Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

J1897
Novinec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a J1897 To feb 01, 2011 7:43 pm

Sem videl že preveč užaljenih "premium" voznikov, ki so pripravljeni prehitevat na najbolj nemogočih mestih, pospeševat na polno, ko jih prehitevaš, ker si ne morejo dopustit, da bi prišel (varno) mimo njih...

Oh ja... to mi je še kako znano :evil: dva tedna nazaj sem pa resno pomislil, da bi si omislil tank. Vozim po soški cesti (tisti, ki jo poznate, veste, da je od dolge njive do Plav ene par zelo lepih ravnin), in dohitim črn BMW x6 LJ NN-459 (če se prav spomnim), ki se je iz meni neznanega razloga po ravnini vozil 60 na uro (za tiste, ki ceste ne poznate - celoten odsek bi lahko prevozil s tempomatom nastavljenim na 90-100 km/h in mi ne bi bilo potrebno niti enkrat niti pogledat pedala za zavoro). No in ker se meni ni dalo cijazit 60 na uro, sem ga začel prehitevat (prazna cesta, popolnoma varen manever). S to nezaslišano predrznostjo sem očitno bmw fahrerju očitno zelo močno ranil ego (10 let stara Alfa 145 pa ja ne sme prehiteti novega nadavta x6), tako da ni le pospešil, ampak me je začel še zapirat :shock: seveda sem s prehitevanjem prekinil, ker nisem hotel reskirat izleta v obcestne skale (že tako sem se moral umaknit prav na rob), voznik x6tke pa je z obranjenim egom ostal pred mano in veselo cijazil naprej s svojimi nezaslišano bliskovitimi 60 km/h. Sicer sem ga v naslednjem preglednem ovinku uspel prehiteti (očitno ni imel j**c zvozit blagega ovinka z več kot 50 na uro), vendar pa je po tem manevru čudežno oživel in začel voziti z mojim tempom, zraven tega pa je blendal kot przadet :huh: . Na srečo sem se ga znebil čez nekaj ovinkov, ker njegov ego očitno ni bil dovolj močan, da bi premagal strah pred normalno hitro vožnjo skozi ovinke.
Sicer sem že velikokrat občutil slovenski nacionalni šport (pospeševanje medtem ko si prehitevan), še nikoli pa se mi ni zgodilo, da bi me kdo zapiral :shock: Ponavadi sicer nisem agresiven, vendar pa me je bilo v tej situaciji žal, da nimam kakšnega masivnejšega avta, ker bi ga takrat najraje zrinil v Sočo, pa naj ribe zapira med prehitevanjem :twisted:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To feb 01, 2011 8:05 pm

Verjeli ali ne, mene je 1x šla neka mlada ženska s Twingom na AC namerno zapirat pri 150 km/h, pa sem imel precej večji avto od nje. Smešno pri vsem tem je bilo, da se je potem prestrašila in skočila nazaj na svoj pas, ker ni pričakovala da bom pri tej hitrosti lahko še potegnil - verjetno je sodila vse avte po svojem (smešno pa zato, ker sem jo prej že v konkreten hrib pri 140 zlahka prehitel in bi lahko pričakovala da bom na ravnem verjetno to opravil še lažje - Twingo pač ne gre kaj dosti več kot 150)), sicer sem tak manever od nje pričakoval, tako da sem tudi takoj (skorajda brez reakcijskega časa) zaviral.

Kakorkoli že, da si upaš it zapirat druge avte z manj kot tono težkim avtov pri 150 km/h moraš biti konkretno usekan, za kakršnokoli zapiranje moraš biti konkretno usekan, a za tako še toliko bolj, sploh si nočem predstavljat kaj bi ji naredilo če bi se zabil v njo.

Začelo pa se je s tem, da je kampirala na levem pasu, in se ni odzvala nekaj kratnemu vklopu levega smerokaza, kasneje tudi bledanju. Ko je končno prvič šla na desni pas je nekaj krilila z rokami in blendala, ampak sem se samo nasmehnil ter odpeljal naprej v hrib. Potem pa je na cestninski našla luknjo in me prehitela, ter se odločila da pred njo ne grem, nato pa je sledil zgoraj opisan manever.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To feb 01, 2011 8:26 pm

Verjel ali ne ... cestni šerifi in pravičniki so lahko tudi ženskega spola :lol:

@J1897 - žal pri takem pomaga le dovolj konjev, da si hitro mimo, pol pa nej i**** frustracije z blendanjem izvaja. Lulček bo še vedno mikroskopski. :twisted:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 01, 2011 8:35 pm

BBoss je napisal/-a:Verjel ali ne ... cestni šerifi in pravičniki so lahko tudi ženskega spola :lol:

@J1897 - žal pri takem pomaga le dovolj konjev, da si hitro mimo, pol pa nej i**** frustracije z blendanjem izvaja. Lulček bo še vedno mikroskopski. :twisted:

Res je, neverjetno koliko živcev ti lahko prihrani čipanje! :D

Nazadnje enemu lokalnemu "veljaku" z novim ML-om ni najbolj pasalo, da sem ga šel prehitevat, mi je kar lepo pritiskal po gasu. Sem pa pričakoval takšno reakcijo in se pred ovinkom oddaljil od njega, potem ga pa na začetku ravnine z zaletom in primernimi obrati pihnil, tako da je bil ves njegov trud zastonj. V naslednjem ovinku ga je seveda zmanjkalo. :twisted:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To feb 01, 2011 9:15 pm

ker redno srečujem telebane na cesti imam ponudbo za tiste z večjimi avti.. želite imeti lažjo nesrečo in ne biti krivi?
seveda, kot nalašč za vas vam predstavljam križišče, ki je lahko dostopno, sicer dokaj pregledno. tako lahko že pred nesrečo ocenita ali imate primerno hitrost.. na pa poglejmo, kje je torej križišče v SLO, kjer ljudje ne upoštevajo prednosti, nimajo občutka za globino in zelo zelo redno kršijo pravila. zato zgrabite svojo priložnost na koncu ižanske ceste v LJ in nataknite koga na avto!
pozor, dobro si oglejte slike..

Slika

Slika

za nevšečnosti ne odgovarjam, nagradim pa vsakega uspešnega. garantiram uspešnost najmanj po 3. poskusu. več na ZS!

Some1
Nov uporabnik

Napisal/-a Some1 Sr feb 02, 2011 3:13 am

Še lažje se je pa zapeljati v ind. cono rudnik, kjer so po novem postavili enosmerne ulice zaradi uničene ceste. 90% ljudi vozi v napačno smer :)

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Sr feb 02, 2011 9:30 am

lažje je znake nabit kot pa popravit cesto =P :D :D
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr feb 02, 2011 9:45 am

Jerch:

kaj ti ni jasno v tem križišču?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 02, 2011 9:47 am

T1cK0 je napisal/-a:lažje je znake nabit kot pa popravit cesto =P :D :D

Znaki so cenejši. Se da potwem več pokrast, ker nam zaračunajo popravilo ceste, nabijejo pa samo znake in rešeno. :twisted:
Old subarus never die, they just get faster!

BlackT
Novinec

Napisal/-a BlackT Sr feb 02, 2011 9:50 am

Pero je napisal/-a:Jerch:

Verjetno mu je vse jasno, le drugim ni :) Sem tudi sam v tem križišču dostikrat zaviral, ker očitno nobeden ne gleda znakov, meni je pa škoda avta :(

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr feb 02, 2011 11:17 am

BlackT je napisal/-a:

Verjetno mu je vse jasno, le drugim ni :) Sem tudi sam v tem križišču dostikrat zaviral, ker očitno nobeden ne gleda znakov, meni je pa škoda avta :(

Včasih je bila prednostna smer od Ižanke na Hradeckega (pod golovcem). Z novim križiščem na Dolenki se je spremenilo.

Ampak ali je problem malo pogledat tudi če si na prednostni smeri? Sploh če je čudno križišče.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr feb 02, 2011 1:26 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:Tommy, še enkrat, konkretno pretiravaš. Vsi ti tvoji zaključki temeljijo bolj ali manj na izpadih enega osamljenega, zdaj že bivšega člana foruma. Poleg tega pa verjemi, da se te delitve na naše in vaše, na dobre in slabe redkokdaj obnesejo.... imaš cel kup primerov tudi izven avtomobilizma. Stvari nikoli niso samo črno-bele.

Aja? S čim pretiravam? Določen procent ljudi na cesti se obnaša čisto neodgovorno, igrajo se s svojimi in tujimi življenji na tisoč in en način. To da vsi moji zaključki temeljijo vglavnem na tistem izpadu, je totalna neumnost, ne vem od kod si to razbral. Ne delim samo na dobre in slabe, je pa nekaj posameznikov, ki izžarevajo spoštovanja vredno vozniško kulturo in nekaj takšnih, ki kažejo ravno obratno, hkrati pa moralizirajo na polno. Oboji skupaj predstavljajo relativno majhen delež na forumu in na cestah, velika večina je nekje vmes. Ne razumem, a se ti najdeš kje med najslabšimi, da tako ozko gledaš na vse kar sem napisal (ne samo ta post, katerega dejansko jemlješ ven iz konteksta).

Vglavnem tega kar si ti očitno predstavljaš, nisem niti približno mislil. Ne morem pa v vsakem postu napisat vsega, kar sem že nekajkrat povedal, že tako so (pre)dolgi. Preden se "obesiš" na nekaj, preberi še ostalo. Preden dobim kakšno resno mnenje o forumaših, preberem dosti njihovih postov in mi okvirno ostanejo v spominu. Kar nekaj je takih, da se redno zapletamo v "vroče" debate, ker se v začetku ne strinjamo, potem pa le pridemo do nekega skupnega zaključka oz. vsaj spoštujemo različna mnenja.

Sem videl že preveč užaljenih "premium" voznikov, ki so pripravljeni prehitevat na najbolj nemogočih mestih, pospeševat na polno, ko jih prehitevaš, ker si ne morejo dopustit, da bi prišel (varno) mimo njih, ženske obešene na telefon na avtocesti, ki kampirajo na levem pasu, so nekaj čisto vsakdanjega, nesmiselno "zapiranje" križišč zaradi pridobitve nekaj mest tudi, ukvarjanje z vsem drugim, kot z vožnjo je nacionalni šport, nekateri bi dali levo jajce, da bi prišparali kak deci, ne glede na to, da ovirajo promet, desni pas (posebno na tropasovnicah) je slabši kot sramotilni steber, vsi hitrejši so takoj morilci, ko nekoga zmotijo med telefoniranjem ali kakšno vneto debato v avtu, kjer vidiš (voznico) mahat s cca. petimi rokami, šesta je pa verjetno na volanu itd. Pretiravam? :D

Ok, jasno da imaš prav..., pretiravaš zgolj zaradi tega, ker posplošuješ iz, kot si sam napisal določenega procenta ljudi na cesti na večino ostalih. Res, da je precej cepcev na cestah, ampak še vedno je večina dokaj spodobnih in normalnih voznikov. Mogoče vidiš oz. vidimo preveč samo tiste negativne stvari, ostalega pa ne, ni nobene potrebe za tako žolčne reakcije. Zdaj, ko razmišljam ne vem ali ima sploh smisel zaradi tega majhnega deleža cepcev delati take scene in se razburjati?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr feb 02, 2011 1:40 pm

grizli je napisal/-a:... ker posplošuješ iz, kot si sam napisal določenega procenta ljudi na cesti na večino ostalih. Res, da je precej cepcev na cestah, ampak še vedno je večina dokaj spodobnih in normalnih voznikov. Mogoče vidiš oz. vidimo preveč samo tiste negativne stvari, ostalega pa ne, ni nobene potrebe za tako žolčne reakcije. Zdaj, ko razmišljam ne vem ali ima sploh smisel zaradi tega majhnega deleža cepcev delati take scene in se razburjati?

Tukaj bi rekel da se motiš. Upam trdit, da je na naših cestah vsaj 70% ljudi, ki jim je vožnja muka in imajo vozilo samo zato, da s tem vozilom pridejo iz točke A v točko B. Ti nimajo nekega dobrega znanja vožnje. Naučeni so tega, kar je bilo v avtošoli, malo jim je še praksa prinesla, to je pa vse. Potem pa je še odvisno od tega al jim je žena dala, jih je šef nadrl, jo je šef nadlegoval, ima glavobol in podobno. Ti so telebani že po naravi. Tak osebek, te ob problemu, ki ga ustvari, recimo te spregleda in izsili, potem se pa ustavi sredi ceste in te gleda in čaka kaj boš ti naredil. Da ne govorimo, da ob oviri na zasneženi ali spolzki cesti, bodo reagirali nagonsko - stisnili bodo zavoro do konca in čakali, da bo počilo.

Tistih ostalih 30% pa lahko razdeliš na voznike, ki so čisti teleban, norijo po cestah, mislijo, da so vau in oh in sploh, so pa brez kulture, pa nimajo ravno tok pojma o vožnji. In na mogoče nekaj procentov tiastih, ki jim je vožnja užitek, pa tudi znajo vozit tako kot je treba, pa niso pojedli bontona, ampak so ga prebrali.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr feb 02, 2011 2:07 pm

nebivedu je napisal/-a:Upam trdit, da je na naših cestah vsaj 70% ljudi, ki jim je vožnja muka in imajo vozilo samo zato, da s tem vozilom pridejo iz točke A v točko B.

Imaš prav, večina je verjetno res takih, ki vozijo pač iz potrebe, kar pa še ne pomeni, da so to apriori slabi vozniki ali da ne poznajo bontona. Verjetno smo le mi taki, da si te kritične situacije bolj zapomnimo, ostalo neproblematične in kulturne voznike pa pozabimo. Jaz kljub vsemu poskušam ostati optimist ;)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr feb 02, 2011 2:42 pm

Pero je napisal/-a:
BlackT je napisal/-a:

Včasih je bila prednostna smer od Ižanke na Hradeckega (pod golovcem). Z novim križiščem na Dolenki se je spremenilo.

Ampak ali je problem malo pogledat tudi če si na prednostni smeri? Sploh če je čudno križišče.

vsaj 5 let je prednostna tako kot je.. problem je, da sem se v zadnjem času tam peljal 5x in 4x sem kljub temu, da sem sem se zavedal nevarnosti (po prvi slabi izkušnji) skoraj imel nesrečo.
pripeljal sem po z dolenjke in zavijal po prednostni na ižanko. najprej so mi vozniki iz hradetskega, ki zavijajo na dolenjko zapirali pot ter zaradi napačne ocene globine izsiljevali ter pri se tem še jezili, ko sem kateremu opozorilno potrobil (nevem, jst se vedno opravičim, ko spregledam ali naredim očitno napako).
da pa to ni bilo dovolj so vozniki, ki so zavijali iz ižanke proti hradecgega ulici stali tako naprej, da nisem mogel normalno zvoziti ovinka!

res se mi ni mudilo in sem strpen kar se tiče takih stvari. ampak nevem kam smo prišli, da moram v križišču kjer imam prednost ne samo drastično zmanjšati hitrost ampak izogibati se ljudem in paziti na njih, kot na živino.. ma kaj živino, živali so bolj pametne!

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr feb 02, 2011 3:50 pm

rosonero je napisal/-a:
R 34 GT-R je napisal/-a:
Brez bolanega teoretiziranja bi razpadel kot molekula ozona :?:

Kaj ti vse potencialne "Bi LAHKO" na dnevni ali tedenski ravni upoštevaš/vkalkuliraš?

Bolano teoretiziranje je torej po tvoje da :

Ker poznam cesto in točno vem kakšen odsek sledi - ovinek v katerem cepci veselo sekajo ( tudi kamioni če se ne motim, moral bi it gledat posnetke ) in ja potem jaz glede nato moje "poznavanje" v ta ovinek pripeljem na polno oz točno toliko kot je pač največja dovoljena hitrost kaj to pove o meni hmm ?

Prva domneva se kar sama od sebe porodi : očitno nimam sebe dovolj rad ker mi je težko malo spustit gas pa vendarle met tam nekje odzadaj v glavi da bi vsaj na tem odsedku zarad idiotov ki lahko priletejo nasproti PO MOJI STRANI malce bolj pazljivo zapeljem ..............yeah right spet bolano teoretiziram

BBoss je napisal/-a:Ajojme Rosonero, a ti pred vsakim križiščem, ko imaš zeleno ustaviš, da se prepričaš, če nekdo ne bi slučajno vžgal čez rdečo? A res predvidiš vedno čisto vsako možnost. Če je tako, pol verjetno je boljš, če doma ostaneš, ker na cesti se lahko zgodi marsikaj - no ja pa tud doma so možne nesreče.

Namesto, da bi obsodili taka ravnanja (sekanje ovinko npr) in ljudi, ki jih počnejo začne določen del ljudi čisto po slovenceljsko iskat krivce tam, kjer jih ni. Prav tekmuje se kako bi v kolektivno krivdo spravili vse in vsakogar namesto, da bi obsodili dejanske krivce in se iz njihovih napak kaj naučili.

Moram rečt - vsaka čast takemu razmišljanju - res ste moralno v podnu. :huh:

Verjameš ali ne imam s tem še prekleto slabo izkušnjo:
celje -dečkova cesta odsek od tedanje diskotete jungle pa do diskotete casablance, sem v križišču pri gasilcih(križišče kersnikove in dečkove ) zavijal levo iz smeri nove vasi zavijal levo proti casablaci ko mi je frajer priletel čez rdečo pred mojim nosom and guess what imel sem zeleno....... p.s take zadeve na tej relaciji niso bili ponoči nič neobičajne.

Ne bi bilo slabo če bi še enkrat prebral post pa boš mogoče razumel kaj sem želel povedat......

Pa da ne bo spet nekih nejasnsoti, post je bil napisan ZA DOTIČNI ODSEK ZA KATEREGA XHAR PRAVI DA JE NEVARN OZ SE SEKANJE OČITNO POGOSTO DOGAJA !

Nima veze, če si imel zeleno, ker tega itak ne moreš dokazati in se potem krivda prevali nate, ker negdo pač mora biti kriv in še pri zavijanju levo ni merilo samo samofor.
Se vidmo ko se zagledamo.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Sr feb 02, 2011 4:13 pm

BBoss je napisal/-a:
Verjel ali ne ... cestni šerifi in pravičniki so lahko tudi ženskega spola

@J1897 - žal pri takem pomaga le dovolj konjev, da si hitro mimo, pol pa nej i**** frustracije z blendanjem izvaja. Lulček bo še vedno mikroskopski.

Res je, neverjetno koliko živcev ti lahko prihrani čipanje!
Nazadnje enemu lokalnemu "veljaku" z novim ML-om ni najbolj pasalo, da sem ga šel prehitevat, mi je kar lepo pritiskal po gasu. Sem pa pričakoval takšno reakcijo in se pred ovinkom oddaljil od njega, potem ga pa na začetku ravnine z zaletom in primernimi obrati pihnil, tako da je bil ves njegov trud zastonj. V naslednjem ovinku ga je seveda zmanjkalo.

Hja, v tej situaciji ni bil problem v konjenici (mislim, da je 155 konjev več kot dovolj za reševanje takih situacij), problem je bil, da je majhnolulčni šofer bmwja medtem, ko sem ga prehiteval, začel pospeševat in rinit na levo, in bi me, če ne bi prekinil prehitevanja, zrinil s ceste v skale. Če se mi kaka taka situacija še kdaj ponovi, bom začel resno razmišljat o nakupu blindiranega vozila ali pa o predelavi v James Bond stilu, pa naj me potem poskusijo zrinit s ceste :-:o :/:o:/

MaRko81
Novinec

Napisal/-a MaRko81 Sr feb 02, 2011 4:25 pm

Hja, v tej situaciji ni bil problem v konjenici (mislim, da je 155 konjev več kot dovolj za reševanje takih situacij), problem je bil, da je majhnolulčni šofer bmwja medtem, ko sem ga prehiteval, začel pospeševat in rinit na levo, in bi me, če ne bi prekinil prehitevanja, zrinil s ceste v skale. Če se mi kaka taka situacija še kdaj ponovi, bom začel resno razmišljat o nakupu blindiranega vozila ali pa o predelavi v James Bond stilu, pa naj me potem poskusijo zrinit s ceste :-:o :/:o:/

...danes me doletela podobna situacija...model z bmw z3 coupe 3.0i svetlo sinje(turkizne) modre barve KK tablic, se je cjazu čez naselje pod 50kmh (ok vse lepo in prav) nakar konc table naselja, pa lepa odprta cesta, se še kr cjazi, nc se odločm ga prehitet, nakor on seveda po gasu, tko da sm ga komaj prehitu (bil je že ovink v desno) komaj da, verjetnu je odnehau, potem pa ravnina, pa on mene nazaj prehiti v škarje pa po full gasu, nasproti vozeča voznica peljala po bankini...pridemo do naselja pa na polno na žlajf na 50 (vse lepo pa prav) ...mislm sam model, res da ma ornk konjenico pod haubo, sam za mene totaln LoLek z značko bmw na čelu :!: :x

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Sr feb 02, 2011 4:29 pm

Jerch_ je napisal/-a:
vsaj 5 let je prednostna tako kot je.. problem je, da sem se v zadnjem času tam peljal 5x in 4x sem kljub temu, da sem sem se zavedal nevarnosti (po prvi slabi izkušnji) skoraj imel nesrečo.
pripeljal sem po z dolenjke in zavijal po prednostni na ižanko. najprej so mi vozniki iz hradetskega, ki zavijajo na dolenjko zapirali pot ter zaradi napačne ocene globine izsiljevali ter pri se tem še jezili, ko sem kateremu opozorilno potrobil (nevem, jst se vedno opravičim, ko spregledam ali naredim očitno napako).
da pa to ni bilo dovolj so vozniki, ki so zavijali iz ižanke proti hradecgega ulici stali tako naprej, da nisem mogel normalno zvoziti ovinka!

res se mi ni mudilo in sem strpen kar se tiče takih stvari. ampak nevem kam smo prišli, da moram v križišču kjer imam prednost ne samo drastično zmanjšati hitrost ampak izogibati se ljudem in paziti na njih, kot na živino.. ma kaj živino, živali so bolj pametne!

Bo verjetno že 10 let tako, izgleda malo čudno, včasih je bilo bolj logično.

Če upoštevaš napake drugih si dober voznik in dober človek. Škoda je na vsak način izsiljevati prednost. Škoda časa in živcev.

Če bi se jaz sekiral za vsako budalo na cesti bi v pol ure lahko fasal živčni zlom. V ljubljani se dnevno najdejo kreteni (iz cele slovenije) ki nimajo pojma o vožnji.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 02, 2011 4:38 pm

grizli je napisal/-a:Ok, jasno da imaš prav..., pretiravaš zgolj zaradi tega, ker posplošuješ iz, kot si sam napisal določenega procenta ljudi na cesti na večino ostalih. Res, da je precej cepcev na cestah, ampak še vedno je večina dokaj spodobnih in normalnih voznikov. Mogoče vidiš oz. vidimo preveč samo tiste negativne stvari, ostalega pa ne, ni nobene potrebe za tako žolčne reakcije. Zdaj, ko razmišljam ne vem ali ima sploh smisel zaradi tega majhnega deleža cepcev delati take scene in se razburjati?

Kje posplošujem na večino ostalih? Citiral si moj post, kjer sem jasno napisal, da je takšna MANJŠINA in potem to butneš ven! :roll:

Če se ti ne zdi vredno razburjati, super zate. Meni se zdi še kako vredno, glede na to da sta zdaj v roku ene ure v Lj dva, ki sta vozila vzporedno z mano, zarinila vsaj pol metra na moj pas in sem moral bremzat pa čisto desno, da ni počilo. Saj danes je šlo dobro čez, lahko bi pa zaradi tega imel podrsan avto, zjahano optiko zaradi kakšnega robnika, najmanj eno uro porabil dokler bi se naredil zapisnik, potem bil nekaj dni brez avta, imel posla s policijo in zavarovalnico, avto pa nikoli več ne bi bil isti.

Saj po eni strani je zanimivo, ko voznik, ki te rukne pri prehitevanju in pobegne, prijavi svoj avto kot ukraden. Najprej sredi noči kakšno uro ali dve debatiraš s policijo, čez kak dan pridejo še kriminalisti k tebi na kavico, na njegovi zavarovalnici te potem kar obmetavajo z novimi deli in se ne morejo odločit, če bi ti dali dva ali tri nadomestne avte... Verjetno bi moral skakat od veselja, ker me ni zrinil iz ceste ob poslušanju http://www.youtube.com/watch?v=zQtw55f2d2A&feature=related . :]
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: tomzzi in 5 gostov