Debate, ki niso vezane na ostala področja...

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a iziboy Če nov 18, 2010 6:56 am

Kar naj... V plinarni na Verovškovi pripravljajo da bodo imeli prodajalca v kabini pri pumpi. Pol smo pa zmagal :bow
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

gogocak
Novinec

Napisal/-a gogocak Če nov 18, 2010 7:18 am

iziboy je napisal/-a:Kar naj... V plinarni na Verovškovi pripravljajo da bodo imeli prodajalca v kabini pri pumpi. Pol smo pa zmagal :bow

Naj spustijo plin še za 10 c in bo dejansko človek delal 8 ur :lol:

Koj pa pa cena plina sedaj tam?

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če nov 18, 2010 10:17 am

V energetiki Maribor pripravljajo prvo CNG polnilno postajo za zemeljski plin, ki je bolj kaloričen in cenejši od LPG ja.... kak ideja mogoče bi šlo tole tankat v LPG avto pa da dela ok seveda?

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Če nov 18, 2010 10:19 am

adis je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:
davidhq je napisal/-a:SPET VECJA PORABA??!?!

Zadnji tank sem porabil 14.5 L / 100km !?!?! Ko je bilo vse v redu, je bilo ~11.5 L

A?! To ni normalno... In pa cena je seveda visja..

Je kdo za to, da recimo POPTV malo razisce kaloricnost Petrolovega plina?

Mi smo vsi za to...sam Pop TV najbrž ne bo :evil:

še zmeraj imaš na voljo rtv slo - tednik.

Petrolov plin je zanič... visoka poraba , pa še ceno skos dvigujejo. Raje tankam kjerkol drugje.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe nov 19, 2010 6:45 am

a33 je napisal/-a:V energetiki Maribor pripravljajo prvo CNG polnilno postajo za zemeljski plin, ki je bolj kaloričen in cenejši od LPG ja.... kak ideja mogoče bi šlo tole tankat v LPG avto pa da dela ok seveda?

Ni teorije, ker je razlika skoraj kot bi primerjal bencin ali dizel.
Samo injektorji so načeloma enaki, ostale komponente naprave pa so popolnoma drugačne. Še posebno tank, ki mora držati 200 barov pritiska.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe nov 19, 2010 10:11 am

Včeraj sem se pri tankanju LPG-ja v celju pogovarjal z tipom, ki si je doma naredil črplako za plin. Žal ni bilo časa, da bi mi povedal kaj več. Poznate možnosti? Oziroma ve kdo kako je s tem?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe nov 19, 2010 2:11 pm

[quote="Nejko"]Včeraj sem se pri tankanju LPG-ja v celju pogovarjal z tipom, ki si je doma naredil črplako za plin. Žal ni bilo časa, da bi mi povedal kaj več. Poznate možnosti? Oziroma ve kdo kako je s tem?[/quote

če imaš doma cisterno za ogrevanje s propan-butan-om se da to lepo narediti ... črpalka in pištola pa se mi zdi da staneta v italiji tam nekje med cca.700 in 1000 €- ne me držat za besedo ker sem te cene samo slišal in ne videl na lastne oči....
če pa pogledaš tukaj http://www.butanplin.si/plin-za-ogrevan ... cisternah/ se to ne splačA ...
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe nov 19, 2010 3:21 pm

plinaš je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Včeraj sem se pri tankanju LPG-ja v celju pogovarjal z tipom, ki si je doma naredil črplako za plin. Žal ni bilo časa, da bi mi povedal kaj več. Poznate možnosti? Oziroma ve kdo kako je s tem?

če imaš doma cisterno za ogrevanje s propan-butan-om se da to lepo narediti ... črpalka in pištola pa se mi zdi da staneta v italiji tam nekje med cca.700 in 1000 €- ne me držat za besedo ker sem te cene samo slišal in ne videl na lastne oči....
če pa pogledaš tukaj http://www.butanplin.si/plin-za-ogrevan ... cisternah/ se to ne splačA ...

...ja po tem izračunu se res ne splača. Vendar je model rekel da nekje kupuje plin (kao na črno) po 46 centov na liter, to pa je že cena po kateri se splača.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So nov 20, 2010 9:22 am

Nejko je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:Včeraj sem se pri tankanju LPG-ja v celju pogovarjal z tipom, ki si je doma naredil črplako za plin. Žal ni bilo časa, da bi mi povedal kaj več. Poznate možnosti? Oziroma ve kdo kako je s tem?

...ja po tem izračunu se res ne splača. Vendar je model rekel da nekje kupuje plin (kao na črno) po 46 centov na liter, to pa je že cena po kateri se splača.

Vse je potem odvisno od tega, kako dolgo bo še lahko kupoval ''na črno'', saj vidiš da se je naša država odločila poloviti vse ''kurje tatove'', tajkuni pa uživajo :evil:

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So nov 20, 2010 9:26 am

Včeraj tankal v Ljubljanski plinarni na Verovškovi. Poraba je manjša za cca 0.5l/100km v primerjavai z P.....om. :evil:
Možakar pravi da začne s 1.12. obratovati blagajna v objektu pri sami pumpi, se pravi nič več čakanja... Pa odprto naj bi bilo vsaj do 22-ih :D

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po nov 22, 2010 1:05 pm

YEAH! Jaz itak samo še na verovškovi tankam :D pa mam zadnje čase vedno srečo, da je že eden pred mano, se samo pripeljem in mi ni treba niti zvoniti :P
Sicer pa mene tudi ta zvonec ni motil. So fantje vedno hitro prišli. 8)
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po nov 22, 2010 1:31 pm

jaz tudi zadne čase opažam povečano porabo ca. 0,7l, je pa res da tankal u Hajdini na omw-ju, u sredo bom pa verjetn šu čez lj pa se na verovškovi ustavm pa bom pol vidu kako pa kj
poraba zarad zimskih gum neb smela bit kj večja, vsaj do zdj ni bla, ker zimske so 205/55/16 letne pa 225/40/18
no bomo vidl čez nekej časa kaj bo pokazal
Je pa fajn, ker sedaj tud v Velenju začel rihtat celjsko petrol pumpo, in po novem se bo dal tankat tud lpg :)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če nov 25, 2010 11:46 am

Ravno včeraj tankal na verovškovi in plin še vedno 0,64eur/l. Dela za otvoritev blagajne na mestu tankanja pa so tudi v polnem teku :).

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Pe nov 26, 2010 10:23 am

Ko je šla cena plina na Petrolu gor, je šla tudi na Hrvaškem, kje je sedaj cca 0.64-0.65€ (odvisno od tečaja :) )

Od kar tankam prek meje (imam hvala bogu blizu), se mi je poraba normalizirala,pa še ceneje je !

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe nov 26, 2010 3:02 pm

butan bi moral odpreti cca 10-12 pump po sloveniji pa dati ceno na 0,60-0,62€ pa da potem vidimo petrol ....

odkar tankam na verovškovi imam tudi jaz kulturno porabo - xsara picasso 9,65 l/100km ( avtocesta 135 po tempomatu ) in baleno 11l/1000km ( moral bi malo shujšati ..vsaj v levo nogo 8) ).
plin je cnej k bencin

frajtonarca
Nov uporabnik

Napisal/-a frajtonarca Pe nov 26, 2010 7:39 pm

Lahko jaz tukaj postavim bolj izkušenim eno vprašanje? Sem namreč čisti začetnik v svetu avtoplina, rad pa bi prešaltal na plin zaradi ekonomičnosti, saj delam letno čez 30 000km.Nameraval sem kupiti ksaro karavan 1.6 ali pa volvo v40 1.8,tam okrog letnika 2000, nisem še odločen, in potem to predelati na plin. Zdaj se mi pa poraja vprašanje komu verjeti in komu dati predelati?! Taka zmešnjava kot je trenutno glede tega avtoplina in predelovalcev več kot branjevk na tržnici :shock:
danes sem poklical vsaj 4 različne monterje in glej ti glej, vsak hvali svoje. To še razumem da vsak hvali svoje! Ampak ko pa mi prvi začnejo razlagati da ksara rabi obvezno dodatno mazanje ventilov, volvo pa ga sploh ne rabi, oziroma ko mi drugi reče da oba sploh ne potrebujeta mazanja, oziroma ko mi tretji reče da oba nujno potrebujeta mazanje...?!WTF? ja potem pa človek res ne ve več kje je ali kaj?

Še najrajši bi videl če ima kdo katerega od omenjenih avtov predelan na plin da mi napiše svoje izkušnje, kakšen sistem ima in kje ga je vgradil, lahko tudi na ZS!

Resnično prosim za kakšno mnenje in izkušnje kakega izkušenejšega uporabnika, predvsem pa POŠTENEGA! Če je sploh še kje kakšen... :( drugače mislim da bom enostavno obupal nad plinom, saj kar tako pa ne mislim riskirati težko zasluženih eurčkov, pr nas jih ni na pretek.
Najlepša hvala za kakšen pošten odgovor!

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe nov 26, 2010 9:03 pm

plinaš je napisal/-a:butan bi moral odpreti cca 10-12 pump po sloveniji pa dati ceno na 0,60-0,62€ pa da potem vidimo petrol ....

odkar tankam na verovškovi imam tudi jaz kulturno porabo - xsara picasso 9,65 l/100km ( avtocesta 135 po tempomatu ) in baleno 11l/1000km ( moral bi malo shujšati ..vsaj v levo nogo 8) ).

Zakaj v levo nogo... a ti maš gas na levi :shock:

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So nov 27, 2010 2:39 pm

iziboy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:butan bi moral odpreti cca 10-12 pump po sloveniji pa dati ceno na 0,60-0,62€ pa da potem vidimo petrol ....

Zakaj v levo nogo... a ti maš gas na levi :shock:

itak v levo...skozi nekaj trza potem pa prestavljam gor -dol-gor-dol ...pa to malo pred blokado ...potem si pa zamisli kam gre poraba... =P =P
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So nov 27, 2010 2:46 pm

Še najrajši bi videl če ima kdo katerega od omenjenih avtov predelan na plin da mi napiše svoje izkušnje, kakšen sistem ima in kje ga je vgradil, lahko tudi na ZS!

Resnično prosim za kakšno mnenje in izkušnje kakega izkušenejšega uporabnika, predvsem pa POŠTENEGA! Če je sploh še kje kakšen... :( drugače mislim da bom enostavno obupal nad plinom, saj kar tako pa ne mislim riskirati težko zasluženih eurčkov, pr nas jih ni na pretek.
Najlepša hvala za kakšen pošten odgovor![/quote]

ker jaz delam malo preveč reklame za to kar imam ti predlagam , da se obrneš na Mare77 ali Doc_ . mare ima xsaro picasso na plin tako kot jaz ... mogoče bo dovolj pošten zate... lp
ups ... čisto tako malo... nobena mašina ne rabi nobenega mazanja ... samo je potem vprašanje koliko ti bodo ventili in sedeži zdržali ... če si pripravljen riskirat popravilo glave ti kar uživaj brez mazanja ...ne boš dolgo ... poznam ljudi , ki so dali mazanje na mašine ,ki ga res ne rabijo ... samo oni so se namenili avto imeti več kot par mesecev ...
plin je cnej k bencin

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d So nov 27, 2010 10:52 pm

frajtonarca je napisal/-a:Lahko jaz tukaj postavim bolj izkušenim eno vprašanje? Sem namreč čisti začetnik v svetu avtoplina, rad pa bi prešaltal na plin zaradi ekonomičnosti, saj delam letno čez 30 000km.Nameraval sem kupiti ksaro karavan 1.6 ali pa volvo v40 1.8,tam okrog letnika 2000, nisem še odločen, in potem to predelati na plin. Zdaj se mi pa poraja vprašanje komu verjeti in komu dati predelati?! Taka zmešnjava kot je trenutno glede tega avtoplina in predelovalcev več kot branjevk na tržnici :shock:
danes sem poklical vsaj 4 različne monterje in glej ti glej, vsak hvali svoje. To še razumem da vsak hvali svoje! Ampak ko pa mi prvi začnejo razlagati da ksara rabi obvezno dodatno mazanje ventilov, volvo pa ga sploh ne rabi, oziroma ko mi drugi reče da oba sploh ne potrebujeta mazanja, oziroma ko mi tretji reče da oba nujno potrebujeta mazanje...?!WTF? ja potem pa človek res ne ve več kje je ali kaj?

Najlepša hvala za kakšen pošten odgovor!

ne vem ravno, ce je taka zmesnjava. Je pa jasno, da se je treba mal pozanimat. Naceloma velja, da pri bolj kompleksnih ali problematicnih masinah je treba iskati bolj kompleksen in naceloma drazji sistem. Predvsem za razne direct injection motorje, mogoce celo turbote, etc. In kot pri vseh receh je tudi tukaj tako, da vec kot placas, vec dobis. Kvalitete, supporta. Kar se pa mazanja tice, je pa to pomojem se najmanjsi problem. Odloci se zanj, pa bos bistveno bolj brez skrbi. Pika.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov