Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
fastfury
Novinec

Napisal/-a fastfury Ne jul 03, 2005 6:29 pm

lenivec je napisal/-a:zanimivop jaz na bravotu opazim razliko med petrol 95 in omv 100...
z 100-ko gre avto lepše pa če se vsi na trepalnice postavite. 95 mi je cukalo na nizkih in ni se gladko zavtelo to 6k.

zdaj dosti lepše vleče na nizkih pa tut čuti se da se lažje zavrti do 6k

Jz sm razliko v zmogljivosti čutu ko sm iz 95 šou na 98. Iz 98 na 100 pa ta razlika ni več tako očitna.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne jul 03, 2005 8:15 pm

Faaaaaantjeee...deeeereemmm seee z luuuuneeee...sem natankal 100oktanca in sem dobil raketni pogon :roll: :bonk
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Ne jul 03, 2005 8:31 pm

Slaaajd priiiiiid naaazaj!!!!Raaabmo enga kiiii bo pucal smetiiiiii po foruuumu :P
no tale 100 oktanc ni glih za na rit past ampak se pa pozna razlika v primerjavi s petrolovim 95(90.press :P ) edin tale poraba me mal mot :?

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso Ne jul 03, 2005 8:40 pm

No pa sem se jaz sprobal to gorivo (vec moci za isto ceno super 100 :D ).Glede na to , da pise vecja moc, manjsa poraba goriva bom tak rekel. Naredil 600 km s tem gorivom mesane voznje(avtocesta , naselje). Ugotovitve: poraba nic manjsa ( kvecjemu vecja se mi zdi), koncna ista (mogoce, ampak res mogoce kaksen km/h vec), edino ,da bi se mogoce malo lepse motor zvrtel to pa je tudi vse. Tak , da jaz bom ostal kr pri 95! LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Ne jul 03, 2005 10:52 pm

Jest sm tud natankov poln tank 100-tke in se mi zdi, da ni neke razlike. naredil sem ene 160km v petek ko je dež scal kar je mogu, tko da težko rečem, ali gre kaj bolj ali ne in kako motor teče. Laufov je pa mirno in v redu, poraba se mi zdi pol litra večja, pa ne vem ali zarad dežja, ker je bila voda po cest in je upor, ali pa zato ker nisem pazil na porabo. Drugače pa sem imel le lokalne vožnje in težko rečem. No, med tednom bom še kaj sprobov, potem gremo pa na dopust ... bom pa spet težko rekel kaj glede porabe, ker bom na streho dal 4 bicikle ... tko da... ne vem no, čez cajt se bo videlo kako je kaj s tem benzom.
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Po jul 04, 2005 7:22 am

Danes tankam 100. Prej sem mel 95 da bo večja razlika pa da vidmo kaj bo :)
Be happy

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po jul 04, 2005 9:47 am

No fotr je tankal v motor tole pošast in se pozna. Motor je bolj "živčen", bolj odziven, pri zmogljivostih se pa tut mal pozna. Ni da dobiš 5 konjev, samo se pozna sigurno, ker ima ta motor dokaj visoko kompresijo.
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie To jul 05, 2005 8:16 am

Eto rezultati: Poraba se mi je malo zmanjšala, motor se mi zdi da v višjih obrati lepše teče kot da bi meu mikano več moči pr večjih obratih ter ko je motor mrzel se mi je zdelo da že lepše teče in ko menjavam v druge brzine lepše steče... Bla bla v glavnem na kratko fajn se mi zdi da bencinac in nekaj razlike je! 8)
Be happy

Uporabniški avatar
T_Rex
Nov uporabnik

Napisal/-a T_Rex To jul 05, 2005 8:14 pm

No še moj test. Moj S2 (čipan nekoliko :twisted: ) naj bi po tovarniških podatkih, prebavljal najmanj 95. Zato večinoma tankam 98. Zdaj sem nalil poln tank 100 okt. in prevozil 300km. Rezultat. Nobene razlike med 95, 98 ali 100. Poraba ista, ne opazim nobenega bolj ali manj mirnega teka, boljših ali slabših pospeškov. Vse isto.
Second Place is The First Loser!

Slika

Ares
Novinec

Napisal/-a Ares To jul 05, 2005 8:20 pm

A to je tko, kot dajo bolnikom tabletke z moke, pol pa pravijo da se res neki počutjo bolje :D :twisted: .

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jul 06, 2005 5:17 am

Spraznite tri tanke istega bencina ne pa malo mesano.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Sr jul 06, 2005 6:37 am

Nekateri pač čutimo razliko kar je logično, da mora bit... nekateri pa pač ne. Razlika je... je pa majhna!
Be happy

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr jul 06, 2005 10:49 am

Zanimivo kake hudo izboljšane performance ima večina s tem novim gorivom. Po pravici povem, da neke razlike ni. Ga pa tankam zato ker upam, da bo poraba za 1 do 2 litra na tank nižja ki glih pokrije unih 150+200 sit razlike v ceni.

To glede primerjave porabe pa še nisem preračunal.

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
frutko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frutko Sr jul 06, 2005 2:54 pm

žalostno je le to, da se tega benza ne da dobit v bližini centra :( a tm na fužinah ga majo k je omv?
Wrummmmmmmm!

Uporabniški avatar
TinchyESi
Novinec

Napisal/-a TinchyESi Če jul 07, 2005 2:32 am

frutko je napisal/-a:žalostno je le to, da se tega benza ne da dobit v bližini centra :( a tm na fužinah ga majo k je omv?
imajo, imajo :twisted:
----->STREET LEGAL HONDA TEAM 4 EVER!!!<-----

Uporabniški avatar
TinchyESi
Novinec

Napisal/-a TinchyESi Če jul 07, 2005 2:35 am

noobie je napisal/-a:Nekateri pač čutimo razliko kar je logično, da mora bit... nekateri pa pač ne. Razlika je... je pa majhna!
razlika med '98 in 100 oktanskim benzom je tako majhna, da je ti ne opaziš, razen če nimaš res športnega natunanega in navitega avtomobila...vse je v glavi ;)

P.S.: pa nehite že tako paniko delat s tem benzom, zresnite se no :roll:
----->STREET LEGAL HONDA TEAM 4 EVER!!!<-----

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jul 07, 2005 5:29 am

Slika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Napisal/-a noobie Če jul 07, 2005 11:38 am

TinchyESi je napisal/-a:
noobie je napisal/-a:Nekateri pač čutimo razliko kar je logično, da mora bit... nekateri pa pač ne. Razlika je... je pa majhna!
razlika med '98 in 100 oktanskim benzom je tako majhna, da je ti ne opaziš, razen če nimaš res športnega natunanega in navitega avtomobila...vse je v glavi ;)

P.S.: pa nehite že tako paniko delat s tem benzom, zresnite se no :roll:

Da ne bo pomote jaz sem prejle imel 95 not in šel na 100. Razlika je... ni pa velika sem povedal. In ni nekaj v glavi kot si rekel! Konc.
Be happy

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 07, 2006 7:18 am

No jst sm pa ugotovil eno zelo zanimivo stvar. Da zadnje čase tankamo zelo slab bencin na OMV in agipu. Prvo so vozili dobrega, da so si stranke dobil, zdej pa imajo brozgo. Trenutno je pumpa na kateri tankam petrol in z 95 oktanskim bencinom iz te pumpe naredim največ kilometrov. Ima pakompletno čisto na novo očiščeno cisterno in notri je po računalniškem merjenju manj kot 0,015% vode. Nekaj jo je vedno, ampak do 2% jo je dopustno. Na vsaki pumpi imajo vpogled v te številke in jih lahko prosite, da vam povedo(če bodo hotl, nuja jim pa ni).
Old subarus never die, they just get faster!

beliblisk
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a beliblisk To mar 07, 2006 9:10 am

Zgodil se mi je da sm tanku 100 oktanski bencin na OMV -ju u šentvidu
27.2 in morm rečt da dokn zanč bencina še nism tanku.Motor se sploh ni nikamor zvrtu, turbina je delalana polno avto pa nikamor.Pol se mi je itak da še lučka chek engine pržgala (koda za knock senzor).Pomoje je blo not kej vode k mn kt sm meu benza u tanku bol je avto šou.Zdej k sm pa nouga natanku je pa spet use lepo in prou.Uglavnm zanima me kaj se da u takm primeru narest,k vrjetn nč ne pomaga če unmu za pultom ene par uzgojnih naložiš(šala), pa še, če se je komu kej podobnga dogudil.
Tankam 100 oktanca že udkar je pr ns na trgu in do zdej je delu super vozm pa subaru legacy 2.0 turbo.Hočm sam povedat da z benzom ni blo use uredu :shock:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov