Frips je napisal/-a:Strošek "mazanja" je dokaj zanemarljiv, posebaj, če misliš avto imeti. Škodi ne,kvečjemu je bolje. Ok elektronsko mazanje je malo dražje, vendar edino, ki me je prepričalo glede delovanja,izvedbe, itd,...
In ja..imam PRINS-a in mi ni žal tistih par sto € več, koliko je bilo vse skupaj dražje, proti ostalim. Že sama montaža je na nivoju in lična, da o mehaniku niti ne izgubljam besed. Priporočam!
Nejko je napisal/-a:Vprašanje za plinske mojstre : Ali bi lahko bila tale težava: viewtopic.php?f=6&t=80257 povezana z plinsko napeljavo. Nelogično mi je namreč da avtombil rahlo cuka samo ko je hladen, torej samo, ko je v pogonu na bencin.
plinaš je napisal/-a:sem prebral tvojo težavo... tce motorji imajo eno specifiko , ki je pomembna pri vgradnji na plin ... vendar tega v g1 verjetno ne vedo ... in ja , možno je , da ti cuka zaradi plina , ker ko ti dela na plin ti tudi korigira vbrizg - v povezavi z lambdo - goriva .. in zjutraj ko zalaufa na bencin mu vrednosti ne štimajo ...
Nejko je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:sem prebral tvojo težavo... tce motorji imajo eno specifiko , ki je pomembna pri vgradnji na plin ... vendar tega v g1 verjetno ne vedo ... in ja , možno je , da ti cuka zaradi plina , ker ko ti dela na plin ti tudi korigira vbrizg - v povezavi z lambdo - goriva .. in zjutraj ko zalaufa na bencin mu vrednosti ne štimajo ...
Hvala za in info, nekaj podobnega mi je že zadnjič nekdo predlagal na Renault forumu. Pa sem se za poskuišnjo vozil cel dan na bencin...torej bi morali parametri avtomobilui zjutraj štimat, pa se je zgodba ponovila. Glede na to, da so na Renaultu dvignili roke od avtomobila, sem vso zadevo prepustil G-1, pa upam, da bodo kaj dognali.
Aja, pa še eno vprašanje. Kakšne simptome ima avtomobil, ko mu gredo ventili in ležišča v "večna lovišča"?
plinaš je napisal/-a:ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?
plinaš je napisal/-a:Nejko je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:sem prebral tvojo težavo... tce motorji imajo eno specifiko , ki je pomembna pri vgradnji na plin ... vendar tega v g1 verjetno ne vedo ... in ja , možno je , da ti cuka zaradi plina , ker ko ti dela na plin ti tudi korigira vbrizg - v povezavi z lambdo - goriva .. in zjutraj ko zalaufa na bencin mu vrednosti ne štimajo ...
Hvala za in info, nekaj podobnega mi je že zadnjič nekdo predlagal na Renault forumu. Pa sem se za poskuišnjo vozil cel dan na bencin...torej bi morali parametri avtomobilui zjutraj štimat, pa se je zgodba ponovila. Glede na to, da so na Renaultu dvignili roke od avtomobila, sem vso zadevo prepustil G-1, pa upam, da bodo kaj dognali.
Aja, pa še eno vprašanje. Kakšne simptome ima avtomobil, ko mu gredo ventili in ležišča v "večna lovišča"?
to s celodnevno vožnjo na bencin je res ... moralo bi štimati ..
prvo kar opaziš , ko ti gredo ventili je zmanjšana moč motorja .. motor postane glasnejši .. če so ti izmerili kompresijo in ta ni bila več v mejah normale , potem imaš najbolj verjetno težavo z ventili ..
ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?
Nejko je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?
nop...sej v tem je fora, avto mi dela bomba, ko dela na plin in tudi na benz dela bomba (ko se zagreje)...težave so samo zjutraj, ko je hladen...
Mogoče sem pa preveč občutljiv in bi pri Renaultu to moral vzeti v zakup...![]()
![]()
Sem bil danes pri G-1 in bodo še oni opravili vso diagnostiko....
pinny je napisal/-a:po moje je to le kaka trgovska finta da majo kaj spet na novo za prodajat, kolikor so meni zadeve znane, je bistvo da ima svečka večjo toplotno vrednost oz. da dela pri večji temperaturi, no sj bo kdo bolj točno povedu k s ena to bolje spozna
če imaš že v originalu svečke z večjo toplotno vrednostjo, in če avto dobr na teh dela je nesmisel jih menjavat, jaz imam originalne v svojem avtu in dela bp, mislim da jih mam sedaj notr že 35.000km in vse dela bp, sem jih moral pa na začetku ko sem vgradil plin menjat ker so bile že malo ožgane in je avto posledično malo cukal
Nejko je napisal/-a:V petek grem k njim.
Je pa medtem ena sprememba...avto sem peljal an AC in ga nekaj km držal v vrtljalih blizu blokade.... no od takraj je cukanje izginilo....
Doc_ je napisal/-a:No, jaz imam pa problem z lučko motorja.... na testerju pokaže da je preveč/premalo mešance...
enak problem ima kolega na allroutu... je mogoče kakšna slaba kvalitta plina??
problem je samo ko se vozimo na plin...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov