Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe okt 02, 2009 12:10 pm

http://www.zurnal24.si/Krvava-stajerska ... ika/130075

Človek več ne ve, kaj bi naredil s takimi debili, ki vozijo v napačno smer po AC, povrh vsega pa so še pijani. :evil: :evil: :evil: Za povzročitelja upam, da se mu bo sodilo za naklepni umor ter da zgnije v zaporu!

Take imbecile bi bilo treba samo zvezat in s kolom pretepst!!! :evil: :evil: :evil:

Vedno se mi dvigne tlak, ko vidim kaka golazen od ljudi hodi po svetu...
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Pe okt 02, 2009 12:29 pm

kronik pof..an skrit pa zakopat, da ga noben ne najde več............
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
blackghost
Novinec

Kraj: Radeče-Ljubljana

Napisal/-a blackghost Pe okt 02, 2009 12:39 pm

Prasca mučit cel tedn skup, na koncu pa v arest do konc življenja, pa vsak dan eno uro bičanja in sam kruh pa vodo.

R.I.P. trem nedolžnim.
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe okt 02, 2009 1:17 pm

žalostno. za tako dejanje pomojem ni druga kot pa mučenje,ker če bo do konc življenja v zaporu bo na naše stroške tam se prehranjeval pa mu bo toplo.

Ampak ponavadi je vedno tak,da je mrtev tisti ki ni ničesar kriv in ničesar dolžni.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe okt 02, 2009 1:18 pm

Ob takšnih dogodkih se vedno znova vprašam ali je res tako težko na izvozih nastaviti žeblje zakrivljene v smeri pravilne vožnje, da bi prerezali gume samo, če se kdo poskuša vključiti v napačno smer. To je še najceneša varjanta, dražje bi bilo v izvoze vgraditi senzorje, ki bi, ko bi zaznali vožnjo v napačno smer, to avtomatsko sporočili policiji ter z svetlobnimi signali obveščali nič hudega sluteče voznike na avtocesti...

Sožalje svojcem nedolžnih žrtev.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe okt 02, 2009 1:28 pm

Jaz se pa ob takih dogodkih sprašujem nekaj drugega;
ALI RES RABIMO TOTALNE PREPOVEDI VSEGA, ZATO, KER NISMO SPOSOBNI MALO SAMOOBVLADLJIVOSTI!!!!

Ali smo res preveč egoistični, pa ne moremo niti malo pomislit na ostale?
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe okt 02, 2009 1:35 pm

nebivedu je napisal/-a:Ali smo res preveč egoistični, pa ne moremo niti malo pomislit na ostale?

Ne vem kakšna povezava je pri tem z egoizmom. Jaz kaj veliko na druge ne mislim, imam pa sebe dovolj rad, da ne delam takšnih neumnosti. Samo zelo zelo bolni umi počnejo takšne po cesti.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe okt 02, 2009 1:50 pm

nebivedu je napisal/-a:Jaz se pa ob takih dogodkih sprašujem nekaj drugega;
ALI RES RABIMO TOTALNE PREPOVEDI VSEGA, ZATO, KER NISMO SPOSOBNI MALO SAMOOBVLADLJIVOSTI!!!!

Ali smo res preveč egoistični, pa ne moremo niti malo pomislit na ostale?

Žalostna resnica je, da na žalost veliko ljudi je preveč egoističnih, da bi jih skrbelo, da bodo s svojimi dejanji povzročili poškodbo ali smrt nekoga drugega. Ravno tako sem že davno izgubil upanje v to, da bo naš narod kaj kmalu zadosti mentalno dozorel, da jim bo jasno, da alkohol in vožnja motornega vozila ne gresta skupaj. :?

Seveda je jasno, da je potrebno čimbolj izobraževati mlade o posledicah pijane vožnje (ne govorim o denarnih kaznih), s čimer se bo v prihodnosti zmanjšalo število alkoholiziranih voznikov. Vendar pa je v danem trenutku na naših cestah še toliko starejših (in tudi mladih), ki jim to ni jasno in edino kar jih prizadane so stroge kazni za takšne prekrške. No če lahko temu rečemo stroge...če sem prav našel je kazen (26.člen ZVCP, 6. odstavek) za vožnjo po napačni strani cestišča 300€ +5kt....torej moraš 4x voziti v napačno smer po avtocesti preden ti odvzamejo izpit?!
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 02, 2009 2:09 pm

=ZiAn= je napisal/-a:No če lahko temu rečemo stroge...če sem prav našel je kazen (26.člen ZVCP, 6. odstavek) za vožnjo po napačni strani cestišča 300€ +5kt....torej moraš 4x voziti v napačno smer po avtocesti preden ti odvzamejo izpit?!

Ta člen je zame eden od najbolj idiotskih. Če greš pa 10 metrov pred koncem naselja 90, pa 1000€. To si jo lahko spomnila le mentalno neuravnovešena oseba.
Če se pelješ v nasprotno smer na AC bi to moral biti avtomatski odvzem vozniške, hkrati pa obsodba za poskus umora. Brez možnosti pritožb. Če pa pacient naredi to kar ta danes, pa sojenje za naklepni umor. Ne pa 300€, ne ga srat!
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe okt 02, 2009 2:51 pm

ja....kruta realnost stanja v državi....

s prometom se pa ukvarjajo razni "zajci, sušnji, žlendri....."

ministrstvo za notranje zadeve vodi ženska, kakor tudi obrambo....

svetovalec finančnega ministra bivši udboc(kosovac)....

:clapclap bravo slovenija, gremo naprej.....

Uporabniški avatar
Wini
Novinec

Kraj: Savinjska

Napisal/-a Wini Pe okt 02, 2009 3:25 pm

Ko sem natančneje slišal novice, mi je kr zakuhal, kako je do tega prišlo. Prekleta pijača pa vse skupi. Pa že tako na velko piše na osvetljenem znaku....

Okoli pol tretje ure popoldan sem se peljal po AC do Celja in zagledal na kraju nesreče njihove svojce, ki so prižigali sveče. Me je mal stisnal pri srcu, čeprav ljudi ne poznaš :(

Za onega pijanca, ki ga boli patka za ostale ljudi pa jaz pravim, da ga naj za j***a obesjo pa je. Naj trpi, tako kot morajo zdej svojci in poznani :evil:
Ovir ni. Ovire vidiš samo takrat, kadar umakneš pogled od cilja.
Slika

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Pe okt 02, 2009 3:42 pm

Mene je tud to zelo stisnilo,ko sem slišal.Zanimivo je to,da sem ponoči sanjal nesrečo na avtocesti.Evo 100% resnica ne lažem se.Zbudil sem se okoli 3:45,ker sem v živo sanjal hudo prometno nesrečo in me je to totalno vrglo pokonci,ker so bile sanje zelo žive.Vse je bilo zbito na cesti in mrtvi so ležali po njej.Polno lučk,siren,policije,gasilcev.Približno 1 minuto sem sedel na postelji in razmišljal o tem nato šel scat in potem nazaj spat.Ko sem bil pa danes v službi(vozim tovorno vozilo) sem po radiu slišal novico o nesreči me je pa tresnl in takoj sem pomislil na današnje sanje.Fak neverjetno, nekaj je nad nami.Nekaj obstaja.Kako je možno,da sem videl oz.sanjal prihodnji dogodek? Telepatija? Moje videnje je bilo 3:45 resnična nesreča pa okoli 5:00.Če mene prašate to ni naklučje.
LP!

PS:Tisto bitje,ki je pa povzročilo to nesrečo naj pa zgnije v zaporu do smrti.

Svojcem sožalje!
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 02, 2009 4:10 pm

asfalt, si morda kdaj The Final Destination (Brez povratka 4) gledal?
Slika

Uporabniški avatar
asfalt
Novinec

Napisal/-a asfalt Pe okt 02, 2009 4:16 pm

IcEm4n je napisal/-a:asfalt, si morda kdaj The Final Destination (Brez povratka 4) gledal?

Ti nisem gledal tega filma,si mi pa dal idejo. :tomidelej:
Divjake s cest !!!

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Pe okt 02, 2009 5:37 pm

Moderatorju foruma se opravičujem, ker se prej odprl novo temo..spregledal sem, da enaka oz. podobna tema..traja že čez cel dan. :roll:

Moje mnenje je pa tako..

Dokler se bomo izgovarjali; alkohol je kriv, sosed je kriv, natakar je kriv, ceste so krive, avto je kriv...bo vedno tako.Alkohol sam od sebe ne gre v človeka, natakar te postreže vendar te ne sili spiti..Če v momentu ko spijemo in vemo da bomo vozili smo potencialni krivci. Naša nespametna presoja je kriva.
Nobena denarna kazen ne bo NIKDAR preprečila človekovo neumnost. Če že moramo kaj ukreniti je čas da ukrenemo v svojih glavah!

Svojcem umrlih v današnji nesreči, iskreno sožalje.

Lp

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe okt 02, 2009 5:41 pm

@asfalt je napisal : Fak neverjetno, nekaj je nad nami....

če bi bilo nad nami dobro, nebi ugasnila tri mlada življenja....baje se je povzročitelj včeraj ločil....pa zakaj hudiča če se je hotel ubit ni vozil po "prehitevalnem pasu"????
plin je cnej k bencin

C2 VTS
Nov uporabnik

Napisal/-a C2 VTS Pe okt 02, 2009 5:45 pm

ooo, šok se zbudim, odprem net po 14 dneh, pa me je skoraj kap!!!!!!!!!!
Sam sm bil na tud na absolventu, skupaj smo bili na letalu iz krete. Ne morm verjet.

Sožalje svojcev in vsem prijateljem.

p.s. vsem strokovnjakom: a se ne da naštimat na uvozu na avtocesto ( če greš v napačno smer) tko ene 2 senzorjev, ki bi zaznala smer gibanja in v primeru, napačne vožnje bi se sprožile kšne tiste mrežice, ki ti prepuščajo gume?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe okt 02, 2009 6:24 pm

zelo žalosten dan za vse nas posebej pa za njiihove bližnje in prijatelje.

kaj naj rečem. že zjutraj, ko sem sedel v svoj kombi takoj slišim na radiu, da se je zgodila nesrča na štajerki.
pa si rečem ah sej verjetno ni hudega. se odpeljem in slišim kaj se je pravzaprav zgodilo.
pa ravno v moji smeri proti ptuju.

se le privlčem čez gužvo in nadaljujem pot proti cilju a hkrati poslušam o posledicah.
o groza si mislim in me stisne pri srcu. zakaj je to potrebno.
res me boli, da so ugasnila tri mlada življenja saj dobro vem kaj se na naših cestah dogaja in temu sem priča prav vsak dan.
zato tudi včasih razmišljam in mislim kaj bi v dani situaciji storil. res nimam malo izkušenj v prometu ampak še danes ne vem kaj natančno bi naredil. takrat raje pomislim na kaj lepega in "šibam" naprej.

tako bom rekel: če je bil povzročitelj res pijan mu želim čim težje življenje od danes naprej. nisem strog ampak, če jast pri svojih osemindvajsetih letih vem, da pijan na cesto ne smem mislim, da bi tudi drugi to zmogli.

osebno nisem nobenega poznal ampak me toliko bolj boli, ker so bili mladi in polni zamisli kaj v življenju početi. na tej relaciji se vozim vsak dan in vem, da se bom še dolgo spominjal tega žalostnega dne.

sožalje svojcem iz moje strani.

p.s. se opravičujem za zelo dolg post ampak take stvari prizadanejo še tako močno osebo.

lp vsem pa varno na cesti

king1

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe okt 02, 2009 6:31 pm

Vsak, ki gre kontra na avtocesto bi moral zgubiti vozniško dovoljenje dosmrtno brez kakršnekoli možnosti kasnejše pridobitve. Pa seveda odslužit vse stroške nesreče z javnokoristnim delom.

Glede firbcev na nasprotni strani, ki so povzročil verižno trčenje pa je g Herbaj čist lepo povedal za 24ur. Očitno je ljudje pomembneje to, da bojo na šihtu ob jutranji kavici lahko povedli kak je zgledala nesreča, kot pa njihovo življenje. Sam policajem in njihovi reakciji se lahko zahvalijo, da ni še kak šleper priletel zadaj v njih.

Sožalje svojcem in vsem, ki so poznali umrle. Tisti, ki pa je preživela in se še bori za življenje pa čimlažje in hitrejše okrevanje.
Zadnjič spremenil Drocky, dne So okt 03, 2009 11:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Rok

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Pe okt 02, 2009 6:42 pm

Res ni pardona za tako napako. Verjetno se bo kujal celo življenje. Me pa še nekaj drugega skrbi. Nesreča na drugi strani zaradi zijal, ki so jih pasli mimovozeči. Sam sem se peljal mimo okoli 6.30 in sem se moral skoraj čisto ustaviti, ker so se ustavljali in gledali kaj je bilo. To je nedopustno. Tudi tem voznikom bi vzel vozniško. Mar res postanemo "primitivci", ko sedemo za volan?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov