Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Ne okt 03, 2004 12:05 pm

@darkdog ugotavljam ane da se policaji sami nevejo kar je potrebno homologirat in kaj ne...
Zal bi tudi policaji mogli meti ucno uro o temu :!:

:twisted:

maniaxxx

greh

Napisal/-a maniaxxx Ne okt 03, 2004 12:08 pm

priznam...takoj jutri se grem prijavit na nablizjo PP ker nimaM vseh homologacij urejenih, celo okvirja za tablice mam razlicna, pa zarnic nimam orginalnih..ja hud gresnik sem...celo olja nimam istega kot je bilo v avto ko je prisel iz tovarne ( jebat ga obcasno pa je treba kako tekocino v avtu zamenjat:)), mam pa originalne prevleke tako da mi vsaj teh ni treba homologirat...pa ne me prijavit..sej bom vse homologiral :oops:

PiNkZ PoWeR
Novinec

Kraj: maribor

Napisal/-a PiNkZ PoWeR Ne okt 03, 2004 12:31 pm

ja počas bo to tako daleč prišlo da se bodo vsi šli norca delat na lpp in rti češ prišel sem homologirat nove svečke, žarnice,prevleke..... :roll:

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Ne okt 03, 2004 1:04 pm

PinkY je napisal/-a:ja počas bo to tako daleč prišlo da se bodo vsi šli norca delat na lpp in rti češ prišel sem homologirat nove svečke, žarnice,prevleke..... :roll:

in kaj bo to njih prizadelo? bos dal 5 jurjev, pa ti jih bojo homologiral :P
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl Ne okt 03, 2004 9:20 pm

ne boš, če ne boš dubu papirjev zravn :P
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Ne okt 03, 2004 9:22 pm

hvala za idejo

je treba nardit en TUV za disečo smrekco, prevleke, radkape, pliškota na zadnji polici
vgravirat/prišit cifre od TUV in it homologirat

me prou zanima če bojo upisal v homo kartonček
podpis

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne okt 03, 2004 9:27 pm

KDO IMA KAK ZAKONIK,KJER PIŠE ZADEVA O HOMOLOGACIJAH?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Kraj: BiRiKiNi

Napisal/-a mazda-mx3 Ne okt 03, 2004 9:52 pm

malo sem prebral kar ste do sedaj napisal in vidim, da ste se zadeve lotili z napacnega konca!!

LPP nima v praksi cisto nic opravit s postopki homologacij.
In prav tako ne RTI ali bilo kdo drug, z izjemo ministrstva za promet.
Niti policaji, ce smo ze pri tem...oni lahko samo podajo sum in vas napotijo na izredni tehnicni...pa to itak ze veste.

No gremo naprej.

Karkoli delate, zacnite pri ministrstvu in nikjer drugje.
Ne pri novinarjih...tako se profesionalno zadeve ne loteva.
Profesionalno bi bilo pripraviti spisek predlogov, ampak ne zdej sanjat o nekih utopicnih idejah, ampak o konstruktivnih predlogih in dopolnitvah zakona, ki naj bi bil trenutno v veljavi.

Zavedajte se, da LPP in podobne ustanove ne boste mogli odrezat, ker bi jim na tak nacin odvzeli kos pogace, ki so si jo zagarantirali in jo lahko prodajajo za velike denarje.

Ni prav, da pride homologacija dolocenih delov tudi do 25% (kot je nekdo pred mano to napisal) vrednosti homologiranega dela.
Predlagajte spremembe cen v sorazmerju za delo, da se razcisti kaj vse je predmet homologacije (pokrovi ventilckov to ne morejo bit, pa prevleke tudi ne...upam, da me razumete)...

Zanekrat je to kar sem imel namen napisat....nekaj stvari sem vmes ze pozabil :P

Upam, da vam bo uspelo kaj premaknit...
Defendemos la alegria :::::::::: Svoboda Tuningu!:)
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne okt 03, 2004 9:56 pm

Torej policaj posumi po neorginalni zadevi ki ni homologirana (npr... izpuh) te poslje na tehnicnega izrednega da tam ugotovijo ce zadeva stima...
CE stima kdo pol placa?
DAjte razjasnit spet to.
BTW mazda nisi enkrat pravo da se nimajo zakona da bi ti lahko merili glasnost izpuha?
lp

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Ne okt 03, 2004 10:33 pm

Mene pa nekaj zanima!A na avto lahko das tudi 22 col gume kljub temu da si imel prej 14 ali 15? Kr mi nekaj ni jasno pri tem. Torej na avto das iz 14 na 22 in gres na homo pa ti vpisejo v kartoncek. Zdaj pa. Pri vzmeteh nekak razumem da moras met racun o vgradnji in da pogledajo cifre sam kaj pa pri felnah? Torej montazo naredis sam prej si imel 14col gor das npr 22 col in avto ne ustreza predpisom in ni varen al kak? Gres na homo in avto z enim vpisom in placilom 10.000 SIT takoj ustreza predpisom in je varen!
Tak da kak je zdaj to? A tam kaj gledajo felne al kaj tam nardijo?Dajte razlozit prosim? :roll:
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
monster_d

Napisal/-a monster_d Ne okt 03, 2004 10:39 pm

soso je napisal/-a:Mene pa nekaj zanima!A na avto lahko das tudi 22 col gume kljub temu da si imel prej 14 ali 15? Kr mi nekaj ni jasno pri tem. Torej na avto das iz 14 na 22 in gres na homo pa ti vpisejo v kartoncek. Zdaj pa. Pri vzmeteh nekak razumem da moras met racun o vgradnji in da pogledajo cifre sam kaj pa pri felnah? Torej montazo naredis sam prej si imel 14col gor das npr 22 col in avto ne ustreza predpisom in ni varen al kak? Gres na homo in avto z enim vpisom in placilom 10.000 SIT takoj ustreza predpisom in je varen!
Tak da kak je zdaj to? A tam kaj gledajo felne al kaj tam nardijo?Dajte razlozit prosim? :roll:

Ne tuv rabis, da tam pise da so za toti in pa toti model vozila, v kolikor nimas tega si non homo. DElajo pa ze do tolk col kot je preverjeno da je ok.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Napisal/-a soso Ne okt 03, 2004 10:42 pm

Aha. Hvala!
AH NI NAM LAHKO!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po okt 04, 2004 12:37 am

Mal mi je bad k berem poste od folka k pravjo da se ne da nč spremenit.vrjetn majo prov,ampak vsaj probat je treba.sam se sicer ne ukvarjam s predelovanjem avta k pač ni fedra pa tud mal neumn se mi zdi, da bi se zapelu u a3m kupu kit ga dal enmu zmonitrat in napopu nalepko: It"s not just tuning, it"s a life style.zato mislm da je zdejšnji sistem k rabš račun o montiranju čist neumn, k mislm da bo un k mu je to hobi,ga stvar zanima in ve kaj dela,naredu vsaj tok dobr,al pa bol, k un k 8 ur na dan neki šraufa sam zato da dobi plačo(sm sodjo tud tisti k zdolgočaseno hodjo po lpp-ju).
kako narest kvaliteten prispevk o homologaciji je blo že velik dobrih idej.najvažnej pa je, da se prej sami zmente kaj boste povedal, kdo bo kej povedu( da ne bo kr en folk svetu zravn in se začel umes usajat), pa ne se kregat med sabo pred novinarko :lol:
aja še neki me zanima; jst mam na avtu gor športn lonc(jokra), pa ta prvega lonca(tist k je pod avtom:)) ni več noter in sm se komot zapelu čez tehničn pregled?!!!?
i dont get it
Keep on fighting 8)
LP

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Po okt 04, 2004 1:28 am

Vuso je napisal/-a:aja še neki me zanima; jst mam na avtu gor športn lonc(jokra), pa ta prvega lonca(tist k je pod avtom:)) ni več noter in sm se komot zapelu čez tehničn pregled?!!!?
i dont get it

LP

no zdaj se ne boš več
še bolje, tovariš miličnik te bo ustavil, na tehničnega peljal, kazen napisal in tablice pobral
Slika
Clan Renault kluba Slovenija

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Po okt 04, 2004 11:26 pm

monster_d je napisal/-a:Torej policaj posumi po neorginalni zadevi ki ni homologirana (npr... izpuh) te poslje na tehnicnega izrednega da tam ugotovijo ce zadeva stima...
CE stima kdo pol placa?
DAjte razjasnit spet to.
BTW mazda nisi enkrat pravo da se nimajo zakona da bi ti lahko merili glasnost izpuha?
lp

Ce stima, ti ne morejo zaracunat, ker pac STIMA...to je pol njihov problem....

Zakon o merjenju jakosti izpusnih sitemov je v pripravi oz. je ze pripravljen niso pa ga se sprejeli in zaceli izvajat, ceprav so delavnice na tehnicnih pregledih ze opremljene z merilniki (imajo jih v kovckih kjer so merilnik, pokazatelj obratov, sonda in printer).
Ceprav sem zadnjic gledal po kaksnih predpisih oz. standardih merijo hrup za TUV in CE certifikate.
Ni sans da bi to pri nas delali na tehnicnem, ker je potrebno opraviti tri al stiri razlicne meritve. V mirovanju in med voznjo pri razlicnih hitrostih vozila, kotih in oddaljenosti od le tega.

Karkoli bodo merili, za moje pojme ne bo merodajno, ker mora bit sonda oddaljena od izvora hrupa pod dolocenim kotom in v doloceni razdalji.

eh...tolko o hrupu.....

Glede felten. Na mojih alessio (ko sem imel se micro) je pisalo, da je feltna atestirana za moj tip avta in pa tudi katere gume imam lahko gor na teh feltnah, proizvajalec, tip in velikost pnevmatike.

Kako imajo to drugi urejeno pa nimam pojma :/
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Po okt 04, 2004 11:30 pm

Najrajs bi dal 300 cukov pa kupu najglasnejsega akrapovica z TUV certifikatom, ko bo prisel zakon o hrupu v veljavo pa takoj na homolomo pa smejat se vsem skupej, podpisali ste da mam lahko zadevo, ceprav se dere z 100+ dB, jebite se, sej ste sami podpisal da mam lahko to gor :D

Enivej, dons je blo spet iskanje non-homo avtov, do 16h rekla kazala scena cca. 70 avtov pred LPP

Shoot the mothafckin smrkce! :twisted:
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Po okt 04, 2004 11:43 pm

jurk je napisal/-a:Najrajs bi dal 300 cukov pa kupu najglasnejsega akrapovica z TUV certifikatom, ko bo prisel zakon o hrupu v veljavo pa takoj na homolomo pa smejat se vsem skupej, podpisali ste da mam lahko zadevo, ceprav se dere z 100+ dB, jebite se, sej ste sami podpisal da mam lahko to gor :D

Enivej, dons je blo spet iskanje non-homo avtov, do 16h rekla kazala scena cca. 70 avtov pred LPP

Shoot the mothafckin smrkce! :twisted:

ma kreteni svetovni :roll:
škoda k nimam avta, prov nastavlu bi se jim kekcem, lohk mi ga sam potegnejo...
homologacija, press. 8) :D
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Po okt 04, 2004 11:45 pm

jurk je napisal/-a:Najrajs bi dal 300 cukov pa kupu najglasnejsega akrapovica z TUV certifikatom, ko bo prisel zakon o hrupu v veljavo pa takoj na homolomo pa smejat se vsem skupej, podpisali ste da mam lahko zadevo, ceprav se dere z 100+ dB, jebite se, sej ste sami podpisal da mam lahko to gor :D

yeah keep on dreaming.....zgornja meja za osebna vozila upostevajoc zakon o hrupu v bivalnekm okolju je 72dB(A) al je celo 73....tako, da vsi ki bodo sumljivi glede glasnosti ga bodo tudi nadrsali po vsej verjetnosti....pa TUV ali CE gor ali dol....
Slovenski Mazda forum

Uporabniški avatar
HUGO_BOSS
Poznavalec foruma

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a HUGO_BOSS Po okt 04, 2004 11:49 pm

mazda-mx3 je napisal/-a:

yeah keep on dreaming.....zgornja meja za osebna vozila upostevajoc zakon o hrupu v bivalnekm okolju je 72dB(A) al je celo 73....tako, da vsi ki bodo sumljivi glede glasnosti ga bodo tudi nadrsali po vsej verjetnosti....pa TUV ali CE gor ali dol....

dvomim da bi te poslal na LPP če maš vpisan izpuh v homologaciji :?
jst ziher nebi šu...! razen če mi povrne stroške in izplača odškodnino :twisted:
zastopnik, SEAT TUNING KLUB
Slika

Uporabniški avatar
mazda-mx3
Uporabnik

Napisal/-a mazda-mx3 Po okt 04, 2004 11:53 pm

HUGO_BOSS je napisal/-a:dvomim da bi te poslal na LPP če maš vpisan izpuh v homologaciji :?
jst ziher nebi šu...! razen če mi povrne stroške in izplača odškodnino :twisted:

na-a to sem napisal za tehnicne preglede....
lahko pa policaj vseeno sumi, da je izpusni sistem preglasen....sej pravim, da ne vem kaj si bodo vse izmislili...MOH!
Slovenski Mazda forum
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov