Esem je napisal/-a:Tudi od tu stanje, kultura, mentaliteta na cestah.
Lepo te prosim... "Stanje, kultura in mentaliteta na cestah" se je od kar jaz pomnim močno močno spremenila na bolje. Vožnja 1998 je bila precej drugačna kot 2008. In trditev, da je tudi za to kriv Ivan J. iz Malega Mlačevega, meji na bolno. Me že pošteno skrbi, da boš od tega človeka dobil še Magengeschwür.
Esem je napisal/-a:Pa še to - Država ni gnila zaradi enega zakona - zadeva je malo obrnjena - samo gnila oblast lahko naredi tak zgrešen (še posebno glede na predpogoje in izvajanje) ter do lastnega naroda ustrahovalen zakon. In zakaj stalno vpletanje države kot stoletnega (?) projekta (domovine?) - država je konkretna oz taka, kakršna je v tem trenutku! In pravi patriot (intelektualec?) ima dolžnost, da na napake opozarja in jo poskuša tudi tako po svojih močeh izboljšat!
Z "intelektualcem" najbrž ciljaš na mene, ne? Ne vem kje ste to pobrali, ker sem čisto navaden neambiciozen podeželski učitelj, to je vse.. Da pa bi neko vlado sataniziral na osnovi posameznih zgrešenih odločitev, to enostavno ni moj stil. Še nobene nisem, sploh pa nisem tega prenašal na Slovenijo. Kot sem že rekel, leta 2003 mi je bil Rop bukselj (in mi je danes še večji), toda odnosa do države to ni spremenilo za milimeter.
Esem je napisal/-a:Ravno to je problem tega zakona (in nekaterih razmišljanj ob tem) - v 21. stoletju bi pričakoval resne analize, predvidevanja učinkov in posledic zakonov, njih vpliv na "stanje naroda" itd itd. Osnovni pogoj za kakršnokoli represijo pa je ureditev infrastrukture (cest itd), razumna signalizacija in korekten nadzor - tega pa ni nikjer.
Tvoj "počakajmo na srednji rok" bi bolj točno zvenel kot "počakajmo na srednji vek", saj nas vrača tja - to je "poskus napaka" pristop (za katerega niso opice nič krive), ki se je v srednjem veku in se tu kaže kot "represija upor" pristop. Značilnost in definicija napredka oz normalnega razvoja je ravno v predvidljivosti in pravilnem usmerjanju energij in resursov. ZVCP ponuja samo ustrahovanje in to predvsem neprivilegiranih - je to to?
Tukaj nimam kaj oporekati, vendar spet menim, da se delate vsi preveč pametne. Kako bi reagirala rečimo Nemčija, če bi imela toliko žrtev kot mi? Z ne vem kakšnimi resnimi analizami in infrastrukturo in nadzorom? Bi ku**c, najprej bi nabili kazni. Povej mi torej en primer, kjer so z nerepresivnimi prijemi, podobnimi tvojim, značajno zmanjšali prometne žrtve. Mislim, povsod pričakujete neke idealne rešitve, in če ta rešitev ni taka kot v vaših idealnih glavah, je ta država zanič, za odselit se z nje.
Esem je napisal/-a:Ravno to je škodljivo - odrešeniki vseh vrst - rabimo povsem dolgočasne, a zelo sposobne strokovnjake, ki jim bo javnost tudi zaradi dejanj in učinkov verjela, s tem pa v to prisilila tudi politike. In taka oblast bo olajševala, spreminjala mentaliteto, manjšala sovraštvo, bo pa tudi komplicirala, a le v nujni in razumni meri. Trenutno je pač obratno.
Gaspari fan. Se povsem strinjam, ampak hkrati menim, da živiš v popolni iluziji, ker ljudje ne marajo dolgočasnih politikov in jih nikoli ne bodo. Sam menim, da imamo Slovenci že sedaj preveč dolgočasno in tehnokratsko politično sceno, uvrščamo se v sam vrh politične dolgočasnosti, sploh če se primerjamo z Italijo (bognedaj), Francijo, Španijo, Anglijo, jebenti še pri Avstrijcih se več dogaja...
Esem je napisal/-a:Kazni so bile že prej visoke za marsikoga - še posebno zaradi inkasantstva in nepokrivanja črnih točk.
Dejansko so stvari za začetek precej enostavne - izboljšat nadzor - poleg nekaterih drugih ukrepov (ceste, slaba signalizacija, izobraževanje itd). In to je izključna odgovornost JJ-jevega prijatelja (le od kje taka odvisnost?) na notranjem ministrstvu in tistega, ki mu je funkcijo podelil.
Spet daješ politikom božansko/satansko moč in živiš v iluziji. Prav spoštujem tvojo neumorno voljo po širjenju pravice.
Kaj je večji nadzor drugačen od višjih kazni? V obeh primerih bi se morali voziti po omejitvah. Sploh pa menim, da pri ljudeh veliko bolj pali denar kot pa policaji in bi se četudi ob večjem nadzoru še vedno požvižgali na omejitve, saj veš kakšni smo. In če bi bil večji nadzor, bi se enako razburjali čez državo, Ivana in Mateja, češ a nimajo bolj pomembnega dela kot smetiti na cestah. Saj menda veš kakšni smo...
Vzgoja? Da spremeniš mentaliteto, rabiš generacije, do takrat pa JdV-ja, esema, vseh nas, nafte in avtomobilov ne bo več.
In prav želim si, da na naslednjih volitvah zmaga nekdo drug, da bom lahko še jaz vse prekurcal, najlažje je namreč kurcati. In Slovenija mi bo pomenila en drek. Evo, postal bom stereotipni Slovenec.