Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nejko
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nejko Po dec 13, 2010 10:20 am

Tudi v Istrabenz plinih sledijo Petrolu....
AVTOPLIN 0,6542 €/liter (brez DDV) 0,7850 €/liter z DDV ..od včeraj naprej....

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Po dec 13, 2010 1:30 pm

Butan Plin na Verovškovi danes podražil na 0.699. Nekaj minut preden sem prišel tja tankat :roll: :lol:

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Po dec 13, 2010 4:39 pm

janez007 je napisal/-a:Tudi jaz opažam zadnja dva tedna občutno povečano porabo, tankam na Petrolu v Celju. Za hec sem preveril v zapise kjer spremljam porabo plina, od lani se je cena plina dvignila za 30%, lani na isti datum 0,605, medtem ko se je bencin podražil "samo" za 10%. Od kje jim tako nesorazmerje :evil:

jst to temo samo spremljam in nimam avtoplina. ampak opažam, da je tudi petrolov bencin fjst u qurcu.zarad matere sm šol tankrat na petrol (da izpolni nek nagradni kupon) in mi avto za 15% več bencina žre-ponavadi tankam drugje...
Lep pozdrav :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 13, 2010 7:17 pm

ghandaed je napisal/-a:Butan Plin na Verovškovi danes podražil na 0.699. Nekaj minut preden sem prišel tja tankat :roll: :lol:

toliko o rekla-kazala pred enim tednom , da bi lahko še malo znižali tja proti 0,600€ :huh:
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr dec 15, 2010 6:33 am

plinaš je napisal/-a:
ghandaed je napisal/-a:Butan Plin na Verovškovi danes podražil na 0.699. Nekaj minut preden sem prišel tja tankat :roll: :lol:

toliko o rekla-kazala pred enim tednom , da bi lahko še malo znižali tja proti 0,600€ :huh:

Denar je sveta vladar :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr dec 15, 2010 12:45 pm

iziboy je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Denar je sveta vladar :evil:

sploh tisti , ki ga čisto legalno pokradejo .... marsikatera mačeha je boljša kot je naša mati država ...

no sedaj vsaj vem kaj pomeni eko davek ... me prav zanima kdaj bodo začeli obdavčevati vse ostale ekološke projekte ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Če dec 16, 2010 11:02 am

myster je napisal/-a:
janez007 je napisal/-a:Tudi jaz opažam zadnja dva tedna občutno povečano porabo, tankam na Petrolu v Celju. Za hec sem preveril v zapise kjer spremljam porabo plina, od lani se je cena plina dvignila za 30%, lani na isti datum 0,605, medtem ko se je bencin podražil "samo" za 10%. Od kje jim tako nesorazmerje :evil:

jst to temo samo spremljam in nimam avtoplina. ampak opažam, da je tudi petrolov bencin fjst u qurcu.zarad matere sm šol tankrat na petrol (da izpolni nek nagradni kupon) in mi avto za 15% več bencina žre-ponavadi tankam drugje...

Ah daj no :roll: Delam 40.000 - 45.000 km na leto, tankam kjer mi pač zmanjka, pa kakšne bistvene razlike v porabi ni. V treh letih oz. 126.000 km imam povprečno porabo Petrol / OMV / Tuš oil skoraj identično.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 16, 2010 7:31 pm

dask je napisal/-a:
myster je napisal/-a:

Ah daj no :roll: Delam 40.000 - 45.000 km na leto, tankam kjer mi pač zmanjka, pa kakšne bistvene razlike v porabi ni. V treh letih oz. 126.000 km imam povprečno porabo Petrol / OMV / Tuš oil skoraj identično.

Eden redkih, če ne edini ki trdi so vsa goriva pri nas enako kvalitetna :shock:

Octavian9
Nov uporabnik

Napisal/-a Octavian9 Pe dec 17, 2010 9:46 am

Tudi sam sem dal predelati svoj avtomobil na avtoplin. Konkretno gre za Škodo Fabio 1,4 16v; 55 KW, letnik 2005. Morda se bo kdo vprašal, zakaj za vraga predelati tak avtomobil z že tako solidno porabo bencina. Naj povem, da letno naredim skoraj 40.000 km. Vgraditi sem dal plinski sistem Zavoli. Uredil sem homologacijo, skratka vse po pravilih. Približno mesec dni po vgradnji so se z avtomobilom začele težave. Najprej je začela goreti kontrolna lučka za motor. Grem nazaj tja, kjer so mi ta sistem vgradili in pravijo, da to ni nič takega in da se mirno lahko vozim naprej. Si mislim prav; ampak kmalu je začel avtomobil cukati. Grem spet nazaj in ponovno nastavijo cel sistem. Seveda spet nič drugače in se začnejo odgovori, da avtomobil že pri pogonu na bencin ne deluje pravilno. Si mislim mogoče in grem na pooblaščeni servis Škoda, tja kjer običajno redno servisiram avtomobil, ki je bil do trenutka vgradnje plinskega sistema brezhiben. Tam mi zagotovijo, da je s pogonom na bencin vse v najlepšem redu in da je nepravilna zmes plina in zraka in da moram nazaj na servis, kjer so mi vgradili plinski sistem. Kmalu zatem se mi je prvič zgodilo, da je avtomobil tekel samo po 3 valjih. Ga ugasnem in ponovno zaženem; žal nič boljše. Seveda grem spet nazaj na servis, kjer so vgradili plinski sistem in se tja privlečem z avtom, ki dela samo na 3 valje. Cel sistem mi resetirajo in trdijo, da je napaka v krmilni enoti in da je s plinom vse v najlepšem redu.
Sevede sem imel tega "prepucavanja" zadosti in grem k tretjemu pooblaščenemu serviserju Škoda. Tam so mi prvi naredili test tesnosti motorja. Sledi šok; kompresija na tretjem valju je padla, razlog zažgani ventili (upam, da sem pravilno napisal). Velik strošek popravila motorja.
Ima kdo od ostalih forumašev izkušnje s čem podobnim, kdo krije stroške popravila motorja in vse dosedanje stroške testiranj ipd. Sistem je še dobra 4 leta v garanciji. Vnaprej se vam vsem zahvaljujem za, prosim, konstruktivna mnenja.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Pe dec 17, 2010 10:03 am

Octavian9 je napisal/-a:Tudi sam sem dal predelati svoj avtomobil na avtoplin. Konkretno gre za Škodo Fabio 1,4 16v; 55 KW, letnik 2005. Morda se bo kdo vprašal, zakaj za vraga predelati tak avtomobil z že tako solidno porabo bencina. Naj povem, da letno naredim skoraj 40.000 km. Vgraditi sem dal plinski sistem Zavoli. Uredil sem homologacijo, skratka vse po pravilih. Približno mesec dni po vgradnji so se z avtomobilom začele težave. Najprej je začela goreti kontrolna lučka za motor. Grem nazaj tja, kjer so mi ta sistem vgradili in pravijo, da to ni nič takega in da se mirno lahko vozim naprej. Si mislim prav; ampak kmalu je začel avtomobil cukati. Grem spet nazaj in ponovno nastavijo cel sistem. Seveda spet nič drugače in se začnejo odgovori, da avtomobil že pri pogonu na bencin ne deluje pravilno. Si mislim mogoče in grem na pooblaščeni servis Škoda, tja kjer običajno redno servisiram avtomobil, ki je bil do trenutka vgradnje plinskega sistema brezhiben. Tam mi zagotovijo, da je s pogonom na bencin vse v najlepšem redu in da je nepravilna zmes plina in zraka in da moram nazaj na servis, kjer so mi vgradili plinski sistem. Kmalu zatem se mi je prvič zgodilo, da je avtomobil tekel samo po 3 valjih. Ga ugasnem in ponovno zaženem; žal nič boljše. Seveda grem spet nazaj na servis, kjer so vgradili plinski sistem in se tja privlečem z avtom, ki dela samo na 3 valje. Cel sistem mi resetirajo in trdijo, da je napaka v krmilni enoti in da je s plinom vse v najlepšem redu.
Sevede sem imel tega "prepucavanja" zadosti in grem k tretjemu pooblaščenemu serviserju Škoda. Tam so mi prvi naredili test tesnosti motorja. Sledi šok; kompresija na tretjem valju je padla, razlog zažgani ventili (upam, da sem pravilno napisal). Velik strošek popravila motorja.
Ima kdo od ostalih forumašev izkušnje s čem podobnim, kdo krije stroške popravila motorja in vse dosedanje stroške testiranj ipd. Sistem je še dobra 4 leta v garanciji. Vnaprej se vam vsem zahvaljujem za, prosim, konstruktivna mnenja.

Preveri kako je z zavarovanjem avtomobila... Pri mojem vgrajevalcu je garancija na poškodbe vozila zaradi vgradnje plinskega sistema mislim da eno leto (mogoče več). Tako da če še ni preteklo garancijsko obdobje za poškodbo motorja ti morajo kriti stroške popravila.
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe dec 17, 2010 11:22 am

@Octavian9: Koliko KM pa je bilo narejenih na plin? ...ali so ti vgradili Flash-Lube.... Načeloma je res, da je za zakurjena ležišča kriva previsoka temperatura izgorevanja plina, zato bi ti vsekakor morali stroške popravili kriti pri monterju plinske naprave... Aja, kdo pa je sploh montiral?

lp
J

Octavian9
Nov uporabnik

Napisal/-a Octavian9 Pe dec 17, 2010 12:00 pm

Nejko in Buffy hvala vama za odgovora. Na plin sem naredil do danes 24.000km, plinska naprava pa je bila vgrajena na današnji dan pred 8 meseci. Še enkrat, težave z motorjem, prižgana kontrolna luč za motor se je pa pojavila po približno mesecu dni. Nejko brez zamere, vendar imen in naslovov zaenkrat še ne želim javno objavljati, ker se moram najprej z njimi dogovoriti o popravilu (do sedaj so zavračali krivdo). V kolikor mi ne bo uspelo na prijazen način rešiti teh težav bom to javno objavil z vsemi imeni, priimki in podjetji. Do takrat bom s temi podatki še zadržan.

Buffy; v garancijski knjižici piše glede Splošnih garancijskih pogojev takole: " Zavoli s.r.l. preko distributerja Zavoli Slovenija garantira, da bo v roku 36 mesecev (na roko je rok popravljen na 60 mesecev) oziroma v prevoženih 100.00km od dneva instalacije, brezplačno popravil ali zamenjal izdelke s proizvodno napako, v kolikor so bili opravljeni vsi potrebni pregledi in servisi pri s strani Zavolia pooblaščenemu serviserju avtoplinskih sistemov (pogoji: glej servisni pregledi - garancija).
Zavoli s.r.l. sprejme odgovornost le za škodo, ki izhaja iz morebitnih napak njegovih izdelkov.
Garancijski zahtevki so veljavni le v primeru, da so predloženi s strani Zavolia pooblaščenemu serviserju.
Garancijo, ki pokriva celotno delovanje vgrajenega sistema na vozilu, oskrbi s strani Zavolia pooblaščeni serviser. Velja 36 (spet ročno popravljena številka na 60) mesecev oziroma 100.000km od dneva vgradnje sistema in pokriva vsa potrebna dejanja za brezhibno delovanje avtoplinskega sistema.
Garancija preneha veljati, če so se nepooblaščene osebe kakorkoli vtikale, popravljale ali instalirale sestavine sistema in če redni servisi niso bili opravljeni.

Octavian9
Nov uporabnik

Napisal/-a Octavian9 Pe dec 17, 2010 12:01 pm

Flash lube je vgrajen!

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy Pe dec 17, 2010 12:22 pm

Torej garancija škodo pokriva, sedaj se samo še probaj dogovoriti, kot si sam rekel prvo na lep način, da ti poravnajo stroške popravila. Drugače pa upam da ima še kdo kak pametnejši predlog tudi z tehničnega vidika :/
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe dec 17, 2010 12:30 pm

Saj morajo imeti zavarovan "strojelom" in gre popravilo itak iz njihove zavarovalne police... kot je že rekel @Buffy, poskusi najprej z lepo besedo, če pa ne to ne bo zaleglo, pa bolj na ostro...

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe dec 17, 2010 9:21 pm

Octavian9 je napisal/-a:Tudi sam sem dal predelati svoj avtomobil na avtoplin. Konkretno gre za Škodo Fabio 1,4 16v; 55 KW, letnik 2005. Morda se bo kdo vprašal, zakaj za vraga predelati tak avtomobil z že tako solidno porabo bencina. Naj povem, da letno naredim skoraj 40.000 km. Vgraditi sem dal plinski sistem Zavoli. Uredil sem homologacijo, skratka vse po pravilih. Približno mesec dni po vgradnji so se z avtomobilom začele težave. Najprej je začela goreti kontrolna lučka za motor. Grem nazaj tja, kjer so mi ta sistem vgradili in pravijo, da to ni nič takega in da se mirno lahko vozim naprej. Si mislim prav; ampak kmalu je začel avtomobil cukati. Grem spet nazaj in ponovno nastavijo cel sistem. Seveda spet nič drugače in se začnejo odgovori, da avtomobil že pri pogonu na bencin ne deluje pravilno. Si mislim mogoče in grem na pooblaščeni servis Škoda, tja kjer običajno redno servisiram avtomobil, ki je bil do trenutka vgradnje plinskega sistema brezhiben. Tam mi zagotovijo, da je s pogonom na bencin vse v najlepšem redu in da je nepravilna zmes plina in zraka in da moram nazaj na servis, kjer so mi vgradili plinski sistem. Kmalu zatem se mi je prvič zgodilo, da je avtomobil tekel samo po 3 valjih. Ga ugasnem in ponovno zaženem; žal nič boljše. Seveda grem spet nazaj na servis, kjer so vgradili plinski sistem in se tja privlečem z avtom, ki dela samo na 3 valje. Cel sistem mi resetirajo in trdijo, da je napaka v krmilni enoti in da je s plinom vse v najlepšem redu.

Fabiin motor 1.4 je eden najbolj občutljivih Škodinih motorjev kar se tiče pogona na plin. To se da fino urediti z napravo za mazanje in hlajenje ventilov (čeprav tudi te niso vse dobre), ampak ''mojstri'' za kakršne se pri Zavoliju (oz. Plineksu, ker so to eni in isti ''mojstri'') predstavljajo, bi to morali vedeti. Na Hrvaškem je bil zaradi tega velik problem, ko so vgrajevali plin v nove Fabie, pa so ventili poleteli...je bilo veliko govora o tem po večini njihovih avto-moto revij. Za škodo na motorju je seveda odgovoren monter plina, ker je njegova dolžnost, da ve kateri motorji so občutljivi, če ni prepričan, pa mora stranki predlagati preventivno vgradnjo mazalnega sisitema...aja, pri Zavoliju ga nimajo :shock: no ja, vsaj takega ki bi zanesljivo delal ne :(
Če se bodo poskušali izmotavati, predaj celotno zadevo odvetniku. Pa da ti ne bodo oni kaj po mašini štrajali, naj to naredi tvoj mehanik, ali pa še bolje pooblaščeni za vozila Škoda.

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe dec 17, 2010 9:26 pm

Octavian9 je napisal/-a:Flash lube je vgrajen!

Blažena vodica :huh: Flash lube dela samo na principu podtlaka v sesalni komori, kar pomeni dobro mazanje v prostem teku, slabo oz. nič mazanja pri odprti cesti, avtocesti, pri polnem plinu... :?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Pe dec 17, 2010 9:34 pm

Octavian9 je napisal/-a:Nejko in Buffy hvala vama za odgovora. Na plin sem naredil do danes 24.000km, plinska naprava pa je bila vgrajena na današnji dan pred 8 meseci. Še enkrat, težave z motorjem, prižgana kontrolna luč za motor se je pa pojavila po približno mesecu dni. Nejko brez zamere, vendar imen in naslovov zaenkrat še ne želim javno objavljati, ker se moram najprej z njimi dogovoriti o popravilu (do sedaj so zavračali krivdo). V kolikor mi ne bo uspelo na prijazen način rešiti teh težav bom to javno objavil z vsemi imeni, priimki in podjetji. Do takrat bom s temi podatki še zadržan.

Buffy; v garancijski knjižici piše glede Splošnih garancijskih pogojev takole: " Zavoli s.r.l. preko distributerja Zavoli Slovenija garantira, da bo v roku 36 mesecev (na roko je rok popravljen na 60 mesecev) oziroma v prevoženih 100.00km od dneva instalacije, brezplačno popravil ali zamenjal izdelke s proizvodno napako, v kolikor so bili opravljeni vsi potrebni pregledi in servisi pri s strani Zavolia pooblaščenemu serviserju avtoplinskih sistemov (pogoji: glej servisni pregledi - garancija).
Zavoli s.r.l. sprejme odgovornost le za škodo, ki izhaja iz morebitnih napak njegovih izdelkov.
Garancijski zahtevki so veljavni le v primeru, da so predloženi s strani Zavolia pooblaščenemu serviserju.
Garancijo, ki pokriva celotno delovanje vgrajenega sistema na vozilu, oskrbi s strani Zavolia pooblaščeni serviser. Velja 36 (spet ročno popravljena številka na 60) mesecev oziroma 100.000km od dneva vgradnje sistema in pokriva vsa potrebna dejanja za brezhibno delovanje avtoplinskega sistema.
Garancija preneha veljati, če so se nepooblaščene osebe kakorkoli vtikale, popravljale ali instalirale sestavine sistema in če redni servisi niso bili opravljeni.

Preberi si temeljito pogoje:Zavoli s.r.l. sprejme odgovornost le za škodo, ki izhaja iz morebitnih napak njegovih izdelkov. Ventili niso posledica napake njihove naprave, ampak neznanja monterja! Pozabi garancijo :evil: Mislim pa, da ima uporabnik foruma Andraz3d enak avto, pa ga povprašaj kako njemu dela...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe dec 17, 2010 10:32 pm

iziboy je napisal/-a:
dask je napisal/-a:

Eden redkih, če ne edini ki trdi so vsa goriva pri nas enako kvalitetna :shock:

Dask je pač en redkih, ki ni populist... Tudi moja poraba je pri vseh distributerjih popolnoma enaka.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe dec 17, 2010 10:45 pm

Octavian9 je napisal/-a:Nejko in Buffy hvala vama za odgovora. Na plin sem naredil do danes 24.000km, plinska naprava pa je bila vgrajena na današnji dan pred 8 meseci. Še enkrat, težave z motorjem, prižgana kontrolna luč za motor se je pa pojavila po približno mesecu dni. Nejko brez zamere, vendar imen in naslovov zaenkrat še ne želim javno objavljati, ker se moram najprej z njimi dogovoriti o popravilu (do sedaj so zavračali krivdo). V kolikor mi ne bo uspelo na prijazen način rešiti teh težav bom to javno objavil z vsemi imeni, priimki in podjetji. Do takrat bom s temi podatki še zadržan.

samo fyi
imam identicno fabio, prins notri, dela zaenkrat brez problemov. 170k km total, s plinom 40.000, tam nekje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov