Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a lancia hf Ne mar 13, 2011 9:19 pm

Samo bušmani v modrem, bi pa v primeru nesreče v zapisnik zapisali, da je zaradi neprilagojene hitrosti ....... :roll:
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne mar 13, 2011 9:24 pm

itak sej druga tak ne znajo napisat ker so nesposobni...vedno neprilagojena hitrost ceste pa take da ti radio na frekvenci preskakuje
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne mar 13, 2011 9:37 pm

im nobody je napisal/-a:itak sej druga tak ne znajo napisat ker so nesposobni...vedno neprilagojena hitrost ceste pa take da ti radio na frekvenci preskakuje

:lol:

Sicer pa res malo hitro vozi, samo tut če se 300 pelje nimajo ostali kaj vozit po drugi strani ceste...
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Ne mar 13, 2011 10:38 pm

X-Hair je napisal/-a:Za vikendaše sem res prozoren. Torej, katera barva ni prozorna, da butnem gor čez avto ene 3-4 črte za neprozornost. Barval ga nebi, ker mogoče se ločim od njega.

http://www.youtube.com/watch?v=JS56RcWEBpM

Taka srečanja so žal tudi na cesti Sl.Konjice-Vitanje-Dolič redna praksa. :huh:

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To mar 15, 2011 10:14 am

NejcZ je napisal/-a:
im nobody je napisal/-a:itak sej druga tak ne znajo napisat ker so nesposobni...vedno neprilagojena hitrost ceste pa take da ti radio na frekvenci preskakuje

Sicer pa res malo hitro vozi, samo tut če se 300 pelje nimajo ostali kaj vozit po drugi strani ceste...

Se pravi, se lahko po nasportnem pasu vozi samo on? Ali kako? Saj je s svojimi posnetki dokazal, da tudi on vozi po napačnem pasu, takrat ste ga pa zagovarjali na veliko. Odločite se že...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To mar 15, 2011 10:46 am

dask je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:

Se pravi, se lahko po nasportnem pasu vozi samo on? Ali kako? Saj je s svojimi posnetki dokazal, da tudi on vozi po napačnem pasu, takrat ste ga pa zagovarjali na veliko. Odločite se že...

A v nepregleden ovinek je peljal po nasprotnem pasu, al gre tle sam mal za posploševanje?

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To mar 15, 2011 1:47 pm

W|zz je napisal/-a:
dask je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:

A v nepregleden ovinek je peljal po nasprotnem pasu, al gre tle sam mal za posploševanje?

Bi ti vozil po v preglednem oviku po nasprotnem pasu če bi bili za teboj policaji? Ne prav dolgo ;)

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To mar 15, 2011 2:00 pm

W|zz je napisal/-a:
dask je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:

Ne gre za nobeno posploševanje, zakon v tem primeru tudi ni posplošen. Za vožnjo se uporablja točno določen smerni pas, ki je od nasprotnega ločen s črto. Glede ostalega ni kaj debatirat in posploševat, ker smeš voziti po drugem pasu samo v primeru prehitevanja in vožnje mimo oz. izogibanja. Kar pa ne dela ne en ne drugi voznik.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To mar 15, 2011 2:14 pm

ko se ti bo kdo pripeljal v nepreglednem ovinku po polovici tvojega pasu, se ti bo dobesedno jebalo za zakone in boš po zdravi pameti presodil, da je ta, ki se ti je pripeljal na tak način nasproti za k psihiatru. Če maš vsaj malo zdrave pameti, ne boš sekal nepreglednega ovinka. Ne, ne zagovarjam x-haira niti tistih ki sekajo pregledne ovinke, ampak ko enkrat doživiš tako srečanje vidiš, da te situacije nebi blo, če bi bla v glavah voznikov zdrava pamet, ne pa strah pred zakoni oz. policijo.

In ja po zdravi pameti tudi noben nebo šel reskirat 500€ in pike (al kolk je že zdej sploh kazen) in sekat neprekinjeno črto pred policajem. Razen če je prepoln denarja al pa ma hudo dobre veze.
LP Rok

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To mar 15, 2011 2:22 pm

Drocky je napisal/-a:ko se ti bo kdo pripeljal v nepreglednem ovinku po polovici tvojega pasu, se ti bo dobesedno jebalo za zakone in boš po zdravi pameti presodil, da je ta, ki se ti je pripeljal na tak način nasproti za k psihiatru. Če maš vsaj malo zdrave pameti, ne boš sekal nepreglednega ovinka. Ne, ne zagovarjam x-haira niti tistih ki sekajo pregledne ovinke, ampak ko enkrat doživiš tako srečanje vidiš, da te situacije nebi blo, če bi bla v glavah voznikov zdrava pamet, ne pa strah pred zakoni oz. policijo.

In ja po zdravi pameti tudi noben nebo šel reskirat 500€ in pike (al kolk je že zdej sploh kazen) in sekat neprekinjeno črto pred policajem. Razen če je prepoln denarja al pa ma hudo dobre veze.

Ja, pri zdravi pameti sem tudi presodil, da je tudi x-hair v enaki meri zdrav za k psihatru. Ampak očitno za nekatere veljajo dvojna merila, sam to si nekateri ne dajo dopovedat.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani To mar 15, 2011 2:40 pm

naliM je napisal/-a:Taka srečanja so žal tudi na cesti Sl.Konjice-Vitanje-Dolič redna praksa. :huh:

Se vozim vsak dan po tej cesti, tak da sem se že navadil na to :mrgreen: Večji problem so oni, ko se iz Vitanja proti Doliču peljejo največ 50km/h in to skoz po sredini ceste, odzadaj pa 10 avtov v koloni živce izgublja :( (vključno z mano)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To mar 15, 2011 3:01 pm

Mater moralizirate s tem sekanjem preglednih ovinkov. Koga pa tako zelo ogrožaš s tem, če si pozoren na dogajanje spredaj in zadaj, a se bojite, da boste plačali več davka zaradi povečane obrabe črt? Seveda so dvojna merila, ne moreš enačit kamikaze napada (nepregledni ovinki) z nečim popolnoma nedolžnim!

A če nekdo vozi po prazni ravni pregledni cesti izven naselja 100 km/h, je isti kot tisti, ki gre 70 km/h čez cono 30, ravno ko otroci končajo s poukom? :roll:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To mar 15, 2011 4:27 pm

Dask, sicer ne vem s čim sem se ti tako zameril, ampak, da daš primerjavo z dvojimi merili ..... :roll: Ma še vedno menim, da tako se pa ne seka, kot tale urejeni starejši gospod. Upam, da si samo še eden izmed najstnikov, kateri šele hrepeni po izpitu. Ko boš naredil par 100.000km, boš spregledal kaj je moje načelo. Če sem se ti pa, z ne vem katero stvarjo, zameril tako, da boš pisal samo da bo kontra, pa ne morem pomagat. Tukaj niso dvojna merila, ampak kaj je nevarno in kaj ne. Če bo za mano policaj, v 100 meterski pregleden ovinek ne bom sekal, ker mi bo napisal položnico, kljub temu, da s svojimi 60km/h ne ogrožam sebe, še manj policaja zadaj, nasproti vozečega pa tudi ne, ker ga ni. Kot sem opazil zadnja leta njih ne zanima kaj je varno in kaj nevarno. Glavna tržna niša, naših vrlo britnih glav na ministrstvu za promet, je samo molzenje prebivalstva. Kaj je varno ali nevarno ni bistveno. Kmalu bo mesec naokoli, ko so podejali, da bo za prehitre voznike še strožji zakon. Prov, maaaaaa, a samo za prehitre? Kaj pa tiste, ki so nevarni? Če si hiter, nisi avtomatično nevaren in če si počasen nisi avtomatično varen. V vseh mojih pripetljajih se vedno najde nekdo, ki vidi mojo hitrost, pa čeprav je bila vedno po omejitvah. Ne vidi pa enega, ki se pripelje tako, kar v avto šoli 100% ne učijo. In če bi v mojih pripetljajih kdaj počilo, bi bil kriv jaz, ker sem se pripeljal po omejitvah, ampak še vedno za ene prehitro. Namesto 80,60,40, bi se moral peljati za njih 60, 40, 20, za nekatere še vedno preveč in pristanemo na 40,20,0. Vzrok za nesrečo bi bila spet kriva hitrost in ne zato, ker se en ne vozi po svojem pasu. Se pa strinjam, da pri 60km/h bi bila pločevina manj zvita, kot pri 80. Kaj meni pomaga, ko bo s 1.junijem kazen za prehitro vožnjo do 10km/h 300e pa 5 pik. Nič. Edino kar lahko naredim je, da si kupim bolj varen avto od bosanca.

Na sosednejm forumu je bila kriva moja počena šipa, da se mi to dogaja. Ta posnetek je nastal v avtomobilu, ki je popolnoma izpraven. Očitno je vzrok še vedno drugje.
http://www.youtube.com/watch?v=55RETyW5IQU

Sledil je še pogovor.

X: Dober dan želim gospod.
A: Dober dan.
X: Najbrž se smatrate za varnega voznika.
A: Da.
X: Najbrž zato, ker se vozite počasi.
A: Ja ja ja, kaj bi radi, povejte....
X: Ja vsaki levo nepregleden ovinek ste sekali na polno
A: (je že bil nekaj nejevoljen, seveda, sej ga razumem, mu en mulc pamet soli) Ja ja ja, vi boste meni govorili.
X: Ja no, ne morete tako sekat, a je res.
A: (že sitn pogled) Ja in, še v življenju nisem imel nesreče. Mi ne rabite razlagat.
X: Mogoče pa ravno zaradi tega, ker se vam drugi umikamo? Dva pasova na cesti nista zastonj, sploh pa ne polna črta v nepreglednem ovniku. Ja?
A: Ja ja ( seveda že čisto sitn, zapre okno in se mu zdi pomoje čisto za malo, kako mu je lahko en mulc eno stvar lepo razložil)

Seveda sem stal še minutko pred zaprto šipo in mu dal še kakšen koristen napotek. ;) Kaj se je zgodilo naprej, pa OWNED dneva. :cry Sem pa 100%, da si je možakar spraševal kaj se vsi nekaj nanj spravljamo. Najprej mi en mulc neki utruja, potem pa še kamionist trobi, se nekaj razburaj, ter krili z rokami.

yani je napisal/-a: odzadaj pa 10 avtov v koloni živce izgublja :( (vključno z mano)

Za marsikoga si neuravnovešena oseba in taki ne spadajo na cesto, če ne moreš "malo" počakat.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 15, 2011 7:37 pm

dask je napisal/-a:Se pravi, se lahko po nasportnem pasu vozi samo on? Ali kako? Saj je s svojimi posnetki dokazal, da tudi on vozi po napačnem pasu, takrat ste ga pa zagovarjali na veliko. Odločite se že...

Bravo dask :clapclap lepo si zamenjal Gosiča - ponoči so vse krave črne, a ne, torej zmečmo vse v isti koš.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To mar 15, 2011 9:48 pm

BBoss je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Se pravi, se lahko po nasportnem pasu vozi samo on? Ali kako? Saj je s svojimi posnetki dokazal, da tudi on vozi po napačnem pasu, takrat ste ga pa zagovarjali na veliko. Odločite se že...

Bravo dask :clapclap lepo si zamenjal Gosiča - ponoči so vse krave črne, a ne, torej zmečmo vse v isti koš.

and here we go again :pop:
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr mar 16, 2011 8:35 am

BBoss je napisal/-a:

Mi je žal, da sem se spet vmešal. Fantje uživajte, vozite po svoje, ne po pravilih, potem pa se pizdite, kakšna norišnica je na SLO cestah.
X-hair, nisi se mi zameril, niti niso komentarji naperjeni proti tebi ampak proti "zaščitnikom" nepravilne vožnje. Avto in izpit pa imam - brez skrbi - precej več let in kilometrov kot ti.

Over and out.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Sr mar 16, 2011 8:38 am

Omenjeni šofer Honde je opazno star maček, ki obvlada pravočasno predčasno prevagovanje teže pred ovinki, to kaže na velike izkušnje. Si je pa privoščil kršenje CPP, kar mogoče na suhi cesti in dobri vidljivosti ni ne vem kakšen prekršek, nekje je pač treba te desettisoče EUR probat čez vogale. Popolnoma se strinjam o krivdi pri prevoženi polovici cestišča, ampak dejansko ni izkazane rizične vožnje proti nasprotnem toku vozil, ker je to izvajal samo, ko je bil sam. Ne vem pa, kaj sta imela naprej in zakaj je sploh nastal dialog ali konflikt med vama. Saj si se tudi sam tako učil, kje so meje tvojega vozila in ti miroljubni prekrški vodijo, smešno, v večjo varnost in obvladanost. Tudi sam pri mokri, zasneženi ali sploh spolzki cesti vedno čisto na samem poskusim, kje je rob odnašanja, da si zagotovim občutek in lahko previdevam prag težav in se ob nastanku težav ne obnašam panično, ker sem kao prvič v takem s_ranju.

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Sr mar 16, 2011 9:18 am

X-Hair je napisal/-a:
yani je napisal/-a: odzadaj pa 10 avtov v koloni živce izgublja :( (vključno z mano)

Za marsikoga si neuravnovešena oseba in taki ne spadajo na cesto, če ne moreš "malo" počakat.

Rad bi videl 'uravnovešeno' osebo, ki bi zdržala živce, ko bi morala vsak drugi ovinek vozit v drugi brzini ali celo v prvi, katere se ob normalni vožnji prevozi v peti ali šesti :D

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 16, 2011 10:34 am

X-Hair je napisal/-a: Na sosednejm forumu je bila kriva moja počena šipa, da se mi to dogaja. Ta posnetek je nastal v avtomobilu, ki je popolnoma izpraven. Očitno je vzrok še vedno drugje.
http://www.youtube.com/watch?v=55RETyW5IQU .

joztom je napisal/-a:Omenjeni šofer Honde je opazno star maček, ki obvlada pravočasno predčasno prevagovanje teže pred ovinki, to kaže na velike izkušnje. Si je pa privoščil kršenje CPP, kar mogoče na suhi cesti in dobri vidljivosti ni ne vem kakšen prekršek, nekje je pač treba te desettisoče EUR probat čez vogale. Popolnoma se strinjam o krivdi pri prevoženi polovici cestišča, ampak dejansko ni izkazane rizične vožnje proti nasprotnem toku vozil, ker je to izvajal samo, ko je bil sam. Ne vem pa, kaj sta imela naprej in zakaj je sploh nastal dialog ali konflikt med vama.

Parkrat sem pregledal omenjeni posnetek, pa na nobenem odseku ne vidim kakršnega koli oviranja snemanega voznika Honde CRV nasproti vozečim. Na vseh "sekanih" odsekih je imel Hondin voznik dobro preglednost naprej (ne gledat iz perspektive vozila s kamero!), kar je omogočilo dinamičnejšo vožnjo (predvidevam, da je morda izjemno dobro poznal cesto, z vsemi preglednimi in nepreglednimi odseki). Rad pa bi videl junaka, ki bo ob dobrem poznavanju ceste, na kakšnem vzponu čez Rakitno ali Črnivec, striktno upošteval črtno signalizacijo v preglednih ovinkih ter s tem upočasnil svojo vožnjo na raven 30 let starega traktorja! Če bo kdo želel najprej vreči kamen vame, naj najprej sam prevozi omenjene poti...

Mi je pa zanimiv fenomen snemanja vozil iz vaših avtomobilov - gre za kakšen poseben fetiš ali otroška želja vključitve v naš policijski orkester? Menda se da s podobnim delovanjem tudi služiti ( http://www.siol.net/avtomoto/zanimivost ... ovido.aspx ) - ter kasneje z vsemi pristojnostmi tudi moralizirati in debatirati. Drugače mi tudi takšni in podobni dialogi niso povsem jasni (ob predpostavki, da soudeleženec pač ni bil ogrožen):
[quote="X-Hair"]
X: Dober dan želim gospod.
A: Dober dan.
X: Najbrž se smatrate za varnega voznika.
A: Da.
...quote]
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr mar 16, 2011 11:33 am

Res je vozil čez sredino šele, ko se je ovinek "odprl" (ko je videl naprej), a pri 1,40 min posnetka ni mogel videt naprej, a je vseeno sekal. Problem je v "navadi" in ko pozornost popusti, dela to tudi v dejansko nepreglednih ovinkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov