iziboy je napisal/-a:Kar naj... V plinarni na Verovškovi pripravljajo da bodo imeli prodajalca v kabini pri pumpi. Pol smo pa zmagal
adis je napisal/-a:iziboy je napisal/-a:davidhq je napisal/-a:SPET VECJA PORABA??!?!
Zadnji tank sem porabil 14.5 L / 100km !?!?! Ko je bilo vse v redu, je bilo ~11.5 L
A?! To ni normalno... In pa cena je seveda visja..
Je kdo za to, da recimo POPTV malo razisce kaloricnost Petrolovega plina?
Mi smo vsi za to...sam Pop TV najbrž ne bo
še zmeraj imaš na voljo rtv slo - tednik.
a33 je napisal/-a:V energetiki Maribor pripravljajo prvo CNG polnilno postajo za zemeljski plin, ki je bolj kaloričen in cenejši od LPG ja.... kak ideja mogoče bi šlo tole tankat v LPG avto pa da dela ok seveda?
plinaš je napisal/-a:Nejko je napisal/-a:Včeraj sem se pri tankanju LPG-ja v celju pogovarjal z tipom, ki si je doma naredil črplako za plin. Žal ni bilo časa, da bi mi povedal kaj več. Poznate možnosti? Oziroma ve kdo kako je s tem?
če imaš doma cisterno za ogrevanje s propan-butan-om se da to lepo narediti ... črpalka in pištola pa se mi zdi da staneta v italiji tam nekje med cca.700 in 1000 €- ne me držat za besedo ker sem te cene samo slišal in ne videl na lastne oči....
če pa pogledaš tukaj http://www.butanplin.si/plin-za-ogrevan ... cisternah/ se to ne splačA ...
Nejko je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:Nejko je napisal/-a:Včeraj sem se pri tankanju LPG-ja v celju pogovarjal z tipom, ki si je doma naredil črplako za plin. Žal ni bilo časa, da bi mi povedal kaj več. Poznate možnosti? Oziroma ve kdo kako je s tem?
če imaš doma cisterno za ogrevanje s propan-butan-om se da to lepo narediti ... črpalka in pištola pa se mi zdi da staneta v italiji tam nekje med cca.700 in 1000 €- ne me držat za besedo ker sem te cene samo slišal in ne videl na lastne oči....
če pa pogledaš tukaj http://www.butanplin.si/plin-za-ogrevan ... cisternah/ se to ne splačA ...
...ja po tem izračunu se res ne splača. Vendar je model rekel da nekje kupuje plin (kao na črno) po 46 centov na liter, to pa je že cena po kateri se splača.
plinaš je napisal/-a:butan bi moral odpreti cca 10-12 pump po sloveniji pa dati ceno na 0,60-0,62€ pa da potem vidimo petrol ....
odkar tankam na verovškovi imam tudi jaz kulturno porabo - xsara picasso 9,65 l/100km ( avtocesta 135 po tempomatu ) in baleno 11l/1000km ( moral bi malo shujšati ..vsaj v levo nogo).
iziboy je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:butan bi moral odpreti cca 10-12 pump po sloveniji pa dati ceno na 0,60-0,62€ pa da potem vidimo petrol ....
odkar tankam na verovškovi imam tudi jaz kulturno porabo - xsara picasso 9,65 l/100km ( avtocesta 135 po tempomatu ) in baleno 11l/1000km ( moral bi malo shujšati ..vsaj v levo nogo).
Zakaj v levo nogo... a ti maš gas na levi
frajtonarca je napisal/-a:Lahko jaz tukaj postavim bolj izkušenim eno vprašanje? Sem namreč čisti začetnik v svetu avtoplina, rad pa bi prešaltal na plin zaradi ekonomičnosti, saj delam letno čez 30 000km.Nameraval sem kupiti ksaro karavan 1.6 ali pa volvo v40 1.8,tam okrog letnika 2000, nisem še odločen, in potem to predelati na plin. Zdaj se mi pa poraja vprašanje komu verjeti in komu dati predelati?! Taka zmešnjava kot je trenutno glede tega avtoplina in predelovalcev več kot branjevk na tržnici![]()
danes sem poklical vsaj 4 različne monterje in glej ti glej, vsak hvali svoje. To še razumem da vsak hvali svoje! Ampak ko pa mi prvi začnejo razlagati da ksara rabi obvezno dodatno mazanje ventilov, volvo pa ga sploh ne rabi, oziroma ko mi drugi reče da oba sploh ne potrebujeta mazanja, oziroma ko mi tretji reče da oba nujno potrebujeta mazanje...?!WTF? ja potem pa človek res ne ve več kje je ali kaj?
Še najrajši bi videl če ima kdo katerega od omenjenih avtov predelan na plin da mi napiše svoje izkušnje, kakšen sistem ima in kje ga je vgradil, lahko tudi na ZS!
Resnično prosim za kakšno mnenje in izkušnje kakega izkušenejšega uporabnika, predvsem pa POŠTENEGA! Če je sploh še kje kakšen...drugače mislim da bom enostavno obupal nad plinom, saj kar tako pa ne mislim riskirati težko zasluženih eurčkov, pr nas jih ni na pretek.
Najlepša hvala za kakšen pošten odgovor!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov