Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe jun 27, 2008 2:41 pm

jebemti jaz pa sem jo že zgoraj nalimal,pa mi ni všeč :(
Slika pugi.si

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc Pe jun 27, 2008 7:28 pm

ma jest pa na sredo za speglom bemti sm jezn
Slika

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe jun 27, 2008 9:56 pm

Mimogrede, glede strani- sicer je v zakonu jasno zapisano kje mora biti, na sami vinjeti pa piše samo da mora biti nameščena na notranji strani stekla kot kaže slika. Nikjer ni omenjena leva stran.
No, saj to da so mi DARSovci odpisali da takih napak oni (česar pa ne garantirajo za policaje in carinike!) ne bodo kaznovali, AMPAK- ko nameščaš vinjeto si V avtu in če takrat gledaš v njeno zadnjo stran na slikico, je vinjeta narisana desno zgoraj na vetrobranu :-P

Kar hočem povedat je, da ko so začeli prodajat vinjeto, če nisi prebral zakona, nisi mogel vedeti da _MORA_ biti nalepljena "na levi polovici" (in celo ne v levem zgornjem kotu kotu je prikazano na sliki!!). Zdaj mi pa povejte- ali oni od navadnega človeka pričakujejo da bo prebral zakon preden bo nalepil listek na avto?!

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe jun 27, 2008 10:21 pm

Slika pugi.si

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jun 27, 2008 10:36 pm

Zois je napisal/-a:saj pa ni tak hudo
http://www.hak.hr/rezultati-ankete.aspx

Ma sej tole proti vinjetno propagando izvajajo spet samo hrvaški politiki, kot vedno ko je treba po Sloveniji srat in se vtikat v naše zadeve. Hrvaški uporabniki pa se verjetno že zavedajo, da jih hočejo nategniti z raznoraznimi načrti obvozov v katerih vse lepo piše ne piše pa najbolj poglavitnega podatka o času vožnje.

Mislim, da bo vsakemu dopizdilo, ko bo rabu 4 ure do avstrije in 4 nazaj... ko se mu bo enkrat to zgodilo sploh ne bo pomislil, da ne bi kupil vinjete.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jun 28, 2008 8:35 am

phoebus je napisal/-a:Mimogrede, glede strani- sicer je v zakonu jasno zapisano kje mora biti, na sami vinjeti pa piše samo da mora biti nameščena na notranji strani stekla kot kaže slika. Nikjer ni omenjena leva stran.
No, saj to da so mi DARSovci odpisali da takih napak oni (česar pa ne garantirajo za policaje in carinike!) ne bodo kaznovali, AMPAK- ko nameščaš vinjeto si V avtu in če takrat gledaš v njeno zadnjo stran na slikico, je vinjeta narisana desno zgoraj na vetrobranu :-P

Kar hočem povedat je, da ko so začeli prodajat vinjeto, če nisi prebral zakona, nisi mogel vedeti da _MORA_ biti nalepljena "na levi polovici" (in celo ne v levem zgornjem kotu kotu je prikazano na sliki!!). Zdaj mi pa povejte- ali oni od navadnega človeka pričakujejo da bo prebral zakon preden bo nalepil listek na avto?!

JA PA VOLAN MAMO NA DESNI A NE

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus So jun 28, 2008 8:37 am

kljukec je napisal/-a:JA PA VOLAN MAMO NA DESNI A NE

Ja zgleda smo registracijske lepili na desno ker imamo volan na desni.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 So jun 28, 2008 9:13 am

Pravkar se ubadam z vinjeto, ker grem potem na morje. In levo zgoraj ne pride v poštev zaradi zatemnjenega pasu, potem jo imam že pred očmi. Verjetno bom dal kar spodaj levo, kjer je bil ABC.
Sicer pa na hrbtni strani z oddebeljeni piše, da je neveljavna, če ni nalepljena, če je poškodovana ali predčasno odstranjena.
Nič ne piše o položaju na šipi. Vidi se pa enkratno od zunaj, tudi če je levo spodaj.
Še rajši bi jo dal pa za vzvratno ogledalo, kjer je od znotraj nevidna.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 28, 2008 9:28 am

Pa jo daj... jaz jo imam za ogledalom in je še bolj vidna, kot bi bila skrajno levo (tako je nalepljena na drugem avtu).

ZgAgEc
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a ZgAgEc So jun 28, 2008 10:13 am

Zois je napisal/-a:saj pa ni tak hudo
http://www.hak.hr/rezultati-ankete.aspx

no se vid da so glasovali starejsi obcani lipe nase, k imajo mal vec u glavi...
Slika

mrheker
Nov uporabnik

Napisal/-a mrheker Ne jun 29, 2008 10:54 am

Meni se je isto zgodilo in sicer alepko sem nalepil na desno stran, ker sem pač navajen na avstrijske, ki maš jih lahko kjerkoli. Na vinjeti pa sicer niti z eno besedo ni omenjena leva stran stekla. To je pomojem namenoma tako samo, da bi nekateri morali kupit po dve vinjeti, ker se itak na začetku pri prvi zmotiš :evil: :evil: :evil: :evil:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jun 29, 2008 11:10 am

mrheker je napisal/-a:Meni se je isto zgodilo in sicer alepko sem nalepil na desno stran, ker sem pač navajen na avstrijske, ki maš jih lahko kjerkoli. Na vinjeti pa sicer niti z eno besedo ni omenjena leva stran stekla. To je pomojem namenoma tako samo, da bi nekateri morali kupit po dve vinjeti, ker se itak na začetku pri prvi zmotiš :evil: :evil: :evil: :evil:

"..kot je označeno na risbi.." Na risbi je pa na levi strani ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jun 29, 2008 12:04 pm

nalimana je tako kot je v navodilih, teh se je pa treba držat :lol:

off: kako se da nosilec za abc dol? še nisem poskušal dati dol a bi ga z veseljem

Uporabniški avatar
c.o.b.
Uporabnik

Napisal/-a c.o.b. Ne jun 29, 2008 12:09 pm

adis: tist bel obroček? enostavno potegneš, če boš meu srečo, ne bo nč ostankov lima gor, če ne pa z mokro cunjo drgnt in gre dol lim...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jun 29, 2008 3:01 pm

c.o.b. je napisal/-a:adis: tist bel obroček? enostavno potegneš, če boš meu srečo, ne bo nč ostankov lima gor, če ne pa z mokro cunjo drgnt in gre dol lim...

thx

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 29, 2008 7:16 pm

Doche je napisal/-a:
mrheker je napisal/-a:Meni se je isto zgodilo in sicer alepko sem nalepil na desno stran, ker sem pač navajen na avstrijske, ki maš jih lahko kjerkoli. Na vinjeti pa sicer niti z eno besedo ni omenjena leva stran stekla. To je pomojem namenoma tako samo, da bi nekateri morali kupit po dve vinjeti, ker se itak na začetku pri prvi zmotiš :evil: :evil: :evil: :evil:

kaj pa ce na risbi gledas sipo iz voznikove prespektive? :>

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Ne jun 29, 2008 7:18 pm

nevem za vas.
Samo moj obroček je bil tako pritrjen, da se je plastika drobila;), obroček pa se ni prestavil.
Potem sem uporabil kreditno kartico pa spraskal pa je šlo ;)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jun 29, 2008 7:22 pm

Voith je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:

kaj pa ce na risbi gledas sipo iz voznikove prespektive? :>

Nimaš kaj zgrešit razen če nimaš angleškega avta, ker verjetno mamo kr vsi volan na levi ane? In na sliki je nalepka na tisti strani kot je volan. :P

off: jas pa sem med obroček in šipo potisnil izvijač da sem potegnil narahlo obroček stran od šipe in je lim v celoti ostal na steklu. Potem pa samo z nohti al pa s prstom rolaš lim dol iz šipe in ne ostane nič gor :twisted:

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 29, 2008 7:27 pm

Res je dobro, če je šipa mal ogreta.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 29, 2008 8:26 pm

mas sreco, da ko si sraufncigr not porinu ni sipa pocla :)

z notranje strani je precej obcutljiva na take stvari..

drgac pa sm ze vidu ljudi, k so nenamerno zajebal se lazja navodila kot so ta, kam nalepit to nalepko.

never underestimate user's stupidity :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov