rosonero je napisal/-a:Žal pa me je vožnja po teh naših cesticah naučila še eno stvar: pričakuj neumnosti od ostalih. Temu sem prilgodil vožnjo pa je prišlo do precejšne razlike, sedaj se ob neumnostih le še nasmehnem in gremo dalje,
Sej se tudi sam nasmehnem, ampak z grenkim priokusom. 1x me bo en tak s sabo vzel. In se s strahom vozim po tej Keltiki butasti, dokler si ne omislim nekaj z 6 zvezdicami in spredaj rori fi 5 cm (nebivedu stile

). Če jaz nebi nič pričakoval in predvideval bi bil mrtev že 5 let nazaj. Mene je enostavno čist minilo, ker se samo kazni nekaj zvišujejo v pizdu mater (kar mene sploh ne moti, ampak to ne spremeni dejstva, da se še naprej vozim s strahom ), jaz se pa borim po cesti za življenje, da mi ga drugi ne vzamejo.
rosonero je napisal/-a:Za nikogar ne želim iskat izgovora, pa naj gre za nedeljca, šerifa ali divjaka za vse je treba biti strpen. Strpnost pa je nekaj kar je slovenskim voznikom nekaj popolnoma tuje.
Čisto tuje.
rosonero je napisal/-a:Kar se tiče xhaira če bi se že moral točno opredlit kaj milsim o njem bi rekel : divjak. Nikakor se ne morem znebit tega občutka iz gledanja posnetkov katerelepi sem gor ( pogledal pa sem tudi še nekj njegovih drugih katere ima na YT), moti me tudi to zakaj bi v starem golfu ( sedaj ne vem točno, če je celo GTI) nameščen radar detektor. Tu mi dinamična vožnja ( hitra a po omejitvah) ne gre ravno v to enačbo.
Če te prav razumem te moti detektor, s tem, da se jaz vozim dinamično po omejitvah in ti ni jasno zakaj ga potem sploh rabim, če je......po omejitvah?
Tudi na tole ti je tommy že odgovoril ( bemti mal me že skrbi tale telepatija

). Zakaj sem si ga kupil, imaš lepo nekje napisano v temi o detektorjih oz radarjih.

Tudi sem tam omenil, da tistim, ki mislijo, da ga bojo kupili in divjali vsepovprek, sploh prepovedal prodajat. Ma takemu bi se itak hitro končalo. Ti pa lahko povem eno zgodbico. Takrat sem mel to srečo, da sem moral peljati mamo v bolnico in je videla kako se faše 3 točke. Vedno mi je govorila, počasi, pa ne bo točk. Torej. Logatec, krožno križišče, šlepar zganja dinamiko proti Kalcam. Super, si mislim, sedaj ga dohitim in sem rešen policajev. Ampak glej ga zlomka, ko meni prileze kazalček med 70 in 80 sploh nekak nisem nekaj dohiteval šleparja.

Ne ne, tako se pa jaz ne grem in zmanjšam. Šlepar gre svojo pot. Če bi takrat imel detektor nebi imel treh točk oz. če bi imel posnetek bi ga bilo zanimivo videt. Zakaj? Policaj je rekel, da sem se vozil nekaj čez 60km/h. Po mojem vprašanju, a se je šlepar vozil 50km/h, je bil odgovor jasen. JA. Pa kako pri božji madoni sem se jaz vozil v prekršku za 3 točke, šlepar pa 50, če se mi je pa oddaljeval. Point vsega je, da je policaj lagal. Sem mu tudi lepo povedal, da se strinjam z izmerjeno hitrostjo, pa čeprav oba dobro veva, da se tisti šlepar ni vozil 50km/h kot je varuh pravice zatrjeval. Lepo povej, da šleparja ne moreš ustavit, ker nisi imel placa da bi ga. Sej to, da ima šlepar pri 70km xy daljšo zavorno pot od avtomobila pri 65km/h nima veze. Da se ne bo kdo obregnil ob kako jokcanje, ker bistvo je samo tista laž. Sprejel kazen, jo plačal in rešeno.

So ti že ostali povedali, nekje se da varno voziti 70km/h pa čeprav je omejitev 50. Ampak to, da je varno, državo ne zanima. Si v prekršku in konec debate. Sej to, da so odseki kjer je omejitev 60km/h, ne da speljati varno z 50 po števcu, je pa vse OK.
rosonero je napisal/-a:Treba pa je priznati seveda da so v njih prikazene marsikatere neumnosti drugih voznikov, katere bi ostale dugače skrite.
In to je moj namen, ker tista policajska neprilagojna hitrost ne pelje nikamor več. Pa sej po eni strani jih razumem zakaj je tako, majo v pizdi direktorco, tako slabo se še nikoli niso imeli kot se majo sedaj, ampak jebat ga, je pa le državna služba in je treba delat temu primerno. Je res? Torej, pri teh dveh posnetkih, če bi počilo, bi bila kriva moje neprilagojena hitrost? Pa čeprav ( verjameš ali ne ) sem se vozil po omejitvi. Saj to mi je dovoljeno ne? Se strinjam, res ni ravno AC, ampak bil sem na svojem pasu in po omejitvah. Še vedno pa se najde mojo hitrost kot problem, kljub temu, da sem še vedno rešil debila na cesti s svojo "neprilagojeno hitrostjo" A?
edit: veš kaj se mi še zdi zanimivo oz. opažam zadnji mesec. Koliko novih uporabnikov je registriranih in majo razna vprašanja glede škatel na AC, na izvozu iz AC na dolenjskem, ali je bil avto, kateri je meril hitrost, parkiran po zakonu...itd.