ice je napisal/-a:Če bi blo tko, bi v končno fazi lahko tudi tisti "bogataš" plačal 3x več za bencin ali za kruh.... brezpredmetno to debatirat.
ice je napisal/-a:Edina stvar, pri kateri bi trenutno rabil nasvet je ta - kako naj ostanem na cesti strpen, če nekdo polnih 10 minut skozi mesto vozi pred mano 30-35km/h, tebi pa se mudi po službenih dolžnostih?
darkdog24 je napisal/-a:
Bimmer a mi ti lahko mogoče poveš od kod policiji zdej ideja da bodo uvedli posebne poilicijske enote,ki se bodo ukvarjale samo s temi prekrškarji ipd.?
Vidim da si napisu da je blo v zakon vloženega ogromno truda,tujih izkušenj itd... pa me zanima od kod ta ideja?
Če seveda veš o tem kej več.
Hvala.
tomaz40 je napisal/-a:menjekul je napisal/-a:deo je napisal/-a:Kazni bi morale biti določene glede na višino mesečnega prihodka in za različne sloje (mislim glede mesečnega prihodka) ljudi različne. Ne more imeti en s polno ritjo denarja enako kazen za določeno stvar, kot neki brezposeln revček na borzi. To za mene ni enaka kazen!!! Tukaj je kazen za onega revčeka nepredstavljivo večja, iz česar pa sledi, da je le ta diskriminiran.
LP!
tega ne bom nikoli razumel. zakaj bi "revček" oz. človek katerega mesečna plača je pač manjša od 100.000 do 150.000 sit plačal manj kot tisti, ki dobi oz. lepo korektno zasluži od 500.000 -1.000.000sitoba sta naredila enak prekršek (recimo 50km/h prehitra vožnja na AC). oba udeleženca sta se zavedela, da vozita prehitro sepravi sta enako kriva. od kje vam te fore, da mora nekdo bit pa bolj kaznovan zaradi socialnega statusa???? kruh plačata isto, bencin tudi,odvoz smeti, elektriko tudi,... pa da ne bomo o teh, ki so na borzi dela. poznam jih kar nekaj, ki so tam z namenom, da dobijo svoj delež za "nedelo", se jim sploh ne mudi iskat zaposlitve...
Tut to je res. Če bi prišlo do tega, da bi kazni dajal na podlagi socialnega statusa, bi mogli narest še neki, da bi imeli bogatejši ljudje tudi kako korist. Npr: če imaš BMW M5 se lahko pelješ po AC hitreje kot če imaš jugota.
Če je lahko nekdo kaznovan ker si lahko privošči hitrejši avto, je lahko tudi nagrajen, ker si je kupil varnejši avto.
Alonso je napisal/-a:Vsi, ki imate proti temu zakonu - vse vas lepo vabim, da pridete k meni. Živim ob cesti Medvode-Tacen(Ljubljana). In boste vidl zakaj nekateri podpiramo tak zakon. Ko ti zjutraj od 6.30 do 8.00 mim bajte vozijo avtomobili 80-90 km/h, omejitev je pa 50, potem lahko rečeš: HVALA BOGU ZA NOV ZAKON. DANES ZJUTRAJ JE BILO PRAV LEPO VIDET, KO SO VSI MIMO HIŠE ČEZ VAS PELJALI 50, MAX 60. SEDAJ VSAJ VIDIŠ AVTO IN REGISTRSKO TABLICO-K OBIČAJNO JE TO SAM ŠVIGAL MEM HIŠE.
BRAVO ZA NOVI ZAKON!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
exclusive je napisal/-a:Hm...tudi jaz opažam razlike, ljudje so se dejansko začeli bolj paziti in začeli voziti počasneje. In veste kaj ? prav je tako!
254!!!še enkrat z besedo: dvestoštiriinpetdeset MRTVIH je bilo v letu 2004 v prometu!
Kaj bi še radi ? Da jih bo še več ? Da boste morda tudi vi med njimi ? Za božjo voljo, poslušajte se malo no! Nič ne rečem, tudi sam uživam v hitri vožnji in močnih vozilih, vendar mi ni vredno mojega, sploh pa ne drugega življenja...
maniaxxx je napisal/-a:no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...
dunker je napisal/-a:LOL, kakšna beda je to zdaj...
Se peljem po šoli domov, vidim 300 metrov pred sabo tovornjak (vmes pa še 3 avti). Si mislim: "Damn, spet se bomo za tovornjakom cijazili..."
Fora je v tem, da tovornjaka nismo ujeli...![]()
WTF? Folk fura 65-70km/h... kjer je 90. Hm?
BiMMER je napisal/-a:darkdog24 je napisal/-a:
Bimmer a mi ti lahko mogoče poveš od kod policiji zdej ideja da bodo uvedli posebne poilicijske enote,ki se bodo ukvarjale samo s temi prekrškarji ipd.?
Vidim da si napisu da je blo v zakon vloženega ogromno truda,tujih izkušenj itd... pa me zanima od kod ta ideja?
Če seveda veš o tem kej več.
Hvala.
Od kot ideja...Glede na to, da sodniki za prekrške ne obravnavajo samo CPP prekrškov ampak tudi druge oblike po zakonu o prekrških je nastajalo to kar je, ogrobno zastaranj in neučinkovita izterjava. Skupaj s strokovnjaki iz Ministrstva za pravosodje so se odločili, da bo policija postala tudi prekrškovni organ za lažje prekrške, kjer ni bistveno presojanje, ampak je oblika kazni točno navedena v zakonu. Tako ne bo prihajalo do nikakršnega sojenja ali odločanja s strani policije. Sodišče še vedno obravnava vse tiste prekrške, kjer je kazen definirana od-do in kjer je predviden razpon kazenskih točk od.do. Pri teh prekrških bo odločal sodnik in ne policija. Torej, point tega je samo to, da se sodišče razbremeni z nepotrebnimi in po zakonu točno določenimi kaznimi!
maniaxxx je napisal:
no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...
lisko je napisal/-a:maniaxxx je napisal:
no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...
No jaz pa prodam zobnike za peto prestavo...... Ok nem zobnikov prodal..... sam sinhrone prodam..... kaj pa če se čez neki časa folk spet navad 90 vozit....
Torej:
Prodajajo se sinhroni za peto prestavo za R5 dizla.....
Ponudbe na PM
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov