Sem videl že preveč užaljenih "premium" voznikov, ki so pripravljeni prehitevat na najbolj nemogočih mestih, pospeševat na polno, ko jih prehitevaš, ker si ne morejo dopustit, da bi prišel (varno) mimo njih...
Oh ja... to mi je še kako znano

dva tedna nazaj sem pa resno pomislil, da bi si omislil tank. Vozim po soški cesti (tisti, ki jo poznate, veste, da je od dolge njive do Plav ene par zelo lepih ravnin), in dohitim črn BMW x6 LJ NN-459 (če se prav spomnim), ki se je iz meni neznanega razloga po ravnini vozil 60 na uro (za tiste, ki ceste ne poznate - celoten odsek bi lahko prevozil s tempomatom nastavljenim na 90-100 km/h in mi ne bi bilo potrebno niti enkrat niti pogledat pedala za zavoro). No in ker se meni ni dalo cijazit 60 na uro, sem ga začel prehitevat (prazna cesta, popolnoma varen manever). S to nezaslišano predrznostjo sem očitno bmw fahrerju očitno zelo močno ranil ego (10 let stara Alfa 145 pa ja ne sme prehiteti novega nadavta x6), tako da ni le pospešil, ampak me je začel še zapirat

seveda sem s prehitevanjem prekinil, ker nisem hotel reskirat izleta v obcestne skale (že tako sem se moral umaknit prav na rob), voznik x6tke pa je z obranjenim egom ostal pred mano in veselo cijazil naprej s svojimi nezaslišano bliskovitimi 60 km/h. Sicer sem ga v naslednjem preglednem ovinku uspel prehiteti (očitno ni imel j**c zvozit blagega ovinka z več kot 50 na uro), vendar pa je po tem manevru čudežno oživel in začel voziti z mojim tempom, zraven tega pa je blendal kot przadet

. Na srečo sem se ga znebil čez nekaj ovinkov, ker njegov ego očitno ni bil dovolj močan, da bi premagal strah pred normalno hitro vožnjo skozi ovinke.
Sicer sem že velikokrat občutil slovenski nacionalni šport (pospeševanje medtem ko si prehitevan), še nikoli pa se mi ni zgodilo, da bi me kdo zapiral

Ponavadi sicer nisem agresiven, vendar pa me je bilo v tej situaciji žal, da nimam kakšnega masivnejšega avta, ker bi ga takrat najraje zrinil v Sočo, pa naj ribe zapira med prehitevanjem