Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a X-Hair Sr mar 16, 2011 5:37 pm

CHAN je napisal/-a:
Mi je pa zanimiv fenomen snemanja vozil iz vaših avtomobilov - gre za kakšen poseben fetiš ali otroška želja vključitve v naš policijski orkester? Menda se da s podobnim delovanjem tudi služiti

Nobenega fetiša ni, še manj, da si želim v naš skrumpiran policijski sistem. Ga mam v družini in to je trenutno za en k*** služba, če maš za en k*** šefa, ki gleda samo kje bi našla izgovore, da poviša kazni. In ko boš 1x plačal nekaj kar nisi storil, ko boš moral sam iskati storilca kateri ti je podrsal celotno stran avtomobila, ko se boš moral umakniti varnemu vozniku honde, sesu feltno in še dobil položnico za neprilagonejo hitrost, boš drugače razmišljal. Jaz osebno sem mišljenja, da hitrost ne ubija, ker če ne bi bil, če prej ne, leta 2007 mrtev. Tudi 2008 ni uspelo. Jebeš tole, da hitrost ubija. Kako je pa, na podanem linku, omenjeni novinar služil, ko se je vozil po LJ s provido, pa ne vem. Če sem stavek narobe razume, se opravičujem. Vem samo, da ga bom zalovil za par vprašanj.

Teden nazaj bil na obisku pri kolegu in mi pove zgodbico. Na koncu je zaključil, da bi bilo lepo imeti nekaj podobnega kot imam sam. Kaj je delala provida. E jej jej. Varnost jim je na prvem mestu. To lahko varjame samo še ovca in tisti ki posluša 24kur. Jaz verjamem, da se trudijo in si to tudi želim, ampak preveč je takih zgodbic. Mogoče sem bil še sam žrtev (bila je noč, ma sem gledal in gledal luči kateri avto bi bil, ko mi je vozil na tablici in izzival) ampak je željni dirkač adrenalina nažalost naletel na napačno osebo.

V tragediji pri Grospulju je Kresalček zaključil, da eni niso imeli prižganih meglenk, nekaj brez vozniške, nekaj voznikov začetnikov. Ja me ne čudi, da niso napisali, da so bili še štirje plešasti, pet jih je nosilo klobuk in nobeden tisti dan ni kihnil 5x. Je bilo mogoče kje razloženo kako se v takih situacijah naj bi reagiralo, če se slučajno spet ponovi. Jaz nisem zasledil ( morem tudi priznati, da poročil sploh ne gledam, kar ulovim preko svetovnega spleta). Pa mene osebno zanima, ker se nebi rad sam znašel v taki situaciji s samimi ovcami katere tulijo, da hitrost ubija in se strinjajo, da je treba kazni povišat, dokler sam ne pade na mino. Lahko si opazil, da je bilo nekaj na novo prijavljenih in so imeli zanimiva vprašanja. :twisted:

In iz teksta sem razbral, da je tebi to sekanje normalno. Potem se najbrž tudi sam poslužuješ podobnih manevrov. Na Črnivec ceste ne poznam, če je tako ozka je pač tako ozka in posekaš v mejah normale, z hitrostjo katero meniš, da če pride avto nasproti, se boš uspel ustaviti. ;) V tem primeru pa ni bilo nobene potrebe po temu, ker je cesta široka v pi**o materno. In ker to dela na tako širokih cestah, se mu bo na ozkih 1x zataknilo. Po pogovoru sem dobil občutek, da je to pa ja normalno. Ko bo pa nekdo prišel okoli ovinka namesto 60, 80, pa čeprav se vozi po omejitvah, čeprav je na svojem voznem pasu, boste pa spet tulili, da je bila za nesrečo kriva hitrost in se strinjali, da je treba kazni povečat. Ne boste pa videli enega, da je s polovico avtomobila čez črto. V odgovor boste samo rekli, hja, bi pa peljal počaseje in bi se lahko izognil nesreči. A?

:huh:

Vidiš, ta tudi čara po cesti, dokler se mu ni na najbolj zahrbtnem delu ustavilo. Na tem mestu sem že točno 2x reševal vikendaše, ko se varno in počasi vozijo po nasprotnem pasu. Ko se mi je prvič zgodilo sem se vozil 60, ko se mi je drugič, sem se 80. Priznam, v tem ovniku mam nočne more in že totalni strah. Samo čakam dan, ko mi ne bo zneslo, da bi rešil varnega voznika po nasprotnem pasu. Ma takrat izstopim iz avtomobila, mu dam najprej en šamar. Potem bo dobil pa še en CD, katerega mu noben kirurg ne bo več našel. Ko bodo prišli varuhi pravice, bosta fasala pa še vsak po en CD. Bo on men pisal kazen za neprilagonejo hitrost, ker se en vozi po mojem pasu. Dont think so.
http://www.youtube.com/watch?v=ZkKrgybacU0

Ma kot kaže se da srečat, seveda, če veš kje se je treba vozit. Pa ni važno, a se pelješ 40, 60, ali pa 90.
http://www.youtube.com/watch?v=tAWBzLqJb3s
SlikaSlika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr mar 16, 2011 9:41 pm

esem je napisal/-a:Res je vozil čez sredino šele, ko se je ovinek "odprl" (ko je videl naprej), a pri 1,40 min posnetka ni mogel videt naprej, a je vseeno sekal. Problem je v "navadi" in ko pozornost popusti, dela to tudi v dejansko nepreglednih ovinkih.

Kakor pozornost popušča pri vozniku, mi je pozornost "ušla" v omenjeni sekudaži posnetka, kjer CRV voznik evidentno osvaja sosednje ozemlje.

X-Hair je napisal/-a:..ko se boš moral umakniti varnemu vozniku honde, sesu feltno in še dobil položnico za neprilagonejo hitrost, boš drugače razmišljal.

Ne sprocesiram sicer dobro, če gre za takisti epilog omenjene zgodbe s takistim CRV voznikom??...

X-Hair je napisal/-a:Sledil je še pogovor.

X: Dober dan želim gospod.
A: Dober dan.
X: Najbrž se smatrate za varnega voznika.
A: Da.
X: Najbrž zato, ker se vozite počasi.
A: Ja ja ja, kaj bi radi, povejte....
X: Ja vsaki levo nepregleden ovinek ste sekali na polno...

...Mi pa je zgornja korespondenca med snemalcem in Hondadriverjem povsem nerazumljiva, če je bila sprožena SAMO in LE zaradi že nam predstavljenega, snemanega, "dokaznega" gradiva. "Dokazno" gradivo pač ne kaže na ogrožanje ostalih prometnih udeležencev, še manj pa snemalca?!?
Potemtakem lahko za potrebe debatiranja ustvarimo na ulicah in vpadnicah našega glavnega mesta pravi reallity show z vsemi dramatičnimi prvinami v pravem epskem slogu. Gledalec bo pred nalogo iskanja 18 točk zaradi popolnih neupoštevanj signalizacij, izsiljevanj, gestikuliranj, izletnikovanj na obvoznici, ipd... Posledičnih epilogov v obliki neprijaznih dialogov bo precej.

X-Hair je napisal/-a: In iz teksta sem razbral, da je tebi to sekanje normalno. Potem se najbrž tudi sam poslužuješ podobnih manevrov.

Predlagam še drugo branje prvotnega prispevka:

CHAN je napisal/-a: Rad pa bi videl junaka, ki bo ob dobrem poznavanju ceste, na kakšnem vzponu čez Rakitno ali Črnivec, striktno upošteval črtno signalizacijo v preglednih ovinkih ter s tem upočasnil svojo vožnjo na raven 30 let starega traktorja!...

Zgodba o metanju kamnov in grehih pa so nam tudi poznane...

Postaja produkcija snemanja filmov novo vzporedno avtomobilsko doživetje poleg telefoniranja, lakiranja nohtov in puljenja obrvi? Oziroma novodobni avtomobilski multitasking...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če mar 17, 2011 2:20 am

Kje je pa tukaj multitasking, če kamera snema vožnjo?
Men so kšni te posnetki prov carski :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če mar 17, 2011 7:40 am

X-Hair, offtopic.. katero kamero uporabljaš? In pa kako imaš pritrjeno da ni tresljajev?
I'm not speeding I'm qualifying...

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Če mar 17, 2011 10:05 am

Črn RANGE ROVER SPORT / 2.7 / V6 AUT. LJ RH-600.

Na novem delu Litostrojske ceste tam kjer je prednostna cesta (iz smeri Litostroja), pride seronja iz desne neprednostne ceste z ene 50km/h. Eno vozilo pred menoj izsili in potem v smeri Verovškove takoj v desnem ovinku prehiteva 3 vozila.
Nadalje v križišču Litostrojske in Verovškove sta bila pasova za desno in naravnost zasedena, levi popolnoma prazen, rdeča luč za nas ki prihajamo po Litostrojski. Prepotentnež zapelje lepo na levi pas z ene 30km/h in brez da bi karkoli pogledal na levo, če prihajajo vozila iz smeri Savelj, lepo mirno zavije desno na Verovškovo v smeri Leka.

Tako, da previdno tudi če imate prednost katero določa CPP, malo poglejte za omenjenim vozilom, ker lahko poškoduje vas in vaše vozilo.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če mar 17, 2011 3:02 pm

Sm4jli je napisal/-a:Črn RANGE ROVER SPORT / 2.7 / V6 AUT. LJ RH-600.

Na novem delu Litostrojske ceste tam kjer je prednostna cesta (iz smeri Litostroja), pride seronja iz desne neprednostne ceste z ene 50km/h. Eno vozilo pred menoj izsili in potem v smeri Verovškove takoj v desnem ovinku prehiteva 3 vozila.
Nadalje v križišču Litostrojske in Verovškove sta bila pasova za desno in naravnost zasedena, levi popolnoma prazen, rdeča luč za nas ki prihajamo po Litostrojski. Prepotentnež zapelje lepo na levi pas z ene 30km/h in brez da bi karkoli pogledal na levo, če prihajajo vozila iz smeri Savelj, lepo mirno zavije desno na Verovškovo v smeri Leka.

Tako, da previdno tudi če imate prednost katero določa CPP, malo poglejte za omenjenim vozilom, ker lahko poškoduje vas in vaše vozilo.

...mogoče ga je neznosno tiščalo, pa je hitel v Lekovo lekarno po http://www.lek.si/si/zdravila/brez-recepta/linex-forte/ :twisted: ...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 22, 2011 10:34 pm

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr mar 23, 2011 8:31 am

Telebani, 3/4 nesreč je vožnja čez rdečo.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr mar 23, 2011 3:29 pm

NejcZ je napisal/-a:X-Hair, offtopic.. katero kamero uporabljaš? In pa kako imaš pritrjeno da ni tresljajev?

Se opravičujem za zamudo.

Tale paket mam.
http://gopro.com/cameras/hd-motorsports-hero-camera/
SlikaSlika

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr mar 23, 2011 4:08 pm

Hvala za odgovor, bo treba po tole v tujino :))

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Po mar 28, 2011 11:05 am

Vozniku temnega seat toleda z goriškimi tablicami in "prehitri in predrzni style" spojlerjem, če si na tem forumu: ne moti me, da voziš 140 na uro po soški, ampak vsaj toliko bodi, da popraviš ksenon kit, ki ti sveti v nebo. Pa MEGLenke se uporablja v MEGLI in ne ob normalnem vremenu :roll: Mater, kot da bi svetilnik vozil za mano :roll:

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Po mar 28, 2011 5:47 pm

J1897 je napisal/-a:Vozniku temnega seat toleda z goriškimi tablicami in "prehitri in predrzni style" spojlerjem, če si na tem forumu: ne moti me, da voziš 140 na uro po soški, ampak vsaj toliko bodi, da popraviš ksenon kit, ki ti sveti v nebo. Pa MEGLenke se uporablja v MEGLI in ne ob normalnem vremenu :roll: Mater, kot da bi svetilnik vozil za
mano :roll:

Ceu seznam telebanu bi lahk naredu k ne vejo kaj pomenijo meglenke na avtu oziroma čemu služijo...In potem se ti še za rit prilepi in smo tam...Ah...
https://www.facebook.com/groups/329301260593532/

dejan19
Novinec

Napisal/-a dejan19 Po mar 28, 2011 6:23 pm

Jaz takim talentom z meglenkami podnevi in xenonskimi reflektroji prižgem lepo obe meglenki zadaj na avtu pa mu naj malo sveti.

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer Po mar 28, 2011 6:32 pm

dejan19 je napisal/-a:Jaz takim talentom z meglenkami podnevi in xenonskimi reflektroji prižgem lepo obe meglenki zadaj na avtu pa mu naj malo sveti.

Enako sam k marsikaterem "talentu"ne uklika u glav ker ma preveč egota v sebi kao jaz sm car kr mam nvm kak avto in ksenonke ja pa še meglenke mam sam poglejte me kako sm frajersk...i****...A ne pomisl,da je to zlo moteč kr misl sam nase za druge se mu pa itak j**e če suje avto ata bo že dau za novga no v velikih primerih je tako.Žal.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To mar 29, 2011 5:23 pm

Sem že dost talentov vidu, ko so se ponoči vozili samo z meglenkami, brez zasenčenih luči...

Bi pa prejle v roku 10ih minut dobil dva (ki očitno ne vesta, kaj pomeni varnostna razdalja) v rit, ko sem s ceste zavijal na dvorišče. Od prvega sem za nagrado dobil še hupanje... Zakaj je blo to dobr, nimam pojma.
Slika

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer To mar 29, 2011 5:34 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sem že dost talentov vidu, ko so se ponoči vozili samo z meglenkami, brez zasenčenih luči...

Bi pa prejle v roku 10ih minut dobil dva (ki očitno ne vesta, kaj pomeni varnostna razdalja) v rit, ko sem s ceste zavijal na dvorišče. Od prvega sem za nagrado dobil še hupanje... Zakaj je blo to dobr, nimam pojma.

Učeri k sm šou na nočno bi jih lahk tud našteval meglenkarje...Mislm še mal pa bom začeu tamalo macolo u avto vozit...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ To mar 29, 2011 8:44 pm

lexer je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:Sem že dost talentov vidu, ko so se ponoči vozili samo z meglenkami, brez zasenčenih luči...

Učeri k sm šou na nočno bi jih lahk tud našteval meglenkarje...Mislm še mal pa bom začeu tamalo macolo u avto vozit...

Leva roka.. tadesna je pa velka :P

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer To mar 29, 2011 8:58 pm

NejcZ je napisal/-a:
lexer je napisal/-a:

Leva roka.. tadesna je pa velka :P

Ah macola bol zaleže.K udarš po meglenkah udariš tok da mu še en dau odbijača neseš da ne montira takoj gor nazaj novih...Pol k mu jih pa razbiješ mu pa enga mastnga fakiča zabiješ in se mu smejiš u faco.Ta sigurn ne bo meu vč meglenk prižganih kadar ni treba. :mrgreen:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 29, 2011 9:07 pm

lexer je napisal/-a:Učeri k sm šou na nočno bi jih lahk tud našteval meglenkarje...Mislm še mal pa bom začeu tamalo macolo u avto vozit..

Ah macola bol zaleže.K udarš po meglenkah udariš tok da mu še en dau odbijača neseš da ne montira takoj gor nazaj novih...Pol k mu jih pa razbiješ mu pa enga mastnga fakiča zabiješ in se mu smejiš u faco.Ta sigurn ne bo meu vč meglenk prižganih kadar ni treba. :mrgreen:

In to bi bil tvoj nacin resevanja problema? Aplavdiram. Glede na to, da si v zgornjem vcerajsnjem postu omenil nek EGO, bi ga tu ti sproscal oz. polnil. Ocitno je nekaterim bolje kazati ideologijo nasilja kot pa prenesti nekaj idej v samo resevanje s pravega konca. Po eni strani bi bil popolnoma podoben tistemu, ki je storil enako z drugega razloga. Nekdo, ki takole javno govori o tem, ni dalec od dejanj. Zelis res tako?
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lexer
Novinec

Napisal/-a lexer To mar 29, 2011 9:22 pm

MacTron je napisal/-a:
lexer je napisal/-a:Učeri k sm šou na nočno bi jih lahk tud našteval meglenkarje...Mislm še mal pa bom začeu tamalo macolo u avto vozit..

In to bi bil tvoj nacin resevanja problema? Aplavdiram. Glede na to, da si v zgornjem vcerajsnjem postu omenil nek EGO, bi ga tu ti sproscal oz. polnil. Ocitno je nekaterim bolje kazati ideologijo nasilja kot pa prenesti nekaj idej v samo resevanje s pravega konca. Po eni strani bi bil popolnoma podoben tistemu, ki je storil enako z drugega razloga. Zelis res tako?

Ti si sigurn tud med njimi,ki ne ve zakaj so meglenke pa te je mal strah postal da se nebi res srečala na cest in bi se to pripetil... :twisted: Šala pa brez zamere.To kar sm napisal sem napisal v zajebanciji(kr me razjezi) ker za take stvari so policaji,ki rešujejo takšne stvari na svoj način-z denarno kaznijo. :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov