Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če jul 22, 2010 9:06 pm

No, da na kratko opišem še moje dosedanje izkušnje z uporabo iGo 8.3, mape TA 2009.12 (za Slovenijo monolit 2009.12)

Po potepanju po Korziki in delu toskane je svojo nalogo opravil več kot odlično in nas ni niti enkrat peljal po stranskih poteh, ali po kakšnih kolovozih, tako da do sedaj zelo dobre izkušnje z njim 8)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Če jul 22, 2010 9:11 pm

Danes bil v Benetkah in me Garmin nuwi mislim da je 250w pripeljal na letališke Marco Polo u nulo, karte so bile pa kak mesec ali dva nazaj nove gor naložene :)

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Napisal/-a Roader_ Pe jul 23, 2010 7:37 am

Pozdravljeni! Zanima me, če kdo ve, če so za opla že nove karte zunaj za navigacijo (katere pokrivajo tudi Slovenijo z okolico)? Gre pa za cd500navi radio, avto pa Insignia 2010. Če ve kdo kaj več bi lepo prosil za informacije ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jul 23, 2010 2:54 pm

Sam tok za info: pred rkatkim je vn prišel AdriaRoute 3.1.0., kjer je notri že Titova cesta (v LJ), pa tudi nova dolenjska AC je že notri ;)
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jul 25, 2010 10:43 pm

Roader_ je napisal/-a:Pozdravljeni! Zanima me, če kdo ve, če so za opla že nove karte zunaj za navigacijo (katere pokrivajo tudi Slovenijo z okolico)? Gre pa za cd500navi radio, avto pa Insignia 2010. Če ve kdo kaj več bi lepo prosil za informacije ;)

To zanima tudi mene.

Kot zanimivost:

Potoval ta teden v Crno Goro, na Garminu Nüvi 250W imam AR 3.1, in me je brez problema pripeljal tudi do Manastira Ostrog, tako da, kapa dol.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To avg 24, 2010 7:42 am

mi lahko kdo pove v kakšni končnici so shranjene POI točke v garminu ( v garmin mapi)... gpx ali csv?

je postopek isti za upload za garmin xt mobile?
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 88#1231888

Roader_
Nov uporabnik

Kraj: Slov. Konjice

Napisal/-a Roader_ To avg 24, 2010 9:25 am

Courage™ je napisal/-a:
Roader_ je napisal/-a:Pozdravljeni! Zanima me, če kdo ve, če so za opla že nove karte zunaj za navigacijo (katere pokrivajo tudi Slovenijo z okolico)? Gre pa za cd500navi radio, avto pa Insignia 2010. Če ve kdo kaj več bi lepo prosil za informacije ;)

To zanima tudi mene.

Kot zanimivost:

Potoval ta teden v Crno Goro, na Garminu Nüvi 250W imam AR 3.1, in me je brez problema pripeljal tudi do Manastira Ostrog, tako da, kapa dol.

Courage, našel sem tole :)
http://www.opel-accessories.com/subproductgroup.jsp?language=en&country=DE&vehicle_name=Insignia%20Sports%20Tourer&category=Infotainment&subcategory=CD/DVD+Navigation+Map+Updates&part_num=13277047#anker
Veš kaj več povedat?

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Če sep 16, 2010 8:57 pm

Če še slučajno ni bilo v tej temi: Garmin je odpoklical nekatere modele zaradi napake na bateriji: https://my.garmin.com/rma/recallLanding.faces
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne okt 10, 2010 7:58 am

Garmin 1390 T premium
kaj pravite o tej navigaciji za po slo in evropi
rabim dosti natančno po slo ker razvažm od vrat do vrat
hvala

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne okt 10, 2010 6:49 pm

vuc je napisal/-a:Garmin 1390 T premium
kaj pravite o tej navigaciji za po slo in evropi
rabim dosti natančno po slo ker razvažm od vrat do vrat
hvala

Popolnoma dovolj za od vrat do vrat. Tu bi le izpostavil dolocene poste v tej temi kateri se nahajajo nedolgo nazaj in kjer sem ze nekomu svetoval oz. se sam preprica katera navigacija in v tem segmentu tudi vkljucujoca kartografija je zanj najboljsa.

Zanima pa me, katero navigacijo si pa do sedaj uporabljal. Namrec, ker ze razvazas in ne da bos zacel. Na tej osnovi lahko tudi potem nadaljujes oz. lahko tudi recem, da so sedajsnje kartografije (ki izhajajo precej pogosto) tudi precej izboljsane kot pred leti. Poleg tega pa tudi software oz. firmware v napravah od 3D tehnike itd.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
vuc
Novinec

Napisal/-a vuc Ne okt 10, 2010 9:52 pm

pa ene 14 dni to delam
svoje navigacije še nisem imel sm si od kolega sposodu

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po okt 18, 2010 8:53 am

Ne vem kako to, da se npr. Garmin ne spari z kakšnim avtomobilskim koncernom, da nebi prihajalo do nesmislov, ko potrošnik doplača 3-4K€ za lep ekran z navigacijo, po tem pa ugotovi, da le ta ne podpira Slovenije in da ni naprednih funkcij...
Aids: še dobro, da si Daletu pomagal. Na 59 straneh bo pa že kaj našel, mar ne? :shock:
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po okt 18, 2010 11:20 am

hondas je napisal/-a:Ne vem kako to, da se npr. Garmin ne spari z kakšnim avtomobilskim koncernom, da nebi prihajalo do nesmislov, ko potrošnik doplača 3-4K€ za lep ekran z navigacijo, po tem pa ugotovi, da le ta ne podpira Slovenije in da ni naprednih funkcij...

Enkrat sem ti ze ta nesmisel zelel izbiti iz glave, ampak (kljub ze ocitnim zakljuckom) niti ne znas prebrat do konca: http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 222#914222 | http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... t=#1069903 Mimogrede pa se to, da je tudi na 59. straneh ze marsikaj tudi na temo (notranje vgrajenih) konstruktivnega povedano in med drugim je ena izmed teh "povedi" tudi ta zgornja.

Garmin ni edini oz. pravzaprav Navteq ni edini kateri sodeluje z Garminom (no tu si ze v startu povedal nesmisel "parjenja"). Kartografskih podjetji je se kar nekaj med drugim se znani TeleAtlas. Prav ta dva pa TUDI delata kartografije za VGRAJENE navigacijske naprave.

Sedaj se pa prosim umiri, drugace bos dobil "nekredibilno vinjeto".

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po okt 18, 2010 2:43 pm

- vem, da Garmin ni edini, za to sem napisal "npr". Lahko bi zapisal tudi npr: Tom Tom, I-Go, Navigon, GoClever... in še x njih. (pazliveje beri)
- glede zavajanja ljudi z originalno vgrajenimi moduli: Ali mi lahko poveš, katere karte uporablja Honda Accord. Samo izsek iz enega od testov na slovenskih portalih:
Je pa vgrajena navigacija v tem avtomobilu povsem neuporabna (v Sloveniji) in služi zgolj kozmetičnim namenom.
Glede umirjenosti: tvoj način pisanja še zdaleč ne kaže na kakšno mirnost.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po okt 18, 2010 3:20 pm

hondas je napisal/-a:- vem, da Garmin ni edini, za to sem napisal "npr". Lahko bi zapisal tudi npr: Tom Tom, I-Go, Navigon, GoClever... in še x njih. (pazliveje beri)
- glede zavajanja ljudi z originalno vgrajenimi moduli: Ali mi lahko poveš, katere karte uporablja Honda Accord. Samo izsek iz enega od testov na slovenskih portalih:
Je pa vgrajena navigacija v tem avtomobilu povsem neuporabna (v Sloveniji) in služi zgolj kozmetičnim namenom.
Glede umirjenosti: tvoj način pisanja še zdaleč ne kaže na kakšno mirnost.

- Ne, ne ves. Ocitno je zate Garmin proizvajalec kartografij in ne Navteq, TeleAtlas itd. Sam beri pazliveje moj prejsnji sestavek na kaj sem te opozoril.
- Glede na to, da si ze 2x naredil mimostrel (zgoraj povedani linki) ti tokrat pri Hondi lahko dam prav. Honda ima za proizvajalca OEM opreme Alpine, vendar pa v tem primeru ne vem kaksno politiko ima Alpine z Navteq-om kateri pa podpira 100% Slovenijo in katera bi morala biti ze v ver. 3.2 brez problema notr. Kot npr: Da dam v isti kos Japonsko, se tu ne sezide, ker imata Toyota in Lexus ze od l.2008/9 v kartografiji tudi Slovenijo (Central Europe). V isti kos pa je dana tudi Nissan/Renault mapa .

Umirjenost se je nanasala na vsesplosne kikse v prejsnji postih. V tem primeru bi lahko ze v zacetku tudi povedal za kateri sistem gre in bi morda bilo to (v 50%) prihranjeno. 50% pa grajano, ker ocitno se vedno ne ves kaj je kartografija in kaj je koncern z OEM, portable navi napravami.

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po okt 18, 2010 6:52 pm

Sam sicer lastim Oregona 300(firme ne bom navajal, ker je očitno kamen spotike) in sem ga uporabil ( polek trekinga) tudi že za potovanja po EU. NAVTEQ-ov CN2010 dobro opravlja svoje delo (kakšen mesec pre kmalu sem kupil, saj bi z 2011 dobil pokrito še CRO)
Bi pa nekoč imel rad oriđinale avtomobilsko navigacijo, zato opozarjam na nesmisle ( zgoraj omenjena Honda), ki se prodajajo pri nas.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To okt 19, 2010 11:54 am

malo sem pregledal temo, pa nikjer nic o tem napisanega, zto vprasanje...

ima kdo izkusnje z CopilotLive za androida? App je sicer lustkana, ampak karte niso ne vem kaj, pa menda so tudi neke manjse tezave pri prekomejnem planiranju...Zanima pa me, ce kdo ve za kake novejse karte, oz. eventuelno od katerga drugega proizvajalca, ki bi s tem programom delale, pa da je vsaj slo&hr boljse pokrita?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

h4ck
Stalni uporabnik

Napisal/-a h4ck To okt 19, 2010 12:32 pm

dobek je napisal/-a:malo sem pregledal temo, pa nikjer nic o tem napisanega, zto vprasanje...

ima kdo izkusnje z CopilotLive za androida? App je sicer lustkana, ampak karte niso ne vem kaj, pa menda so tudi neke manjse tezave pri prekomejnem planiranju...Zanima pa me, ce kdo ve za kake novejse karte, oz. eventuelno od katerga drugega proizvajalca, ki bi s tem programom delale, pa da je vsaj slo&hr boljse pokrita?

Igo je dobra zadeva, tudi pokristost je prava.. zdaj pa spet odvisno za kateriga androida(problem je v full screen opciji zaradi resolucije)

user562
Novinec

Kraj: jesenice

Napisal/-a user562 To okt 19, 2010 4:21 pm

Mene pa zanima kaj je lahko narobe z mojmu garminom nuvi 250,sm nalozu tanov CN 2011,pa me poplnoma drgam vozi,še do doma me ne pelje ma naslov čisto v drugi ulci.Pa funkcija za izogibanje ni funkcjonirala,drgč pa predhodno ni blo nobene karte več gor.Zdaj pa sm naložu CN 2010 pa dela normaln

Uporabniški avatar
droš
Nov uporabnik

Napisal/-a droš To okt 19, 2010 4:56 pm

rabil bi karte za mio moov 200 kje dobiti oz kaj se lahko da gor da bo delalo
hvala že vnaprej..
droš farer
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov