Pero je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:
vsaj 5 let je prednostna tako kot je.. problem je, da sem se v zadnjem času tam peljal 5x in 4x sem kljub temu, da sem sem se zavedal nevarnosti (po prvi slabi izkušnji) skoraj imel nesrečo.
pripeljal sem po z dolenjke in zavijal po prednostni na ižanko. najprej so mi vozniki iz hradetskega, ki zavijajo na dolenjko zapirali pot ter zaradi napačne ocene globine izsiljevali ter pri se tem še jezili, ko sem kateremu opozorilno potrobil (nevem, jst se vedno opravičim, ko spregledam ali naredim očitno napako).
da pa to ni bilo dovolj so vozniki, ki so zavijali iz ižanke proti hradecgega ulici stali tako naprej, da nisem mogel normalno zvoziti ovinka!
res se mi ni mudilo in sem strpen kar se tiče takih stvari. ampak nevem kam smo prišli, da moram v križišču kjer imam prednost ne samo drastično zmanjšati hitrost ampak izogibati se ljudem in paziti na njih, kot na živino.. ma kaj živino, živali so bolj pametne!
Bo verjetno že 10 let tako, izgleda malo čudno, včasih je bilo bolj logično.
Če upoštevaš napake drugih si dober voznik in dober človek. Škoda je na vsak način izsiljevati prednost. Škoda časa in živcev.
Če bi se jaz sekiral za vsako budalo na cesti bi v pol ure lahko fasal živčni zlom. V ljubljani se dnevno najdejo kreteni (iz cele slovenije) ki nimajo pojma o vožnji.
sej tudi jst nisem iz LJ

imaš prav. treba je dati priložnost tudi manj sposobnim.
navedel sem primer, kjer se vidi, da ljudje ne znajo voziti. ni usodno, je pa lahko problem zaradi gmotne škode. še bolj pa me skrbi, ker se odraža splošna stopnja vozniške pismenosti, če se smem tako izraziti. upam, da bo to križišče in problemi ob novi signalizaciji na rudniku dalo komu misliti in nebo več vozil po občutku, rutinirano.
vedno je treba biti pozoren, vedno zbran. saj zanki in križišča niso večna. če je to komu dalo misliti, bo že nekaj manj telebanov na cesti.