Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

peroRS
Mojster foruma

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a peroRS Če feb 10, 2011 10:42 pm

X-Hair je napisal/-a:
Ta je bil smešen. Peljal se je mimo in nekaj mahal. :shock: :roll: Nažalost nagaja počena šipa, da se ne vidi, še tako se najbrž nebi. Vzroka za mahanje ne vem, luči sem imel odprte, najbrž je bil jezen, ker sem mu nasproti pripeljal. Kaj te vem.....

http://www.youtube.com/watch?v=NNiKh38dn0g

Ne vem a prav vidim....opazi se, da je bila včasih prekinjena črta, zdaj po pa napravili polno :?:
Na relaciji Kočevje-Škofljica so tudi tako onemogočili prehitevanje na ene par ravninah, čeprav je popolnoma pregledno :?

Se pa strinjam z možnostjo, da se ti je tisti voznik opravičeval, še je določen odstotek voznikov, ki imajo peščico kulture v sebi ;)

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Pe feb 11, 2011 5:36 am

X-Hair je napisal/-a:Ko bi kdo počil vanjo, bi bila kriva pa neprilagojena hitrost. :cry :huh:

Ta je bil smešen. Peljal se je mimo in nekaj mahal. :shock: :roll: Nažalost nagaja počena šipa, da se ne vidi, še tako se najbrž nebi. Vzroka za mahanje ne vem, luči sem imel odprte, najbrž je bil jezen, ker sem mu nasproti pripeljal. Kaj te vem.....

verjetn je bil tok presenečen ko ga je mazda tk zalimala :D

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe feb 11, 2011 10:54 am

danes sem srecal ene 3 prave telebane na cesti.
vozili so od Senozec, pa vse do Kopra po prehitevalnem pasu (dobesedno brez prekinitve). medtem so se igrali neke svoje igrice. varnostna razdalja med njimi na zacetku je bila cca. 7-8 metrov, prehitevali so se po desni, levi, vozili vstric in tko dobesedno zaprli avtocesto, neki vijugali... vozili so cca. 160 km/h (jim nisem uspel slediti vec), potem so pa kar naenkrat spustili na 90 km/h, pa spet nazaj na 160.
uglavnem svasta :bonk

slo pa se je za 3 avte, SG registracija. bli so Opel Meriva, Hyundai Getz in pa Peugeot 306 sw (ce sem prau vidu).
ko sem jih na odcepu za Bertoke prehitel, sem videl da se gre za neko mularijo od 18 let (po 4-je oz. 5 komadov v avtu)...upajmo da jih bojo starsi ujeli prej v roke, kot pa kak zid, ograja itd. :roll:

se video

http://www.youtube.com/watch?v=DMB8ELCNkoY

http://www.youtube.com/watch?v=ksYIi2GTJTw
turbo inside

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe feb 11, 2011 11:37 am

X-Hair je napisal/-a:Ko bi kdo počil vanjo, bi bila kriva pa neprilagojena hitrost. :cry :huh:

men zgleda kot da je prehiteval (mogoče sam na videu tak zgleda??) in ker si mu gas spustil(večina ti v takem primeru sam blenda in maha, kot da bo takrat to kaj koristilo) se je zahvalil.
LP Rok

Uporabniški avatar
Gapiii
Moderator foruma

Napisal/-a Gapiii Pe feb 11, 2011 12:08 pm

Nekaj dni nazaj me je na viču spregledal nek starejši možakar in iz levega pasa zapeljal na desnega ( dvopasovnica). sem moral zabremzati, da me ni zadel v sprednji del avta. čez 100m se ustaviva na semaforju, da šipo dol in se mi opraviči, da me ni videl in hvala ker sem ga videl, da se ni zaletel vame. kar malo presenečen, da je celo nekdo, ki še prizna svojo napako in se zanjo opraviči.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe feb 11, 2011 1:22 pm

nevermind je napisal/-a:Tole vse pove:

http://www.youtube.com/watch?v=h9WHDigX ... re=related

Takole sem se sam izognil italjanu,(na posnetku pri 0.29s) ki se je razletel lansko poletje na AC pri Celju.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe feb 18, 2011 6:44 pm

Primer, kdo bi bil v tem primeru teleban in kako se pravilno prehiteva. Za vse tiste, ki bi odstranli kamione, ko mate probleme pri vožnji po prehitevalnem pasu, ko vam skoz nekdo blenda ( vzrok je lahko opravičen, ali pa je le spet en teleban kateri misli, da se mu morajo vsi umakniti, kar pa tudi ni prav), ko vsekakor nismo in ne moremo priti skupaj in seveda, me še najbolj zanima, kaj bodo eni našli pri tem posnetku.

Torej, jaz, kot norec z bosanskim nadomestkom, no tokrat sem imel češki nadomestek, mi v tem primeru še zavirati ni bilo treba. Seveda, ker je voznik pred mano opozoril, da bo naredil manever prehitevanja in se po njem lepo vrnil na svoj pas. On ni imel problema z mano, še manj jaz z njim. Če bi pa tale vzoren voznik, pri 5s posnetka butnu na prehitevalnega z mislijo, sej več kot 130 itak ne smem voznit, bi bil pa isti teleban, kot jaz, če bi mu na zgornjem posnetku blendal. Moje razmišljanje.

http://www.youtube.com/watch?v=wvnVO9rARAo
SlikaSlika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe feb 18, 2011 7:47 pm

_furby_ je napisal/-a:danes sem srecal ene 3 prave telebane na cesti.
vozili so od Senozec, pa vse do Kopra po prehitevalnem pasu (dobesedno brez prekinitve). medtem so se igrali neke svoje igrice. varnostna razdalja med njimi na zacetku je bila cca. 7-8 metrov, prehitevali so se po desni, levi, vozili vstric in tko dobesedno zaprli avtocesto, neki vijugali... vozili so cca. 160 km/h (jim nisem uspel slediti vec), potem so pa kar naenkrat spustili na 90 km/h, pa spet nazaj na 160.
uglavnem svasta :bonk

slo pa se je za 3 avte, SG registracija. bli so Opel Meriva, Hyundai Getz in pa Peugeot 306 sw (ce sem prau vidu).
ko sem jih na odcepu za Bertoke prehitel, sem videl da se gre za neko mularijo od 18 let (po 4-je oz. 5 komadov v avtu)...upajmo da jih bojo starsi ujeli prej v roke, kot pa kak zid, ograja itd. :roll:

se video

http://www.youtube.com/watch?v=DMB8ELCNkoY

http://www.youtube.com/watch?v=ksYIi2GTJTw

off: @_furby_ ali ni tam postavljen radar pred tunelom in kolikor se spomnim je tudi hitrost zmanjšana na 100km/h :?:
Zadnjič spremenil pskoda, dne Pe feb 18, 2011 7:50 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe feb 18, 2011 7:50 pm

pred dekanskim tunelom ni radarja. je samo pred kastelcem ;)
omejitev pa je kot drugje 100 km/h
turbo inside

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Pe feb 18, 2011 8:25 pm

Drocky je napisal/-a:
men zgleda kot da je prehiteval (mogoče sam na videu tak zgleda??) in ker si mu gas spustil(večina ti v takem primeru sam blenda in maha, kot da bo takrat to kaj koristilo) se je zahvalil.

Prav si videl, je prehiteval. Prebral tudi ostale komentarje in ena izmed možnosti je vsekakor tudi, da se je opravičeval z roko. ;) Se pa strinjam, tisto blendanje v kriznih situaciji res nič ne pomaga. Ponoči mogoče lahko še poslabša situacijo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 18, 2011 8:46 pm

X-Hair je napisal/-a:
Drocky je napisal/-a:

Prav si videl, je prehiteval. Prebral tudi ostale komentarje in ena izmed možnosti je vsekakor tudi, da se je opravičeval z roko. ;) Se pa strinjam, tisto blendanje v kriznih situaciji res nič ne pomaga. Ponoči mogoče lahko še poslabša situacijo.

Če ma nekdo čas blendad nasproti vozečemu, ki je prehiteval, pol situacija ni kritična ;)

Kritično je takrat, ko rešuješ in takrat nimaš ne časa blendad, ne trobit, ne mahat s sredincem oziroma krilit po zraku in preverjat s prstom po čelu, če še vedno tako votlo zveni.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Pe feb 18, 2011 10:32 pm

Danes sem se po 14 dneh spet peljal po soški in med cijazenjem s 50 na uro (na skorajda vsakem primernem mestu za prehitevanje so nasproti vozili avtomobili) sem imel veliiko časa za razmišljanje... za koji k*** si ljudje ne kupijo Aixamov?!?!? vozili bi z isto hitrostjo, pa še prišparali bi za avto (danes glavni povzročitelj kolone audi q7), bencin (manjša poraba) in zavarovanje/registracija? Resno se sprašujem, kako ljudje dobijo izpit, če pa si po suhi cesti po ravnini ne upajo vozit po omejitvi?? No ta Audi je bil najbolj ekstremni primerek, ko mi ga je (končno) uspelo prehiteti, sem naletel še na par umetnikov, ki so uspeli vozic s svetlobnimi 70 na uro (kar je bla proti geniju s q7ko sicer pravo olajšanje, ampak vseeno), največji biser pa me je čakal skorajda na domačem pragu, ko sem moral v serpentini pri Volčah v 2. (!) brzini stopiti na sklopko (!), da mi ni ugasnil motor - povzročitelj - voznik/ica črnega peugeota 308, kateremu očitno vožnja skozi serpentine predstavlja takšen izziv, da se je potrebno sredi ovinka praktično ustavit :/:o:/ mah... brezveze
X, taki, kot si ga ti prehitel na ACju so pa dandanes prava redkost, sploh pri nas...v drugih državah še ni tako hudo, ampak kar se pri nas dogaja...jao

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So feb 19, 2011 10:07 am

domen_ je napisal/-a:Včeraj sem peljal 50km/h v naselju in nek kamionar, i****, me je prehitel. Peljem naprej, še vedno 50km/h, še vedno naselje, in še en kamionar, i****, me je prehitel.

da nisi ti vozil 45 po števcu kar je realno 40?? v tem primeru si ti zame idjot, ker delaš kolone in zradi tebe se dogajajo nesreče. pa na sploh ne vem kaj se držite toliko hitrostne omjetivev. tako ali tak ga boste naje*** ko boste prekoračili 3km/h. glavo za presojo ste pozabli ob rojstvu a?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So feb 19, 2011 10:21 am

MRV je napisal/-a:da nisi ti vozil 45 po števcu kar je realno 40?? v tem primeru si ti zame idjot, ker delaš kolone in zradi tebe se dogajajo nesreče. pa na sploh ne vem kaj se držite toliko hitrostne omjetivev. tako ali tak ga boste naje*** ko boste prekoračili 3km/h. glavo za presojo ste pozabli ob rojstvu a?

Ne vem zakaj se delaš pametnega in žališ ljudi. Saj niti pod razno ne veš kaj se je dogajalo in si situacijo ocenil kar na pamet. :roll: :roll: :roll: Drugič raje bodi tiho in ne kvasaj nekaj v tri dni.

lp

p.s. Pa o glavah začni pri sebi. Tam je vedno veliko za pometat ;) potem pa skoči še k sosedom ;)

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 19, 2011 11:02 am

da nisi ti vozil 45 po števcu kar je realno 40??
Vozil sem 50 po stevcu (se ne obremenjujem s tem koliko je to realno, je premajhna hitrost za kaksno bistveno razliko).
pa na sploh ne vem kaj se držite toliko hitrostne omjetivev. tako ali tak ga boste naje*** ko boste prekoračili 3km/h.
Kdo pravi, da bomo prekoracili.. Jaz tam kjer poznam cesto tudi napamet vem kaksne so omejitve in toliko pac vozim.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So feb 19, 2011 11:25 am

brez zamere, samo če te je prehiteval kamjon to pomeni da si vozil hudo neprimerno prometu. dvomim da so vozniki kamjonov toliko neumni da bi prehitevali na blef (so, vendar ne toliko). zdaj če si misliš da si varen voznik kr voziš 50 se zelo motiš., kr vidim da drugi citat sploh nisi razumel.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ So feb 19, 2011 11:46 am

Koliko pa ti vozis skozi naselja?

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo So feb 19, 2011 12:00 pm

domen_ je napisal/-a:Koliko pa ti vozis skozi naselja?

60 po števcu,pa me zihr noben policaj ne bo ustavu ;)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So feb 19, 2011 12:30 pm

el_diablo je napisal/-a:
domen_ je napisal/-a:Koliko pa ti vozis skozi naselja?

60 po števcu,pa me zihr noben policaj ne bo ustavu ;)

če je normalna cesta, komot. tam kjer je bolj na ozko in so ljudje pa še manj kot 40
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov