Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Re: Bencinski servisi - PCT

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 11:33 am

void je napisal/-a:Ne, pridejo kvečjemu do vhoda ti poračunat. Pač zdrav človek je vreden manj kot ena etnična skupina v tretjem rajhu.

Mislim, da je razlika med zdravim prebolelim, zdravim cepljenim in zdravim necepljenim večja kot si mislite. Že deleži v bolnicah marsikaj povedo. Tako, da vse trenutno zdrave glede dovzetnosti na staro ali novo različico virusa metati v isti koš ni najbolj ustrezno - razen za tiste, ki vse posplošujejo.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 11:35 am

Ne pametuj, če bi sledili dejansko znanosti, bi samo prebolevniki hodili okoli, ker so edini dejansko zaščiteni. Ampak ker treba turit cepiva, smo tu kjer smo.

Deleže v bolnicah pa ne bom komentirau, ker so to manipulacije. Vem iz prve roke. Realno je razmerje nekje 70/30 icu, na običnem oddelku je pa 50/50. Vsa ta fama o učinkovitosti je za lase privlečena, nekj pomaga, ampak glih ene 20%. Ne vem kak bo izgovor ko bojo 50+ 100% pocepjeni, a ICU bo pa še vedno poln teh istih 50+. Potem bo seveda krivo da nimaš 6. doze.
Zadnjič spremenil void, dne Pe jan 07, 2022 11:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 11:41 am

In privzemaš, da je stanje tako kot je - zaradi mene? Jaz svoj del opravljam tako, kot ga tudi ostala skromna večina - nisem jaz kriv, da vi ne želite tako.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 11:42 am

Pa človek, js sm star 35 let, kaj hočeš reč da bom js odžiral posteljo komu? Če je tebe strah covida in če si ogrozena skupina se cepi in ne s*** drugim. Simple.

Midva smo na različnem bregu, tebe skrbi virus, mene skrbi totalitarizem, enoumlje in v kakem svetu bodo moji otroci živeli. Ker če kdo misli da bo QR zginila je b****, samo dodajali bodo še stvari zdravn ki nimajo blage veze z javnim zdravjem.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 11:58 am

Jaz se bolj bojim za necepljene, ker jim je edina opora samo ta, moralna internet podpora iz različnih virov. Nobene preventive, važno, da si dobro načitan vsega tega internet gradiva.
Ko bo škripnilo, pa v jok k uradni medicini. Zakaj le, saj jo prezirate, kajne?
Potem pa - kar bo bo, kajne? Pa dokler ste zdravi, cepljenja ne rabite, potem pa bo itak prepozno. Pač naj gre po naravni poti. Zelo napredno, pravzaprav zelo napredni morate biti, da pridete do nivoja - izpred stoletij, ko še ni bilo cepiv. Vam to kaj pove?

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 12:00 pm

Mogoče te je pa samo sistem prepričau da se moraš bati nas? Sej veš, divide and conquer doktrina. Sej veš, levi desni, kapitalisti komunisti, cepljeni cepljeni itd. Medtem dokler se mi ovce kregamo o nečemu kar sploh ni rešitev za nastalo situacijo, je to idealna distrakcija da se sprovedejo neki višji cilji. Midva nimamo nobenih bonitet od epidemije, elite pa imajo, samo poglej kdo je največji zaslužkar zadnje dva leta.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 12:18 pm

Mogoče vi preveč ugibate kaj je prav in kaj ni. Pa ste razočarani, ker se jaz tega ne sprašujem toliko...

Če sistemu ne zaupate, ga nehajte uporabljati in se dejte odseliti nekam, kjer mu boste zaupali, ne pa, da pizdite čezenj, pa milijon teorij zarote o "resnici" pa kritika ukrepov do amena...ko vam stisne rit pa pohlevno na urgenco in upanje na najbolje, ker pač drugam se po pomoč ne morete obrniti!

Čisto prava definicija hinavstva ste! (Vsa čast za načelnost onim skeptikom, ki se bodo dejansko odselili...pa dejansko se ne bo noben, predvidevam).

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 12:20 pm

A ti sistemu zaupaš? Ne premoreš kritičnega razmišljanja? Ne razumem, kdo po dveh letih neumnosti na globalnem nivoju še verjame da je vse to samo za naše zdravje? Kako to da se pred covidom nihče ni ukvarjal toliko z našim zdravjem?

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Pe jan 07, 2022 12:32 pm

Temu cirkusu ne zaupa niti tista prava stroka. Številni zdravniki, ki so javno zavrnili obstoj koronavirusa, razkrivajo lažnost in nerelevantnost PCR testa in opozarjajo na nevarnost eksperimentalnega cepiva.

https://www.bitchute.com/video/QQpP8xEP02b9/
https://www.bitchute.com/video/jUj9oAMa6B4E/

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Pe jan 07, 2022 12:34 pm

void je napisal/-a:Ne pametuj, če bi sledili dejansko znanosti, bi samo prebolevniki hodili okoli, ker so edini dejansko zaščiteni.
Niti malo se mi ne sanja o kakšni zaščiti o prebolevnikih je govora. V Španiji in Italiji je bilo po prvem valu veliko prebolevnikov že po nekaj mesecih ponovno okuženih. In v drugi rundi je bila okužba v hujši obliki. Lani spomladi/poleti so pri poročilih o takšnih primerih poročali vsakodnevno. Takrat še sploh ni bilo cepiva, oz. so komaj začeli po prednostnem seznamu.
Stroka pravi da lažji prebolevniki sploh nimajo zaščite ali pa zelo slabo. Nisem strokovnjak, ampak se mi zdi to logično.
Poznam najmanj 2 primera lažjih prebolevnikov, ki sta okužena 2x v nekaj mesecih razlike. Precej manj kot 6 mesecev.
V nobenem primeru nimaš garancije cepljen, necepljen, prebolevnik.
Stroka je takšna kot pač je. Posledica negativne selekcije že vsaj 50 let.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 12:42 pm

Imaš ogromno novih študij, predvsem vsi citirajo izraelsko ki je zajemala 1 miljon ljudi od začetka epidemije, ki kažejo na to da če si probolel si dejansko imun neki časa, če pa že zboliš, boš veliko lažje prebolel. Razlika v zaščiti in verjetnosti da končaš na ICU je med cepljenim in prebolelim 15x v prid prebolevnika.
Sej ni teško priti do podatkov koliko je problevnikov v običnih covid oddelkih in kolk v ICU. Praktično jih ni.

BlackT
Novinec

Napisal/-a BlackT Pe jan 07, 2022 12:45 pm

A upa kdo z mano do koga na obisk ki je bolan? Jaz sem prebolevnik, isti letnik kot void in grem brez strahu, vabim pa samo cepljene. Če kdo verjame v znanost seveda. Do sedaj so se še vsi znanci usrali ko sem to predlagal...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 12:51 pm

void je napisal/-a:A ti sistemu zaupaš? Ne premoreš kritičnega razmišljanja? Ne razumem, kdo po dveh letih neumnosti na globalnem nivoju še verjame da je vse to samo za naše zdravje? Kako to da se pred covidom nihče ni ukvarjal toliko z našim zdravjem?

Imam svoje pomisleke, ki pa ne dosegajo nivoja, da bi bilo treba ta sistem kar zminirat. Pa potem postavljati na novo iz nule ven.

Vi pa gledate vse črno-belo, če nisi za, si kar proti - oh, ta sladka preprostost!

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 12:57 pm

Jaz nisem za miniranje sistema, jaz se samo za dialog različnih mnenj v javnem prostoru. Kar pa nimamo. Samo to je moj point.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 1:07 pm

Če bi bila epidemija bolj smrtonosna ne bi bilo časa parlamentirati. Samo ukrepati.

Dialoge pa lahko furaš v mirnodobnih časih, ko je več časa zato. Nekaj podobnega kot v vojni: dokler sovražnika ne premagaš moraš streljati, ko nastopi mir pa lahko razpravljaš o demokraciji, miru, neuporabi orožja in tako dalje.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Pe jan 07, 2022 1:15 pm

No vidiš, sam sebe si zabil. ČE bi bila ta epidemija strašno smrtonosna, bi lahko imeli taka pravila kot jih imamo. Samo da v tem primeru se jih bi morali držat tudi Oni, zdaj se pa ne, in morali se jih bi držat tudi v službi, zdaj se pa v službi lahko družimo kolk čemo.
Ker pa ni tako zelo smrtonosen, je to vse brez veze. Ker je itak vse napol, nič ne pomaga, vseeno pa komplicira življenje.

void
Poznavalec foruma

Napisal/-a void Pe jan 07, 2022 1:15 pm

Če bi bila epidemija dejansko smrtonosna bi se folk tepu pred cepilnimi centri kdo se bo prej cepu. Tako je pa to vse ena smešnica, ker delajo izredne razmere iz virusa kater pobere manj ljudi letno od dolgoletnih posledic kajenja, kaj šele druge bolezni.

Normalno da se "ONI" ne držijo svojih lastnih ukrepov, ker vedo da je vseskup prenapihnjeno 5x.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 1:31 pm

Jaz še vedno smatram zadeve kot zelo resne, ker ljudje trpijo, medicinci garajo, gospodarstvo trpi - in to zaradi epidemije.

Vam situacija daje kakšno pravico, da se postavljate nad vsemi in sodite da je "vse samo farsa"?
Da nič ne deluje, da je vse samo goljufija?
Visoko se nosite...ko vas bo zvilo, boste pa spet pohlevni, kot da se ni nič zgodilo. Potem boste pa kar naenkrat pozabili na svoja prepričanja.

Da je treba v epidemiji o vsem odločati kot neki široki družbeni konsenz?
Me spominja na delavske svete...kar so sprejeli in če je uspelo - so se trepljali po ramah, če ni uspelo pa ni bil pa nihče kriv...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jan 07, 2022 2:26 pm

Firediver, zanima me tvoje mnenje.
Cepljena oseba lahko zboli za covidom. Študije kažejo, da tudi blaga oblika prebolelosti za covidom lahko prinese dolgotrajne posledice. Zanima me verodostojn odgovor, ki me bo prepričal zakaj cepivo deluje. Pa brez izmikanja, ker dosedaj je bolj ali manj rumeno čtivo izpod tvojih prstov.

Kam gre ta svet pa se danes vidi v primeru Novaka Djokoviča. Ko spoznaš, da je velik delež prebivalstva Slovenije takih malih prikritih fašistov.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Pe jan 07, 2022 2:40 pm

Gosič: Te ne morem razveseliti s kakšnim strokovnim odgovorom, ker sem laik na tem področju. Zato strokovnih razlag od mene žal ne boš dobil, ker bi te kvečjemu zavajal, tega pa tako ali tako nočem. Zakaj le, postal bi podoben skeptikom, ki vse na netu vzamejo za "pravo resnico".

Taka vprašanja bi morali zastavljati stroki (še bolje strokovni skupini, pa najbrž nima časa, ker ima bolj pomembno delo), da konkretno odgovori za vsak dejanski primer iz prve roke. Zakaj tega ne vzpostavijo, ne vem, bi pa lahko marsikaj razčistili, da ne bi v publiki prevladovali vedno dostopni in škodljivo prepričljivi internetni vseznalci.
Dopuščam možnost, da na marsikaj stroka še nima direktnega odgovora, ker je pri spremljanju epidemije toliko variacij različnih predhodnih stanj posameznika + št. cepljenj + različna cepiva + čas cepljenja + različne inačice covida + marsikaj ostalega), da ne moreš potegniti dokončnega odgovora, ker so grupe posameznikov z istimi lastnostmi premajhne, da bi rezultate potrdil kot verodostojne.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov