Debate, ki niso vezane na ostala področja...

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy To apr 08, 2003 9:23 pm

Sem napisal, svoboda izbire. Vleceno za lase gor ali dol. Vsakemu svoje.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. Sr apr 09, 2003 2:35 pm

gerchy je napisal/-a:Se vedno trdim: dolocenih modelov ni moc primerjati. Pa pika. Nekaterim je pac pomembno, da sedijo sportno in hkrati udobno, da je v avtomobilu vse na svojem mestu, da so uporabljeni vrhunski materiali, temeljita obdelava, detajliranost, urejenost (tudi pod motornim pokrovom), vkljucno z maksimalno aktivno ter pasivno varnostjo, tradicionalnost, pripadnost, ergonomija ter vsesplosna kakovost.

Sicer tega prej nisem zasledil v tvojih postih ampak je res tako. M5ke ne moreš primerjati z nobenim japoncem, ker v tem rangu japonci pač nimajo avtomobila. KOt tudi nimajo Nemci ultra športnika v nižjem rangu (ala TypeR ali S2000). Pač če hočem dirkalnik in sem mlad si kupim Civic TypeR, če imam več denarja S2000, če imam pa družino pa se še zmeraj hočem hitreje peljati a vseeno v manj dirkalnem (beri: udobnejšem) avtomobilu bom vzel BMWja 3 ali 5, če je denar M5. Če pa hočem športnika z 700+ konji (hm, ga kdo sploh hoče?) bom vzel japonca (Rx7, Skyline, Supra,...) in ga predelal z relativno majhnimi stroški in še zmeraj dobro vzdržljivostjo in tega pač nemci ne ponujajo. Simple as that.

In ja cena je še kako pomembna. Ta s CL je bila res nevmesna. Za enga CLa dobiš skoraj 4 Lancerje.

Prosim izpusti tvoje pridiganje o tradiciji ter estetiki (ki je itk, kot so ti že v šoli povedali, če si hodil v njo, da je to vse stvar posameznika, tako da ne vsiljuj svojega mnenja).

Glede kakovosti morda japonci res zaostajajo, vendar samo v notranjosti (plastika), glede motorja sem pa že itk vse povedal (premoč japoncev, seveda :P )

Pa še to, moraš se strinjati da pri vseh Nemcih (posebej MB) MOČNO preplačaš avto.

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ Sr apr 09, 2003 4:55 pm

Hm...zanesljivost nemcev.Zanimiv pojem.Lansko leto je VW vpoklical nazaj 700.000 vozil, kar je najvec v zgodovini avtomobilizma.Zanimivo.Izredno zanimivo. :P
Slika
02' TOUGE GHOST

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr apr 09, 2003 5:10 pm

mislim, da smo ze nekaj postov ugotovili, kateri avtomobili imajo duso in kateri ne. Od kod so ze prihajali? :oops:
Edino, kar se strinjam s tabo (cudez, a?) je, da so avtomobili, ki si jih nastel, res izkljucno sportni, torej o vsestranskosti niti duha, niti sluha. Spartansko-sportna opremljenost torej.

D.J. .. ce bi se ti v soli kaj naucil (med drugim tudi predvsem brati) bi videl, da sem napisal, kaj cenijo NEKATERI. Za povprecnego inteligentnega cloveka to ni nikakrsno vsiljevanje mnenja ...

Primerjave? Ok, tisto CL je bilo samo iz oblikovnega vidika. Impreza WRX - 9.480.000 SIT / 265KM (turbo), 343Nm pri 4000 obr., VW Golf R32, 7.800.000 SIT, 241 KM, 320Nm pri 2800 obr., Alfa 147 GTA, 7.000.000 SIT, 250KM, 300Nm pri 4800 obr. Precej razlicni bolidi. Preplacilo? Oblike raje ne omenjam ...:lol:

Mlad si, hoces sportnika, izvoli, vzami, pomisli na vzvojnost karoserije in splosno cvrstost pri teh "tvojih" supersportnikih. Ne pozabi imeti denarja na strani za pogreb :D :twisted: Btw ..kdo je pri vrhu NCAP testiranj?!

Se nekaj o primerjavah. Zadnjic sem gledal Claksona. Honda S 2000, BMW M roadster ter se nekaj podobnih vozil. Najbrz jih niso primerjali, ker si ne bi bili konkurencni. Ugani, kdo je zmagal v dragu?! :P

za konec se tvoj citat " ... estetika je stvar posameznika ... " - le v kateri soli so ti povedali to? (daj, deli z nami) ..in ponosen sem, da sodim med tovrstne posameznike ...

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Sr apr 09, 2003 6:22 pm

Če iščete ker je najbolši športni avto, pa to mislm tko glede na lego na cest in aerodinamiko ( moč motorja je pri vseh približno enaka) si sam poglejte kera znamka avta ma osvojenih največ svetovnih prevenstev v v zadnjih 12 letih v touring cars. Tm sta BMW in honda, pa nej povem da je BMW 2, Honda pa 3 ( saj zdi se ma, alpa je volvo 3 , pa honda 4).

Ta naslov je največkrat osvojila **** in to kar 8x. 3x al 4 x od tega je mela vse tri pokale ( najbolšga voznika, največ pole pozišnov, pa največ točk kot konstruktorji ).
In to ni namc ali japonc.

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr apr 09, 2003 6:43 pm

Gerchy? A je tebe v prejšnjem življenju Honda do smrt povozla? :roll:

Sej smo vsi z veseljem bral tale že včasih za lase privlečena naštevanja atributov, testov in tehničnih podatkov, ampak k se enkrat začne z osebnimi žalitvami, se pa spustiš na tolk nižjo raven, da samo kažeš svojo nezrelost.

Beda... :roll:

Debata kater je naj-... avto je pa tako al tko banalna... vsak bo svoje naprej porival al pa tist, kar mu je najbolj všeč... znamk je na stotine, modelov na desettisoče - sprijaznte se že enkrat da mogoče komu ni všeč tisto kar je teb... :roll:

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr apr 09, 2003 6:51 pm

Panizzi je napisal/-a:Gerchy? A je tebe v prejšnjem življenju Honda do smrt povozla? :roll:

Sej smo vsi z veseljem bral tale že včasih za lase privlečena naštevanja atributov, testov in tehničnih podatkov, ampak k se enkrat začne z osebnimi žalitvami, se pa spustiš na tolk nižjo raven, da samo kažeš svojo nezrelost.

- se nekdo, ki ne razume, kaj pomeni podajanje mnenja in zelje NEKATERIH ...
sicer pa, ce bi si dobro prebral debate zgoraj, bi ti bilo malce bolj jasno.

aha .. kje ze vidis osebne zaljivke?! Ce pa se clovek spusti na nizji nivo z namenom, da ga sogovornik razume, je pa to prej dobrodosla lastnost :P
Zadnjič spremenil gerchy, dne Sr apr 09, 2003 6:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
.::GTR::.
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a .::GTR::. Sr apr 09, 2003 6:54 pm

joooooj, dj se ne bor. :roll:

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr apr 09, 2003 7:03 pm

Ja itak...sej ti jih ne vidiš... :roll:

Veš kaj mi je najbolj žalostno? Da če bi mal bl normalno povedal kar maš za povedat bi se skoraj 100% strinjal s tabo. Sam ne zamenjam nobenega japonca za BMW 523 ki sem ga vozil včasih... Sam to se da tud na kulturn način povedat...

Itak nimam kej več za napisat tuki, ker se mi zdi nonsens se ukvarjat s tako trdoglavim folkom... sem samo hotel povedat, da se mi ne zdi več okusno... sicer so pa moderatorji tisti ki naj to presojajo...

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr apr 09, 2003 7:05 pm

Panizzi .. obakrat se strinjam s tabo, definitivno. Ampak ne bom stal in poslusal, kako mi nekdo ocita, ces, ali sem obiskoval solo ter da si zmisljujem ipd ..

v bistvu sem ze pred kratkim povedal, da je izbira svobodna.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Sr apr 09, 2003 7:13 pm

Hmmm, sicer se debata res ni preveč prevesila v kakšno hudo prepiranje, ampak počasi opažam, da ratuje neproduktivna in temelji le še na vsiljevanju osebnih mnenj drugim drugače mislečim.

Tako, da res ne vem kam to pelje. No pustimo zaevo še mal dihat, potem pa upam, da boste znal sami presodit kdaj bi blo dobr nehat (če ne bomo pa pač zaklenil, a ne :wink: ).
Slika Slika

Uporabniški avatar
Panizzi
Novinec

Napisal/-a Panizzi Sr apr 09, 2003 7:14 pm

Gerchy - sej ni tist vse nate letel... da ne bo pomote...

Drugač pa se 100% strinjam s SAFRANEom... je prijavil nakonc še najpametnješo :P

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Sr apr 09, 2003 7:32 pm

hehe, js sm lepo mnenja, da je bla debata cist dovolj na nivoju. Povedal sem tud (ne samo enkrat), da ima vsak proste roke, prosto in svobodno izbiro.

Produktivna pa taka debata nikoli ne bo, tako da tudi zaklepanje ne bio povzrocilo nikakrsne skode ... :D

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Sr apr 09, 2003 8:32 pm

Sale je napisal/-a:Hmmm, sicer se debata res ni preveč prevesila v kakšno hudo prepiranje, ampak počasi opažam, da ratuje neproduktivna in temelji le še na vsiljevanju osebnih mnenj drugim drugače mislečim.

Tako, da res ne vem kam to pelje. No pustimo zaevo še mal dihat, potem pa upam, da boste znal sami presodit kdaj bi blo dobr nehat (če ne bomo pa pač zaklenil, a ne :wink: ).

Brez skrbi, se odpovedujem nadaljnem komentiranju. Nima smisla. Če človk ne vidi dejstev mu ne morm pomagat.
Ampak to bom še reku: S2000 proti M Roadster: 240 KM (4valjnik) proti 320 KM (V6). Sem vse povedal.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr apr 09, 2003 10:09 pm

Orka sik ja. Morem pa se jaz kaj dodati ( preden se zaklene ) ko sem videl da sem glavni igralec v nekaterih stavkih. :)
Najprej nekaj popravkov, ce smo ze pikolovski. Moj Passatek doseze makismalen navor ze pri 1750 obratih in ( kar je se najlepse in cilj tehnologov ) lepo drzi ravno crto do 4600 obr. Slika Maksimalno moc 150 konjickov pa pri 5700 vrtljajih.

Sedaj da sem z lahkoto opravil z dvema avtomobilckoma ravno ni res. Sem pa bil presenecen nad VTI-jem se bolj nad Clio SPORT. To ni bil nobeden drag, ampak pac sem videl da ga je Scoooby UPICU sem ga pac se jaz. Me je zanimalo kaka bo razlika ( po vsej verjetnosti v njegovo dobro ). Se bolj me je fasciniral Clio, namrec tukaj sem pa pricakoval da mi bo utekel. Ravno tako se je dogajalo pospesevanje od ene 100 naprej. Ampak sva bila popolnoma ista. Sem pa govoril v Celju tako s Scoobyjem in lastnikom Clia-a. Scoooby ima sportni filter in nima katalizatorja ( ce se motim Scoooby popravi me ). Lastnik Clia je pa tudi povedal, da bi mu v klancek po vsej verjetnosti utekel. Hja turbinca le naredi svoje. Seveda je moj avto popolnoma serijski. Kar je sprememb je sportno podvozje.

Kakorkoli, vsak mora malo popustiti. Zakaj ima eden Hodno ve sam, zakaj ima eden Passata ve sam, zakaj ima eden dizla ve sam ( velikokrat so ravno te lastniki v zmoti ). Zakaj imam jaz Passata in zakaj je turbo je dolga zgodba. Lahko povem da sem mislil kupiti Golfa IV in to dizla. JAO JAO JAO, kaj sem mislil :D Ko pa sem enkrat peljal skodo 1.8T sem bil pa presenecen nad tem da avto vseskozi vlece pa ni vazno ali je 2,3,4,5 jurjev obratov. Se najbolje se pa pocuti v klanckih. Da pa imam VW je pa glavni vzrok plava osvetlitev, kajti sem odvisen od nje. :) To sem sklenil ze leta 1998 da bom nekoc imel plavo osvetlitev.

Sicer bi mogoce bil drugacnega mnjenja ko bi enkrat peljal enga VTI-a, da obcutim teh norih 7,8 jurjev obratov. Sedaj pa spet pridemo do tistega stavka ko ima vsak svoj okus. Ampak ga bom vseeno napisal. Ko sem se peljal mimo VTI-a me je bilo groza ob vsem tem "SUNDRU". Vemo da ima vsak avto pis vetra pri 200+ tako ga imam tudi sam, kljub temu se je slisalo rohnenje motorja VTI-a. No evo zaradi tega jaz ne bi imel Honde. Tudi zaradi tega mi ni, da bi ne vem kaksen hud avspuh montiral na svojega. Ko bom prispel na morje in stopil iz avtomobila bi rad imel obcutek da sem stopil iz avtomobila ne pa da sem ravno iz sihta ob vsem tem "sundru". Seveda boste sedaj rekli, se se lahko peljes tudi z VTI 130 pa ne bo nobenega sundra. Hja sem pa tak clovek da pa to ne bi bilo mogoce. Sploh ce imas avto kjer je nekaj moci po havbo.

Kako se je pa ta debata spremenila v ene cudne vode. Uf..... hja no kaj cemo -> se zgodi :mrgreen: .

Tudi nemci imajo sportnike. Kaj pa Golf R32?

UUUUUUUUUUU sedaj mi je padla na pamet ena. Spomnite se lanskega Drag RACE-a v MB. Jaz sem prav uzival ko sta se pomerila Type-R in Audi S3 in potihem upal. In se mi je zelja tudi uresnicila. Se najbolj sem uzival ko sta drugic stopila na start, zraven mene pa nadebudni mulci, ko so bile zanje honde oh in sploh. Vseskozi sem bil tiho in upal da bi se enkrat prisla na start. BOMBA evo jih. Potem sem se pa le oglasil, mi ni dala dusa da se nebi. " No fantje sedaj pa poglejte kako bo Type-R vrhunec japonske tehnologije popusila" Vsi so me samo debel pogledal kaj se tuki za en kmet oglasa. " You will see" sem se dodal. Potem se se samo pospravli od tam. :mrgreen:
No pa to nisem zato napisal da bi ne vem kaj zalil kogarkoli, ampak mogoce zato da boste imeli spet kaj za povedat.

UFFFF pojdimo spat, he he
SlikaSlika

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če apr 10, 2003 12:04 am

D.J. je napisal/-a:
Sale je napisal/-a:Hmmm, sicer se debata res ni preveč prevesila v kakšno hudo prepiranje, ampak počasi opažam, da ratuje neproduktivna in temelji le še na vsiljevanju osebnih mnenj drugim drugače mislečim.

Brez skrbi, se odpovedujem nadaljnem komentiranju. Nima smisla. Če človk ne vidi dejstev mu ne morm pomagat.
Ampak to bom še reku: S2000 proti M Roadster: 240 KM (4valjnik) proti 320 KM (V6). Sem vse povedal.

ce si ti nedosleden, ti ne mormo pomagat ;> BMW in V6? Si res vse povedal. :oops: In ta dva avtomobila sta primerljiva po marsicem drugem kot po svoji roadsterski zasnovi, teh 81KM vec pa bi utegnilo biti na racun poldruge teze honde :-P Res nima smisla. Dejstva pa taka.

Sicer pa, si vse pojasnil, da ce bi imel denar, bi kupil M5. Prepricljivo! Konec debate! :shock: :oops: :rofl

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Če apr 10, 2003 2:51 pm

Pač spet pišete neumnosti in ker Gerchy ne zna brat, mu bom pomagal :P

X-Hair je napisal/-a:Jaz sem prav uzival ko sta se pomerila Type-R in Audi S3 in potihem upal. In se mi je zelja tudi uresnicila.

Čudno :roll: Turbina, in če ne veste že serijsko boljši pospešek (0.2 sekunde). Dam v primerjavo in dej komentar na to:

Mitsubishi Lancer EVO 7 (2.0t), pospešek 5.3 proti S3 (1.8t), pospešek 6.6. Hm, le kater bi zmagal? :roll:

Še par, če že vi primerjate bom še jst:

S2000 (2.0) VS Z3 (2.2), 6.2 proti 7.9

TypeR (2.0) VS 318 Compact (2.0), 6.8 proti 9.3

Supra (sicer letnik ´93, 3.2) VS M3 Coupe (letnik ´02, 3.2), 5.0 proti 5.2

Evo zajel sem skoraj vse pomembnejše razrede. A je to dovolj nazorno? Podatki so iz kataloga. Verjetno boste takoj zajamral na Compacta, tako da takoj zdej povem, da je to najmanjši BMW z 2.0 motorjem. Lahko vzameš tudi malo močnejšega, vendar ne bo dost večja razlika. Zadnja s Supro je sicer malenkostna ampak ima Supra turbino in tako prednost (identično kot pri S3 in TypeR).

Gerchy: če se ne bi obesil na eno besedo bi razumel pojem M5ke. Mišljeno je bilo kot, če bi imel družino in se želel hitro peljati in imel veliko denarja bi vzel M5. Če ne bi imel družine niti pod razno ne bi kupil M5. To NI dirkalen (superšportnik če želiš) avto.

gerchy
Moderator foruma

Napisal/-a gerchy Če apr 10, 2003 3:33 pm

ce kdo pise neumnosti, je to tisti, ki trdi, da ima BMW V6 .... :) :)
Pa srecno!

p.s. poskusi primerjati pospesek od 0-200 km/h ali (bognedaj) celo v hrib :P
Dvomis?! :twisted:

se tole.. Primerljiv roadster honda S2000. ki ima (kot pravis) 240KM, je torej Z4 3.0 z 231KM. Pospesek? 5.9 sek.
Zadnjič spremenil gerchy, dne Če apr 10, 2003 3:39 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Napisal/-a D.J. Če apr 10, 2003 3:35 pm

A jebote, sori za napako, VRSTNI ŠESTVALJNIK, ok? No zdej pa komentiri primerjave, če jih seveda sploh lahko.

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Napisal/-a +Gambit+ Če apr 10, 2003 3:37 pm

Cez 10 let se zmenmo, pa prides ti gerchy v M3, ti D.J. pa v Supri, se postavta za crto, zelena, odbrzita, tik pred ciljno crto pa odbrzim mimo vaju jst z mojim Yugo Koral Turbo V12 4x4 . :P
Zadnjič spremenil +Gambit+, dne Če apr 10, 2003 3:37 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
02' TOUGE GHOST
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov