Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po sep 20, 2010 8:13 pm

andrejkor je napisal/-a:No vidim da ste tukaj sami mojstri glede avto-plina! Zanima me kateri ponudnik v SLO je med ugodnejšemi, vaše izkušnje z njimi...

In pa kot drugo me zanima kak je z predelavo na plin v Srbiji? je to še zmeraj aktualno, in če je bi prosil za primere in firme(cene) ki to delajo? Če je še zmeraj tako ugodno kot pred časom ko sem se zanimal za te stvari?

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 45f8db249e

andrejkor
Nov uporabnik

Napisal/-a andrejkor Po sep 20, 2010 8:15 pm

adis je napisal/-a:
andrejkor je napisal/-a:No vidim da ste tukaj sami mojstri glede avto-plina! Zanima me kateri ponudnik v SLO je med ugodnejšemi, vaše izkušnje z njimi...

In pa kot drugo me zanima kak je z predelavo na plin v Srbiji? je to še zmeraj aktualno, in če je bi prosil za primere in firme(cene) ki to delajo? Če je še zmeraj tako ugodno kot pred časom ko sem se zanimal za te stvari?

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 45f8db249e

Hvala :)

polaris
Nov uporabnik

Napisal/-a polaris Pe sep 24, 2010 10:55 pm

No, da še sam napišem nekaj o LPG predelavi na mojem avtomobilu.V Audi S6 s 4.2 litrskim V8 motorjem in 340 KM imam vgrajen sistem Europegas. Injektorji so na las podobni Keihinu, imajo zelllooo podobne vrednosti z življenjsko dobo preko 200 tisoč KM.Vplinjevalec je EDEN, ciklonski, velik približno kot 3/4 višine RedBull piksne in motor poganja brez problema skozi celotno območje. Vse skupaj vodi procesor OSCAR N. Zadeva deluje že cca 20.000km, čisto brez problema.

In še nekaj - Europegas je Poljski proizvajalec, ki se ga vsi otepajo.Večina vgrajevalcev pravi, poceni roba, stare zaloge, nekvalitetno - čisto zavajanje. Verjetno niti sami vgrajevalci sistemov ne vedo, da večino komponent, ki jih prodajajo Italijani naredijo ravno na Poljskem! In na Poljskem je zelo veliko predelanih vozil na LPG. Sam imam zelo pozitivno izkušnjo in ga priporočam - sistem sem vgradil v lastni režiji.

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter So sep 25, 2010 12:08 am

polaris je napisal/-a: sistem sem vgradil v lastni režiji.

Kako hudiča si to homologiral?

polaris
Nov uporabnik

Napisal/-a polaris So sep 25, 2010 9:37 am

Do poletja se je dalo homologirati brez kopije potrdila certifikata o monterju. Zdaj to ni več možno. Z bratom imava avtomehanično delavnico, zato je šel brat na šolanje na Poljsko, sam bom tud šel, pravkar pa sva razširila s.p. še na avtoservis. Več pa ne bom trobil, da ne bo kdo rekel, da se promoviram :lol:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne sep 26, 2010 6:52 pm

polaris je napisal/-a:Do poletja se je dalo homologirati brez kopije potrdila certifikata o monterju. Zdaj to ni več možno. Z bratom imava avtomehanično delavnico, zato je šel brat na šolanje na Poljsko, sam bom tud šel, pravkar pa sva razširila s.p. še na avtoservis. Več pa ne bom trobil, da ne bo kdo rekel, da se promoviram :lol:

bom pa jaz malo polinkal ... itak je tako kot večina : program pa comp imajo svoj , ostalo pa kombiniraš od drugih proizvajalcev ... itak da piše " Our products " ..
http://www.alibaba.com/member/pl107178910.html
http://www.hlpropan.cz/english/news_eng7.htm
http://www.hanalpg.com/finallpgkits1.asp ....................... poljski G1 .... =P

saj je lepo dokler dela ... drugače se pa vprašajta , kako bosta reševala reklamacije ...
plin je cnej k bencin

polaris
Nov uporabnik

Napisal/-a polaris Ne sep 26, 2010 10:05 pm

Bomo vidl... zaenkrat vsi do sedaj predelani avti delujejo bp. Seveda je vedno odprta možnost za kak drug sistem.

davidhq
Nov uporabnik

kako je kaj s porabo v zadnjem času?

Napisal/-a davidhq Po sep 27, 2010 9:15 pm

Meni se zdi, da se je malo umirila, še vedno pa ni čisto kot bi moralo biti...

Kaj pa opažate drugi?

gogocak
Novinec

Re: kako je kaj s porabo v zadnjem času?

Napisal/-a gogocak Po sep 27, 2010 9:56 pm

davidhq je napisal/-a:Meni se zdi, da se je malo umirila, še vedno pa ni čisto kot bi moralo biti...

Kaj pa opažate drugi?

Če misliš na kvaliteto in porabo plina-tudi sam opažam poboljšanje :D

Edini problem je prevelika cena :evil: :evil: :evil:

polaris
Nov uporabnik

Napisal/-a polaris To sep 28, 2010 10:47 am

Cena je absolutno previsoka - sploh glede na naš standard. Kar se tiče "ekološkega obdavčevanja" smo itak najboljši. Evropska unija bi morala pritisnit na članice, da je avtoplin glede na ceno bencina VEDNO minimalno 50% cenejši + da bi ti pri registraciji vozila dali določen popust... :!:

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To sep 28, 2010 11:40 am

polaris je napisal/-a:Cena je absolutno previsoka - sploh glede na naš standard. Kar se tiče "ekološkega obdavčevanja" smo itak najboljši. Evropska unija bi morala pritisnit na članice, da je avtoplin glede na ceno bencina VEDNO minimalno 50% cenejši + da bi ti pri registraciji vozila dali določen popust... :!:

EU ne bo nič pritisnila na nikogar...lahko samo sami kaj naredimo, če imamo med "zaplinjenimi" kakšnega pravnika in kakšnega z dobrimi zvezami na MOP-u...

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq To sep 28, 2010 1:09 pm

Kje pa tankaš?

PS: kako se je gibala cena plina v zadnjem letu? recimo kakšna je bila pred 6 in kakšna pred 12 meseci? tnx

gogocak je napisal/-a:
davidhq je napisal/-a:Meni se zdi, da se je malo umirila, še vedno pa ni čisto kot bi moralo biti...

Kaj pa opažate drugi?

polaris
Nov uporabnik

Napisal/-a polaris To sep 28, 2010 3:27 pm

Maš prav, EU ne bo nič pritisnila, ker tale ekologija je za njih le izgovor za pobiranje še več davkov, briga njih za okolje. Cena plina je bila pred cca pol leta 0,669, zdaj je pa 0,699 - na plinarni ljubljana je še vedno 0,669... Pravijo da je na OMV tud taka cena, samo tle v osrednji Sloveniji ni črpalke OMV, ki bi ponujala plin. Kaj pa MOL?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To sep 28, 2010 6:25 pm

polaris je napisal/-a:Maš prav, EU ne bo nič pritisnila, ker tale ekologija je za njih le izgovor za pobiranje še več davkov, briga njih za okolje. Cena plina je bila pred cca pol leta 0,669, zdaj je pa 0,699 - na plinarni ljubljana je še vedno 0,669... Pravijo da je na OMV tud taka cena, samo tle v osrednji Sloveniji ni črpalke OMV, ki bi ponujala plin. Kaj pa MOL?

OMV ima isto oziroma....0,698

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To sep 28, 2010 8:20 pm

polaris je napisal/-a:Cena je absolutno previsoka - sploh glede na naš standard. Kar se tiče "ekološkega obdavčevanja" smo itak najboljši. Evropska unija bi morala pritisnit na članice, da je avtoplin glede na ceno bencina VEDNO minimalno 50% cenejši + da bi ti pri registraciji vozila dali določen popust... :!:

Jaz pravim, da bi moral bit zastonj :twisted:

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq Če sep 30, 2010 11:39 am

tukaj so vse plinske črpalke v Sloveniji, tukaj pa vse v Ljubljani.

polaris je napisal/-a:Maš prav, EU ne bo nič pritisnila, ker tale ekologija je za njih le izgovor za pobiranje še več davkov, briga njih za okolje. Cena plina je bila pred cca pol leta 0,669, zdaj je pa 0,699 - na plinarni ljubljana je še vedno 0,669... Pravijo da je na OMV tud taka cena, samo tle v osrednji Sloveniji ni črpalke OMV, ki bi ponujala plin. Kaj pa MOL?

McBobo
Novinec

Napisal/-a McBobo Če sep 30, 2010 4:02 pm

gogocak je napisal/-a:

Kaj pa opažate drugi?

Tudi jaz lahko potrdim, da sem z zadnjim polnjenjem naredil 60km več, kot prej ob mojem načinu vožnje. Prej 520km, sedaj 580km. Zgleda, da so izboljšali kaloričnost plina.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po okt 11, 2010 8:23 pm

Ja. tudi jaz sem opazil da se je poraba malo ''poboljšala'', čeprav še vedno ni takšna kot je bila do recimo meseca Maja ali Junija :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po okt 11, 2010 8:24 pm

Pred dvemi tedni ko sem nazadnje tankal v plinarni na Verovškovi je bila cena 0,67€... a so podražili ali kaj?!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak To okt 12, 2010 6:46 am

iziboy je napisal/-a:

Pred dvemi tedni ko sem nazadnje tankal v plinarni na Verovškovi je bila cena 0,67€... a so podražili ali kaj?!

Pocenil so plin na 0.64 E, ter nabavili novo pumpo-sedaj ima dve pištoli ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov