Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Pišite več porab, če imate vsaj petino take vožnje

Bencinar zmerno manj kot 5
6
2%
5-6,5
25
8%
6,5-8
19
6%
8-10
6
2%
Bencinar povprečno 5-6,5
14
4%
6,5-8
27
8%
8-10
10
3%
več kot 10
6
2%
Bencinar športno 6-8
11
3%
8-10
14
4%
10-13
13
4%
već kot 13
4
1%
Dizel zmerno manj kot 4
3
1%
4-5,5
27
8%
5,5-7
18
6%
7-9
2
1%
Dizel povprečno 4-5,5
13
4%
5,5-7
44
14%
7-9
7
2%
Dizel športno 4,5 - 6
7
2%
6-8
33
10%
8-10
5
2%
već kot 10
4
1%

Skupaj glasov : 318

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Re: Poraba tvojega avtomobila

Napisal/-a gecco Pe mar 16, 2012 12:11 pm

To kar računalnik pravi je blef...nič ne verjamem. Prevozi cel tank in izračunaj, tiste cifre nekaj povedo.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy Pe mar 16, 2012 12:21 pm

Lybra na računalniku naračuna skoraj liter preveč. Npr na cel kestlc naračuna meni ponavadi 6.6, porabim pa slab liter na 100km manj.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe mar 16, 2012 12:31 pm

xxl je napisal/-a:-v povprečju na cel tank ta škoda sigurno ni imela povprečje 7 ali celo 6,mislim ,da je bolj o tem govora pri debati o porabi kakšnega močnejšega bencinarja (peugot 1,6 recimo)

Sem spraznil tudi cel tank s takšno vožnjo, torej samo relacije (kot je omenil on za peugeota in to je njemu cel tank tako ali drugače, razen če žena uporablja isti avto za po mestu), ker ravno o takšni vožnji se pogovarjamo. Okoli 850km marsikdaj ni bilo nek hud problem doseči (s 55 litrskim tankom), vendar ne grem s tankom v čisti minimum (ponavadi se tanka kar 50litrov + kakšen liter ali dva več, da zadanem okroglo ceno). Če bi hotel utrujajočo (in počasno) vožnjo, bi lahko dosegel tudi 900. Torej relacija. Predno se usajaš, da to ni realno, sem že takoj povedal, da kadar sem vozil mešano in bolj agresivno in hitreje, se je poraba precej dvignala. Vendar ob urah, katerih sem se pred leti vozil relacijo Velenje-Celje-Velenje pač kaj več kot 60-70, občasno do 90 ne gre.
when in doubt, flat out

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 16, 2012 8:49 pm

Ja porabo imam tako kot sem napisal; do zdaj z njim naredil 7927,5km; povprečje na te kilometre je 7,05l/100km. Zračunano peš.
Res, da po avtocesti sem se samo parkrat peljal (bla vinjeta gor, ko sem ga kupil), zdaj pa je tako nimam. Mesečno delam okrog 1700km, v glavnem iz naših Kozjanskih koncev proti Celju. Tako da ni ravno čist ravnina, mal ovinki pa gor pa dol :)
Mi je pa zanimivo, najnižjo porabo sem imel 6,59 prvi teden v januarju in še na Rogli sem bil z njim. Največ je bilo pa 7,38; to so povprečja na tank. Nalivam ponavadi okrog 46 litrov, drži pa menda 60l. Tak da okrog 7l zahteva pa konc. Če ga pa mal ženeš pa niti ni neke grozne razlike. Če počasi pospešuješ potem skoz kaže neke take cifre okrog 6 do 8. Če pa bol pohodiš pa za trenutek pokaže 10 pa več, ampak je močn zadost in imaš 100 hiter noter, spustiš gas in potem kar nekak drži hitrost trenutno kaže pa precej nizko.
Neko srednjo pot živahnosti je treba najdit. Če cincaš potem je klinc se skoz motor kot da mal matra in kar zahteva bencina, če ga na hiter pohodiš pa potem izkorišča vztrajnost in s spuščenim gasom počasi pada hitrost, poraba je pa takrat nula. Če ga pa skoz teraš pa pokaže zobe, postane prav divji ampak pije pa pol tud. Ni pa to avto za neko teranje, karoserija ni temu primerna, je mal višji, bol na udobje narejen.

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe mar 16, 2012 9:08 pm

mišek je napisal/-a: postane prav divji ampak pije pa pol tud.

bencinc z 109KM postane divji? to bi pa rad vido :mrgreen:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 16, 2012 9:45 pm

robertos_664 je napisal/-a:
mišek je napisal/-a: postane prav divji ampak pije pa pol tud.

bencinc z 109KM postane divji? to bi pa rad vido :mrgreen:

ja kaj bi rad? čist pošteno gre

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe mar 16, 2012 9:49 pm

SuperVeloce je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:-v povprečju na cel tank ta škoda sigurno ni imela povprečje 7 ali celo 6,mislim ,da je bolj o tem govora pri debati o porabi kakšnega močnejšega bencinarja (peugot 1,6 recimo)

Sem spraznil tudi cel tank s takšno vožnjo, torej samo relacije (kot je omenil on za peugeota in to je njemu cel tank tako ali drugače, razen če žena uporablja isti avto za po mestu), ker ravno o takšni vožnji se pogovarjamo. Okoli 850km marsikdaj ni bilo nek hud problem doseči (s 55 litrskim tankom), vendar ne grem s tankom v čisti minimum (ponavadi se tanka kar 50litrov + kakšen liter ali dva več, da zadanem okroglo ceno). Če bi hotel utrujajočo (in počasno) vožnjo, bi lahko dosegel tudi 900. Torej relacija. Predno se usajaš, da to ni realno, sem že takoj povedal, da kadar sem vozil mešano in bolj agresivno in hitreje, se je poraba precej dvignala. Vendar ob urah, katerih sem se pred leti vozil relacijo Velenje-Celje-Velenje pač kaj več kot 60-70, občasno do 90 ne gre.

Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe mar 16, 2012 9:54 pm

mišek je napisal/-a:pri 130 ima 4000 obratov to je problem, 6 prestavo bi krvavo potreboval .

za kje????? tam ko se čez Planino(al kje že) voziš v Šentjur??? in pol malo ravnice do Celja??? Kaj boš s šesto prestavo...

dobro da ne začunaš na tri decimalke.... :lol:

Uporabniški avatar
robertos_664
Uporabnik

Napisal/-a robertos_664 Pe mar 16, 2012 10:18 pm

sašo5 je napisal/-a:
mišek je napisal/-a:pri 130 ima 4000 obratov to je problem, 6 prestavo bi krvavo potreboval .

za kje????? tam ko se čez Planino(al kje že) voziš v Šentjur??? in pol malo ravnice do Celja??? Kaj boš s šesto prestavo...

veš da rabi šesto brzino, če ma tak divjo mašino :mrgreen:

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Pe mar 16, 2012 11:00 pm

A zalette se nekam s takimi kometarji!!
Kaj je zdaj narobe, če sem na dve decimalki napisal porabo?
130 je mišleno če se voziš po avtocesti. Ker ima, če sem bol natančen 3900 obr pri 130.
Po tisti ravnici do Celja bi se kamot peljal v 6 če bi jo imel. Pri 90 ima pa 2700 obr. Če bi imel šesto bi bilo kolk, kakih 2200? to bi kamot vlekel, pil bi pa precej manj. To je isto kot če bi gledal 70 v četrti ali pa v peti, je razlika. S tem da je motor tak da po ravnini čez naselje držiš mal čez 50 gre kamot v 5pr. Pri 50 je točno 1500 obr. V četrti jih je pa mal manj kot 2000. Moreš pa z občutkom, če gre cesta malo gor potem v 5pr. pije več kot v 4pr. Po ravnini pa ni problema.

Pa ne vozim se čez Planino niti čez Prevorje, mim Slivniškega jezera grem pa čez Volčjo jamo dol naprej v smeri Podčetrtka.
Čez Prevorje so ovinki, rabiš tretjo pa četrto, če te to skrbi, tam ne nucam šeste. Razen ko prideš čez tiste ovinke potem se odpre in imaš do Trebč v peti, skoz do tistega 16% brega.

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Pe mar 16, 2012 11:47 pm

maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....

Je potrebno priti tudi nazaj, kjer pa je konstantni klanec in efekt obraten :). Je pa res, da je verjetno tukaj lažje voziti nižje porabe od miškove relacije že zaradi manj ostrih ovinkov in hitrost ostaja ob gužvi bolj ali manj enaka.
when in doubt, flat out

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So mar 17, 2012 12:09 am

V Velenje sem šel prejšni teden, od doma, na Šentjur, Vojnik, Doberna pa potem na Velenje. Mi je do Velenja pokazal 6,2 povprečja. Potem pa mal drkarije po Velenju je zraslo na 6,5, nazaj proti Celju pa je spet padlo na 6,3. Sam potem je pa tak, avto stoji, ob enajstih ponoč zalaufaš, je mrzel ti takoj skoč na 6,4 , parkrat potegneš pride na 6,5; potem pridejo bregi pa se spustiš po bregu dol in na koncu se ustav na 6,4....cel tank takole, pa potem prileze glih do kakih 6,7 pa če maš srečo se še mal zlaže pa je v resnici na 7 :D Če še grem pa vmes v gorco, tist je pa kratko pa breg, se pelješ v drugi pa je trenutna med 20 in 25, je to to.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So mar 17, 2012 12:46 am

maniaxxx je napisal/-a:Verjetno večina ljudi tu ne ve, da lahko na relaciji Velenje -Celje do vstopa na AC dosežeš tudi porabo okoli 3 litre ali manj, ker je cesta konstantno rahlo navzdolin voziš praktično brez gasa. Sam imam z 1.8 tdci focusom, ki največji varčnež na tej relaciji porabo okoli 5.5 tam in nazaj vsak dan pa nekaj mesta....

Je potrebno priti tudi nazaj, kjer pa je konstantni klanec in efekt obraten :). Je pa res, da je verjetno tukaj lažje voziti nižje porabe od miškove relacije že zaradi manj ostrih ovinkov in hitrost ostaja ob gužvi bolj ali manj enaka.

-fantje,poznam to cesto in od Arje vasi do Velenja mi kuri podobno kot vam,ampak to so relacije,jaz se pa vozim tudi po ac vsaj 140 in tudi po mestu,zato je pač povprečje 7,4 po bc in deci,dva več, če računam na roke
-mišek,s tvojo porabo ni nič narobe ;)
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl So mar 17, 2012 12:49 am

robertos_664 je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

veš da rabi šesto brzino, če ma tak divjo mašino :mrgreen:

-meni 6. pride prav,saj komot peljem 60 km/h,malo pod 1500 obratov ;)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 17, 2012 10:49 am

moja 4. prestava pride do 190, 5. pa do 225km/h. kdo tukaj rabi 6.? Če bi si kupovali avte in ne j***a bi hitro rešili problem :)

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek So mar 17, 2012 12:06 pm

Mater si to fajn napisal, a pol ko gre v prvi do 50 pomen da tisti ki se vozjo po mestu nucajo sam eno brzino, tist ko še gre pa na avtocesto pa 3,itak gre tretja do 130. Kbke mjo eni. Eni pač ne čutimo potrebe, da bi se vozili na 6000 obratih.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So mar 17, 2012 12:09 pm

jaz to pravim za tiste ki imajo to potrebo in ne za tiste kateri delate zastoje :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So mar 17, 2012 1:10 pm

xxl je napisal/-a:

-fantje,poznam to cesto in od Arje vasi do Velenja mi kuri podobno kot vam,ampak to so relacije,jaz se pa vozim tudi po ac vsaj 140 in tudi po mestu,zato je pač povprečje 7,4 po bc in deci,dva več, če računam na roke

Sej nisem nič za tvojo porabo napisal, je zelo ugodna za bencinarja s 170 konji. Presenetljivo ugodna, me zanima koliko kaj žre Bravo multiar s 140 konji na relacijo...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So mar 17, 2012 1:12 pm

Ja js sm napisal porabo za tam in nazaj, če bi jo pisal sam Ve-Ce bi kir mislil da imam TSI-ja :mrgreen: . Mi je pa ta TSI na isti relaciji žrl vsaj liter več kot mi focus zdaj žre.

Se pa da na tej cesti imeti tud visoko porabo če maš srečo da je prazna pa se ti mal "mudi"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Ne mar 18, 2012 9:38 pm

maniaxxx je napisal/-a:
xxl je napisal/-a:

Sej nisem nič za tvojo porabo napisal, je zelo ugodna za bencinarja s 170 konji. Presenetljivo ugodna, me zanima koliko kaj žre Bravo multiar s 140 konji na relacijo...

-s temi multiair motorji je vse odvisno od tvoje noge,mojo so tisti norci iz avtomagazina,spravili na 9,6,grande punto s enakim motorjem,kot ga ima bravo 140 MA (punto ima 135 in 5 prestav) pa čez 11
-tast ima bravo 1,4 TB,ni multiair,njegova povprečja so na podobnih relacijah kot moje,med 8-9
-če voziš v mejah dovoljenega,bo tam nekje med 7-8,zdaj že lahko nekaj rečem po slabih 20 000km s multiairom :D
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov