jakaracman je napisal/-a:BoneS je napisal/-a:heh, a si ti kdaj dobu potrdilo, da si placu, da ti uvoz skidajo cestarji?
djte si dopovedat, da drzava/obcina ugotavlja potrebne kapacitete vozil za pluzenje in posip. v povprecju pr ns en kamion ppkriva cca 30 km cest.
Uvoz sem skidal sam s sosedi. In tak naj tudi ostane, ne pa da ga prasec zapluži.
In ja, glede na to, da gre uvoz do ceste čez pločnik, bi ga pa itak moral cestarji splužit kolkor ga je na pločniku, ker so palčani tud za čiščenje pločnikov.
Pa mi na isel na pride, da ga ne bi sam. AMpak pol naj ga pr mir pustijo.
no, enak problem imam tudi sam. Moje dvorišče je od ceste ločeno samo s pločnikom in mojo ograjo. Dvorišča sam niti ne kidam, če ni snega vsaj 30cm, ga kar povozim, nekaj ga zmečemo na kup, da se potem otroci z lopatkami furajo dol iz kupa pa po dvorišču. Sicer je potem dvorišče malo ledeno, ampak nič zato. Problem pa je na pločniku. Cesta je dokaj glavna in jo redno plužijo, vedno pa mi zasuje dovoz, tako da moram skidat sneg, če hočem od doma. Pa ga enkrat skidam, potem gre plug, pa lahko vajo ponovim še enkrat in še tolikokrat kolikokrat gre plug.

No, pa se zarad tega nič ne jezim, ker vem, da drugače pač ne morejo. Zgodilo se je že, da sem skidal sneg ko sem hotel od doma, in ravno sem se vsedel v avto, mi plug zasuje dovoz

pa spet lopato v roke. Vse v redu, razumem da drugače ne gre.
Čisto druga pesem pa je bila okoli novega leta, ko že nekaj dni ni padal sneg, plug pa je še kar vozil gor in dol in plužil kopno cesto in zasuval dovoze. Ko mi je prekipelo, sem ga ustavil in ozmerjal, ja, ozmerjal sem ga, ker mi je bilo dovolj tega. Pojasnil mi je, da je dobil komando, da razšiti cesto

ja, pa ja da, razširi cesto in to na račun zasipanja dovozov v celi ulici

preprečil sem mu nadaljnje zasipanje dovozov in mu pojasnil, naj se pritožo komunali da mu ne pustim razširjati ceste in zakaj. Le zakaj imajo rolbo

zato da so z njo cel teden okoli novega leta plužili po Bledu za turiste

OK, vse lepo in prav, ampak potem naj ceste ne razširjajo, če se ne da z navadnim plugom. Čez nekaj dni so potem le prišli z rolbo, očistit pločnik, saj je bilo na pločniku več kot meter nabitega snega, prometa pa tako ni bilo veliko, saj so bili prazniki, le zakaj razširjati cesto.
Ko pada sneg, bodimo prvih nekaj dni razumni do cestarjev in plugov, čeprav nam ni všeč zasipanje dovozov, pač drugače ne gre, vsi bi pa radi imeli očiščeno.
Pred in okoli naših dovozov bi lahko sami očistili pločnike, pa bi bilo manj problemov. Pri nas očistimo pločnik sami, pa pri sosedu tudi, tako da je kar precej pločnika očoščenega brez komunalcev. Preblem je edino takrat, ko tisti, ki pluži cesto, sneg nabaše na očiščen pločnik