Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson Sr maj 07, 2008 11:19 am

Pa ko se jih večina zgraža nad sfukanimi cestami, a je zdajšna vlada kriva za njih?
Zadnjič spremenil tomson, dne Sr maj 07, 2008 11:44 am, skupaj popravljeno 1 krat.
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 07, 2008 11:25 am

adis je napisal/-a: če že pišeš o enotni davčni stopnji potem prosim podaj primer kjer vidiš da je pač sistem napačen, ker če pišeš nekaj kar slišiš po tv-ju je to absurd ;)

...absurd gor ali dol, tako je - izračune so naredili ekonomisti(ne ta stari tipa "Mencinger") ampak te "novodobni" ki so včasih celo s to vlado sodelovali - temeljijo pa na izračunu zadnjega trimesečja lanskega leta......pa se nam to dopadlo ali ne_so naša realnost in po eni strani mečejo kredibilnost te vlade v slabo luč - pa zopet, verjeli i ali ne, tudi njim se "dopade" da se zadeve dražajo ter da imamo inflacijo, kako pač imamo(enkrat večjo kot v "normalnih" državah)......vse so to prilivi......- pa tudi, da se nafta draži, ter posledično derivati na črpalki je "o.k"....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Sr maj 07, 2008 11:28 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 07, 2008 11:28 am

sašo5 je napisal/-a:
adis je napisal/-a: če že pišeš o enotni davčni stopnji potem prosim podaj primer kjer vidiš da je pač sistem napačen, ker če pišeš nekaj kar slišiš po tv-ju je to absurd ;)

...absurd gor ali dol, tako je - izračune so naredili ekonomisti(ne ta stari tipa "Mencinger") ampak te "novodobni" ki so včasih celo s to vlado sodelovali - temeljijo pa na izračunu zadnjega trimesečja lanskega leta......pa se nam to dopadlo ali ne_temeljijo na realnosti in ne na neki statistiki......

prav ti sodobni ekonomisti, ki so delali izračune so nam predstavili zakaj bi oni uvedli enotno davčno reformo in zakaj so jo sploh predlagali ( eden teh mi je asistent na vajah ;) )

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr maj 07, 2008 11:30 am

adis je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

...absurd gor ali dol, tako je - izračune so naredili ekonomisti(ne ta stari tipa "Mencinger") ampak te "novodobni" ki so včasih celo s to vlado sodelovali - temeljijo pa na izračunu zadnjega trimesečja lanskega leta......pa se nam to dopadlo ali ne_temeljijo na realnosti in ne na neki statistiki......

prav ti sodobni ekonomisti, ki so delali izračune so nam predstavili zakaj bi oni uvedli enotno davčno reformo in zakaj so jo sploh predlagali ( eden teh mi je asistent na vajah ;) )

.....takrat niso predvideli "dražanja" vsaj v takem obsegu ne kot se je zgodilo..... ;)

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr maj 07, 2008 12:23 pm

tomson je napisal/-a:Pa ko se jih večina zgraža nad sfukanimi cestami, a je zdajšna vlada kriva za njih?

Tudi (+prejšnje).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr maj 07, 2008 12:33 pm

@sašo5: da nebi po nepotrebnem nabijala poste poglej pm ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr maj 07, 2008 3:41 pm

NaceM je napisal/-a:
tomson je napisal/-a:Pa ko se jih večina zgraža nad sfukanimi cestami, a je zdajšna vlada kriva za njih?

Tudi (+prejšnje).

Točno tako vsak vlada do zdaj nosi del krivde... je pa trenutna odgovorna za trenutno stanje kakršno je in da ne ukrepa. Ne morem se jeziti na ljudi, ki so bili gor pred štirimi leti, ker je to popolnoma brezveze (saj so odleteli že dolgo nazaj) lahko pa vsaj poskušam vplivati na te, ki trenutno držijo vse niti v svojih rokah, a ne?

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Sr maj 07, 2008 6:16 pm

Pred uvedbo novih kazni so kolone delali le tovornjaki ipd, zdaj jih pa delajo skoraj vsi.

Dobesedno se vozijo 10-20 km pod omejitvijo. Porabim 15 min do pol ure več, da pridem na šiht, kot pa prej. Potem pa takšni ko jim spustijo živci, prehitevajo kar v križiščih, tebi direkt v škarje, ko čakaš, da bi zavil levo. In to povečini ženske..... ne pogledajo ne desno ne levo samo gasa. Pa tolko, ko jih je danes skoz rdečo šlo, še nikol prej nisem videl v enem mesecu. Ena je šla skoz rdečo in vzela prednost motoristu, dobesedno sem jo gledal v faco, pa niti pogledala ni (ne na semafor, ne da ima prazno cesto).

Pa še ponedeljek ni :).

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr maj 07, 2008 6:42 pm

sašo5 je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Drekač si predvsem ti, in to nestrpne stalinistične vrste. Povej mi eno postkomunistično državo, ki je dosegla tak napredek kot Slovenija (marsikatera zahodna država ga ni), povej mi eno državo, kjer bi ti po tvojem mnenju živel bolje kot v Sloveniji....

...Joie de... - ti si "baje" šolan človek, lahko bi malo razmišljal ali pa vsaj "odpri" oči: napredek smo(so) dosegli ja, ampak preko hrbta delavca,(primer Tuš - najbogatejši, delavci delajo za "žemljice", nimajo za burek, gospod se repenči, boli ga k. ..tisti Jankovičevi so vsaj spodobno plačo imeli...) LDS-ovci so se šli lumparije, te zdajšnji so pa še nesposobni ob vsem tem - in smo tam kjer smo - ima Voith kr prav...

P.S. pa res mislite, da je državi važno in se sekira kolk je mrtvih :?: dajte mal poštudirajte :idea: da je sam važno kolk kazni se pobere, ter se steče denarja v proračun, enako s klobasanjem o enotni davčni stopnji - sedaj, ko so se stvari drastično začele dražat, se je prililo v državno blagajno več denarja, kot pa če bi takrat uvedli enotno davčno stopnjo

P.S. najhujše je to, da se bližajo volitve, zdajšnji bodo odleteli, "kot knof od starih gat" pametne odločitve pa ni, koga volit: "rdeče" Pahorja in prebežnike iz LDS-a totalno nesposobnega Ropa, Cvikla, ter kup tistih bab v ozadju(parlamentu) - ZARES - z "lumpom" Golobičem na čelu(še nerodno mu ni nič) kakor tudi Kresalki, o Jelinčiču ne razmišljam (šljam posebne vrste) - pa sedaj bodi "pameten".............ne piše nam se dobro in to je žalostna kruta resnica - narod si tega ne zasluži.......

Edino, kar je še dobro je, če se koliko toliko znajdeš in hočeš delat(dela je) živiš in preživiš.....zaenkrat

Še kadar sem potoval, sem vedno prišel domov vesel, da živim v taki državi. Mislim da nas je takih tukaj 99% (razen Voitha) in lahko smo veseli, ker veliko ljudi nima te sreče. Jamramo in pritožujemo se pa vseeno, kot da bi živeli v Zimbabveju, stradali, bili politično zatirani in ne vem kaj še... Naj bo politika takšna ali drugačna, država smo ljudje, zato jo je treba imeti rad in mi jo imamo radi z razlogom.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr maj 07, 2008 6:45 pm

spaceone je napisal/-a:Pred uvedbo novih kazni so kolone delali le tovornjaki ipd, zdaj jih pa delajo skoraj vsi.

Dobesedno se vozijo 10-20 km pod omejitvijo. Porabim 15 min do pol ure več, da pridem na šiht, kot pa prej. Potem pa takšni ko jim spustijo živci, prehitevajo kar v križiščih, tebi direkt v škarje, ko čakaš, da bi zavil levo. In to povečini ženske..... ne pogledajo ne desno ne levo samo gasa. Pa tolko, ko jih je danes skoz rdečo šlo, še nikol prej nisem videl v enem mesecu. Ena je šla skoz rdečo in vzela prednost motoristu, dobesedno sem jo gledal v faco, pa niti pogledala ni (ne na semafor, ne da ima prazno cesto).

Pa še ponedeljek ni :).

Tudi jaz sem videl danes nekaj podobnega. Ženska gasa pune čez rdečo čez križišče. Prej pa se folk cijazi 10-15 km'h pod omejitvijo.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr maj 07, 2008 6:57 pm

Jaz pa sem včeraj videl nekaj takšnega v Bistrci. En neučakanec s črnim X5 najprej čaka pred rdečo lučjo, ob tem pa mu avto vztrajno leze naprej. Tako da je potem že stal dobesedno na sredini križišča, ko se je končno prižgala zelena luč. Seveda je takrat že bil toliko mimo semafora, da je ni videl več in sem mu moral malo pomagati s hupo :lol: Me je že imelo da bi mu malo predčasno pohupal, še ob rdeči, pa se naj zapelje v križišče, če že leze nekam. :P
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če maj 08, 2008 8:23 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Še kadar sem potoval, sem vedno prišel domov vesel, da živim v taki državi. Mislim da nas je takih tukaj 99% (razen Voitha) in lahko smo veseli, ker veliko ljudi nima te sreče. Jamramo in pritožujemo se pa vseeno, kot da bi živeli v Zimbabveju, stradali, bili politično zatirani in ne vem kaj še... Naj bo politika takšna ali drugačna, država smo ljudje, zato jo je treba imeti rad in mi jo imamo radi z razlogom.

Ma halo, ne moreš se primerjat s slabšimi od sebe... vedno se je treba z boljšimi in stremet k temu, da jih ujameš ali pa celo prehitiš. To je temelj razvoja in napredka.

To kar si ti rekel je pa glih tako kot, če bi bil na teku predzadnji in bil strašno zadovoljen, ker si prehitel invalida z dvema lesenima nogama. ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če maj 08, 2008 8:58 am

Se strinjam s tabo, Slovenija je vedno imela za zgled boljše in se je obrestovalo. Vendar mi ni jasno, kaj je tako boljšega v razviti tujini za povprečnega posameznika? Jaz zaenkrat nisem našel še nič takega, da bi si upal reci, da je Slovenija drekaška država.

Mislim da Slovenci sploh ne znamo ceniti tega, kar smo dosegli in kar imamo, na to nas je opozoril celo predsednik Türk.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 09, 2008 10:25 am

Ne vem, a je že bil tale posnetek kje objavljen:

http://youtube.com/watch?v=c8-tMjQ_wFY

In pol se sprašujem, zakaj so kazni za alkohol tako nizke?
Slika

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 09, 2008 11:25 am

Bil je na mobisuxu.

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe maj 09, 2008 11:59 am

IcEm4n je napisal/-a:Ne vem, a je že bil tale posnetek kje objavljen:

kaznovat denarno je bzv

ustavit ga, mu vse kosti polamat, pol pa še toti avto "športni" :evil:
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe maj 09, 2008 11:59 am

kaznovat denarno je bzv

ustavit ga, mu vse kosti polamat, pa nebo sposoben veš tak noret
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

spaceone
Novinec

Napisal/-a spaceone Pe maj 09, 2008 3:56 pm

Te bo pa sposobn tožit.....

Hendrix
Novinec

Napisal/-a Hendrix Pe maj 09, 2008 7:21 pm

Mal prej sm vidu hondaša, k ga je ustavila policija, kako je bentil, hoho policaj neki pisal, le kaj? :lol:

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe maj 09, 2008 8:31 pm

To je pri idriji, tam pa policaji razen da nadelgujejo mlade zvečer (ne koga ki bi se vozu) tak nikoli nič ne delajo. V dveh letih kar sem vozu iz cerkna v idrijo dnevno, sem srečal policaje 2x da bi ustavljali, ponoči pa sploh nikoli še.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov