NaceM je napisal/-a:
Če bo otrok rabil za tistih 500 m manj kot 1 min, da pride do ceste, bo gotovo svetovni prvak v teku! Ne buč prodajat no.
Tudi povej ti meni, koliko otrok je v šoli ob 23h zvečer, ko policaji tam veselo ustavljajo (čez dan pa jih ni).
Otroka lahko zelo hitro spregledaš... Moja izkušnja s pešcem je pa taka: Vodnikova cesta v LJ (na koncu - tam proti Pržanu), kjer vsi vedno tako težko peljemo 50 (ker pač ni več hiš ob cesti). Vozil sem za tovornjakom - ene 50 m za njim. Po pločniku je šel pešec. Ko je tovornjak pribrzel mimo pešca s 70 km/h, mu je z glave odpihnilo kapo, ki je padla na cesto. Pešec je - brez da bi pogledal, skočil na cesto, na sredino voznega pasu in če ne bi vozil 50 km/h bi bil sigurno mrtev ker bi ga zadel brez zaviranja. Meni je uspelo ustaviti.
Dejstvo je, da so pešci in kolesarji v današnjem prometu zelo šibki in dostikrat nasankajo (bodisi zaradi svoje neumnosti, bodisi zaradi neumnosti nas voznikov). Najhuje je to, ker so popolnoma nepredvidljivi in nikdar ne veš kako bojo reagirali v prometu. Zato enostavno ne razumem, zakaj vam je skozi naselje težko peljat po omejitvah.