu je voznik nasproti SEKAL ovinek, zaradi tega svojega dejenja pa čisto upravičeno dobi oznako iz naslova teme.
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jan 31, 2011 6:26 pm

@rosonero: V reali na vseh področjih obstajajo neki minimumi in max. v veliki večini obveljajo neki optimumi. Na področju cestnega prometa je res kaos, sploh v večjih mestih vidiš "svašta". Minimum splošnega vozniškega znanja je že zdavnaj pozabljen, nahajamo se nekje globoko spodaj. Sam pogled na vozilo avtošole, mogoče celo vožnja za vozilom nekaj časa, v mestu ali kje na deželi ti da vedet, da tudi nekaj časa še ne bo boljše na cestah. Skrajno neumno pa je, da zatiraš sposobnosti in veščine dobrih voznikov, neutemeljeno vališ krivdo.
Pa ni to noben napad, le izražanje mnenja, kot ti počneš.
RiDe hArD

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 6:33 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:@rosonero: V reali na vseh področjih obstajajo neki minimumi in max. v veliki večini obveljajo neki optimumi. Na področju cestnega prometa je res kaos, sploh v večjih mestih vidiš "svašta". Minimum splošnega vozniškega znanja je že zdavnaj pozabljen, nahajamo se nekje globoko spodaj. Sam pogled na vozilo avtošole, mogoče celo vožnja za vozilom nekaj časa, v mestu ali kje na deželi ti da vedet, da tudi nekaj časa še ne bo boljše na cestah. Skrajno neumno pa je, da zatiraš sposobnosti in veščine dobrih voznikov, neutemeljeno vališ krivdo.

:?:

Mi pokažeš prosim kje zatiram sposobnosti in veščine dobrih voznikov ?

Mi pokažeš prosim kje neutemeljeno valim krivdo ?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 31, 2011 6:37 pm

rosonero, če bi x-hair letel na polno v ovninek niti slučajno ne bi zmogel manevara ki ga je izvedel - torej umik v desno, ker bi sila ki ga rine iz ovnika bila prevelika.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 31, 2011 6:47 pm

Samo v razjasnitev, ker nekaterim očitno ni jasno, kaj sem napisal. Nikjer nisem napisal, da je x-hair kriv za posneto situacijo.
Napisal pa sem, in za tem še sedaj stojim, da je pripeljal v ovinek kot teleban. Ravno tako nevarno kot nasproti vozeči. In ja, pred takimi ovinki zmanjšam hitrost, na žalost sem med redkimi, ki jim je človeško življenje nekaj vredno. In raje se vrnem domov živ in zdrav, frustracije in napetosti pa izživim na kajaku ali med vzponom na bližnji hrib z mojo familijo. Ne pa na cesti!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 31, 2011 7:00 pm

X-hair je pripeljal v ovninek po svojem pasu! s hitrostjo ki je bila na srečo dovolj nizka da je lahko še zavil na notranjo stran ovinka. Če bi bil prehiter, kot sem napisal samo en post više, tega ne bi mogel storiti, saj bi bila sila ga ki ga potiska iz ovnika prevelika.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 31, 2011 7:03 pm

dask je napisal/-a:Samo v razjasnitev, ker nekaterim očitno ni jasno, kaj sem napisal. Nikjer nisem napisal, da je x-hair kriv za posneto situacijo.
Napisal pa sem, in za tem še sedaj stojim, da je pripeljal v ovinek kot teleban. Ravno tako nevarno kot nasproti vozeči. In ja, pred takimi ovinki zmanjšam hitrost, na žalost sem med redkimi, ki jim je človeško življenje nekaj vredno. In raje se vrnem domov živ in zdrav, frustracije in napetosti pa izživim na kajaku ali med vzponom na bližnji hrib z mojo familijo. Ne pa na cesti!

Pa se ti zavedaš koliko ljudi se je že poškodovalo v kajaku, in koliko ljudi si je zlomilo nogo, ko so šli nekam v hrib.
Dandanes pa res vsepovsot najdeš telebane. :lol:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 31, 2011 7:07 pm

dask je napisal/-a:Samo v razjasnitev, ker nekaterim očitno ni jasno, kaj sem napisal. Nikjer nisem napisal, da je x-hair kriv za posneto situacijo.

Tole sem večkrat prebral, pa me še vedno bega... Torej po tvojem mnenju X-hairu človeško življenje ni kaj prida vredno in svoje frustracije izživlja na cesti, ker vozi hitro a (očitno) dovolj zmerno, da se lahko brez ekstremnih reakcij (bremzanje "na mrtvo", zavijanje desno ob/na robnik,...) izogne nevarnim situacijam, ki jih povzročajo drugi s svojo izredno neodgovorno in nevarno vožnjo?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 7:16 pm

rosonero je napisal/-a:
AGAIN, ne delim odgovornosti, edino kar sem napisal je da v dotični situaciji oz na dotičnem odseku xhair ravna milo rečeno butasto. Zakaj ? Zato ker če veš da je odsek nevaren, da se dogajajajo pizdarije, ti pa kljub temu "vedenju" vanj uletiš na polno si potemtakem kaj ? Pameten ? Butast ? Žal prej drugo......

Vsekakor pa ne gre zanemarit dejstva da mu je voznik nasproti SEKAL ovinek, zaradi tega svojega dejenja pa čisto upravičeno dobi oznako iz naslova teme.

Si pa trmast :D Ok, očitno nisi prebral ali pa nisi razumel kaj sem nazaj razlagal glede hitrosti posameznih udeležencev v prometu.

Dobro, ni panike, bom vprašal čisto enostavno - koliko bi moral torej x-hair pripeljal? Konkretno s številko, kolikšna bi morala biti njegova hitrost, da bi izgubil nalepko teleban? Koliko bi torej moral pripeljati, da bi se izognil takim in podobnim kamikazam pa ne mi govorit s floskulo "prilagojena hitrost". Kakor sem lahko videl iz videa je imel avto pod nadzorom, kljub desnemu ovinku in zaviranju je še vedno lahko zavil skrajno desno. Tudi reagiranje je bilo hitro nič zaspano se pravi je bil z glavo in mislimi na cesti in ne kje drugje.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 31, 2011 7:48 pm

Tole šlamparijo mislim, da mnogi vozniki pozabljajo, ampak lahko je tudi usodna: ko se vključujemo na glavno cesto je treba pogledati levo IN desno. Tudi če se vključujemo desno, ni dovolj pogledati samo na levo! To pa zato, ker lahko nekdo iz nasprotne smeri prehiteva in če ne pogledaš se mu lahko nastaviš direkt pred nos - in tragedija je tu.

Na ta način se je meni danes nekdo nastavil, ko sem prehiteval nek kombi. Na srečo se ni nič zgodilo, ampak bilo pa je (pre)blizu.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 31, 2011 7:59 pm

domen_ je napisal/-a:Tole šlamparijo mislim, da mnogi vozniki pozabljajo, ampak lahko je tudi usodna: ko se vključujemo na glavno cesto je treba pogledati levo IN desno. Tudi če se vključujemo desno, ni dovolj pogledati samo na levo! To pa zato, ker lahko nekdo iz nasprotne smeri prehiteva in če ne pogledaš se mu lahko nastaviš direkt pred nos - in tragedija je tu.

Na ta način se je meni danes nekdo nastavil, ko sem prehiteval nek kombi. Na srečo se ni nič zgodilo, ampak bilo pa je (pre)blizu.

Take stvari se meni kar dostikrat zgodijo na istem kraju, in k sreči je dovolj široka cesta, da se da umaknit.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 8:02 pm

Tudi ti vztrajaš pri kolektivnemu dokazovanju enakovredne krivde za tistega, ki vozi po predpisih kot za tistega, ki je evidentno kršil pravila ZVCP-ja. Sekanje v nepregleden ovinek je ena izmed najhujših kršitev varne vožnje.

dask je napisal/-a:Sorry, tule je tudi teleban isti (TI :roll: ). Kaj če pri taki hitrosti naletiš na nesrečo v ovinku? Ali na pijanega pešca? Skalo na ceti? Nisem ziher, da si kaj manjši teleban kot oni, ki je pripeljal po tvojem pasu...

Ampak bolj, ko berem razne take poste, bolj se mi dozdeva samo eno. Očitno gre nekaterim na živce x_hair oziroma še bolj to, da snema promet. Očitno je nekatere (in vedno iste) tukaj precej strah, da se bodo enkrat znašli na enem takem posnetku v ne preveč posrečeni vlogi.

Anomalije bi morali obsojat in anomalija je tudi sekanje ovinkov - če bi 100x ponovil manever tega, ki seka na isti način me zanima kolikokrat bi počilo - več ali manj je v teh primerih vse odvisno od sreče. Če pa 100x prepelješ lepo po svoji strani v okviru omejitev pa je verjetnost, da boš 100x odpeljal izredno velika razen, če ti ravno takrat nasproti pripelje primerek iz prejšnjega stavka. Se pravi - kako lahko potem inačiš krivdo? :roll:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 31, 2011 8:07 pm

lancia hf je napisal/-a:

Pa se ti zavedaš koliko ljudi se je že poškodovalo v kajaku, in koliko ljudi si je zlomilo nogo, ko so šli nekam v hrib.
Dandanes pa res vsepovsot najdeš telebane. :lol:

Z veliko razliko - kajakaš ni še nobenega drugega poškodoval, ko se je utopil. Tudi hribolazec ne, ko si je zlomil nogo. Norec, ki prileti v nepregelden ovinek, zato ker ga "pozna", je pa že snel koga.
Fantje, jaz se iz te debate umikam. Ko boste dozoreli in vam bo prebilo, da se na cesti ne izživlja (in ne samo,da se ne seka ovinkov), boste mogoče razmišljali drugače.
Se vidimo v naslednjem ovinku. Oziroma, upam da se ne!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 31, 2011 8:08 pm

dask je napisal/-a:Fantje, jaz se iz te debate umikam. Ko boste dozoreli in vam bo prebilo, da se na cesti ne izživlja (in ne samo,da se ne seka ovinkov), boste mogoče razmišljali drugače.

Zakaj??
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 31, 2011 8:14 pm

BBoss je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

Si pa trmast :D Ok, očitno nisi prebral ali pa nisi razumel kaj sem nazaj razlagal glede hitrosti posameznih udeležencev v prometu.

Dobro, ni panike, bom vprašal čisto enostavno - koliko bi moral torej x-hair pripeljal? Konkretno s številko, kolikšna bi morala biti njegova hitrost, da bi izgubil nalepko teleban? Koliko bi torej moral pripeljati, da bi se izognil takim in podobnim kamikazam pa ne mi govorit s floskulo "prilagojena hitrost". Kakor sem lahko videl iz videa je imel avto pod nadzorom, kljub desnemu ovinku in zaviranju je še vedno lahko zavil skrajno desno. Tudi reagiranje je bilo hitro nič zaspano se pravi je bil z glavo in mislimi na cesti in ne kje drugje.

ja klasičnih 70 a ne :DDD =P :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 31, 2011 8:19 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Fantje, jaz se iz te debate umikam. Ko boste dozoreli in vam bo prebilo, da se na cesti ne izživlja (in ne samo,da se ne seka ovinkov), boste mogoče razmišljali drugače.

Zakaj??

To bi tudi jaz rad vedel ... glede na to, da sam ne sekam nepreglednih ovinkov in glede na to, da večina tistih, ki smo obsodili to dejanje tudi ne, lahko sklepam samo eno in sicer, da je dask eden od tisih telebanov, ki pričakuje, da bodo njegove napake reševali drugi.

Vseeno pa srčno upam, da ni tako in da se je samo nerodno izrazil in da ni resno mislil s tem zadnjim stavkom. :huh:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 31, 2011 8:19 pm

domen_ je napisal/-a:Tole šlamparijo mislim, da mnogi vozniki pozabljajo, ampak lahko je tudi usodna: ko se vključujemo na glavno cesto je treba pogledati levo IN desno. Tudi če se vključujemo desno, ni dovolj pogledati samo na levo! To pa zato, ker lahko nekdo iz nasprotne smeri prehiteva in če ne pogledaš se mu lahko nastaviš direkt pred nos - in tragedija je tu.

zelo pogost pojav.. no pa le vidim, da imava skupno točko :D

še bolj pa je moteče, ker že govorimo o navadah, ko se spremeni prometna signalizacija (prednost na križiščih) in ljudje kar vozijo po svoje. včasih se mi zdi, da ta rutina potem prinese nepazljivost, ker se ljudje razvadijo.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 8:26 pm

BBoss je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

jp, trrmast pa znam biti če je potrebno :D

Tisto glede seštevanja hitrosti, energij in tko naprej mi je jasno

Kar se tiče oznake za xhaira pa takole: glede na posnetek je tudi xhair pipeljal precej hitro, kar še enkrat glede nato da pozna dotični odsek je bilo vsaj po moje vendarle prehitro, na srečo pa se se ni nikomur nič zgodilo. Številke ti ne morem podat ker ne poznam ceste, karkoli rečem bo le golo ugibanje.

Glede samega posnetka pa kaj vidim jaz v njem :

1. Cepca ki seka ovinek v posledično zaradi tega skoraj prileti v xhaira
2. Nobene posebene reakcije z strani xhaira( kot jo nekateri tle hvalijo ) - rahlel odmik v desno popolnoma logična posledica nastale situacije, potem še malo "plesa" ko je cepec ki seka ovinek že mimo, drugače pa nič posebnega ....a .hvala bogu da je bilo tako
3. Xhair divja, ovinek prej seka ovinek ( tega pa ne počnemo razen če "malce" hitreje peljemo
4. Ne glede na prvi del stavka pod točko 3, je CEPEC iz točke 1, tisti, ki je povzročil nastalo nevarno situacijo

Še enkrat : xhair je malo enga cepca, ker vsaj malce ne popusti stopalke za plin, na odseku za katerega dobro ve da je nevaren. Zakaj že ? Ah ja vse za dinamiko vožnje.

Razmišljanje nekaterih tu noter da dober voznik tudi ob večji hitrosti obvlada vozilo ima svoj prav in se z njim popolnoma strinjam a se ob tem veselo pozablja da naša manjša hitrost na srečo daje cepcu tudi več časa se ti izogne.

Seveda ko napišeš nekaj takega si v očeh uporabnikov ( vpiši po želji ).

Daskov post : napsial je le da malo spusti gas pred ovniki kateri se mi zdijo nevarni in s tem na račun svoje manjše hitrosti da cepcu kateri bo naredil neko pizdarijo možnost da se iz zadeve izvleče cel in nepoškodvan. Tudi sam delim takšno mnenje pa sem že v tej temi bil označen za šerifa, sicer mi tega niso ravno zapisal a je je bilo več kot očitno.

Morda še manjša opomba xhair je v tej temi objavil samo napake drugih, njegove pa nismo videli niti ene, razen tiste zadeve z mercedesom, kjer na koncu zgubil zivce in naredil neumnost, katero pa se mu zaradi ravnanja onega spredaj takoj odpustila.

EDIT: popravek poševno napsianega stavka
Zadnjič spremenil rosonero, dne Po jan 31, 2011 8:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jan 31, 2011 8:33 pm

rosonero je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:@rosonero: V reali na vseh področjih obstajajo neki minimumi in max. v veliki večini obveljajo neki optimumi. Na področju cestnega prometa je res kaos, sploh v večjih mestih vidiš "svašta". Minimum splošnega vozniškega znanja je že zdavnaj pozabljen, nahajamo se nekje globoko spodaj. Sam pogled na vozilo avtošole, mogoče celo vožnja za vozilom nekaj časa, v mestu ali kje na deželi ti da vedet, da tudi nekaj časa še ne bo boljše na cestah. Skrajno neumno pa je, da zatiraš sposobnosti in veščine dobrih voznikov, neutemeljeno vališ krivdo.

:?:

Mi pokažeš prosim kje zatiram sposobnosti in veščine dobrih voznikov ?

Mi pokažeš prosim kje neutemeljeno valim krivdo ?

Skoz maš "trancerja" na tapeti. Res je dinamičen voznik, po tvoje divjak...Dejstvo, ki mu ne moreš oporekat je, da mora voznik s takim načinom vožnje, po tvoje divjanjem zelo budno spremljat promet za sabo, pred sabo, L in D od sebe, bit med vožnjo skoncentriran (kot naj bi se med vožnjo bilo). Pravemu problemu pa itak ne vidiš v oči.
RiDe hArD

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 31, 2011 8:40 pm

:pop: x-hair daj novi posnetek, ta je obdelan že na dolgem in počez. :pop: :lol: :mrgreen: A to je rezerva za reklame ;) >>>>>
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov