Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To okt 19, 2010 4:59 pm

user562 je napisal/-a:Mene pa zanima kaj je lahko narobe z mojmu garminom nuvi 250,sm nalozu tanov CN 2011,pa me poplnoma drgam vozi,še do doma me ne pelje ma naslov čisto v drugi ulci.Pa funkcija za izogibanje ni funkcjonirala,drgč pa predhodno ni blo nobene karte več gor.Zdaj pa sm naložu CN 2010 pa dela normaln

A maš še kakšne druge mape gor? Recimo AdriaRoute pa se ti mape prekrivajo. Če maš vklopi samo željeno. Če pa je še vedno problem z CN2011 pa probaj na kakšnem drugem pašniku, če je tam trava kej bolj zelene oziroma manj pokvarjena od obstoječe.

lahko ti namreč potrdim, da CN Europe 2011.30 delju BP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 19, 2010 11:12 pm

droš je napisal/-a:rabil bi karte za mio moov 200 kje dobiti

Tukaj: http://eu.mio.com/en_eu/map-updates_buy ... l-maps.htm

@dobek: Poizkusi se tole, eden naboljsih navi programov (z izbiro TeleAtlas ali Navteq) za Androide: http://www.sygic.com/
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr okt 20, 2010 5:57 am

h4ck je napisal/-a:Igo je dobra zadeva, tudi pokristost je prava.. zdaj pa spet odvisno za kateriga androida(problem je v full screen opciji zaradi resolucije)

saj mi trenutno laufa motonav (pac se ker gumb v celoti ne vidi na desire-ju), s tazadnjimi kartami, samo...sprasujem pac za karte za copilota, mi je v nekaterih aspektih bolj vsec - recimo hitrejsa kalkulacija nove rute

10x, mac...bom pregledal
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

user562
Novinec

Kraj: jesenice

Napisal/-a user562 Sr okt 20, 2010 3:24 pm

Nobene karte ni blo na kartici ne na garminu.Naložen je bil samo CN 2011,in ni delal kot bi moral.V gradcu se je poplnoma zgubil,na vsak način je vozil na avtocesto,čeprav sem dal prepoved na avtocesto.Še do bajte me na odprtem ni prov pripeljal.Zdaj pa mam karto 2010,vključno z adrio in mi dela brez problema.Naložil pa sem od dveh različnih uploaderjov na partisu in ista pesem.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr okt 20, 2010 4:47 pm

Meni novi Garmin dela tudi take stale da bruhas :)

Vozi me okoli riti v zep, vcasih tudi po dvakrat, ni zaznal tudi avtoceste Munchen - Salzburg :cry

Prejsnji Garmin je delal BP, ta novi z novimi kartami pa ga biksa sto na uro.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

user562
Novinec

Napisal/-a user562 Sr okt 20, 2010 8:10 pm

Sam res z starimi kartami dela u nulo lepo,če pa dam gor najnovejše pa je čist odsoten.Res pa je da je star 3 leta,sam mi glih tko ni nič jasn,vsaj doma bi se lahko znajdu kje je ne pa da skoz sam računa.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr okt 20, 2010 8:44 pm

@user562: Dobro, enkrat si povedal ni potrebno to ponavljat se naprej. Torej vprasanje: Si morda ze poizkusil nadgraditi firmware tvojega nuvi-ja s tem programom iz tega linka? http://www8.garmin.com/support/collecti ... 9-99999-27 ker nuvi 250 (morda pozabljen W) ni vec tako rosno mlad. Novejsi model, ki ga je nasledil je 255 kateri je imel ze takrat precej drugacne lastnosti in popravke.

Tu v tem okviru pa Courage-jeva izjava (nov model, nova kartografija) ne pride v upostev. Morda, morda pa tudi novi modeli niso update-ani (skladiscenje) in imajo zaradi tega tudi tezave sploh pri razumevanju "ceste s cestnino" se pravi povezava z ukazi software-a na kartografijo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

user562
Novinec

Napisal/-a user562 Sr okt 20, 2010 9:30 pm

Sori,nism mislu ponavlat :lol: .Ne nism se poskusil tega,ker sem sele od tebe to zvedu.Bom pa ju3 poskusil in če ne bo šlo se ponovno oglasil.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če okt 21, 2010 10:24 am

moj je 1350T, kupljen kaka dva meseca, tri nazaj.
Slika

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe So okt 23, 2010 9:02 pm

+1 MacTron
Js mam tudi garmina nuvi 255,pa mi ze tretje leto sluzi poklicno,nobenih problemov. Vsake toliko nalozim nov firmware in novejse mape.

user562
Novinec

Napisal/-a user562 Ne okt 24, 2010 8:30 am

Moj nuvi 250 je sedaj posodoblen,pa mi CN2011 še zmeri ne dela prov.Ni mi nič več jasn kaj je sedaj z narobe

Uporabniški avatar
maxipin
Novinec

Napisal/-a maxipin Po okt 25, 2010 6:13 pm

MacTron je napisal/-a:@user562: Dobro, enkrat si povedal ni potrebno to ponavljat se naprej. Torej vprasanje: Si morda ze poizkusil nadgraditi firmware tvojega nuvi-ja s tem programom iz tega linka? http://www8.garmin.com/support/collecti ... 9-99999-27 ker nuvi 250 (morda pozabljen W) ni vec tako rosno mlad. Novejsi model, ki ga je nasledil je 255 kateri je imel ze takrat precej drugacne lastnosti in popravke.

Tu v tem okviru pa Courage-jeva izjava (nov model, nova kartografija) ne pride v upostev. Morda, morda pa tudi novi modeli niso update-ani (skladiscenje) in imajo zaradi tega tudi tezave sploh pri razumevanju "ceste s cestnino" se pravi povezava z ukazi software-a na kartografijo.

No pa ravno pri meni me j**** nuvi 255w.
Večkrat se zgodi da se kar sama od sebe ugasne, zamrzne, kar pa se tiče navigiranja je pa tako: normalno dela, ko pa jo enkrat piči se ji pa čisto zmeša. (stalno preračunava, vozi na avtocesto kljub prepovedi itd....)

sašo5 je napisal/-a:malo off - sicer prošnja; ali mi lahko kdo da link, kjer bi "snel" navigacijo (recimo garmin) in jo naložil potem na telefon S.E. "satio" po možnosti preverjena in delujoča......eno smo naložili, kao zadnja verzija št. 50...... lepo vse pokaže, le locira te ne oz. kaže neki naslov v Angliji.......mogoče celo kake nastavitve :?: poznavalci bi prosil za pomoč :idea:

Jaz sem imel garmina 50.00.04

Poskusi s to verzijo, drugače pa poglej da nimaš izključenega gps-a in vključeno simuliranje route.

Vsekakor preizkusi še navigaciji: sygic in ndrive.
Mislim da bi se morali dobiti obe za s60 v5, vsaj vem da so se za v3

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ To okt 26, 2010 9:53 am

Hahahm Garmin je preprican, da je moja povprecna hitrost na relaciji Udine-MB znasala reci in pisi 292 km/h

:cry
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To okt 26, 2010 11:07 pm

Courage™ je napisal/-a:Hahahm Garmin je preprican, da je moja povprecna hitrost na relaciji Udine-MB znasala reci in pisi 292 km/h

Divjak :wink:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To okt 26, 2010 11:18 pm

Courage™ je napisal/-a:Hahahm Garmin je preprican, da je moja povprecna hitrost na relaciji Udine-MB znasala reci in pisi 292 km/h

Beat this:
Slika

Aja, pa tole hitrost sem dosegel peš :lol: :vc

GoUp
Nov uporabnik

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a GoUp To nov 02, 2010 9:30 pm

No samo moram priznati, da ko se en novinec spravi nabavljat navigacijo je totalno izgubljen od vseh informacij. Sam sem eden takih in res ne vem več kaj je najbolje za uporabnika.
Recimo sam bi največkrat uporabljal navigacijo v SLO in naših sosedah ter bivši YU.
Nekako kolebam med Garmin (1390T premium z AR je ugoden), Navigonom (70 +) in Navonom (N750). Slednja imata kar nekaj cukrčkov, kot so Lane assist in izračun treh poti pr Navigonu in 3D pogledi ter programček pri Navonu. Pa so koristni vozniku ali je to bolj šminka? Recmo za Navigona je brat da nima povsem dobre pokritosti - to še drži ali je že bolje?
Garmin pa ima odlično pokritost SLO in bivšo YU z AR ima pa manjko teh dodatkov. Ali so ti dodatki pri novih modelih - recimo Nuvi 2350, sedaj dobri?
In na koncu kako je s TMC informacijami? Ali so v SLO dobro pokrite? Kateri modeli imajo pa imajo slovenske prometne informacije, ali imajo to vsi ki podpirajo TMC?

MarkB
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a MarkB Sr nov 03, 2010 8:08 am

Navon ima enako pokritost kot Garmin z AR (mogoče celo boljšo saj so posodobitve za Topmap 4× letno, AR pa mislim da 2× letno), benefit je to, da ne rabiš doplačevat za dodatne mape, TMC na Navonu dela v Sloveniji (ažurnost je predvsem odvisna od providerja storitev), ima pa nameščen iGo Primo sw, kar je še dodatna prednost (malo poguglaj za predstavitev primota, mogoče bo odločitev lažja)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl To nov 30, 2010 5:33 pm

mene tut zanima če ma kdo izkušnje z MIO navigacijo, predvsem me zanima moov m400 (tko kt je že predhodnik napisu), lah pa poveste mnenje na splošno o MIO!

MateSLO
Novinec

Napisal/-a MateSLO Sr dec 22, 2010 7:10 pm

Pozna kdo kakega mudela ko bi znal popravit Garminovo navigacijo za nizko ceno? Problem je v tem, da niti ni več v garanciji in na vsake toliko zmrzne kar je pa malo nerodno ...

RaGlaSi
Nov uporabnik

Napisal/-a RaGlaSi Če jan 06, 2011 7:02 pm

Navigacijske naprave brez prednaloženega navigacijskega programa ali pa s programom Sygic lahko najdete na: * brisan url *
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 7 gostov