Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Frips
Nov uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Frips Po nov 29, 2010 12:13 pm

Strošek "mazanja" je dokaj zanemarljiv, posebaj, če misliš avto imeti. Škodi ne,kvečjemu je bolje. Ok elektronsko mazanje je malo dražje, vendar edino, ki me je prepričalo glede delovanja,izvedbe, itd,...

In ja..imam PRINS-a in mi ni žal tistih par sto € več, koliko je bilo vse skupaj dražje, proti ostalim. Že sama montaža je na nivoju in lična, da o mehaniku niti ne izgubljam besed. Priporočam!

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po nov 29, 2010 5:35 pm

Frips je napisal/-a:Strošek "mazanja" je dokaj zanemarljiv, posebaj, če misliš avto imeti. Škodi ne,kvečjemu je bolje. Ok elektronsko mazanje je malo dražje, vendar edino, ki me je prepričalo glede delovanja,izvedbe, itd,...

In ja..imam PRINS-a in mi ni žal tistih par sto € več, koliko je bilo vse skupaj dražje, proti ostalim. Že sama montaža je na nivoju in lična, da o mehaniku niti ne izgubljam besed. Priporočam!

Še en zadovoljen uporabnik Prins-a...Kakšen avto pa voziš?
Zadnjič spremenil iziboy, dne To nov 30, 2010 8:11 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips To nov 30, 2010 8:42 am

Audi A4, 2.0 , avtomatik

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To nov 30, 2010 9:40 am

Vprašanje za plinske mojstre : Ali bi lahko bila tale težava: viewtopic.php?f=6&t=80257 povezana z plinsko napeljavo. Nelogično mi je namreč da avtombil rahlo cuka samo ko je hladen, torej samo, ko je v pogonu na bencin.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To nov 30, 2010 12:52 pm

Nejko je napisal/-a:Vprašanje za plinske mojstre : Ali bi lahko bila tale težava: viewtopic.php?f=6&t=80257 povezana z plinsko napeljavo. Nelogično mi je namreč da avtombil rahlo cuka samo ko je hladen, torej samo, ko je v pogonu na bencin.

sem prebral tvojo težavo... tce motorji imajo eno specifiko , ki je pomembna pri vgradnji na plin ... vendar tega v g1 verjetno ne vedo ... in ja , možno je , da ti cuka zaradi plina , ker ko ti dela na plin ti tudi korigira vbrizg - v povezavi z lambdo - goriva .. in zjutraj ko zalaufa na bencin mu vrednosti ne štimajo ...

pa če imaš flas lube se kar poslovi od ventilov čez nekaj 10,000 km .. pa priznajo garancijo na renault-u ali pa ne ... to boš moral sam plačati , ker po vseh normalnih pogojih uporabe v roku garancije ti nihče ne bo priznal garancije na ventile in sedeže ventilov...

mi je pa še zmeraj žal , da si dal predelati pri g1 ... zgleda da g.tuš ni prav cenjen pri renault-u...ker kakršen vpliv ima on , bi hitro malo zaropotalo in bi ti brez besed uštimali avto .... v garanciji...tako so čudežno izginili tudi članki izpred par tednov o domnevni zastrupitvi s plinom v delavnici...

ti želim navkljub vsemu veliko sreče pri popravilu !!!! lp
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To nov 30, 2010 1:31 pm

plinaš je napisal/-a:sem prebral tvojo težavo... tce motorji imajo eno specifiko , ki je pomembna pri vgradnji na plin ... vendar tega v g1 verjetno ne vedo ... in ja , možno je , da ti cuka zaradi plina , ker ko ti dela na plin ti tudi korigira vbrizg - v povezavi z lambdo - goriva .. in zjutraj ko zalaufa na bencin mu vrednosti ne štimajo ...

Hvala za in info, nekaj podobnega mi je že zadnjič nekdo predlagal na Renault forumu. Pa sem se za poskuišnjo vozil cel dan na bencin...torej bi morali parametri avtomobilui zjutraj štimat, pa se je zgodba ponovila. Glede na to, da so na Renaultu dvignili roke od avtomobila, sem vso zadevo prepustil G-1, pa upam, da bodo kaj dognali.

Aja, pa še eno vprašanje. Kakšne simptome ima avtomobil, ko mu gredo ventili in ležišča v "večna lovišča"?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To nov 30, 2010 5:48 pm

Nejko je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:sem prebral tvojo težavo... tce motorji imajo eno specifiko , ki je pomembna pri vgradnji na plin ... vendar tega v g1 verjetno ne vedo ... in ja , možno je , da ti cuka zaradi plina , ker ko ti dela na plin ti tudi korigira vbrizg - v povezavi z lambdo - goriva .. in zjutraj ko zalaufa na bencin mu vrednosti ne štimajo ...

Hvala za in info, nekaj podobnega mi je že zadnjič nekdo predlagal na Renault forumu. Pa sem se za poskuišnjo vozil cel dan na bencin...torej bi morali parametri avtomobilui zjutraj štimat, pa se je zgodba ponovila. Glede na to, da so na Renaultu dvignili roke od avtomobila, sem vso zadevo prepustil G-1, pa upam, da bodo kaj dognali.

Aja, pa še eno vprašanje. Kakšne simptome ima avtomobil, ko mu gredo ventili in ležišča v "večna lovišča"?

to s celodnevno vožnjo na bencin je res ... moralo bi štimati ..

prvo kar opaziš , ko ti gredo ventili je zmanjšana moč motorja .. motor postane glasnejši .. če so ti izmerili kompresijo in ta ni bila več v mejah normale , potem imaš najbolj verjetno težavo z ventili ..

ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To nov 30, 2010 8:18 pm

plinaš je napisal/-a:ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?

nop...sej v tem je fora, avto mi dela bomba, ko dela na plin in tudi na benz dela bomba (ko se zagreje)...težave so samo zjutraj, ko je hladen...
Mogoče sem pa preveč občutljiv in bi pri Renaultu to moral vzeti v zakup... oops oops

Sem bil danes pri G-1 in bodo še oni opravili vso diagnostiko....

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy To nov 30, 2010 9:01 pm

plinaš je napisal/-a:
Nejko je napisal/-a:

to s celodnevno vožnjo na bencin je res ... moralo bi štimati ..

prvo kar opaziš , ko ti gredo ventili je zmanjšana moč motorja .. motor postane glasnejši .. če so ti izmerili kompresijo in ta ni bila več v mejah normale , potem imaš najbolj verjetno težavo z ventili ..

ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?

Meritev kompresije ni zanesljiv pokazatelj okvare na ventilih ali sedežih. Edini zanesljivi test je tako imenovani leakeage test oz. test tesnosti ki se opravi za vsak cilinder posebej pri mrzlem motorju. Drugače pa je znak ''požganih'' ventilov tudi nemiren prosti tek, v začetku samo pri mrzlem motorju, pozneje pa vedno, tudi ko je segret.

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe dec 03, 2010 9:19 pm

Uporablja kdo posebne "plinske" svečke? ...oziroma, kakšen je namen le teh, ter kako jih izbrati pravilne?

lp
J

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 03, 2010 9:38 pm

po moje je to le kaka trgovska finta da majo kaj spet na novo za prodajat :), kolikor so meni zadeve znane, je bistvo da ima svečka večjo toplotno vrednost oz. da dela pri večji temperaturi, no sj bo kdo bolj točno povedu k s ena to bolje spozna
če imaš že v originalu svečke z večjo toplotno vrednostjo, in če avto dobr na teh dela je nesmisel jih menjavat, jaz imam originalne v svojem avtu in dela bp, mislim da jih mam sedaj notr že 35.000km in vse dela bp, sem jih moral pa na začetku ko sem vgradil plin menjat ker so bile že malo ožgane in je avto posledično malo cukal

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe dec 03, 2010 11:12 pm

Nejko je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:ali si imel kaj nemirno mašino v prostem teku ko si vgradil plin ?

nop...sej v tem je fora, avto mi dela bomba, ko dela na plin in tudi na benz dela bomba (ko se zagreje)...težave so samo zjutraj, ko je hladen...
Mogoče sem pa preveč občutljiv in bi pri Renaultu to moral vzeti v zakup... oops oops

Sem bil danes pri G-1 in bodo še oni opravili vso diagnostiko....

in kaj so ugotovili ??
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko So dec 04, 2010 7:47 am

V petek grem k njim.
Je pa medtem ena sprememba...avto sem peljal an AC in ga nekaj km držal v vrtljalih blizu blokade.... no od takraj je cukanje izginilo....
Zadnjič spremenil Nejko, dne So dec 04, 2010 1:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy So dec 04, 2010 11:56 am

pinny je napisal/-a:po moje je to le kaka trgovska finta da majo kaj spet na novo za prodajat :), kolikor so meni zadeve znane, je bistvo da ima svečka večjo toplotno vrednost oz. da dela pri večji temperaturi, no sj bo kdo bolj točno povedu k s ena to bolje spozna
če imaš že v originalu svečke z večjo toplotno vrednostjo, in če avto dobr na teh dela je nesmisel jih menjavat, jaz imam originalne v svojem avtu in dela bp, mislim da jih mam sedaj notr že 35.000km in vse dela bp, sem jih moral pa na začetku ko sem vgradil plin menjat ker so bile že malo ožgane in je avto posledično malo cukal

Jap, bolj kot ne je to ''trgovska finta''. Ni glih čista buča, je pa blizu... Namesto navadnih svečk uporabi iridium tip pa bo enak efekt :D Jih imam že preko 40.000 v avtu pa špila kot urca :bow

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 05, 2010 3:11 pm

Nejko je napisal/-a:V petek grem k njim.
Je pa medtem ena sprememba...avto sem peljal an AC in ga nekaj km držal v vrtljalih blizu blokade.... no od takraj je cukanje izginilo....

in ko boš vozil normalno se bodo težave vrnile - ko boš spravil vrednosti v en normalen okvir ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To dec 07, 2010 11:32 am

Evo, včeraj se mpostal novi uporabnik plina in morm rečt da so prvi občutki fenomenalni... mojstri v celju so naredili vse tako kot je potrebno... Nobene lučke za napako pri emisijah, normalno delovanje V8/V4 sistema ki je zelo občutljiv... Motor se perfektno zažene na plin (ko je topu) prav tako se pri teh nizkih temperaturah prižge v istem času kakor MDS sistem...

Če hoče kdo vedet kdo mi je plin vgradil pa na ZS... kr mislim da bodo drugače tako vsi po vrsti pljuvali po men... al ne in lahko objavim? :D hehe
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ To dec 07, 2010 4:38 pm

No, jaz imam pa problem z lučko motorja.... na testerju pokaže da je preveč/premalo mešance...
enak problem ima kolega na allroutu... je mogoče kakšna slaba kvalitta plina??

problem je samo ko se vozimo na plin... :huh:
Slika

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To dec 07, 2010 4:46 pm

Doc_ je napisal/-a:No, jaz imam pa problem z lučko motorja.... na testerju pokaže da je preveč/premalo mešance...
enak problem ima kolega na allroutu... je mogoče kakšna slaba kvalitta plina??

problem je samo ko se vozimo na plin... :huh:

Gori ta lučka že od začetka (ko se voziš na plin)? Kr če ja, pol je pač vrjetno slabo računalnik nastavljen in ni prave mešance... Nazaj k monterju in naj nastavi tako kot je treba (to v vsakem primeru). Kvaliteta plina pomojem ne igra vloge. Sistem se mora skos prilagajati in dobavjati zadostno količino goriva. To je pač moje mnenje ;)
Slika

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny To dec 07, 2010 6:40 pm

tud kvaliteta plina ima kaj pri tem, ker meni se je občasno tudi ugašala, odvisen kje sem tankal, če dam pa na benz se pač ugasne :D

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko To dec 07, 2010 8:15 pm

In Petrol je spet podražal plin....

...08.12.2010 0,78600 ...jupiiii
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov