Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
sport
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sport Po nov 28, 2005 7:47 am

Dvignjeni plugi pa zato ker ni njihov rajon :?

Po vsej verjetnosti jim od plače trgajo če plužjo še kj druzga k sam svoj rajon :P

Ampak tko si sam jst razlagam :P
Vozi hitro in reskiraj

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po nov 28, 2005 8:29 am

Dejte bit pametni - cestarji si zaslužijo grajo. Od maribora do ljubljane po stari cesti čez črnivec sem videl samo en plug, pa še ta je bil dvignjen in je samo cesto na črnivec solil. Potem pa ob polnoči vidim 6 (JA ŠEST) plugov naenkrat čisti rondo pri tomačevem in za sabo puščajo 7 do 10 cm debele ledene plate - boljš bi bilo da sploh nebi nič pucal, ker po njihovem pluženju je šele drselo.

V soboto sem moral intervencijsko v službo - na bencinski pumpi na šmartinski mi je delavec povedal, da od petka zvečer in do 11h dopoldne v soboto ni šel niti en plug po šmartinski cesti.

Lahko jih je sram. Avtoceste so bile res slabo splužene - namesto da bi dali en plug, ki bi delal eno vozno špuro so pošiljali 3 pluge ali več naenkrat in še ti niso nič naredili.

Sicer pa meni je vseeno - jst sm užival v vožnji po 35cm snega.
Old subarus never die, they just get faster!

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Po nov 28, 2005 10:17 am

nebivedu je napisal/-a:Dejte bit pametni - cestarji si zaslužijo grajo. Od maribora do ljubljane po stari cesti čez črnivec sem videl samo en plug, pa še ta je bil dvignjen in je samo cesto na črnivec solil. Potem pa ob polnoči vidim 6 (JA ŠEST) plugov naenkrat čisti rondo pri tomačevem in za sabo puščajo 7 do 10 cm debele ledene plate - boljš bi bilo da sploh nebi nič pucal, ker po njihovem pluženju je šele drselo.

V soboto sem moral intervencijsko v službo - na bencinski pumpi na šmartinski mi je delavec povedal, da od petka zvečer in do 11h dopoldne v soboto ni šel niti en plug po šmartinski cesti.

Lahko jih je sram. Avtoceste so bile res slabo splužene - namesto da bi dali en plug, ki bi delal eno vozno špuro so pošiljali 3 pluge ali več naenkrat in še ti niso nič naredili.

Sicer pa meni je vseeno - jst sm užival v vožnji po 35cm snega.

Saj je sama vožnja po snegu res dokaj prijetna, vendar ko ljudje na položajih, ki jih očitno niso pridobili zaradi svoje sposobnosti, na takšno cestišče spustijo tovorna vozila, to hitro postane ne preveč prijetna vožnja. Pa tudi, ko se ta sneg po celem dnevu strdi v ledeno gmoto, je konec heca. Sam sem pri 3 km/h v avtomobilu poskakoval po sedežu gor in dol, iz ene 20 cm luknje v drugo... Toliko trpljenja ni doživel še noben moj avtomobil. In najhuje je to, da gre za dokaj pomembno cesto v Ljubljani, ki povezuje Topniško s Šmartinsko. Plug po pričevanju lokalcev tam ni peljal niti enkrat.

Collector
Nov uporabnik

Kraj: Med Ljubljano in Kamnikom

Napisal/-a Collector Po nov 28, 2005 11:33 am

Tudi sam sem imel velike težave v petek ob 23 uri, ko sem se vozil po črnuški obvoznici. Zvožen sneg, ki je nato zmrznil. Avto je treslo k pr norcih. Proti koncu obvoznice pa me je pri hitrosti 40 km/h še počez postavlo, pa ma avto vse štiri zimske gume z vsaj 6 mm profila.
Ravno takrat, pa so iz smeri Trzina prileteli 3-4 plugi, za njimi pa še kangoo ali berlingo z oranžnimi lučkami.
V glavnem OBUP! :evil:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Po nov 28, 2005 11:40 am

Collector je napisal/-a:Tudi sam sem imel velike težave v petek ob 23 uri, ko sem se vozil po črnuški obvoznici. Zvožen sneg, ki je nato zmrznil. Avto je treslo k pr norcih. Proti koncu obvoznice pa me je pri hitrosti 40 km/h še počez postavlo, pa ma avto vse štiri zimske gume z vsaj 6 mm profila.
Ravno takrat, pa so iz smeri Trzina prileteli 3-4 plugi, za njimi pa še kangoo ali berlingo z oranžnimi lučkami.
V glavnem OBUP! :evil:

Bilo je okoli polnoči in bilo jih je 6 + kangoo z oranžno lučko - spucal pa niso nič - jst sm lih takrat enga reveža iz jarka vn vlekel.

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Po nov 28, 2005 9:56 pm

Saj nism nikol reku da je blo bleščeče spluženo, ampak hočm povedat da se fantje matrajo in garajo, če pa občina-država ne dajo dnarja pa oni niso krivi!!!!

Pa najprej probite kuko je sedet po več ur v tovornjaku pa sam sneg gledat,pol pa pričajte.
Še enkrat ponavlam da nism reku da je blo očiščeno!

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Po nov 28, 2005 10:16 pm

Tkole bom rekel:
Ali naj ocistijo ceste tako kot se zagre, Ali pa naj jih pustijo pri miru in jih naj samo posujejo s peskom. Hkrati pa naj dovolijo uporabo jezevk in se ne bo noben vec kregal nad cestarji in njihovim opravljanjem oziroma neopravljanjem sluzbe. pika Amen, konec debate!
V skandinavskih drzavah naprimer nikoli ne spluzijo do asfallta ampak pustijo doloceno plast snega. To lepo posujejo s peskom in voila.
Seveda pa so pri njih dovoljene jezevke, ki poskrbijo za boljsi oprijem.
Pa me popravte ce ni res.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu To nov 29, 2005 7:46 am

SubaruFreak je napisal/-a:Tkole bom rekel:
Ali naj ocistijo ceste tako kot se zagre, Ali pa naj jih pustijo pri miru in jih naj samo posujejo s peskom. Hkrati pa naj dovolijo uporabo jezevk in se ne bo noben vec kregal nad cestarji in njihovim opravljanjem oziroma neopravljanjem sluzbe. pika Amen, konec debate!
V skandinavskih drzavah naprimer nikoli ne spluzijo do asfallta ampak pustijo doloceno plast snega. To lepo posujejo s peskom in voila.

V skandinavskih deželah se potem zgodi slovencu, da se 30 vozi po njihovih cestah, ker pustijo 10cm ali pa še več debelo plast ledu na cesti in ti se dričaš, mimo tebe pa 110km/h prleti en šved z volvom in ježevkami.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To nov 29, 2005 6:19 pm

Jz pa tko recem...ceprou smo mejhni, mamo se sreco. Mal poglejte kaj se dogaja po Nemciji in drugih drzavah..kasne probleme majo. Ok, seveda je tezko Nemcijo tezko primerjat ker je nevem kolikorat vecja, majo toliko in toliko vec plugov itd.., ampak hocm rect, da ce bi mi imel tak problem, pomojm neb prsli vn do spomladi. Sj mamo naravne katastrofe, ki so za nas velike, ampak to ni nic v primerjavi z drugimi drzavami. Sem gledal par dokumentarcev glede zime, kasne probleme je delalo snezenje, mraz, ledeno ivje,..itd in ce bi se to zgodilo pri nas ....bi nas postavilo nazaj za ne vem kok let, da ne recem koliko casa bi se pobiral
There is no time...

Uporabniški avatar
febo
Novinec

Kraj: bled

Napisal/-a febo To nov 29, 2005 7:18 pm

baje na avtocest lj- kranj, kranj-radovljica spet vse stoji pa samo 10 cm novga snega :roll:
cuore sportivo
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To nov 29, 2005 8:07 pm

SubaruFreak je napisal/-a:Tkole bom rekel:

:clapclap
Strinjam se ampak pri nas ogromno folka kratkomalo boli penis za zimske gume sploh, kaj šele ježevke - te je dnar ki bo šel za alkohol ne pa za opremo.
Kakšna oprema neki?! Neeeeee. Sej vozi folk avte za 5 miljonov pa še več, ampak zimske gume - to pa ne!! To je že strošek!! Sosed ne more videt a so gor zimske gume al letne!!! Pol je pa ja brez veze jih nabavljat. Bom raj fuknu u gepek ketne, da bo mir pred polcijo pa je, aneda. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Prow na qrac mi grejo take slovenske (ja slovenske in to tipično slovenske!!!) peezdarije kmečke jebemmuboga a ste taki imbecili nesposobni da niti za savine s3 na naberete, za vse drugo sranje je pa zmer dnar. K se je treba folirat ma vsak dnar za mobitel pa pitchkematerne sam tm k je pa treba trošit dnar ga pa debili šparate!!!!!!
:-:o

Vsem, ki se vozite brez zimskih gum vam želim eno lepo totalko, da vas mal pamet sreča!!! Pol k razbijete avto pa pište na dars pa komunalo, da so oni krivi.

Pol pa qrcate komunalo k je leden po cesti pa zasnežen pa lukne! Vem, samo pišuka če lohk jst s polotom k ma dobrih 60 konjev pa z zimskimi pridem povsod mi ne srat, da si niste sami krivi, ampak je dars pa komunala pa delavci pa vsi drugi so krivi, ker si VI SAMI niste zmontiral primerne opreme!!!! Al ste sami šumaherji ki ne rabte nobenih zimskih gum k je to za tiste k ne znajo al kaj!!?? :/:o:/

Jebemuvsepospisku sej U SNEG TUD NE GRESTE U SANDALIH GAZIT!!!!!!!!

P.S.: Se opravičujem če sm koga užalu, znanec je v teh dneh izgubu mamo in ma fotra u komi zarad prometne nesreče (nista bla kriva) in sem razpizden, ker se ne zavedate kako ogožate druge v prometu z letnimi gumami po snegu!
Upam, da se bo oče zbudil iz kome. :pray:
Za kolegovo mamo pa želim le R.I.P.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To nov 29, 2005 8:11 pm

WORD!

pele
Novinec

Napisal/-a pele To nov 29, 2005 9:02 pm

Bass, zelo lepo si opisal stanje na slo. cestah.Stanje na cestah bi se po mojem izboljšalo šele z še višjimi denarnimi kaznimi zaradi neuporabe zimske opreme.

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em To nov 29, 2005 9:03 pm

WORD! 2 times

isto moj sosed kupu nov avto dal 4mio pa ma gor letne gume....

pa mu pravm zakaj ne kupš pa model prbije sej majo te 3 mm profila kaj pa hude so ena kao 30 000 :roll:

whatever... ej folk mislm sej ni zakon za brezveze da se dajo zimske gume gor...

pa če pogldate tko na 3-4 leta se pa ja splača dat tistih 60 000 za boge gume ( no če pogledamo niso boge za ta denar se dobijo GoodYear Ultra Grip 7, ki so odlične gume in tut po testih so se pokazale kot najbolše od ponujenih..) pol pa tut nevem...

vem da nekateri trenutno nimajo itd... sej zato so obnovljene....
sam pol priredite vožnjo gumam in razmeram na cesti... sej ni nujno vozt po omejitvah ;)

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak To nov 29, 2005 9:23 pm

dj_em je napisal/-a:WORD! 2 times
pa mu pravm zakaj ne kupš pa model prbije sej majo te 3 mm profila kaj pa hude so ena kao 30 000 :roll:
whatever... ej folk mislm sej ni zakon za brezveze da se dajo zimske gume gor...
pa če pogldate tko na 3-4 leta se pa ja splača dat tistih 60 000 za boge gume ( no če pogledamo niso boge za ta denar se dobijo GoodYear Ultra Grip 7, ki so odlične gume in tut po testih so se pokazale kot najbolše od ponujenih..) pol pa tut nevem...
sam pol priredite vožnjo gumam in razmeram na cesti... sej ni nujno vozt po omejitvah ;)

Samo tole dodam citiranemu postu:
...oziroma se brez primerne opreme sploh nimajo kej vozit okoli. Za vse taksne in drugacne morone je pa itak se vedno javni prevoz. In naj potem takem ne p*****jo, da se jim ful mudi v sluzbo/vrtec/na randi/ kino/etc...etc... Sej grejo lahko na tri buse prej, pa bojo tocni.

@bass : lepo povedano. !
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To nov 29, 2005 11:53 pm

SubaruFreak je napisal/-a:
dj_em je napisal/-a:WORD! 2 times

Samo tole dodam citiranemu postu:
...oziroma se brez primerne opreme sploh nimajo kej vozit okoli. Za vse taksne in drugacne morone je pa itak se vedno javni prevoz. In naj potem takem ne p*****jo, da se jim ful mudi v sluzbo/vrtec/na randi/ kino/etc...etc... Sej grejo lahko na tri buse prej, pa bojo tocni.

@bass : lepo povedano. !

Vse to leti na gluha ušesa. Povprečnega pripadnika javnosti skrbi le to, kako bo čim udobneje in čim ceneje pripeljal čim bliže svojemu cilju. Avtobusi in zimske gume tu ne pridejo v poštev :?

Gost

Napisal/-a Gost Sr nov 30, 2005 3:36 pm

Sej bomo jutri vidl na Trenjih, kako bo kej.
Zadnjič spremenil Gost, dne Sr nov 30, 2005 4:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Aleš
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aleš Sr nov 30, 2005 3:50 pm

a niso trenja jutr?

Gost

Napisal/-a Gost Sr nov 30, 2005 3:51 pm

Aleš je napisal/-a:a niso trenja jutr?

Sj res... sori :oops: ... sm popravu. ;)
Zadnjič spremenil Gost, dne Sr nov 30, 2005 4:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr nov 30, 2005 4:03 pm

Pa dej bass ne pretiravi.Sej verjamem da je hudo, ko zaradi neumnosti umre kdo od znancev ampak to ti še ne daje pravice primitivnih izpadov po forumu :?
In ja jaz nimam denarja niti za S3 pa kaj?No v bistvu nimam za feltne.Se pač ne vozim po snegu in mislim da se večina tega kar drži.Poglejte malo po avtomobilih.Skoraj vsi imajo zimske gume.Z letnimi gumami v snegu kakršen je bil sploh ne prideš daleč od bajte.Včasih zimskih gum sploh bilo ni in so se vseeno veselo fjakali naokoli.Res pa je da so bile hitrosti veliko manjše.In večina misli da če ima zimske gume da so pa zdej boga za j***a prijel in se vozijo kot da snega sploh ni.Če si tele ti tudi zimske gume ne pomagajo :roll: Se mi zdi da so se zimske gume pri nas kar prijele, seveda so pa izjeme.....
Folk je preprosto brez občutka in tista s3 se ti v mokrem dokaj hitro maščuje.Vglavnem po pameti z vsemi gumami ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov