Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Pe feb 17, 2006 4:50 pm

YOC je napisal/-a:Še hujša je una k mlad "privatnik" pride z audijem A6 na pumpo pa tanka za jurja :shock: :evil: Bi mu človk kr dal še jurja da pride saj do naslednje pumpe, mislm fak!

8)

najprej bom tole repliciral
po vsej vrjetnosti ima ta privatnik več avtomobilov- službenih, tanka pa tudi svojega na firmo- kaj to pomeni- da je tankal svoj kombi isti dan, zato svovo 14mio vredno A6ko ne bo tankal ta dan več kot za 1000sit, saj bi tako metal denar skozi okno, ampak bo raje nasledni dan tankal polno, ko mu bo šlo v stroške

zdj pa mene neki druzga zanima- vsi heroji v smislu: ''jst pa nočm nč od starcev''- kolk plačujete za hrano pa streho nad glavo
večina študentov, ki živi doma ne plačuje nič oz zelo malo
pa še nekaj- a če je očetov denar pa ni nič vreden, ker vi govorite v smislu- sm trdo delal za avto, un pa je dobu očetovo zlato kartico- HALO sej oče po vsej vrjetnosti ni dobu šenkanga denarja
jst vem zase da bom poskušal nudit čim več svojim otrokom ko jih bom imel, ker ne vidim smisla bit gorenc do ljudi, ki mi bodo v končni fazi največ pomenil- pa v grob tud ne moreš bogastva nest
aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman Pe feb 17, 2006 5:07 pm

kljukec je napisal/-a:
YOC je napisal/-a:Še hujša je una k mlad "privatnik" pride z audijem A6 na pumpo pa tanka za jurja :shock: :evil: Bi mu človk kr dal še jurja da pride saj do naslednje pumpe, mislm fak!

8)

po vsej vrjetnosti ima ta privatnik več avtomobilov- službenih, tanka pa tudi svojega na firmo- kaj to pomeni- da je tankal svoj kombi isti dan, zato svovo 14mio vredno A6ko ne bo tankal ta dan več kot za 1000sit, saj bi tako metal denar skozi okno, ampak bo raje nasledni dan tankal polno, ko mu bo šlo v stroške

zdj pa mene neki druzga zanima- vsi heroji v smislu: ''jst pa nočm nč od starcev''- kolk plačujete za hrano pa streho nad glavo
pa še nekaj- a če je očetov denar pa ni nič vreden, ker vi govorite v smislu- sm trdo delal za avto, un pa je dobu očetovo zlato kartico- HALO sej oče po vsej vrjetnosti ni dobu šenkanga denarja
jst vem zase da bom poskušal nudit čim več svojim otrokom ko jih bom imel, ker ne vidim smisla bit gorenc do ljudi, ki mi bodo v končni fazi največ pomenil- pa v grob tud ne moreš bogastva nest
aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp

Se strinjam z vsem napisanim.
Če dobiš kaj od staršev, bodi ponosen in hvaležen in spoštuj tisto kar ti je bilo dano še bolj kot tisto kar si zaslužil sam.

Tudi sam sem dobil avto od staršev, pa skrbim za njega kot da bi za njega šparal 20 let. Še oče se čudi.
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

bunny01
Uporabnik

Kraj: Nazarje Zadrečka cesta 9

Napisal/-a bunny01 Pe feb 17, 2006 5:19 pm

Courage™ je napisal/-a:Nekaj bi samo vprašal.

Tukaj jamrate o tem kako starši kupujejo avto otroku.

Meni pa je glih tista kontra situacija smešna. Kupiš si avto za 100k, pol pa nardiš po možnosti po svoji krivsi totalko, od zavarovalnice pobereš dnar in si kupiš avto. A to pa je pošten način da si kupiš avto ? Če pa ti denar dajo starši pa je nepošteno.

Prosim vas lepo, get used to it, life is not fair, če se bomo pa sekirali zaradi tega pa bolše da hodimo peš.

Sej ni pošteno sam ne se lagat.Poveš lepo da si avta nisem sam kupil ampak so mi ga starši in konec debate.Pa ne govorim za tebe, ampak an splošno.

CST™jerko
El prezidente CST™

Kraj: Domžale

Napisal/-a CST™jerko Pe feb 17, 2006 5:41 pm

kljukec je napisal/-a:

8)

lp
lepše ne bi moral napisat :bow

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 Pe feb 17, 2006 6:09 pm

Glede šraufanja imamo nekateri pač veselje nekaj naredit na avtu.

Za moj prvi avto Daihatsu Charade TD so mi primaknili starši, popravil sem ga pa sam z bratom (dihtnga na glavi šla, ker je avto zakuhal), pol menjal za tipota ( imel slabo leto) in nekaj dodal in nabavil mazdico. Delam pa vsak dan preko študenta in redno študiram 2.letnik TK.

Pa doma se tudi kakšna položnica za elektriko ali pa kaj podobnega pri meni zbajde

Imam pa kolega ki mu doma sploh v avto ne dovolijo se vsest kaj šele peljat, njegov je pa bil razbit totalka (ni bil on kriv)

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Pe feb 17, 2006 8:42 pm

2_fast je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

8)

lp

Nekateri ne dobijo niti eno niti drugo, vlka večina je pa takih ki pa dobijo oboje (stanovanje,avto) pa najbojl jamrajo, pa so nezadovoljni,pa ne znajo cenit to, ker si ubistvu niso nič zaslužili, sploh ne znajo si zaslužit, ker se jim je vse prineslo h koritu.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe feb 17, 2006 9:24 pm

bunny01 je napisal/-a:
2_fast je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

8)

lp

Nekateri ne dobijo niti eno niti drugo, vlka večina je pa takih ki pa dobijo oboje (stanovanje,avto) pa najbojl jamrajo, pa so nezadovoljni,pa ne znajo cenit to, ker si ubistvu niso nič zaslužili, sploh ne znajo si zaslužit, ker se jim je vse prineslo h koritu.

ti maš pa mal napačne predstave o slo državi, če mislš da VEČINA dobi oboje
lp

bunny01
Uporabnik

Napisal/-a bunny01 Pe feb 17, 2006 10:54 pm

Poznam 6 primerov v katerih so dobili oboje eden celo 1x nov avto, ga sesul v prafaktorje, in fotr šel spet po novega.

Kako potem taki ljudje znajo cenit nekaj?kako lahko nekdo ceni nek avto ki so mu ga šenkali?
Kapo dol tistim ki ste garali in si zaslužili.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe feb 17, 2006 11:19 pm

bunny01 je napisal/-a:Poznam 6 primerov v katerih so dobili oboje eden celo 1x nov avto, ga sesul v prafaktorje, in fotr šel spet po novega.

Kako potem taki ljudje znajo cenit nekaj?kako lahko nekdo ceni nek avto ki so mu ga šenkali?
Kapo dol tistim ki ste garali in si zaslužili.

jst poznam 6 primerov k so sami zaslužl za avto pa so nardil totalko - kaj ma to kle veze- trdiš da nebi naredil totalke če bi si ga sami zaslužl? bullshit- to je pa hitrost in alkohol in ne respect do avta
lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So feb 18, 2006 9:10 am

kljukec je napisal/-a:aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp

Tu imaš popolnoma prav! Vi imate avte jaz pa (najbrž) bajto. :P
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So feb 18, 2006 10:05 am

Symon je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:aja pa še to- se tuki ne gre samo za avte- če je nekomu oče kupu nov avto za 5mio- drug pa jamra čez njega- sam pa ne pomisl, da bo ta, ki je dobil šenkan avto trdo delal za stanovanje, ta ki pa si je avto sam zaslužil, pa bo stanovanje dobil šenkano- tudi take opcije so mogoče
lp

Točn to! Tut če Mercedesovo S klaso kupiš boš čez 10 let vse izgubil, vendar se za ta denar dobi že solidno stanovanje ki pa bo čez 10 let mogoče 2x več vredno.

Glede tankanja za 1000sit: so tut ljudje ki gledajo na vsak tolar ampak si vseeno kupujejo stvari.....mogoče je 20 let pridno šparu za avto in se mu mogoče po dragi ceni bencina ne daje denarja takoj :?:
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 18, 2006 11:56 am

Tomcatter je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
lp

Točn to! Tut če Mercedesovo S klaso kupiš boš čez 10 let vse izgubil, vendar se za ta denar dobi že solidno stanovanje ki pa bo čez 10 let mogoče 2x več vredno.

Glede tankanja za 1000sit: so tut ljudje ki gledajo na vsak tolar ampak si vseeno kupujejo stvari.....mogoče je 20 let pridno šparu za avto in se mu mogoče po dragi ceni bencina ne daje denarja takoj :?:

jst sm sam povedal opcijo, k paše k ''privatniku''
tist k daje cel življenje dnar sam za avte pa itak nima vsega razčiščenega
lp

Uporabniški avatar
Sp|kE
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Sp|kE So feb 18, 2006 2:34 pm

Svoj prvi avto (ki ga še zdaj vozim) sem kupil z lastnim denarjem ... šparanje... in priložnostna dela med počitnicami. Ravno tako sem denar za avto, ki ga sedaj kupujem, tudi sam prihranil. Mogoče bo mama samo kakšen tolarček posodila. ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So feb 18, 2006 3:21 pm

jst bi vm še en vprašanje poleg postavu, nč se ne mislm kregat apakej (pa ne vem če je gdo že uprašu, cele teme se mi pa ne da prebirat..)

a vi zravn tega, da šparate za avto pa praktično vse kar mate vržete v avto, mislte tut na pač kako bo šlo naprej? kako šparat za stanovanje ipd.? mene glih to overa, vsakič k razmišlam o nakupu druzga.. bom dau pač use kar mam (kar v primerjavi s cenami stanovanj ni glih nč) za avto, kaj bo pa pol za stanvanje? sicer bojo nejbrž doma kej pomagal pr tem(usaj upam :? ), sam še vseen bo treba orenk velik dnara našparat pa se zakrediterat, da mi pač to uspe? al načrtujete pač večno žvet pr starših?

lp
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 18, 2006 3:24 pm

eclipse_R je napisal/-a:jst bi vm še en vprašanje poleg postavu, nč se ne mislm kregat apakej (pa ne vem če je gdo že uprašu, cele teme se mi pa ne da prebirat..)

a vi zravn tega, da šparate za avto pa praktično vse kar mate vržete v avto, mislte tut na pač kako bo šlo naprej? kako šparat za stanovanje ipd.? mene glih to overa, vsakič k razmišlam o nakupu druzga.. bom dau pač use kar mam (kar v primerjavi s cenami stanovanj ni glih nč) za avto, kaj bo pa pol za stanvanje? sicer bojo nejbrž doma kej pomagal pr tem(usaj upam :? ), sam še vseen bo treba orenk velik dnara našparat pa se zakrediterat, da mi pač to uspe? al načrtujete pač večno žvet pr starših?

lp

o mater tabu tema
kot študent brez večjih prihodkov zaenkrat nimam kej razmišlat o svoji bajti- mi pa drgač čist nč ne manjka
lp

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R So feb 18, 2006 3:27 pm

jah, mene pa kot sicer še študenta ta problem dost matra.. tazga dnarja ni lahko zaslužt (usaj men ne..), doma pa tut ni tok dnaraj, da bi kr usakmu kupl pol stanvanje naprej (smo trije otroc).. ne vem.. (pač premišljujem zdej zadn let bl o tem, ker ma moj brt kr velik preglavic zdj, k se namerava odselit..

lp
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec So feb 18, 2006 5:03 pm

eclipse_R je napisal/-a:jah, mene pa kot sicer še študenta ta problem dost matra.. tazga dnarja ni lahko zaslužt (usaj men ne..), doma pa tut ni tok dnaraj, da bi kr usakmu kupl pol stanvanje naprej (smo trije otroc).. ne vem.. (pač premišljujem zdej zadn let bl o tem, ker ma moj brt kr velik preglavic zdj, k se namerava odselit..

lp

ja problem je v tem če nočeš bit podnajemnik rabš dnarja skor za ferrarija
lp

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon So feb 18, 2006 5:28 pm

kljukec je napisal/-a:ja problem je v tem če nočeš bit podnajemnik rabš dnarja skor za ferrarija
lp

No tako hudo sicer ni. Hec je, da medtem, ko v LJ ne dobiš nič pametnega za recimo 5 mio SIT (govorim na pamet), medtem, ko v Prekmurju za ta denar baje že dobiš hiškico. :roll: Jebeno nategovanje cen in nič drugega... :evil:
Kot sem napisal jaz imam srečo, da imamo veliko hišo. Skratka za hišo mi ni treba šparati, kvečjemu vedno bolj se mi dobade, da bi uredil podstreho, ker si sedajle delam spalnico. Mogoče nekoč še kuhinjo, WC, kopalnico pa grem lahko na svoje. 8) Samo cegle kupim, pregradim, kakšen laminat... Relativno poceni v primerjavi s kupovanjem stanovanja... ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Coleman
Novinec

Napisal/-a Coleman So feb 18, 2006 6:01 pm

Ta drobiž( :lol: ) ki ga dajem za avto mi nebo nikoli žal, bom pač pol ko bom prodajal avto tolk zvišal ceno... čeprav predvidevam da bom meu ta avto 5 let...tako da to ni tako zgrešena investicija. Tisti ki pa že sedaj razmišljate na hišo pa ste še študent imate pa preveč časa. Raje se posvetite študiju. Eni bi se radi osamosvojili ko končajo osnovno šolo :roll:
When size equals knowledge I'll be a one big muthafucka!

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` So feb 18, 2006 6:33 pm

Symon je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:ja problem je v tem če nočeš bit podnajemnik rabš dnarja skor za ferrarija
lp

No tako hudo sicer ni. Hec je, da medtem, ko v LJ ne dobiš nič pametnega za recimo 5 mio SIT (govorim na pamet), medtem, ko v Prekmurju za ta denar baje že dobiš hiškico. :roll: Jebeno nategovanje cen in nič drugega... :evil:
Kot sem napisal jaz imam srečo, da imamo veliko hišo. Skratka za hišo mi ni treba šparati, kvečjemu vedno bolj se mi dobade, da bi uredil podstreho, ker si sedajle delam spalnico. Mogoče nekoč še kuhinjo, WC, kopalnico pa grem lahko na svoje. 8) Samo cegle kupim, pregradim, kakšen laminat... Relativno poceni v primerjavi s kupovanjem stanovanja... ;)

Si mislu rect 15 mio SIT?
Lp, Gašper
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov