Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy To okt 12, 2010 9:17 pm

gogocak je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
polaris je napisal/-a:Maš prav, EU ne bo nič pritisnila, ker tale ekologija je za njih le izgovor za pobiranje še več davkov, briga njih za okolje. Cena plina je bila pred cca pol leta 0,669, zdaj je pa 0,699 - na plinarni ljubljana je še vedno 0,669... Pravijo da je na OMV tud taka cena, samo tle v osrednji Sloveniji ni črpalke OMV, ki bi ponujala plin. Kaj pa MOL?

Pred dvemi tedni ko sem nazadnje tankal v plinarni na Verovškovi je bila cena 0,67€... a so podražili ali kaj?!

Pocenil so plin na 0.64 E, ter nabavili novo pumpo-sedaj ima dve pištoli ;)

NE ME BASAT!!!!!!!!!!! :bow :clapclap :tomidelej:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

polaris
Nov uporabnik

Napisal/-a polaris Sr okt 13, 2010 2:25 pm

NOVA + Dve pištoli? Pa sej ne morem verjet. Poleti sva se z enmu zaposlenmu pol ure matrala, da sva lahko natočila plin - sva pol pumpe podrla - en ventil je neki nagaju :D Pa še cenej je jupiiiii :D :D

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Sr okt 13, 2010 8:49 pm

Evo sedaj bi morali mi slovenčki stopit skupaj (ja itak, ob svetem nikoli) in bojkotirat Petrol toliko časa da spustijo svoje navite cene avtoplina :evil:

Do nadaljnega me Petrol ne vidi več, pa še vsem kolegom ki vozijo na plin in jih je kar nekaj bom rekel naj naredijo isto... :D

Čisto tako zaradi principa se bom, če bo pač tako prišlo, raje kakšen kilometer več na benz vozil, kot da nesem denar Petrolu... A je še kdo tukaj ki ima j***a da se mi pridruži?!

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če okt 14, 2010 5:55 am

iziboy je napisal/-a:Evo sedaj bi morali mi slovenčki stopit skupaj (ja itak, ob svetem nikoli) in bojkotirat Petrol toliko časa da spustijo svoje navite cene avtoplina :evil:

Do nadaljnega me Petrol ne vidi več, pa še vsem kolegom ki vozijo na plin in jih je kar nekaj bom rekel naj naredijo isto... :D

Čisto tako zaradi principa se bom, če bo pač tako prišlo, raje kakšen kilometer več na benz vozil, kot da nesem denar Petrolu... A je še kdo tukaj ki ima j***a da se mi pridruži?!

Mene že itak ne videvajo na petrolu razen ko treba kakšno gumo dopolnit s plinom :D :D

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če okt 14, 2010 5:57 am

bojkotiram petrol s tanartavečim veselem :bow =I :pivo
plin je cnej k bencin

DeLonghi
Nov uporabnik

Napisal/-a DeLonghi Če okt 14, 2010 8:20 am

Par mesecev sem bojkotiral Verovskovo zaradi premale razlike v ceni proti Petrolu.
In tudi ker se mi je parkrat zgodilo, da sem prisel zaman tankat (tezave z ventili).
Moram pa pohvaliti osebje, predvsem starejsega gospoda, zmeraj nasmejan pa za hece.

Torej, ce so popravili cene in nova pumpa, so resili moji tezavi zakaj nisem hodil tja.
Venomer sem jim govoril, dajte zavraga imeti 10% manjso ceno od Petrola, folk bo hodil k vam tudi iz oddaljenih krajev.
Evo, upam da bodo drzali razliko...

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Pe okt 15, 2010 6:23 pm

še en članek o "plinu" ...
http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avto ... _plin.aspx

malo me motijo neumni komentarji in tista bombola od plina :roll:
Slika

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe okt 15, 2010 7:01 pm

Danes tankal na Verovškovi...in res: popolnoma brez znanih starih zapletov!

Pumpa dela ''ko šus'', nafila kot je treba, do konca, in cena je res najnižja v državi.

Očitno je razlog v tem da je pumpo in tgovino prevzel nazaj Butan plin, baje da je možno da bodo še znižali ceno in dali v pisarnico poleg pumpe dodatnega prodajalca. Verjetno je to odvisno od količine prodanega plina, zato plinomobilisti vseh dežel združimo se in vsi na Verovškovo!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe okt 15, 2010 7:03 pm

Doc_ je napisal/-a:še en članek o "plinu" ...
http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avto ... _plin.aspx

malo me motijo neumni komentarji in tista bombola od plina :roll:

Take komentarje imajo ponavadi tisti ki se ''veselo'' na benz vozijo... :jao:

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 To okt 26, 2010 8:45 am

Jest tud ne hodim nikamor več drugam tankat, kot na Verovškovo 8) ...na Petrolu ne tankam več. Nazadnje sem dvakrat izmenično tam tankal in sem vedno, ko sem pri njih tankal, imel nato težave z avtomobilom (delovanje na tri bate, cukanje, trokiranje...)
Raje naredim en krog po obvoznici, se zapeljem do Verovškove kot pa še kdaj natankam na Petrolu. :D

Samo upam, da se ne bojo še na Verovškovi pokvarli pa začeli kako čudno mešanico plina prodajat, zato da bi več zaslužili. ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To okt 26, 2010 8:49 am

js skoz tankam na Petrolu pani nekih problemov, edin da včasih ugasne lampa ček enđin :D, nazadnje pa tankal na AC Hajdine na OMW-ju pa tud nisem opzil kakih sprememb, edino mal višjo porabo, sm ne zarad plina, pač zaradi noge :D

Nejko
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nejko To nov 02, 2010 8:05 pm

Ali mi lahko kdo razloži, kakšna je v praksi razlika med navadnim in elektronskim sistemom za dovajanje flash luba. Namreč zaradi cukanja hladnega vozila (http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=80257), so mi na Renault servisu (nisem popolnomaprepričan, če imajo veliko pojma o plinu) svetovali, da naj vgradim elektronski sistem za flash lube, ker bi naj bilo izgorevanje bencina slabše, ko se flaš lube dodaja bencinu pri hladnem vozilu - svečke so bile pri 13000km baje čisto črne. Kot sem napisal, nisemprepričan, če ima flašh lube res kaj "prstov vmes" ampak vseeno razmišljam o vgraditvi elektornskega sistema.

lp
J

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To nov 02, 2010 11:33 pm

Razlika je velika! Elektronski Flash Lube dela samo ko je avto preklopljen na plin in signal za vbrizg dobiva iz bencinskega injektorja, se pravi da dobiva navodila za dodajanje tekočine na podlagi vbrizga goriva. Mehanski FL dela - dozira - vedno ko je motor v pogonu, problem je ''samo'' v tem, da največ maže na prostem teku, najmanj pa pri polnem gasu, se pravi ravno narobe kot bi moral, zato je bilo(in še bo) tudi pri vozilih z mehanskim FL še vedno veliko poškodb motorjev. In ja, je možno da FL nagaja pri vožnji na bencin, ker se ga da samo mehansko nastaviti, pa še takrat je vprašljivo ali bo res pravilno doziral...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr nov 03, 2010 8:31 am

OK hvala, grem na lov za elektronskim flash lubom...

iziboy je napisal/-a: In ja, je možno da FL nagaja pri vožnji na bencin, ker se ga da samo mehansko nastaviti, pa še takrat je vprašljivo ali bo res pravilno doziral...

Ja, če bi to držalo, potem avto takrat ko se flash lube zapre ne bi nagajal je pa zadeva popolnoma enaka.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr nov 03, 2010 8:35 pm

Ima kdo mogoče seznam motorjev, ki potrebujejo dodatno mazanje/hlajenje ventilov?

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr nov 03, 2010 9:11 pm

to je pa čist odvisno od sistema do sistema

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Sr nov 03, 2010 9:57 pm

Še vedno opažate slab plin , jas ga povsod v sloveniji kjerkol tankam. Slabo gre veliko porabi. In da je vse skup res se videl ko sem tankal nazadnje na Hrvaškem. Veliko bolje gre avto tišje dela manj pokuri.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če nov 04, 2010 7:13 am

pinny je napisal/-a:to je pa čist odvisno od sistema do sistema

To je pa odvisno samo in izključno samo od avtomobila oz. od MOTORJA.

Zgodbice raznih kvazi monterjev da njihov sistem pa ne rabi mazanja so zavajanje strank!!!

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če nov 04, 2010 8:44 am

iziboy je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:to je pa čist odvisno od sistema do sistema

To je pa odvisno samo in izključno samo od avtomobila oz. od MOTORJA.

Zgodbice raznih kvazi monterjev da njihov sistem pa ne rabi mazanja so zavajanje strank!!!

Ampak a ni to tudi njihov zaslužek, da prodajo še flash lube zraven....ravno zato, ker ne zaupam raznim (kvazi) strokovnjakom, bi si rad sam ogledal seznam vozil, ki potrebujejo flash lube.

davidhq
Nov uporabnik

Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov