xxl je napisal/-a:-v povprečju na cel tank ta škoda sigurno ni imela povprečje 7 ali celo 6,mislim ,da je bolj o tem govora pri debati o porabi kakšnega močnejšega bencinarja (peugot 1,6 recimo)
mišek je napisal/-a: postane prav divji ampak pije pa pol tud.
robertos_664 je napisal/-a:mišek je napisal/-a: postane prav divji ampak pije pa pol tud.
bencinc z 109KM postane divji? to bi pa rad vido
SuperVeloce je napisal/-a:xxl je napisal/-a:-v povprečju na cel tank ta škoda sigurno ni imela povprečje 7 ali celo 6,mislim ,da je bolj o tem govora pri debati o porabi kakšnega močnejšega bencinarja (peugot 1,6 recimo)
Sem spraznil tudi cel tank s takšno vožnjo, torej samo relacije (kot je omenil on za peugeota in to je njemu cel tank tako ali drugače, razen če žena uporablja isti avto za po mestu), ker ravno o takšni vožnji se pogovarjamo. Okoli 850km marsikdaj ni bilo nek hud problem doseči (s 55 litrskim tankom), vendar ne grem s tankom v čisti minimum (ponavadi se tanka kar 50litrov + kakšen liter ali dva več, da zadanem okroglo ceno). Če bi hotel utrujajočo (in počasno) vožnjo, bi lahko dosegel tudi 900. Torej relacija. Predno se usajaš, da to ni realno, sem že takoj povedal, da kadar sem vozil mešano in bolj agresivno in hitreje, se je poraba precej dvignala. Vendar ob urah, katerih sem se pred leti vozil relacijo Velenje-Celje-Velenje pač kaj več kot 60-70, občasno do 90 ne gre.
mišek je napisal/-a:pri 130 ima 4000 obratov to je problem, 6 prestavo bi krvavo potreboval .
sašo5 je napisal/-a:mišek je napisal/-a:pri 130 ima 4000 obratov to je problem, 6 prestavo bi krvavo potreboval .
za kje????? tam ko se čez Planino(al kje že) voziš v Šentjur??? in pol malo ravnice do Celja??? Kaj boš s šesto prestavo...
dobro da ne začunaš na tri decimalke....
maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....
SuperVeloce je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....
Je potrebno priti tudi nazaj, kjer pa je konstantni klanec in efekt obraten. Je pa res, da je verjetno tukaj lažje voziti nižje porabe od miškove relacije že zaradi manj ostrih ovinkov in hitrost ostaja ob gužvi bolj ali manj enaka.
robertos_664 je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:mišek je napisal/-a:pri 130 ima 4000 obratov to je problem, 6 prestavo bi krvavo potreboval .
za kje????? tam ko se čez Planino(al kje že) voziš v Šentjur??? in pol malo ravnice do Celja??? Kaj boš s šesto prestavo...
dobro da ne začunaš na tri decimalke....
veš da rabi šesto brzino, če ma tak divjo mašino
xxl je napisal/-a:SuperVeloce je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....
Je potrebno priti tudi nazaj, kjer pa je konstantni klanec in efekt obraten. Je pa res, da je verjetno tukaj lažje voziti nižje porabe od miškove relacije že zaradi manj ostrih ovinkov in hitrost ostaja ob gužvi bolj ali manj enaka.
-fantje,poznam to cesto in od Arje vasi do Velenja mi kuri podobno kot vam,ampak to so relacije,jaz se pa vozim tudi po ac vsaj 140 in tudi po mestu,zato je pač povprečje 7,4 po bc in deci,dva več, če računam na roke
-mišek,s tvojo porabo ni nič narobe
SuperVeloce je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....
maniaxxx je napisal/-a:xxl je napisal/-a:SuperVeloce je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....
-fantje,poznam to cesto in od Arje vasi do Velenja mi kuri podobno kot vam,ampak to so relacije,jaz se pa vozim tudi po ac vsaj 140 in tudi po mestu,zato je pač povprečje 7,4 po bc in deci,dva več, če računam na roke
-mišek,s tvojo porabo ni nič narobe
Sej nisem nič za tvojo porabo napisal, je zelo ugodna za bencinarja s 170 konji. Presenetljivo ugodna, me zanima koliko kaj žre Bravo multiar s 140 konji na relacijo...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov