Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po nov 03, 2008 5:12 pm

svetilnik je napisal/-a:Res je, da je štirideset let nazaj burja razpihala meglo, toda danes se megla nabira zaradi te linije(AC). Megla ni izključno na Kozini, megla sega do Notranjske in naprej, tam pa so smreke visoke tudi do 20 m in niso zrastle čez noč. Venezia se je pa gradila od l 600 pa nekje do 15. st., tako, da to nima nikakeršne veze. Da je kriva povezava AC z Obalo so dokazali tudi strokovnjaki na tem področju. Pot LJ-KP uporabljam že 25 in takšne megle ne pomnim.

Tisti, ki ste z Mariborskega konca veste, da so ob koncu avtoceste perd Mariborom naredili tudi umetno jezerce, ala gramozna jama, al whatever je to. No do lani sem živel 6 let v Mariboru in občasno je res bila grozna megla, vendar takšna megla, kot se nabira ravno ob tem izvozu z avtoceste pa potem gor do OB-ja pa v Mariboru ne pomnem. Vsako jutro ko se zdej peljem 2x tedensko na predavanja in k mentorju glede diplome, dobesedno šlatam v temi, kjer se naj peljem. Posegi v naravo so zgleda res vedno bolj očitni.

recept
Novinec

Napisal/-a recept Ne mar 29, 2009 7:50 pm

Zahvaljujem se vozniku/voznici srebrnega VW mini enoprostorca z registrsko tablico LJ 95... za slepljenje iz smeri Štajerske proti tunelu Golovec in mu priporočam branje ZVCP, še posebej 61. člena.

Uporabniški avatar
Sika
Novinec

Kraj: Rogaska Slatina

Napisal/-a Sika Ne mar 29, 2009 8:48 pm

Lp. Danes sem mislil, da bom znorel, ze tak dezuje tako mocno, da sem imel brisalce na polno hitrost, pa tema zunaj, vidljivost pa tako slaba da dol pades, pol pa dva frajerja z meglenkami, en pa mimo mene z dolgimi lucmi povrhu...pa bodi vesel jao pacienti ! sami amaterji na cesti, ka naj recem, jao jao. LP
Fiat di amore per'l auto

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne mar 29, 2009 8:54 pm

Sika je napisal/-a:Lp. Danes sem mislil, da bom znorel, ze tak dezuje tako mocno, da sem imel brisalce na polno hitrost, pa tema zunaj, vidljivost pa tako slaba da dol pades, pol pa dva frajerja z meglenkami, en pa mimo mene z dolgimi lucmi povrhu...pa bodi vesel jao pacienti ! sami amaterji na cesti, ka naj recem, jao jao. LP

to niso amaterji.to so naduvanci,kvazi frajerji,golazen,kreteni....to so meglenke in se uporabljajov megli.niso to deženke pa da bi se po dezju uporabljale.to gre mem tut ful na falus k po dezju folk voz z meglenkami.
Ni vse res kar napišem

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Ne mar 29, 2009 8:55 pm

Vožnja z dolgimi lučmi in meglenkami je očitno postala prava folklora na slovenskih cestah in AC... Take stvari bi trebalo začeti strožje nadzorovati in kaznovati - kot tudi razne ksenon kite...

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Po mar 30, 2009 10:13 am

Tako je, vceraj sem se zvecer peljal do obale in nazaj..sami meglenkarji, sprednje, zadnje, vse. Ne da se od mokrega asfalta se trikrat bolj odseva vse. Nekdo je imel celo tako kombinacijo, da je imel samo parkirne prizgane + meglenke :roll:

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po mar 30, 2009 10:52 am

hrošč je napisal/-a:Tako je, vceraj sem se zvecer peljal do obale in nazaj..sami meglenkarji, sprednje, zadnje, vse. Ne da se od mokrega asfalta se trikrat bolj odseva vse. Nekdo je imel celo tako kombinacijo, da je imel samo parkirne prizgane + meglenke :roll:

Tole majo ponavad tisti k furajo BMW. Jst pa razmišlam da bi si dal na avto tiste lučke za okrasitev božične smrekce, ziher bom največji frajer v mestu. :mrgreen:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po mar 30, 2009 11:55 am

hrošč je napisal/-a:Nekdo je imel celo tako kombinacijo, da je imel samo parkirne prizgane + meglenke :roll:

Kakorkoli je to narobe ampak ali si pomislil na to, da sta cloveku odpovedale obe zarnici
halogenski ali xenonski (pri slednjem je potrebno precej vec posega ali pa servis) in, da
je bil na poti do prve bencinske crpalke itd... uglavnem ne metat vse v isti kos.
Clovek je hotel biti v tem primeru VIDEN pa ceprav po zakonu nedovoljeno viden.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po mar 30, 2009 12:06 pm

MacTron je napisal/-a:
hrošč je napisal/-a:Nekdo je imel celo tako kombinacijo, da je imel samo parkirne prizgane + meglenke :roll:

Kakorkoli je to narobe ampak ali si pomislil na to, da sta cloveku odpovedale obe zarnici
halogenski ali xenonski (pri slednjem je potrebno precej vec posega ali pa servis) in, da
je bil na poti do prve bencinske crpalke itd... uglavnem ne metat vse v isti kos.

Vsekakor je tudo to možno, ampak je bolj verjetno, da je pač hotel izpasti frajer, kot pa da so mu dejansko obe žarnici ške k vragu.

Sicer to glede meglenk in dežja je itak kriza, nevem kam ljudje razmišljajo, ksenon kiti v takšnih situacijah znajo pravtako biti zelo moteči.

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Po mar 30, 2009 1:51 pm

To ni tko nemogoče. Men so enkrat odpovedale obe žarnice hkrati. Ob vklopu luči.

smuky
Novinec

Napisal/-a smuky Po mar 30, 2009 3:25 pm

mater,ko ste vsi občutljivi in delikatni.....
mene meglenke čist nč ne motijo pa tud štop ne...

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Po mar 30, 2009 4:37 pm

MacTron je napisal/-a:

Sem pomislil na to, zato mu tudi nisem nic blendal ali karkoli, vseeno pa mislim da je vec verjetnosti, da je bilo to namerno. Na poti do prve bencinske pa vsekakor ni bil, ker smo se skupaj peljali mimo ;) K sreci pa tako kombinacijo redko vidis, vsaj zaenkrat. Tako kot si vcasih redko videl meglenke na vsakem koraku..

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po mar 30, 2009 4:48 pm

hrošč je napisal/-a: Nekdo je imel celo tako kombinacijo, da je imel samo parkirne prizgane + meglenke :roll:

skoraj sem 100% da BMW fahrer,toti se ponavadi pederišijo z parkirnimi v kombinaciji z meglenkami :roll: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

hrošč
Novinec

Napisal/-a hrošč Po mar 30, 2009 5:33 pm

Bil je alfist :P Ampak ne bi spet nacenjal boja znamk ;)

Uporabniški avatar
Neeko
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neeko Po mar 30, 2009 7:00 pm

Chris27 je napisal/-a:Vožnja z dolgimi lučmi in meglenkami je očitno postala prava folklora na slovenskih cestah in AC... Take stvari bi trebalo začeti strožje nadzorovati in kaznovati - kot tudi razne ksenon kite...

ja.. pa vsem bmw-jem, mercedesom ipd. ko majo orginal xenon je treba to ven vzet in dat navadne žarnice not... that's the spirit!

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Po mar 30, 2009 7:06 pm

Bo prišel tudi dan, ko bodo vsi avti imeli xenon :) potem ne boste imeli kaj jamrat :P

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po mar 30, 2009 8:57 pm

Mah zadnič za mano en retard vozi z meglenkami, me moti ja ker ti sveti v cisto vsak koticek spegla, ker je nizje, poleg tega ti pa svetloba še bolj odbija v česn :roll: Uglavnme prižgem zadnjo meglenko, mi nažge dovge, pripizdi čist za ritjo, kot 10 čefurjev do ubogega Slovenca, ko prižge Slaka, recimo. In meglenke so neuporabne pr hitrosti 50-100km/h, ker sem danes poizkusil pri fajn megli. Ubistvu vidiš 2% več kot samo z kratkimi, voziti morš pa lih tako previdno. Kar sem pa opazil da s temi meglenkami, se hoče folk ubistvu pokazat...ko je jaći recimo.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po mar 30, 2009 11:09 pm

Eno resno vprašanje.
Tisti, ki vas meglenke ne motijo. Imate očala ali nimate očal?
LP Rok

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To mar 31, 2009 8:06 am

Drocky je napisal/-a:Eno resno vprašanje.
Tisti, ki vas meglenke ne motijo. Imate očala ali nimate očal?
Nimam očal in me ne motijo meglenke, tudi xenon kiti ne. Včasih je rahlo nadležen xenon (verjetno vedno originalni) na kakem SUV/terencu, ker so žarometi pač nameščeni bolj visoko, ampak ni panike.

Se mi pa pogosto dogaja, da me neznosno slepi kak navaden halogenski žaromet, napačno usmerjen previsoko navzgor (praviloma eden od obeh). In to tudi če je za mano (mi nabija v oko preko vzvratnega ogledala) in včasih sredi belega dneva.

Tako da ne bi rekel, da smo vozniki brez očal bolj imuni na neustrezne luči, kar očitno hočeš namigniti.
Vzrok nejevolje anti-meglenkarjev je IMO bolj psihološki kot fiziološki. Pač razmišljanje v smislu "meglenk po zakonu sedajle ne bi smel uporabljat, pa jih ima vseeno prižgane, kako si drzne prasec, dajmo mu poblendat". Me zanima koliko od takih pravičnežev potem zapelje na avtocesto in blenda vsakemu "tepcu, ki prehiteva 'samo' 140 kmh"....
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 To mar 31, 2009 8:30 am

No mene pa za razliko od teh navedb tukaj, motijo vozniki, ki v dežju, sploh nimajo prižganih nobenih luči. Pa jim "poblendaš", pa še zmeraj nič. :ue
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov