Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne avg 15, 2010 2:03 pm

a33 je napisal/-a:Mene pa zanima kaki so znaki zapacanega sesalnega sistema v motorju zaradi nečistega plina. Avto - motor mi namreč tuli pa mislim da bi lahko blo tud to...?
tu če vozim na benz na kratko se mi zdi enako....

zapacana je kvečjemu sesalna loputa ... snameš cev ki pride iz filtra ( ali turbine ) , pogledaš kakšna je in če je prašna in zamaščena jo snameš dol , našpricaš s sprejem za čiščenje ter spihaš z zrakom...večinoma deluje...
plin je cnej k bencin

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo So avg 28, 2010 6:42 am

Kaj se dogaja s plinom? Točim na Petrolovi črpalki Voklo. Včasih sem naredil čez 600 km z 45 litri lpg-ja. Bila je zelo umirjena vožnja. Če sem vozil po avtocesti 130km/h in malo čez, sem naredil cca. 570km. Sedaj jih naredim z mešano (na poti v službo 110km/h-domov 130km/h) samo še 518 km. Tale kvaliteta plina ni za nikamor več. Vedno manj kilometrov naredim. In tudi na mašini se pozna, da je bolj nemirna v prostem teku, ter pospeški so slabši.

meganetune
Nov uporabnik

Napisal/-a meganetune So avg 28, 2010 10:11 am

Jst isto zadnji mesec in pol opazam po petrolovih črpalkah,da imajo zelo slabo pošiljko plina...Pač tankam na magno če ne bi šel še kam drugam...Uglavnem pred ene 2-ma tednoma sem tankal na Kozini ko sva sla z punco domov z morja in morem povedat,da ni bilo nobenih tezav,cukanja...uglavnem super je deloval...glih preden sem pa izpraznu tank 2-dni kasneje sem pač šel tankat na barje proti primorski...tankam cel tank...Takoj ko sem vklopil avto se je čutilo poplesavanje v prostem teku...med voznjo je občutno cukal,pospeški za nikamor...čudno na bencin pa lavfa lepo kot urca...uglavnem prejšnji teden sem šel tankat še v domžale na petrol in morem povedat,da tudi ni nič cukal,tresel itd.ampak je lepo delal...
Jst več ne vem ali nas potrošnike vsi skupaj malo za....vajo!!Če tamkam plin,bencin ali pa diesel pričakujem,da bo gorivo kvalitetno ne pa nek d..k pa,da cuka pol vse skupaj..
Plinska naprava je bila strokovno vgrajena,servisirana redno tudi nastavljena večkrat...in mi ne bo nobeden več govoril pa zatrjeval,da ima PETROL dober plin,da je naprava slabo nastavljena...Razmišljam,da če se bo to še v prihodnjosti dogajal sploh ne bom več tankal plina,ker nočem,da mi cuka pa še občutno manj kilometrov nardim.. :cry: Kaj nimamo nobenega laboratorija v slo,da bi to malo preverjal zaloge in nove pošiljke?ali je to predrago?

a33
Novinec

Napisal/-a a33 So avg 28, 2010 10:17 am

jas tankam na verovškovi... dela sicer ok sam poraba je šla v nebo ...precej več žre...
zgleda da so dobil pošiljko nekvalitetnega plina vsi.

davidhq
Nov uporabnik

Kje tankati plin medtem ko plin pri Petrolu SUXXX big time

Napisal/-a davidhq Sr sep 01, 2010 9:10 pm

A imajo kje v MB ali LJ še vedno kvaliteten plin?

Meni je poraba poskočila iz 10.5-11L na 14L !!!! Prekleta banda hudičeva.. pa še nič ne priznajo. Na Verovškovi pa sem tankal enkrat in je bla poraba 12.6L - torej še vedno preveč... Kako je kaj res v MB na kakšni "independent" pumpi.....

Hvala za odgovor..

davidhq
Nov uporabnik

Odgovor od Petrola!!!!

Napisal/-a davidhq Če sep 02, 2010 11:29 am

Petrolov urednik Žiga Habjan je odgovoril na vaše vprašanje!

Vprašanje: Veliko ljudi (preveč) opaža, da se jim je poraba LPG v zadnjih dveh mesecih povečala za 15-25% !!

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=79431

Kako je s tem? Prosimo uradni odgovor in drugačen od tistega že dobljenega, kjer pravite, da ni res.

lp, David

Odgovor: Spoštovani,

do danes še nismo prejeli nobenega komentarja naših strank glede kakovosti avtoplina. Na vseh naših bencinskih servisih vedno skrbimo za kakovost naših energentov z različnimi kontrolami, ki bi nas ob vsakem malem odmiku od želene kakovosti na to opozorile. Prav zaradi tega smo prepričani, da kakovost avtoplina na naših bencinskih servisih ne more vplivati na 15-25% večjo porabo.

Lep pozdrav

Torej sigurno ni Petrol kriv! Zgoraj je dokaz... ;)

PS: Se jih da mogoče tožiti? :evil:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če sep 02, 2010 11:51 am

a to ko se pa jaz vsakič "robantim" na pumpi pa ne šteje...navadna banda ... pa kako lahko trdijo da preverjajo kakovost avtoplina , če v sloveniji ni enega laboratorija ,ki bi bil zmožen to analizirat ???? edini ki je bil , je bil v butan plin-u...pa so jim ga novi lastniki odmontirali in odpeljali....

no da se bo vedlo bom napisal : BANDA PETROLOVSKA ... ZRIHTEJTE PLIN !!!!! KER TO KAR PRODAJATE JE NAVADNA ŽLOBODRA !!!!!

upam da ne bodo več govorili neresnic , da se nihče ne pritožuje....
plin je cnej k bencin

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če sep 02, 2010 2:14 pm

Tudi sam opažam veliko porast porabe, z prejšnjim tankom sem naredi vsega 120 km manj od povprečja :evil: :evil: pa kaj so zmešani??? Cena plina je pa itak daleč previsoka, kako oni sploh regulirajo to ceno, ker plin (naravni plin) je iz januarja ko je držal ceno okrog 6 dolarja sedaj padel na 3,73 dolarja. Pa vse eno kakšna je količina za to ceno. A v Sloveniji so ceno dvignili za 20 centov. Pa petrol, da vedno drugačen odgovor, ko je nafta draga-napišejo, da je plin odvisen od cen nafte, ko je naravni plin drag-pa napišejo, da je odvisno od tega.....

Če vsaj nekdo ve na podlači česa oni določajo ceno in od česa je dejansko odvisna naj napiše, da lahko spremljamo gibanje cen na borzi in da jim končno pod nos vžemo njihovo hinavsko laž!!!!!!

davidhq
Nov uporabnik

Moj odgovor

Napisal/-a davidhq Če sep 02, 2010 2:50 pm

Pozdravljeni g. Žiga,

Vaš odgovor je bil kar pričakovan, nisem pa z njim prav nič zadovoljen. Nekaj opazk:

- če do Vas osebno ni prišla nobena pritožba v zadnjih dveh mesecih, še ne pomeni, da niso Vaše stranke kontaktirale koga drugega v podjetju.. Jaz vem, da so in celo jaz sem enkrat klical.

- lahko razložite, kakšne kontrole natančno opravljate na LPG in v katerem laboratoriju v Sloveniji?

- če bi odprli link na avtomobilizem.com, ki sem Vam ga posredoval, bi videli, da so ljudje že kar precej razjarjeni in da se VSEM dogaja isto. Torej JE ZELO mogoče, da je kriv prav Vaš plin. Torej prav zelo LAHKO vpliva na 15-20% večjo porabo. Verjetno se niso vsem pokvarile plinske instalacije ravno v zadnjih dveh mesecih.

- dobro premislite, kakšna komunikacija glede tega problema bo v škodo in kakšna v korist Vašega podjetja. Ne morete se slepo braniti in trditi neresnice oz. nepreverjena dejstva, jaz bi raje predlagal, da se poglobite v problem, ga priznate in poskušate rešiti sedaj in še posebej poskrbite, da se v prihodnje ne bo dogajalo enako, ker Vam bo v veliko škodo in boste izgubili zaupanja strank. Če se bo to nadaljevalo in še posebej, če bom dobil spet aroganten odgovor, bom vsaj jaz presedlal drugam, čeprav imate vi najboljšo pokritost Slovenije z LPG.

- laboratorij, ki ga nimate in ne preverjate kakovosti bi se pa mogoče izplačalo vzpostaviti

david

======================================================================

PS: a bi vsi šli napisat eno sporočilo na http://www.petrol.si/index.php?sv_path=2433

da ne bodo govorili, da se nihče ne pritožuje...

A jih res lahko kako držimo za tisto laž glede laboratorija?

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če sep 02, 2010 3:53 pm

mah trebalo bi iti v medije pol pa se naj zgovarjajo:)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 03, 2010 1:38 pm

vsak ki bo šel na avto moto show naj jim pljune v faco na štantu...
plin je cnej k bencin

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Pe sep 03, 2010 1:57 pm

plinaš je napisal/-a:vsak ki bo šel na avto moto show naj jim pljune v faco na štantu...

kok si me nasmejal :D :D :D

Bom lamo vzel s sabo, pa litrco, da bo imela skozi vlažna usta:):):)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe sep 03, 2010 5:58 pm

za lamo se bo že voda našla ... litrco bova pa midva udušila .. utopila žalost zaradi slabega plina... :pivo :pij:
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So sep 04, 2010 10:10 am

gremo na Preverjeno na POP TV al pa pokličemo Slaka na nacjonalko :D

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq So sep 04, 2010 12:11 pm

pinny je napisal/-a:gremo na Preverjeno na POP TV al pa pokličemo Slaka na nacjonalko :D

Meni so zdaj nekaj obljubili, da bodo dodatno preverili stanje blabla. bomo vidli

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po sep 06, 2010 3:49 pm

meni so odgovorili in poducili o osnovah termodinamike.. ces, visje temeparture plus klima, bla bla bla = visja poraba.

in da oni delajo vse po standardih.

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq Po sep 06, 2010 5:11 pm

Nic novega s strani Petrola, sem pa opazil, da je vsaj na Kajuhovi nazadnje plin bil znova tisti kvaliteten.. Naredil sem 375 km, ponavadi sem jih prej 390 ampak sem zdaj res malo bolj pritiskal na plin. Z zanič plinom sem naredil od 300 do 320km.

Kaj pa drugi opažate? Pred tem sem pa tankal na Tivolski in sem naredil 300km... torej zanic plin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po sep 06, 2010 9:36 pm

na sejmu jih ni bilo ... zgleda da si niso upali štanta postavit... slino splaknil s pivom ... žalost zaradi velike porabe tudi s pivom.. vsaj nekaj dobrega sem naredil za svoje zdravje in živce...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
m1975
Nov uporabnik

Napisal/-a m1975 Sr sep 08, 2010 5:37 pm

en osebek se je odlocil mau povprasat petrol glede te zvisane porabe plina..le kdo je to bil
tko da lahko na petrol.si lahko najdete nov odgovor glede visje porabe pline (oziroma spremenjene kvalitete)
na kratko: pravijo da je mozno to zaradi prehodnega odbobja (spremenjena mesanica in posledicno problemi pri zgodnjem mrazu), napisali pa to tudi da testiranje kakovosti plina zanj opravlja tuja firma (ker da pri nas ni ustreznega labaratorija)

LP

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če sep 09, 2010 8:16 am

na tej petrolovi strani ocitno zelo selektivno objavljajo vprasanja in odgovore.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov