Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To jan 04, 2005 2:28 pm

A se ni mal neumno prerekat kok kdo plača, tko kot je en reku.. kako si postelješ tko spiš al neki tazga. Sicer pa tole že vse smrdi po vseslovenski foušiji. Kaj za vraga vas briga kok bom jaz plaču kazen oz. koliko se bo ta kazen men zažrla v mesečni dohodek, nimate nobene pravice. Ali v dohodek koga drugega, če ma model keš ga pač ima že nekaj dela prav, da ga ima.
Kar se pa tiče kazni na podlagi dohodka... a so vam zmrznile možganske celice?!? Res, da se boste zdele sklicevali na Švedsko kot nek vzor ali primer ampak poglej malo še ne primer SWE in SLO. Na švedskem otroci ne nosijo knjig v šolo, jih tam pustijo, na švedskem nimajo nekih izrednih ukrepov v šoli tako kot pri nas. Se gremo mal sprehodit po švedskih mestih in ga primerjamo z npr. LJ??? Si upate?? Dvomim. Itd. Kaj iz tega lahko razberemo, da na SWE je čisto drugačna mentaliteta ljudi (beri bodočih voznikov kot pri nas) in temu primeren zakon in kazni. Jaz z ene strani podpiram ta zakon ker naše ceste premorejo preveč kretenov. Kar se pa kaznovanja tiče. Pa če en revež ali pa direktor firme naredita prekršek sta oba enako kriva in oba sta se zavedala da ga lomita. Kako bo pa kdo plačal je pa njegov osebni problem in se mene prov nič ne tiče. Zato mi res ni jasno kaj se vas tok briga kako bojo drugi plačeval kazni, za svojo rit raj poskrbite pa bo najbolje.
Ali pa vozite po predpisih pa nebo primankljaja v vašem proračunu. Aja un z avtom za 18mio. Koga briga kaj ti voziš???? Nimaš edini v SLO avta za tok keša. Groza ste resno.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jan 04, 2005 2:33 pm

ice je napisal/-a:Če bi blo tko, bi v končno fazi lahko tudi tisti "bogataš" plačal 3x več za bencin ali za kruh.... brezpredmetno to debatirat.

Toj res. Pol ne bi blo več razlike, ane. Matr sm b****r :oops:

ice je napisal/-a:Edina stvar, pri kateri bi trenutno rabil nasvet je ta - kako naj ostanem na cesti strpen, če nekdo polnih 10 minut skozi mesto vozi pred mano 30-35km/h, tebi pa se mudi po službenih dolžnostih?

Dejmo se res teh začetnih problemov te teme držat...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon To jan 04, 2005 2:36 pm

Prvi vtisi novega zakona... TEČNO !!! Jutri je nov dan, s tem se tolažim.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 04, 2005 2:36 pm

če je višina kazni pogojena s premoženjem, bo v sloveniji par revežeu več, ker bojo svoje premoženje prepisal na otroke, ko bojo nardil prekršek bojo pa minimalno plačal al pa še to ne
je blo isto pr vrtcih pa še pr čem

vozmo po pameti, pa bo bolš, pa če bo toleranca z hitrost 10 kmh pol smo lahk čist veseli
podpis

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jan 04, 2005 2:43 pm

lublancan je napisal/-a:vozmo po pameti, pa bo bolš, pa če bo toleranca z hitrost 10 kmh pol smo lahk čist veseli

Fora je glih v tem ko je zdej ni več :( Zdej si že za 51km/h lahko ob 10 jurjev... :cry:
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 04, 2005 2:58 pm

Jst se že par mesecev vozim brez da bi točno vedu kok gre avto - crknu mi je števc.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a micek To jan 04, 2005 3:23 pm

nebivedu je napisal/-a:Jst se že par mesecev vozim brez da bi točno vedu kok gre avto - crknu mi je števc.

nam je tut enkrat na katerci crkno števec :jy :woohoo :wiihuu
fjuuuunnnnffff pa me ni več

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 04, 2005 3:24 pm

dejan84 je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:vozmo po pameti, pa bo bolš, pa če bo toleranca z hitrost 10 kmh pol smo lahk čist veseli

Fora je glih v tem ko je zdej ni več :( Zdej si že za 51km/h lahko ob 10 jurjev... :cry:

ja dobr, kazen je že, sam če bojo pisal kazni za ke prekoračitve je pa drugo
podpis

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER To jan 04, 2005 3:35 pm

darkdog24 je napisal/-a:
Bimmer a mi ti lahko mogoče poveš od kod policiji zdej ideja da bodo uvedli posebne poilicijske enote,ki se bodo ukvarjale samo s temi prekrškarji ipd.?
Vidim da si napisu da je blo v zakon vloženega ogromno truda,tujih izkušenj itd... pa me zanima od kod ta ideja?
Če seveda veš o tem kej več.

Hvala.

Od kot ideja...Glede na to, da sodniki za prekrške ne obravnavajo samo CPP prekrškov ampak tudi druge oblike po zakonu o prekrških je nastajalo to kar je, ogrobno zastaranj in neučinkovita izterjava. Skupaj s strokovnjaki iz Ministrstva za pravosodje so se odločili, da bo policija postala tudi prekrškovni organ za lažje prekrške, kjer ni bistveno presojanje, ampak je oblika kazni točno navedena v zakonu. Tako ne bo prihajalo do nikakršnega sojenja ali odločanja s strani policije. Sodišče še vedno obravnava vse tiste prekrške, kjer je kazen definirana od-do in kjer je predviden razpon kazenskih točk od.do. Pri teh prekrških bo odločal sodnik in ne policija. Torej, point tega je samo to, da se sodišče razbremeni z nepotrebnimi in po zakonu točno določenimi kaznimi!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To jan 04, 2005 4:00 pm

tomaz40 je napisal/-a:
menjekul je napisal/-a:
deo je napisal/-a:Kazni bi morale biti določene glede na višino mesečnega prihodka in za različne sloje (mislim glede mesečnega prihodka) ljudi različne. Ne more imeti en s polno ritjo denarja enako kazen za določeno stvar, kot neki brezposeln revček na borzi. To za mene ni enaka kazen!!! Tukaj je kazen za onega revčeka nepredstavljivo večja, iz česar pa sledi, da je le ta diskriminiran.
LP!

tega ne bom nikoli razumel. zakaj bi "revček" oz. človek katerega mesečna plača je pač manjša od 100.000 do 150.000 sit plačal manj kot tisti, ki dobi oz. lepo korektno zasluži od 500.000 -1.000.000sit :?: oba sta naredila enak prekršek (recimo 50km/h prehitra vožnja na AC). oba udeleženca sta se zavedela, da vozita prehitro sepravi sta enako kriva. od kje vam te fore, da mora nekdo bit pa bolj kaznovan zaradi socialnega statusa???? kruh plačata isto, bencin tudi,odvoz smeti, elektriko tudi,... pa da ne bomo o teh, ki so na borzi dela. poznam jih kar nekaj, ki so tam z namenom, da dobijo svoj delež za "nedelo", se jim sploh ne mudi iskat zaposlitve...

Tut to je res. Če bi prišlo do tega, da bi kazni dajal na podlagi socialnega statusa, bi mogli narest še neki, da bi imeli bogatejši ljudje tudi kako korist. Npr: če imaš BMW M5 se lahko pelješ po AC hitreje kot če imaš jugota.

Če je lahko nekdo kaznovan ker si lahko privošči hitrejši avto, je lahko tudi nagrajen, ker si je kupil varnejši avto.

u ja, to ti dam čisto prov, nevem kateri i**** si je sploh zmislil kazni na mesečni dohodek. Da en tiši eno kripo, ki je po bregu prišel na 140km/h in ima na avtu gume v vrednosti 2000* po komadu, da ne omenjam, da se takih idiotov zvečer ne vidi, ker imajo luči kot kolo, ti pa greš z audi a8 140km/h in obadva ustavi policaj. Prvemu z kripo, policaj zaračuna 1000sit, zaradi tega ker pobira socialno podporo, ker se mu iz parih razlogov neda delati in vsem mlati da ne najde šihta. Drugemu z Audijem pa policaj zaračuna 100.000 sit kazni, ker je bil delaven in ima pač svojo obrt in A8.

:?: :?: :?:

Prej bi mogl odvzet vozniško tistemu z kripo, ker je ogrožal vse okoli sebe, tistemu z a8 pa bi popustili pri cestnini ki jo brez razloga 10x več plačuje vsako leto kot tisti z kripo.

Grem stavit da se je največ ljudi ubilo z slabimi avti na avtocesti, ali pa so ga gnali izven naselja, seveda avto je bil zgnit in se je zapikiral v drevo, ali pa se ni mogel ustaviti in zbil otroka na prehodu za pešce.

pred 14 dnevi sem iskal prevoz domov in sem lahko izbiral med boljšim avtom in AX-om , seveda sem se vsedel v boljši avto ter varno prispel domov. Tisti z AXom so pa hoteli zvozit ovinek in šli naravnost, ker ni imel denarja in si je kupil gume za 3000 tolarjev.
Bom raje nehov pisat, LP
Slika Slika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jan 04, 2005 4:49 pm

offtopic mal na post od Bel-Tirida:
Polet bi kmal zbil enga mulca na kolesu: sredi Jesenic sem vozil po prednostni cesti in v krizišču mi je mulc priletu s kolesom direkt na cesto iza hiše (ni blo prehoda), ko sem imel do njega ne več kot par metrov in dovolj veliko hitrost. Če ne bi bilo hitrega refleksa/ABSa/195 gum, bi tipo sam pod kolesa ali na havbo šel...

Tipo se je od šoka ustavu sred ceste in čakal kaj se bo zgodil... k sreči nič - sam upi***matrnu sem ga poslal...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Freelancer
Nov uporabnik

Napisal/-a Freelancer To jan 04, 2005 8:01 pm

Alonso je napisal/-a:Vsi, ki imate proti temu zakonu - vse vas lepo vabim, da pridete k meni. Živim ob cesti Medvode-Tacen(Ljubljana). In boste vidl zakaj nekateri podpiramo tak zakon. Ko ti zjutraj od 6.30 do 8.00 mim bajte vozijo avtomobili 80-90 km/h, omejitev je pa 50, potem lahko rečeš: HVALA BOGU ZA NOV ZAKON. DANES ZJUTRAJ JE BILO PRAV LEPO VIDET, KO SO VSI MIMO HIŠE ČEZ VAS PELJALI 50, MAX 60. SEDAJ VSAJ VIDIŠ AVTO IN REGISTRSKO TABLICO-K OBIČAJNO JE TO SAM ŠVIGAL MEM HIŠE.

BRAVO ZA NOVI ZAKON!!! :pivo :bow =I :woohoo :wiihuu :clapclap

Tisti vaš odsek poznam (in vem kako tam folk nori) in bi si skorajda upal reči, da novi zakon zadev nebo spremenil. Zakaj pa so prej prehitro vozili? Verjetno zato, ker tam ni bilo nobene kontrole. Kaj pa pomaga 2x ali pa 3x večja kazen, če nobenega ni tam. Itak je pa za vse skupaj kriva naša država ker nam ne zagotovi enih normalnih cest, potem se pa folk po tistih stranskih cestah fura in ogroža domačine ;)

exclusive je napisal/-a:Hm...tudi jaz opažam razlike, ljudje so se dejansko začeli bolj paziti in začeli voziti počasneje. In veste kaj ? prav je tako!
254!!!še enkrat z besedo: dvestoštiriinpetdeset MRTVIH je bilo v letu 2004 v prometu!
Kaj bi še radi ? Da jih bo še več ? Da boste morda tudi vi med njimi ? Za božjo voljo, poslušajte se malo no! Nič ne rečem, tudi sam uživam v hitri vožnji in močnih vozilih, vendar mi ni vredno mojega, sploh pa ne drugega življenja...

Ja, OK, stanje je slabo. Ampak... Pri nas je glavni vzrok nesreč retardiranost.
Za povrhu se ko je hujša nesreča reče, da je bila pač kriva hitrost ali pa, da zadevo še raziskujejo, ker se pač a) nobenemu ne da s tem ukvarjati b) ima folk takšne in drugačne veze, da se vse skupaj potuša c) kakšen drug podobno debilen razlog.
Folk je blesav (nikoli ne gleda v špegle, ne gleda okoli sebe), pijan, zadet, itd. Če bom jaz lepo spil eno litro vinčka, pokadil en joint in se usedel za volan vam garantiram, da sem sposoben povzročiti smrtno nesrečo pri še tako nizkih hitrostih.

maniaxxx je napisal/-a:no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...

Heh, šele 4.1. smo, jaz sem pa že našel izjavo leta! :)

dunker je napisal/-a:LOL, kakšna beda je to zdaj...
Se peljem po šoli domov, vidim 300 metrov pred sabo tovornjak (vmes pa še 3 avti). Si mislim: "Damn, spet se bomo za tovornjakom cijazili..."
Fora je v tem, da tovornjaka nismo ujeli... :shock:
WTF? Folk fura 65-70km/h... kjer je 90. Hm?

Da, res je. Ampak na žalost je bilo vedno tako. In vedno bo, če se zadeve pri nas ne bodo spremenile...
Recimo en primer iz decembra lanskega leta: na začetku kolone je bil nek mečkač iz Hrvaške. Potem se je ta kolona lepo vključila na cesto KR-Medvode. In vozili smo 60 km/h. Juhej! Spredaj je bil nek tovornjak, ki je ušel neznanokam. Pred mano so bili hrvat, 2 osebna avtomobila in kombi. Vsi trije za hrvatom so beselo vozili dobesedno po sredini ceste, da so gledali, če je kaj frej, ker je to pač nek nov hobi. Zamudili so 2 priložnosti. Jaz se ne sekiram, rečem, OK, pa nič. Pridemo na ravnino pred Jeprco in ker nihče ni imel namena prehitevati sem se pač odločil, da tisti mrtvaški zbor prehitim, ker je bilo ravno fino frej. V enem poskusu sem prehitel vse štiri vozila, pa še je bil plac nasproti, začel sem iz 60km/h, končal pa pri 125km/h, to pa z 1.3L avtomobilom, ki potrebuje od 0-100km/h 14 sekund. Se pravi je bilo prostora OGROMNO. Uni debili pred mano so imeli vsi boljše mašine in so se odločili, da je zgleda nov trend voziti do LJ 60km/h. V redu. Meni je vseeno. Nebi pa imel nič proti, če bi šli na posebno cesto, ker to je že ogrožanje prometa. Če bi vsi lepo furali 90km/h tam ko je treba, bi bili vsi manj živčni, ker nam nebi bilo treba vsakih 5 minut gledati, kako bomo prehitevali polže.
Veliko raje pred sabo dobim 5 avtošol. Ti vsaj vozijo po omejitvah!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 04, 2005 8:20 pm

Sem že kar nekajkrat doživel tvoj primer Freelancer. Seveda je še bolj zabavno, ko ti ostali blendajo, da kak norec si, da jih prehitevaš (medtem ko oni vozijo 60). Moram pa na tem mestu pohvalit policiste, ker so pokazali zvrhano mero tolerance. Nekaj časa nazaj sem na stari cesti LJ-KR pri Jeprci naletel na srebrn Volvo S60. Kolona vozi ca. 60-65 km/h, nasproti pa ni nobenega. Pa si rečem, kar bo pač bo, pohodim plin in prehitim kolono dobrih 10 avtomobilov, pri čemer sem dosegel hitrost okoli 160 km/h. Pogledam v vzvratno ogledalo in glej ga zlomka, Volvo se je prebudil in vozi za menoj. Upočasnim na dobrih 100 km/h in normalno vozim naprej. Ob koncu cone 70 km/h naletim na enako počasnega cliota (ne vem kaj je bilo z vozniki tistega dne, ampak nihče ni vozil nad 70 km/h). Malce počakam, da vidim če se bo voznik Volva za menoj ojunačil. Ker se ne, prehitevam in spet preidem omejitev (ca. 110 km/h). Potem sem do Kranja držal konstantnih 100 km/h, ko sem stal na semaforju pa sem ugotovil, da se je ves ta čas za menoj vozila policijska Provida, pa me kljub močni prekoračitvi niso ustavili. Naj še kdo reče, da policisti komaj čakajo, da te zafrknejo. Malce off-topic, vendar bi znalo nekatere ljudi, ki imajo s policijo očitno samo slabe izkušnje, to zanimati.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jan 04, 2005 8:26 pm

@PuretTNT

mislim, da so imeli toleranco zato, ker sredi prehitevanja pač ne moreš gledat na števec in se ve, da mora bit prehitevanje čim hitrejše in "učinkovito". meni se vse zdi lepo in prav. hvalabogu da je še nekaj normalnih ...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 To jan 04, 2005 8:30 pm

BiMMER je napisal/-a:
darkdog24 je napisal/-a:
Bimmer a mi ti lahko mogoče poveš od kod policiji zdej ideja da bodo uvedli posebne poilicijske enote,ki se bodo ukvarjale samo s temi prekrškarji ipd.?
Vidim da si napisu da je blo v zakon vloženega ogromno truda,tujih izkušenj itd... pa me zanima od kod ta ideja?
Če seveda veš o tem kej več.

Hvala.

Od kot ideja...Glede na to, da sodniki za prekrške ne obravnavajo samo CPP prekrškov ampak tudi druge oblike po zakonu o prekrških je nastajalo to kar je, ogrobno zastaranj in neučinkovita izterjava. Skupaj s strokovnjaki iz Ministrstva za pravosodje so se odločili, da bo policija postala tudi prekrškovni organ za lažje prekrške, kjer ni bistveno presojanje, ampak je oblika kazni točno navedena v zakonu. Tako ne bo prihajalo do nikakršnega sojenja ali odločanja s strani policije. Sodišče še vedno obravnava vse tiste prekrške, kjer je kazen definirana od-do in kjer je predviden razpon kazenskih točk od.do. Pri teh prekrških bo odločal sodnik in ne policija. Torej, point tega je samo to, da se sodišče razbremeni z nepotrebnimi in po zakonu točno določenimi kaznimi!

Sorry ampak js tebe nism nč zastopu tu.
Ti mi povej od kod policiji ideja,da bodo sedaj ustanovili "posebne policijske enote",ki se bodo ukvarjale s prekrškarji na cestah,ostali policisti pa bodo delali kej bolj pametne stvari.Od kod ta ideja?Kdo se je to spomnu?
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo To jan 04, 2005 9:12 pm

O.K. Nisem vsega prebral tak da če je že blo ne se jezit, zanima pa me ena stvar:
Kak je pol z novimi vozniki, kaj začnejo pri sedemnajstih al pri osemnajstih, kdaj začne zakon veljat,....(firbec me matra ker jih bom letos (končno) mel 18 ).

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To jan 04, 2005 9:24 pm

maniaxxx je napisal:
no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...

No jaz pa prodam zobnike za peto prestavo...... Ok nem zobnikov prodal..... sam sinhrone prodam..... kaj pa če se čez neki časa folk spet navad 90 vozit....
Torej:
Prodajajo se sinhroni za peto prestavo za R5 dizla.....

Ponudbe na PM
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jan 04, 2005 9:27 pm

lisko je napisal/-a:
maniaxxx je napisal:
no v glavnem js bom tožu državo ko mi bo avto zaribu k se po moje pr 50 sploh ne maže k ni navajen tak niskih hitrosti...

No jaz pa prodam zobnike za peto prestavo...... Ok nem zobnikov prodal..... sam sinhrone prodam..... kaj pa če se čez neki časa folk spet navad 90 vozit....
Torej:
Prodajajo se sinhroni za peto prestavo za R5 dizla.....

Ponudbe na PM

Jaz pa prodajam cetrto in pa peto prestavo... tretje zal ne ker je sla po gobe :P :lol:

Uporabniški avatar
krofl
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a krofl To jan 04, 2005 9:34 pm

pri 16,5 bodo začeli voziti pa 15.avgustu, 2006
SlikaSlika
Bmw 530d and Renault 5 Five

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas To jan 04, 2005 9:41 pm

še mene zanima par stvari,

kje na netu vidim spremebme oziroma kake so kazni zaj od letos,

in kak je če si tujec, kolko jaz vem tujci nemrejo odvzet vozniškega. Tak da sem lahko srečn da mam samo nemškega. jaz itak ne mislim nikoli stavit ko bom prekrsek naredo ker sem 2 krat zadosti mel opravke zaradi speeda.

pa kaj sem prej precito da ti če se peljes namesto 50 kmh 51 dobis 10k kazni ?? ki te zivimo. Take zgodbe verjamejo samo babice ki vsaki dan dnevnik gledajo.
sploh nin logike in za 1km prekrska ti sploh nemre dokazat ker ma aparat par % razlike.
jaz se vedno malo pod 60 vozim in da city če promet to pusti in je čist ok.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov