Debate, ki niso vezane na ostala področja...

davidhq
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a davidhq Če nov 04, 2010 11:18 am

a33 je napisal/-a:Še vedno opažate slab plin , jas ga povsod v sloveniji kjerkol tankam. Slabo gre veliko porabi. In da je vse skup res se videl ko sem tankal nazadnje na Hrvaškem. Veliko bolje gre avto tišje dela manj pokuri.

Ja se vedno .. ful odvisno, kje tankam.. Tam Petrol pumpa na avtocesti od Kranja proti LJ je bla nazadnje zelo dobra.. Drugace pa ko ze mislim, da so zrihtali, me spet "preseneti"... Gnilo, res.

Verovskova pa sem tankal enkrat pred casom in je bla poraba nekje med "najboljsimi casi petrola" in zdaj, ko imajo v kurcu... mogoce bom sel se enkrat probat na verovskovo.

Nejko
Novinec

Re: G-1 idioti

Napisal/-a Nejko Če nov 04, 2010 11:30 am

davidhq je napisal/-a:http://24ur.com/novice/crna-kronika/zaradi-uhanja-avtoplina-trije-v-bolnisnici.html

G1

plinaš
Uporabnik

Re: G-1 idioti

Napisal/-a plinaš So nov 06, 2010 12:36 pm

Nejko je napisal/-a:
davidhq je napisal/-a:http://24ur.com/novice/crna-kronika/zaradi-uhanja-avtoplina-trije-v-bolnisnici.html

G1

:ne ne žalit idiotov , ki niso sami krivi za svoje stanje.. temu se v sodobnem poslovnem svetu reče inovatorji...

poraba na suzuki baleno 1,3 12,92l/100km ... od 321 km zadnja relacija brežice center - domžale 126km - 58 minut z upoštevanjem omejitev po predorih ... verovškova .. preračunano v bencin 100 oktanov 6,67l/100km , tako da se mi še zmeraj izide ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Denii
Novinec

Napisal/-a Denii Ne nov 07, 2010 4:35 pm

Kolikor so me v šoli naučili tudi o sestavi plina, mi ni jasno kako so se lahko zastrupili z lpg kajti ta plin ni toksičen tako da so tole pomoje mal bučke.
Clean look

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po nov 08, 2010 2:05 pm

se opravičujem izrazu... ampak... preklete barabe.... http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/za-vozilo/goriva-petrol/gibanje-cen#avtoplin-lpg

...od danes je plin na petrolu 0,73900

Uporabniški avatar
[DocX]
Novinec

Napisal/-a [DocX] Po nov 08, 2010 6:34 pm

Nejko je napisal/-a:se opravičujem izrazu... ampak... preklete barabe.... http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/za-vozilo/goriva-petrol/gibanje-cen#avtoplin-lpg

Je kakšen razlog za podražitev (trošarine...?) ali se je pač podražil kar tako malo za hec?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Po nov 08, 2010 6:41 pm

[DocX] je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:se opravičujem izrazu... ampak... preklete barabe.... http://www.petrol.si/ponudba-na-servisih/za-vozilo/goriva-petrol/gibanje-cen#avtoplin-lpg

Je kakšen razlog za podražitev (trošarine...?) ali se je pač podražil kar tako malo za hec?

tuš oil se še drži
http://www.tusoil.si/ponudba

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po nov 08, 2010 7:30 pm

Še bolj vneto bom tankal na Verovškovi!!!
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po nov 08, 2010 7:35 pm

Ravno pred nekaj dnevi sem jim poslal vprašanje o oblikovanju cen avtoplina, kot bi slutil, da se nekaj pripravlja, In dobil odgovor....

Spoštovani,

Kljub temu, da v Sloveniji za oblikovanje cen avtoplina ne obstaja model oblikovanja cen kot za ostala goriva, se cene tudi za avtoplin oblikujejo na podlagi sprememb cen plina na svetovnih borzah.

Lep pozdrav,
Borut Sočič

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po nov 08, 2010 7:39 pm

Nejko je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:to je pa čist odvisno od sistema do sistema

To je pa odvisno samo in izključno samo od avtomobila oz. od MOTORJA.

Zgodbice raznih kvazi monterjev da njihov sistem pa ne rabi mazanja so zavajanje strank!!!

Ampak a ni to tudi njihov zaslužek, da prodajo še flash lube zraven....ravno zato, ker ne zaupam raznim (kvazi) strokovnjakom, bi si rad sam ogledal seznam vozil, ki potrebujejo flash lube.

Žal je pač tako da so nekateri motorji bolj, drugi pa manj občutljivi.
Sezname vozil oz motorjev ki potrebujejo dodatno mazanje imajo proizvajalci(vsaj tisti boljši), dobijo jih na podlagi lastnih izkušenj, testiranj, povratnih informacij iz trga... in jih oni posredujejo svojim pooblaščenim monterjem oz uvoznikom. Zato se v takšne debate spuščaj samo z monterji, ki imajo dovolj izkušenj z vgradnjo avtoplina(ne z takšnimi ki so včasih prodajali pse), edino tam boš dobil popolne in kvalitetne odgovore.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po nov 08, 2010 7:49 pm

:rofl :rofl :rofl :har :ppppp :noro :ue temu petrolu ne dam niti centa več za gorivo ( pa še slabo povrh vsega ) ... tud čike ne bom več pr nih kupoval !!
plin je cnej k bencin

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po nov 08, 2010 7:54 pm

Pa kako u tri p.m. lahko tako podražijo avtoplin?????? Pa zagotovo tukaj na forumu je nekdo, kateri ve po kakšni logiki tile modeli ožemajo naše denarnice. Ker je šel petrol v nebo, bo verjetno tudi Verovškova šla. A verovškova prodaja avtoplin pridobljen iz nafte, ali ga meša iz naravnega plina??

Lp

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Po nov 08, 2010 7:57 pm

Nejko je napisal/-a:Ravno pred nekaj dnevi sem jim poslal vprašanje o oblikovanju cen avtoplina, kot bi slutil, da se nekaj pripravlja, In dobil odgovor....

Spoštovani,

Kljub temu, da v Sloveniji za oblikovanje cen avtoplina ne obstaja model oblikovanja cen kot za ostala goriva, se cene tudi za avtoplin oblikujejo na podlagi sprememb cen plina na svetovnih borzah.

Lep pozdrav,
Borut Sočič

kašen plin naj definirajo, a je to avtoplin ali je to naravni plin......... Enkrat pišejo, da je odvisno od cene nafte, drugič od plina-dost mi je tega sranja.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po nov 08, 2010 7:59 pm

plinaš je napisal/-a:

:rofl :rofl :rofl :har :ppppp :noro :ue temu petrolu ne dam niti centa več za gorivo ( pa še slabo povrh vsega ) ... tud čike ne bom več pr nih kupoval !!

sreča na tvoji strani, da imaš možnost izbire....
...na našem koncu je edino Petrol... no so še Istrabenz plini, ki pa se tako usrano nosijo k tankanju da te mine....

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po nov 08, 2010 9:40 pm

Nejko je napisal/-a:...na našem koncu je edino Petrol... no so še Istrabenz plini, ki pa se tako usrano nosijo k tankanju da te mine....

če se pa bojijo tankati plin :lol:

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To nov 09, 2010 10:12 am

Kakšna katastrofa.... to bi mogli poslat poslansko vprašanje :lol:

Na našem koncu na žalost je samo petrol za plin... zato bom pa bencin tankal na OMV kadar bo treba.... :idea:
Slika

davidhq
Nov uporabnik

Napisal/-a davidhq So nov 13, 2010 12:06 am

SPET VECJA PORABA??!?!

Zadnji tank sem porabil 14.5 L / 100km !?!?! Ko je bilo vse v redu, je bilo ~11.5 L

A?! To ni normalno... In pa cena je seveda visja..

Je kdo za to, da recimo POPTV malo razisce kaloricnost Petrolovega plina?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So nov 13, 2010 8:55 am

davidhq je napisal/-a:SPET VECJA PORABA??!?!

Zadnji tank sem porabil 14.5 L / 100km !?!?! Ko je bilo vse v redu, je bilo ~11.5 L

Mi smo vsi za to...sam Pop TV najbrž ne bo :evil:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So nov 13, 2010 11:05 am

iziboy je napisal/-a:
davidhq je napisal/-a:SPET VECJA PORABA??!?!

Mi smo vsi za to...sam Pop TV najbrž ne bo :evil:

še zmeraj imaš na voljo rtv slo - tednik.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr nov 17, 2010 2:06 pm

Tudi Istrabenz podražal... 0,7380 €/liter z DDV, za odtenek pa vendarle nižje kot Petrol.... :? hm...kako so tile naši "kokurenti" enotni :x
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov