Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

rosonero
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 8:47 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:@rosonero: V reali na vseh področjih obstajajo neki minimumi in max. v veliki večini obveljajo neki optimumi. Na področju cestnega prometa je res kaos, sploh v večjih mestih vidiš "svašta". Minimum splošnega vozniškega znanja je že zdavnaj pozabljen, nahajamo se nekje globoko spodaj. Sam pogled na vozilo avtošole, mogoče celo vožnja za vozilom nekaj časa, v mestu ali kje na deželi ti da vedet, da tudi nekaj časa še ne bo boljše na cestah. Skrajno neumno pa je, da zatiraš sposobnosti in veščine dobrih voznikov, neutemeljeno vališ krivdo.
Pa ni to noben napad, le izražanje mnenja, kot ti počneš.

:?:

Mi pokažeš prosim kje zatiram sposobnosti in veščine dobrih voznikov ?

Mi pokažeš prosim kje neutemeljeno valim krivdo ?

Skoz maš "trancerja" na tapeti. Res je dinamičen voznik, po tvoje divjak...Dejstvo, ki mu ne moreš oporekat je, da mora voznik s takim načinom vožnje, po tvoje divjanjem zelo budno spremljat promet za sabo, pred sabo, L in D od sebe, bit med vožnjo skoncentriran (kot naj bi se med vožnjo bilo). Pravemu problemu pa itak ne vidiš v oči.

Evo pa se spet gremo:

veselo se določi da sem nekaj zapisal potem pa ko vprašam, naj se mi pokaže kje sem to zapisal pa kr naenkrat megla ......od kod mi je to že znano...aha že vem par strani nazaj v tej temi.-......
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Po jan 31, 2011 8:54 pm

rosonero je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:@rosonero: V reali na vseh področjih obstajajo neki minimumi in max. v veliki večini obveljajo neki optimumi. Na področju cestnega prometa je res kaos, sploh v večjih mestih vidiš "svašta". Minimum splošnega vozniškega znanja je že zdavnaj pozabljen, nahajamo se nekje globoko spodaj. Sam pogled na vozilo avtošole, mogoče celo vožnja za vozilom nekaj časa, v mestu ali kje na deželi ti da vedet, da tudi nekaj časa še ne bo boljše na cestah. Skrajno neumno pa je, da zatiraš sposobnosti in veščine dobrih voznikov, neutemeljeno vališ krivdo.
Pa ni to noben napad, le izražanje mnenja, kot ti počneš.

:?:

Mi pokažeš prosim kje zatiram sposobnosti in veščine dobrih voznikov ?

Mi pokažeš prosim kje neutemeljeno valim krivdo ?

Skoz maš "trancerja" na tapeti. Res je dinamičen voznik, po tvoje divjak...Dejstvo, ki mu ne moreš oporekat je, da mora voznik s takim načinom vožnje, po tvoje divjanjem zelo budno spremljat promet za sabo, pred sabo, L in D od sebe, bit med vožnjo skoncentriran (kot naj bi se med vožnjo bilo). Pravemu problemu pa itak ne vidiš v oči.

Evo pa se spet gremo:

veselo se določi da sem nekaj zapisal potem pa ko vprašam, naj se mi pokaže kje sem to zapisal pa kr naenkrat megla ......od kod mi je to že znano...aha že vem par strani nazaj v tej temi.-......

Povezovanje ni ravno tvoja vrlina :?: :idea:

Se umikam iz debate, imaš z ostalimi dovolj dela..

Megle se pa na Šmarjaku naužij, dober tek :mrgreen:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 31, 2011 8:58 pm

rosonero je napisal/-a:Morda še manjša opomba xhair je v tej temi objavil samo napake drugih, njegove pa nismo videli niti ene, razen tiste zadeve z mercedesom, kjer na koncu zgubil zivce in naredil neumnost, katero pa se mu zaradi ravnanja onega spredaj takoj odpustila.

nevem, kdo je komu kaj oprostil. tukaj na forumu smo vsi obsodili neustrezno reakcijo in niti arogantno obnašanje voznika/ce v mercedesu ni smeli pogoj ali razlog, da je to naredil.
mislim, da je to jasno kot je jasnom, da sam nisem želel sočustvovanja, ko sem opisal moje grehe.

ravno zaradi posploševanja, se v takih ne-ekzaktnih debatah hitro spregleda bistvo in se takoj obesi moralo na hitrost. seveda je najbolj privlačno in najlažje tako zaključiti debato. ne glede na to ali je prvi in največji krivec za kaos na cesti voznik kamiona, ki seka ovinek, ali pa je to gospa, ki v megli malo zaluta in medtem, ko ugotavlja da je falila izhod iz AC pač zaustavi vozilo ter to javno pove..

poglej malo širše. sam tudi pogosto sekam pregleden ovinek tudi ko vozim počasneje, kot je siceršnja omejitev in počasneje kot mi dopuščajo razmere. se pa prej prepričam, da ni za mano nobenega, pred mano itd.. ljudje niso roboti. in zato se pojavljajo napake, ki občasno posamezne voznike pripeljejo do neprijetnih situacij. tukaj v tej temi pa se piše o cepcih, ki so magnet za ne več neprijetne ampak zelo nevarne situacije. in voznik kamiona, ki seka nepregledne voznike je tak, kot tudi gospa omenjena zgoraj.. ZAKAJ? ker dvomim, da bo voznik kamiona in ta gospa spremenila način razmišljanja in se spremenila. oz. sem kar prepričan, da je njuno mnenje podobno tvojemu..

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 31, 2011 9:22 pm

rosonero je napisal/-a:1. Cepca ki seka ovinek v posledično zaradi tega skoraj prileti v xhaira
2. Nobene posebene reakcije z strani xhaira( kot jo nekateri tle hvalijo ) - rahlel odmik v desno popolnoma logična posledica nastale situacije, potem še malo "plesa" ko je cepec ki seka ovinek že mimo, drugače pa nič posebnega ....a .hvala bogu da je bilo tako
3. Xhair divja, ovinek prej seka ovinek ( tega pa ne počnemo razen če "malce" hitreje peljemo
4. Ne glede na prvi del stavka pod točko 3, je CEPEC iz točke 1, tisti, ki je povzročil nastalo nevarno situacijo

Še enkrat : xhair je malo enga cepca, ker vsaj malce ne popusti stopalke za plin, na odseku za katerega dobro ve da je nevaren. Zakaj že ? Ah ja vse za dinamiko vožnje.

Razmišljanje nekaterih tu noter da dober voznik tudi ob večji hitrosti obvlada vozilo ima svoj prav in se z njim popolnoma strinjam a se ob tem veselo pozablja da naša manjša hitrost na srečo daje cepcu tudi več časa se ti izogne.

Seveda ko napišeš nekaj takega si v očeh uporabnikov ( vpiši po želji ).

Daskov post : napsial je le da malo spusti gas pred ovniki kateri se mi zdijo nevarni in s tem na račun svoje manjše hitrosti da cepcu kateri bo naredil neko pizdarijo možnost da se iz zadeve izvleče cel in nepoškodvan. Tudi sam delim takšno mnenje pa sem že v tej temi bil označen za šerifa, sicer mi tega niso ravno zapisal a je je bilo več kot očitno.

Morda še manjša opomba xhair je v tej temi objavil samo napake drugih, njegove pa nismo videli niti ene, razen tiste zadeve z mercedesom, kjer na koncu zgubil zivce in naredil neumnost, katero pa se mu zaradi ravnanja onega spredaj takoj odpustila.

EDIT: popravek poševno napsianega stavka

2. Reakcija je še kako zbrana, umirjena in hitra, ravno ta navidezna "mirnost" to potrjuje. Si opazil skale in robnik na desni? Prepričan sem, da bi večina voznikov na naših cestah reagirala precej bolj panično in nevarno v isti situaciji.
3. Res je, seka ovinek (to podpiram, dokler se s tem nikogar ne ogroža, naše ceste imajo ponekod obupne linije, ker pač v osnovi niso bile namenjene za avtomobile). In kdaj misliš, da bi opazil tega idiota, če bi se striktno držal linije, ki jo določa cesta? Bodi pozoren na zvok, verjetno ga je opazil tik preden začnejo obrati upadat. Če ne bi tako zapeljal v ovinek, bi se mu najverjetneje dlje "skrival" za skalovjem.

Kar se pa tiče splošnega mnenja o njem i njegovih potencialnih napakah... Dokler dobivam iz njegovega pisanja in posnetkov vtis, da bi z veseljem srečeval stotine takšnih dnevno na cesti, ga podpiram. V to skupino sodijo definitivno še recimo Bboss, Jerch, lizard in podobni (ti so nekako najbolj aktivni v tej temi). Vtis, ki ga dajejo nekateri s svojim kvazi moraliziranjem in razlaganjem ZVCP-ja tako, kot jim najbolj paše, obešanjem na hitrost ipd., mi pa samo potrjuje vse slabo, kar doživljam na cesti. Dejstvo je, da je veliko voznikov v vožnjo "prisiljenih" in se temu primerno obnašajo. Po vsem prebranem in ogledanem, bi na cesti bil dosti raje odvisen od prve skupine, kot od druge, ker v slednje po samem pisanju ne dobim niti kančka zaupanja.

Iskanje tolikih napak pri voznikih, ki se v nevarni situaciji ne znajdejo po svoji krivdi, že zelo smrdi po iskanju izgovorov za neumna početja, kot je bilo to sekanje nepreglednega ovinka... To ne leti ravno nate, nimam še dovolj dobre predstave o tebi, da bi ti kaj takšnega pripisoval, ampak zaupanja mi pa tudi ne vlivaš.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po jan 31, 2011 9:29 pm

a je** ga x-hair, vsi so te nekaj napadli... sej veš dobrota je sirota :D mogoče bi blo potem bolše če bi celi strani avto potegnu... potem bi bil pa spet ti kriv :roll: don't worry about that, shit happens

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 31, 2011 9:36 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Dejstvo je, da je veliko voznikov v vožnjo "prisiljenih" in se temu primerno obnašajo.
Jaz sicer ne vem če bi se strinjal s tistimi tvojimi razdelitvami (se mi zdi da preveč poenostavljaš), ampak tole (citirano) se pa strinjam!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 31, 2011 9:38 pm

domen_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Dejstvo je, da je veliko voznikov v vožnjo "prisiljenih" in se temu primerno obnašajo.
Jaz sicer ne vem če bi se strinjal s tistimi tvojimi razdelitvami (se mi zdi da preveč poenostavljaš), ampak tole (citirano) se pa strinjam!

Malo sem res preveč posplošil, tudi ostale težave negativno vplivajo na vašo vožnjo.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 31, 2011 9:53 pm

rosonero je napisal/-a:Razmišljanje nekaterih tu noter da dober voznik tudi ob večji hitrosti obvlada vozilo ima svoj prav in se z njim popolnoma strinjam a se ob tem veselo pozablja da naša manjša hitrost na srečo daje cepcu tudi več časa se ti izogne.

S temlem se pa ne strinjam. saj če bi ti s počasno vožnjo sekaj ovinek, bi te negdo ki je hitrejši sigurno nasadu, saj predno bi se zaradi počasne vožnje umaknil z nasprotnega pasa, bi bil voznik ki vozi po svoji strani že v tvojem boku.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 31, 2011 10:06 pm

zdej mi je jasno zakaj se italjani in avti z večinoma lj tablicami vozijo tu pri nas kot posranci(pregledna cesta, omejitev 90, pelje se pa 50). Očitno predivdevajo nepredvideno.
Torej tisti ki se v mestu večinoma, zahtevate od nas ki se vozimo večinoma izven mesta, da se vozimo počasi in smo strpni do vas ker vi niste sposobni sprejemat informacije dost hitro. Upam da ste tudi vi tak strpni do ostalih v mestih in drugje na cesti, čeprav so ponavadi ravno taki najbolj nestrpni, ko kak traktor al pa starega ateka v ladi nivi dohitijo.
Pa da nebo kdo rekel, da ne pričakujem nepričakovanega. Po tem, ko greš v nepregledni ovinek in maš 1/3 šleperja na svoji strani ter se zahvaljuješ cestarjem da so odsevnike postavli več kot pol metra stran od roba ceste, pa ko ti v nepregleden ovinek pripiči junak čisto po tvoji strani in se zahvaljuješ sam sebi, da je tema in si kljub razvetljavi pravi čas videl odsev njegovih luči na tvoji strani ceste ter pravi čas bremzal na polno, pa še se najde prigod ampak sčasoma postaneš imun na njih in ugotoviš, da je včasih prav čudno da se nič ne naredi. Pa tut js sem že par kritičnih situacij ustvaril, ki so jih pa drugi rešili. Žal nisem popoln voznik.
LP Rok

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 10:39 pm

lancia hf je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Razmišljanje nekaterih tu noter da dober voznik tudi ob večji hitrosti obvlada vozilo ima svoj prav in se z njim popolnoma strinjam a se ob tem veselo pozablja da naša manjša hitrost na srečo daje cepcu tudi več časa se ti izogne.

S temlem se pa ne strinjam. saj če bi ti s počasno vožnjo sekaj ovinek, bi te negdo ki je hitrejši sigurno nasadu, saj predno bi se zaradi počasne vožnje umaknil z nasprotnega pasa, bi bil voznik ki vozi po svoji strani že v tvojem boku.

Mišleno je bilo v da počasnejše vozilo pripelje pravilno, hitrejše pa seka ovinek - kar je običajno vedno primer

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po jan 31, 2011 10:53 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
2. Reakcija je še kako zbrana, umirjena in hitra, ravno ta navidezna "mirnost" to potrjuje. Si opazil skale in robnik na desni? Prepričan sem, da bi večina voznikov na naših cestah reagirala precej bolj panično in nevarno v isti situaciji.
3. Res je, seka ovinek (to podpiram, dokler se s tem nikogar ne ogroža, naše ceste imajo ponekod obupne linije, ker pač v osnovi niso bile namenjene za avtomobile). In kdaj misliš, da bi opazil tega idiota, če bi se striktno držal linije, ki jo določa cesta? Bodi pozoren na zvok, verjetno ga je opazil tik preden začnejo obrati upadat. Če ne bi tako zapeljal v ovinek, bi se mu najverjetneje dlje "skrival" za skalovjem.

Kar se pa tiče splošnega mnenja o njem i njegovih potencialnih napakah... Dokler dobivam iz njegovega pisanja in posnetkov vtis, da bi z veseljem srečeval stotine takšnih dnevno na cesti, ga podpiram. V to skupino sodijo definitivno še recimo Bboss, Jerch, lizard in podobni (ti so nekako najbolj aktivni v tej temi). Vtis, ki ga dajejo nekateri s svojim kvazi moraliziranjem in razlaganjem ZVCP-ja tako, kot jim najbolj paše, obešanjem na hitrost ipd., mi pa samo potrjuje vse slabo, kar doživljam na cesti. Dejstvo je, da je veliko voznikov v vožnjo "prisiljenih" in se temu primerno obnašajo. Po vsem prebranem in ogledanem, bi na cesti bil dosti raje odvisen od prve skupine, kot od druge, ker v slednje po samem pisanju ne dobim niti kančka zaupanja.

Iskanje tolikih napak pri voznikih, ki se v nevarni situaciji ne znajdejo po svoji krivdi, že zelo smrdi po iskanju izgovorov za neumna početja, kot je bilo to sekanje nepreglednega ovinka... To ne leti ravno nate, nimam še dovolj dobre predstave o tebi, da bi ti kaj takšnega pripisoval, ampak zaupanja mi pa tudi ne vlivaš.

Trenutno nisem več na cesti kot pa sem bil še ne dolgo nazaj, kjer me je delo peljalo vsak dan na drugi konc slovenije, tako da sem jo praktično prevozil po dolgem in počez pa tud kar nekja tujine. Moja vožnja je daleč od perfektne, še delam kake neumnosti a me denarnica počasi a vztrajno uči drugače ( nazadnje velenjska škatla pri rudniku :evil: ).

Žal pa me je vožnja po teh naših cesticah naučila še eno stvar: pričakuj neumnosti od ostalih. Temu sem prilgodil vožnjo pa je prišlo do precejšne razlike, sedaj se ob neumnostih le še nasmehnem in gremo dalje, nekoč bi kaka psovka letela ali/in pa troblja/luč delala, pa tudi iz vozila stopim predvsem psihično manj utrujen kot pa je bilo to v preteklosti. V večino siutacij so me zadnje čase potegnili drugi, moram pa priznat da sem v preteklosti pa tudi še sedaj kdaj, verjetno tud jaz bil isti paicent.

Za nikogar ne želim iskat izgovora, pa naj gre za nedeljca, šerifa ali divjaka za vse je treba biti strpen. Strpnost pa je nekaj kar je slovenskim voznikom nekaj popolnoma tuje. Samo poste v tej temi pogledamo pa je vse jasno.

Kar se tiče moraliziranja o ZVPc tega nisem nikjer počel, sem pa marsikaj zapisal o hitrosti. Ta del mojih zapisov so nekateri veselo označili za mojo željo ( vstavi po želji ). In to samo zato, ker napisem malo drugače kot večina - še en dokaz več o pomanjkanju strpnosti. V tej temi se na veliko omenja dinamičnost vožnje, pojem katerega se lahko hitro zlorabi za prikrivanje divjanja.
Voznike si ločil na dve skupinem na skupino katera je vredna zaupanja in na druge katerim ne zaupaš, med katere si opredelil tudi mene. Tu si bil vsaj pošten in svojo trditev tudi malo argumenitral, za razliko od ostalih.

Kar se tiče xhaira če bi se že moral točno opredlit kaj milsim o njem bi rekel : divjak. Nikakor se ne morem znebit tega občutka iz gledanja posnetkov katerelepi sem gor ( pogledal pa sem tudi še nekj njegovih drugih katere ima na YT), moti me tudi to zakaj bi v starem golfu ( sedaj ne vem točno, če je celo GTI) nameščen radar detektor. Tu mi dinamična vožnja ( hitra a po omejitvah) ne gre ravno v to enačbo. Morda se motim o njem a trenutno imam tak občutek. Kot pa sem že v nekaj postih zapisal na netu so vidni posnetki za katere se avtor odloči da jih bo dal gor, zato po moje niso ravno neko merilo za ocenjevanje. Treba pa je priznati seveda da so v njih prikazene marsikatere neumnosti drugih voznikov, katere bi ostale dugače skrite.

OVER & OUT

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po jan 31, 2011 10:55 pm

No to je res, da če človek pozna cesto in nevarne odseke lahko že predvideva možnost takšne situacije. Vsekakor je to pametno ravnanje. Ampak jaz sem mnenja, da je x-hair tam čisto v redu peljal (in dobro reagiral!) in da gre edina kritika tistemu telebanu nasproti. Tudi se mi ne zdi prav, da če se nekdo drži pravil kot je treba, da vseeno dajemo neke pripombe in komentarje - se mi zdi, da v tem primeru (tista konkretna situacija) ni nobene potrebe.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Po jan 31, 2011 10:57 pm

rosonero je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:

Mišleno je bilo v da počasnejše vozilo pripelje pravilno, hitrejše pa seka ovinek - kar je običajno vedno primer

Vem na kaj si mislil, samo govora je pa o x-hair primeru, in v takem primrru bi ga lahko x poštrno nabasal.
Če pa gledamo s tvoje strani, je pa potem x-hair več kot profesionalno odpeljal, saj kljub temu, da se je na "nevarni", cesti vozil hitro (pač če nekatreri temu tako rečete) je mojstersko obvladoval avto, ni ga ne zanašalo, niti ni kašne robnike lizal ali skale pobiral.
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Po jan 31, 2011 11:34 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kar se pa tiče splošnega mnenja o njem i njegovih potencialnih napakah... Dokler dobivam iz njegovega pisanja in posnetkov vtis, da bi z veseljem srečeval stotine takšnih dnevno na cesti, ga podpiram. V to skupino sodijo definitivno še recimo Bboss, Jerch, lizard in podobni (ti so nekako najbolj aktivni v tej temi). Vtis, ki ga dajejo nekateri s svojim kvazi moraliziranjem in razlaganjem ZVCP-ja tako, kot jim najbolj paše, obešanjem na hitrost ipd., mi pa samo potrjuje vse slabo, kar doživljam na cesti. Dejstvo je, da je veliko voznikov v vožnjo "prisiljenih" in se temu primerno obnašajo. Po vsem prebranem in ogledanem, bi na cesti bil dosti raje odvisen od prve skupine, kot od druge, ker v slednje po samem pisanju ne dobim niti kančka zaupanja.

WTF :?: Lahko prosim tole malce obrazložiš?

~toMmy~ je napisal/-a:Iskanje tolikih napak pri voznikih, ki se v nevarni situaciji ne znajdejo po svoji krivdi, že zelo smrdi po iskanju izgovorov za neumna početja, kot je bilo to sekanje nepreglednega ovinka... To ne leti ravno nate, nimam še dovolj dobre predstave o tebi, da bi ti kaj takšnega pripisoval, ampak zaupanja mi pa tudi ne vlivaš.

Pretiravaš. Mislim da smo se vsi brez izjeme strinjali, da je bilo to sekanje ovinka velika neumnost. Mi je pa zanimivo kako večina nekritično ocenjuje x-hairovo vožnjo in jo celo postavljate za zgled..., mene pa bega ena stvar. Očitno zelo dobro pozna cesto in tudi na dotičnem ovinku je očitno že doživel kar nekaj identičnih nevarnih situacij, pa kljub temu še vedno vztraja pri svojem tempu vožnje na tistem odseku. Ne vem no, jaz osebno bi že zaradi svoje lastne varnosti in preteklih slabih izkušenj vsaj v tistem spornem ovinku malenkost prilagodil vožnjo in tako že preventivno poskusil zmanjšati verjetnost, da pride do kakšne kritične situacije. Pa četudi veš, da ti voziš pravilno in da se moraš bati zgolj in predvsem neumnosti nasproti vozečih. Vendar konec koncev, če pa bi počilo bi nastradala žal oba, tega pa se je tudi treba zavedati.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po jan 31, 2011 11:58 pm

rosonero je napisal/-a: in kako se on pripelje : Na polno
Brez zamere a morda pa ne bi bilo slabo da bi malo spustil plin, ravno zarad predvidevanja kaj BI LAHKO sledilo zaradi nekoga ki seka ovinek. Je to morda pretežko komu dojet ?

~toMmy~ je napisal/-a:Če bi bila njegova hitrost tako "neprilagojena", verjetno ne bi pravočasno odreagiral, se vam ne zdi? Iz posnetka je razvidno, da je upočasnil še preden je kamera ujela avto, torej ga je on videl še prej in se pravočasno izognil nasproti vozečemu retardirancu, ker je spremljal dogajanje na cesti in ne vse ostalo!

Hvala.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 01, 2011 5:46 am

rosonero je napisal/-a:Za nikogar ne želim iskat izgovora, pa naj gre za nedeljca, šerifa ali divjaka za vse je treba biti strpen. Strpnost pa je nekaj kar je slovenskim voznikom nekaj popolnoma tuje. Samo poste v tej temi pogledamo pa je vse jasno.

Kar se tiče moraliziranja o ZVPc tega nisem nikjer počel, sem pa marsikaj zapisal o hitrosti. Ta del mojih zapisov so nekateri veselo označili za mojo željo ( vstavi po želji ). In to samo zato, ker napisem malo drugače kot večina - še en dokaz več o pomanjkanju strpnosti. V tej temi se na veliko omenja dinamičnost vožnje, pojem katerega se lahko hitro zlorabi za prikrivanje divjanja.
Voznike si ločil na dve skupinem na skupino katera je vredna zaupanja in na druge katerim ne zaupaš, med katere si opredelil tudi mene. Tu si bil vsaj pošten in svojo trditev tudi malo argumenitral, za razliko od ostalih.

Kar se tiče xhaira če bi se že moral točno opredlit kaj milsim o njem bi rekel : divjak. Nikakor se ne morem znebit tega občutka iz gledanja posnetkov katerelepi sem gor ( pogledal pa sem tudi še nekj njegovih drugih katere ima na YT), moti me tudi to zakaj bi v starem golfu ( sedaj ne vem točno, če je celo GTI) nameščen radar detektor. Tu mi dinamična vožnja ( hitra a po omejitvah) ne gre ravno v to enačbo. Morda se motim o njem a trenutno imam tak občutek. Kot pa sem že v nekaj postih zapisal na netu so vidni posnetki za katere se avtor odloči da jih bo dal gor, zato po moje niso ravno neko merilo za ocenjevanje. Treba pa je priznati seveda da so v njih prikazene marsikatere neumnosti drugih voznikov, katere bi ostale dugače skrite.

OVER & OUT

Prav tako se lahko pojem "dinamične vožnje" po krivem predstavlja kot divjanje, kar so se nekateri tukaj večkrat na vse pretege trudili vsilit, čeprav temu v večini primerov ni niti približno tako.

Nisem te ravno opredelil, sem bolj neopredeljen glede tebe. :D

Glede radar detektorja... zame dinamična vožnja ne pomeni (izven naselja) nujno vožnje po omejitvah. Stališče do naših hitrostnih omejitev sem nedavno opredelil tudi v tej temi, če se ne motim in si ga lahko prebereš. Če ga ne najdeš, ti lahko poskusim še enkrat povedat. Povzetek gre nekako v tem smislu... tako kot se zaradi podlage, širine ceste, preglednosti, zgoščenosti prometa, vidljivosti ipd. ponekod vozim krepko pod omejitvami, se mi zdi primerno ob primernih pogojih voziti tudi nekoliko čez njih. Radar detektor čisto podpiram, sem že plačal kazen v naselju, ki sem ga celega prevozil z 50-55 km/h in me je radar naciljal na 80 km/h tik pred tablo za konec, kjer že davno ni nobene hiše, dovoza, križišča ipd. Radarji so po mojih izkušnjah izredno redko postavljeni na mestih, kjer so res nujno potrebni, postavijo jih tam, kjer se najlažje kasira, čeprav prekoračitev ne vpliva na varnost.

grizli je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Kar se pa tiče splošnega mnenja o njem i njegovih potencialnih napakah... Dokler dobivam iz njegovega pisanja in posnetkov vtis, da bi z veseljem srečeval stotine takšnih dnevno na cesti, ga podpiram. V to skupino sodijo definitivno še recimo Bboss, Jerch, lizard in podobni (ti so nekako najbolj aktivni v tej temi). Vtis, ki ga dajejo nekateri s svojim kvazi moraliziranjem in razlaganjem ZVCP-ja tako, kot jim najbolj paše, obešanjem na hitrost ipd., mi pa samo potrjuje vse slabo, kar doživljam na cesti. Dejstvo je, da je veliko voznikov v vožnjo "prisiljenih" in se temu primerno obnašajo. Po vsem prebranem in ogledanem, bi na cesti bil dosti raje odvisen od prve skupine, kot od druge, ker v slednje po samem pisanju ne dobim niti kančka zaupanja.

WTF :?: Lahko prosim tole malce obrazložiš?

Pač so forumaši, ki mi dajejo vtis zglednih voznikov in tisti, ki bi jih rad videl v čim manjšem številu na cesti.

grizli je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Iskanje tolikih napak pri voznikih, ki se v nevarni situaciji ne znajdejo po svoji krivdi, že zelo smrdi po iskanju izgovorov za neumna početja, kot je bilo to sekanje nepreglednega ovinka... To ne leti ravno nate, nimam še dovolj dobre predstave o tebi, da bi ti kaj takšnega pripisoval, ampak zaupanja mi pa tudi ne vlivaš.

Pretiravaš. Mislim da smo se vsi brez izjeme strinjali, da je bilo to sekanje ovinka velika neumnost. Mi je pa zanimivo kako večina nekritično ocenjuje x-hairovo vožnjo in jo celo postavljate za zgled..., mene pa bega ena stvar. Očitno zelo dobro pozna cesto in tudi na dotičnem ovinku je očitno že doživel kar nekaj identičnih nevarnih situacij, pa kljub temu še vedno vztraja pri svojem tempu vožnje na tistem odseku. Ne vem no, jaz osebno bi že zaradi svoje lastne varnosti in preteklih slabih izkušenj vsaj v tistem spornem ovinku malenkost prilagodil vožnjo in tako že preventivno poskusil zmanjšati verjetnost, da pride do kakšne kritične situacije. Pa četudi veš, da ti voziš pravilno in da se moraš bati zgolj in predvsem neumnosti nasproti vozečih. Vendar konec koncev, če pa bi počilo bi nastradala žal oba, tega pa se je tudi treba zavedati.

To "iskanje izgovorov" ni toliko letelo na to konkretno situacijo, je pa na mnogo drugih večkrat omenjanih v tej temi, kjer smo bili deležni precej zanimiv interpretacij ZVCP-ja. Nikakor se mi ne zdi, da pretiravam, ker je takšnemu neomajnemu vsiljevanju lastnega (napačnega) mnenja sledila tudi zelo nemoralna želja. Človek se zamisli, ko izve, da si deli cesto tudi s takšnimi, ki nekomu privoščijo smrt. :shock:

Dosti manj pretresljivo, a nič manj zgovorno je bilo tudi jamranje določenega osebka ob limanju na rit, pred tem je pa enkrat jasno izrazil velik odpor do tega, da ne bi pospeševal kakor mu paše, med tem, ko ga nekdo poskuša prehitet (kar je z zakonom prepovedano). Vsi tukaj si želimo, da bi se nam ostali na cesti bolj prilagajali, le da nekateri ne dajejo vtisa, da bi so tudi oni prilagodili drugim. Tako pač ne bomo prišli nikamor.
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To feb 01, 2011 10:13 am

rosonero je napisal/-a:Žal pa me je vožnja po teh naših cesticah naučila še eno stvar: pričakuj neumnosti od ostalih. Temu sem prilgodil vožnjo pa je prišlo do precejšne razlike, sedaj se ob neumnostih le še nasmehnem in gremo dalje,

Sej se tudi sam nasmehnem, ampak z grenkim priokusom. 1x me bo en tak s sabo vzel. In se s strahom vozim po tej Keltiki butasti, dokler si ne omislim nekaj z 6 zvezdicami in spredaj rori fi 5 cm (nebivedu stile :D ). Če jaz nebi nič pričakoval in predvideval bi bil mrtev že 5 let nazaj. Mene je enostavno čist minilo, ker se samo kazni nekaj zvišujejo v pizdu mater (kar mene sploh ne moti, ampak to ne spremeni dejstva, da se še naprej vozim s strahom ), jaz se pa borim po cesti za življenje, da mi ga drugi ne vzamejo.

rosonero je napisal/-a:Za nikogar ne želim iskat izgovora, pa naj gre za nedeljca, šerifa ali divjaka za vse je treba biti strpen. Strpnost pa je nekaj kar je slovenskim voznikom nekaj popolnoma tuje.

Čisto tuje.

rosonero je napisal/-a:Kar se tiče xhaira če bi se že moral točno opredlit kaj milsim o njem bi rekel : divjak. Nikakor se ne morem znebit tega občutka iz gledanja posnetkov katerelepi sem gor ( pogledal pa sem tudi še nekj njegovih drugih katere ima na YT), moti me tudi to zakaj bi v starem golfu ( sedaj ne vem točno, če je celo GTI) nameščen radar detektor. Tu mi dinamična vožnja ( hitra a po omejitvah) ne gre ravno v to enačbo.

Če te prav razumem te moti detektor, s tem, da se jaz vozim dinamično po omejitvah in ti ni jasno zakaj ga potem sploh rabim, če je......po omejitvah?
Tudi na tole ti je tommy že odgovoril ( bemti mal me že skrbi tale telepatija :? ). Zakaj sem si ga kupil, imaš lepo nekje napisano v temi o detektorjih oz radarjih. ;) Tudi sem tam omenil, da tistim, ki mislijo, da ga bojo kupili in divjali vsepovprek, sploh prepovedal prodajat. Ma takemu bi se itak hitro končalo. Ti pa lahko povem eno zgodbico. Takrat sem mel to srečo, da sem moral peljati mamo v bolnico in je videla kako se faše 3 točke. Vedno mi je govorila, počasi, pa ne bo točk. Torej. Logatec, krožno križišče, šlepar zganja dinamiko proti Kalcam. Super, si mislim, sedaj ga dohitim in sem rešen policajev. Ampak glej ga zlomka, ko meni prileze kazalček med 70 in 80 sploh nekak nisem nekaj dohiteval šleparja. :shock: Ne ne, tako se pa jaz ne grem in zmanjšam. Šlepar gre svojo pot. Če bi takrat imel detektor nebi imel treh točk oz. če bi imel posnetek bi ga bilo zanimivo videt. Zakaj? Policaj je rekel, da sem se vozil nekaj čez 60km/h. Po mojem vprašanju, a se je šlepar vozil 50km/h, je bil odgovor jasen. JA. Pa kako pri božji madoni sem se jaz vozil v prekršku za 3 točke, šlepar pa 50, če se mi je pa oddaljeval. Point vsega je, da je policaj lagal. Sem mu tudi lepo povedal, da se strinjam z izmerjeno hitrostjo, pa čeprav oba dobro veva, da se tisti šlepar ni vozil 50km/h kot je varuh pravice zatrjeval. Lepo povej, da šleparja ne moreš ustavit, ker nisi imel placa da bi ga. Sej to, da ima šlepar pri 70km xy daljšo zavorno pot od avtomobila pri 65km/h nima veze. Da se ne bo kdo obregnil ob kako jokcanje, ker bistvo je samo tista laž. Sprejel kazen, jo plačal in rešeno. ;) So ti že ostali povedali, nekje se da varno voziti 70km/h pa čeprav je omejitev 50. Ampak to, da je varno, državo ne zanima. Si v prekršku in konec debate. Sej to, da so odseki kjer je omejitev 60km/h, ne da speljati varno z 50 po števcu, je pa vse OK.

rosonero je napisal/-a:Treba pa je priznati seveda da so v njih prikazene marsikatere neumnosti drugih voznikov, katere bi ostale dugače skrite.

In to je moj namen, ker tista policajska neprilagojna hitrost ne pelje nikamor več. Pa sej po eni strani jih razumem zakaj je tako, majo v pizdi direktorco, tako slabo se še nikoli niso imeli kot se majo sedaj, ampak jebat ga, je pa le državna služba in je treba delat temu primerno. Je res? Torej, pri teh dveh posnetkih, če bi počilo, bi bila kriva moje neprilagojena hitrost? Pa čeprav ( verjameš ali ne ) sem se vozil po omejitvi. Saj to mi je dovoljeno ne? Se strinjam, res ni ravno AC, ampak bil sem na svojem pasu in po omejitvah. Še vedno pa se najde mojo hitrost kot problem, kljub temu, da sem še vedno rešil debila na cesti s svojo "neprilagojeno hitrostjo" A?

edit: veš kaj se mi še zdi zanimivo oz. opažam zadnji mesec. Koliko novih uporabnikov je registriranih in majo razna vprašanja glede škatel na AC, na izvozu iz AC na dolenjskem, ali je bil avto, kateri je meril hitrost, parkiran po zakonu...itd. :twisted:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli To feb 01, 2011 12:16 pm

Tommy, še enkrat, konkretno pretiravaš. Vsi ti tvoji zaključki temeljijo bolj ali manj na izpadih enega osamljenega, zdaj že bivšega člana foruma. Poleg tega pa verjemi, da se te delitve na naše in vaše, na dobre in slabe redkokdaj obnesejo.... imaš cel kup primerov tudi izven avtomobilizma. Stvari nikoli niso samo črno-bele.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To feb 01, 2011 12:41 pm

Sam sem že zdavnaj nehal komentirat v takih debatah, ker so patetične. Vsi se spravljajo na nekoga, ki vozi hitro (ne prehitro, ampak hitro), medtem, ko samo pred svojim pragom ne znajo pomest. Ampak to je samo zato, ker ne znajo več živet, moški so skoraj vsi ratal copate, doma jih ženske garbajo, jim ukazujejo in jim "dajo" enkrat na mesec, ampak ko se ti moški vsedejo v avto, so pa taglavni in takrat so "šumaherji" v "skoraj" F1 bolidu, ali pa so softiči, ki vozijo prepočasi in se potem na vsakega ki vozi po omejitvi spravljajo, ker sami nimajo dost j**c, da bi vozil po omejitvah. Velika večina obojih pa še približno ne zna vozit. Ene čez ovinke jih meče na drug pas, v križiščih ne vklapljajo smernikov (aja, bolid pač nima smernikov), izsiljujejo na prehodih za pešce, vozijo ti meter za ritjo na avtocestah in po navadnih cestah, majo stalno prižgane meglenke in podobno. Drugi pa so ovira na cesti, pred vsakim ovinkom bremzajo, ko vidijo nasprotivozeči avto bremzajo, skratka bremzajo vedno (najbrž tut pred ženo stalno bremzajo). Ženske pa itak samo na mobitelih visijo. Pa ker ne znajo prestavit z eno roko na volanu (v drugi je mobitel), se vključijo na avtocesto s 40km/h in 4000 obratih, pa niti ne pogledajo, če koga ovirajo. Cijazijo se po cestah, se šminkajo med vožnjo in pred semaforji iščejo prvo prestavo vsaj pol minute in podobno.

Sam na teden naredim od 800 do 1300 kilometrov, večinoma na relaciji Ljubljana Maribor. V teh kilometrih vidiš ogromno kretenov in vidiš ogromno bedarij, ki jih ti kreteni počnejo na cestah, zato že kar nekaj časa poiščem dovolj hiter kamion (jih je kar nekaj, ki 100km/h tolčejo na tej cesti), se postavim na vrnostno razdaljo (plus par metrov zaradi letečega kamenja) za njega in hopla gremo enakomerno s tempomatom proti MB. Prišparam na gorivu, živcih,.... Če bi se pa vozil na levem pasu, bi najbrž prišel 20 minut prej na cilj, vendar bi imel stalno kakega bumbarja prilimanega na rit, poraba bi bila visoka zaradi stalnega zaviranja in pospeševanja, ker ti padalci skačejo pred tebe (in to skočijo ravno takrat, ko si že dovolj blizu, čeprav so prej imeli 3 minute možnost po gasu stopit in varno prehitet). Če bo pa kej narobe pred kamionom, se pa itak ustavim hitreje kot tak kamion in imam mir. Pa že sama poraba me prepriča, da se resnično ne splača vozit po levem pasu (900km s 60 litrskim tankom in to na avtu, ki ima aerodinamiko parih kvadratnih metrov stene).

Drugače pa X, skrajni čas za chervolet tahoe al pa hummerja in orenk moča bullbar spredaj, pa da se nehaš umikat. Bomo potem vidl kok je tistih, ki se bodo po nasprotnem pasu vozil.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 01, 2011 5:45 pm

grizli je napisal/-a:Tommy, še enkrat, konkretno pretiravaš. Vsi ti tvoji zaključki temeljijo bolj ali manj na izpadih enega osamljenega, zdaj že bivšega člana foruma. Poleg tega pa verjemi, da se te delitve na naše in vaše, na dobre in slabe redkokdaj obnesejo.... imaš cel kup primerov tudi izven avtomobilizma. Stvari nikoli niso samo črno-bele.

Aja? S čim pretiravam? Določen procent ljudi na cesti se obnaša čisto neodgovorno, igrajo se s svojimi in tujimi življenji na tisoč in en način. To da vsi moji zaključki temeljijo vglavnem na tistem izpadu, je totalna neumnost, ne vem od kod si to razbral. Ne delim samo na dobre in slabe, je pa nekaj posameznikov, ki izžarevajo spoštovanja vredno vozniško kulturo in nekaj takšnih, ki kažejo ravno obratno, hkrati pa moralizirajo na polno. Oboji skupaj predstavljajo relativno majhen delež na forumu in na cestah, velika večina je nekje vmes. Ne razumem, a se ti najdeš kje med najslabšimi, da tako ozko gledaš na vse kar sem napisal (ne samo ta post, katerega dejansko jemlješ ven iz konteksta).

Vglavnem tega kar si ti očitno predstavljaš, nisem niti približno mislil. Ne morem pa v vsakem postu napisat vsega, kar sem že nekajkrat povedal, že tako so (pre)dolgi. Preden se "obesiš" na nekaj, preberi še ostalo. Preden dobim kakšno resno mnenje o forumaših, preberem dosti njihovih postov in mi okvirno ostanejo v spominu. Kar nekaj je takih, da se redno zapletamo v "vroče" debate, ker se v začetku ne strinjamo, potem pa le pridemo do nekega skupnega zaključka oz. vsaj spoštujemo različna mnenja.

Sem videl že preveč užaljenih "premium" voznikov, ki so pripravljeni prehitevat na najbolj nemogočih mestih, pospeševat na polno, ko jih prehitevaš, ker si ne morejo dopustit, da bi prišel (varno) mimo njih, ženske obešene na telefon na avtocesti, ki kampirajo na levem pasu, so nekaj čisto vsakdanjega, nesmiselno "zapiranje" križišč zaradi pridobitve nekaj mest tudi, ukvarjanje z vsem drugim, kot z vožnjo je nacionalni šport, nekateri bi dali levo jajce, da bi prišparali kak deci, ne glede na to, da ovirajo promet, desni pas (posebno na tropasovnicah) je slabši kot sramotilni steber, vsi hitrejši so takoj morilci, ko nekoga zmotijo med telefoniranjem ali kakšno vneto debato v avtu, kjer vidiš (voznico) mahat s cca. petimi rokami, šesta je pa verjetno na volanu itd. Pretiravam? :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov