Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To mar 07, 2006 12:14 pm

sine@ je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
slobender je napisal/-a:Ok, NEKATERI Ljubljačnani. Ne slišim pa nobenega izven LJ, da bi se kdaj pritožil. ;=)

izven ljubljane, predvsem po manjših krajih plužjo lokalni ljudje, s svojimi traktorji, plugi... in vejo, da če ne bojo spucal ceste, da njegova žena ne bo mogla it u službo, pa njegovi sosedje, ki ga bojo še ceu let grdo gledal

točno tako, izven LJ lokalni domačini lepo poskrbijo za ceste, preverjeno ;)

Če se ni še dobedn prtožvov se bom pa jaz!Da je na podeželju vse lepo spluženo sploh ni res....vsaj pr nas ni tko!Za ceste skrbijo "privatniki" plačani od občine...in nekaretim se dobesedno fučka.Ne bo šel plužit,preden zapade 10 cm snegapa če si bog!
Tako da če hočem kam it v snežnih razmerah,si morem predhodno splužit sam(nesrečo mam da živim nekje na klancu,pa to srečo da imamo doma planirno desko),kajti drugače bi bil več al manj doma!

lp

pr ns je isto- sam ti neki povem NE SME JIT PLUŽT DOKLER GA NE POKLIČEJO IZ OBČINE- mi je povedala hčerka od lokalnega majstra k pluži
tko da on čeprov ve da je prepozn- čaka na poziv
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 07, 2006 12:18 pm

nebivedu je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
slobender je napisal/-a:Ok, NEKATERI Ljubljačnani. Ne slišim pa nobenega izven LJ, da bi se kdaj pritožil. ;=)

glej do centra mam 15 min z avtom
pou ure z busom
45 min z busom v gneči
in 90 min z busom v gneči in snegu

žvim pa 12 km iz centra in bus pelje po zaloški, ki je ena glavnih cest v mesto
in če ne spucajo glavnih cest in obvoznice pa avtocest potem niso nardil nič in so nesposobni (šefi)

da ne govorim o imbicilih k delajo pr zimski službi oz. njenih podizvajalcih k z bagerji pucajo pločnike tko, da sneg mečejo ljudem čez ograjo

Živim 42km iz ljulajne(Krka - 10km naprej od ivančne gorice), delam pa na šmartinski, pa rabim do službe od 35 do 45 minut. Če je sneg rabim okol 50 minut. Tko da mene sploh ne udari to ali je sneg, ali je suho, najbolj me motijo taki, ki ne znajo vozit in se po snegu potem vozijo v ljubljano 30 do 40km/h po avtocesti.

matr maš pa ti srečo- jst rabm do faxsa (žvim 15 km iz lj): 11-12min ponoči :oops:
v ponedelkih in ob slabem vremenu urco+, drugače 45min, k je zapadl prejšn teden je pa rabu sosed slabe 2h
pol nej pa kdo reče da mamo dobre vpadnice
lp

sine@
Nov uporabnik

Napisal/-a sine@ To mar 07, 2006 12:22 pm

kljukec je napisal/-a:
sine@ je napisal/-a:
killah bee je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

izven ljubljane, predvsem po manjših krajih plužjo lokalni ljudje, s svojimi traktorji, plugi... in vejo, da če ne bojo spucal ceste, da njegova žena ne bo mogla it u službo, pa njegovi sosedje, ki ga bojo še ceu let grdo gledal

točno tako, izven LJ lokalni domačini lepo poskrbijo za ceste, preverjeno ;)

Če se ni še dobedn prtožvov se bom pa jaz!Da je na podeželju vse lepo spluženo sploh ni res....vsaj pr nas ni tko!Za ceste skrbijo "privatniki" plačani od občine...in nekaretim se dobesedno fučka.Ne bo šel plužit,preden zapade 10 cm snegapa če si bog!
Tako da če hočem kam it v snežnih razmerah,si morem predhodno splužit sam(nesrečo mam da živim nekje na klancu,pa to srečo da imamo doma planirno desko),kajti drugače bi bil več al manj doma!

lp

pr ns je isto- sam ti neki povem NE SME JIT PLUŽT DOKLER GA NE POKLIČEJO IZ OBČINE- mi je povedala hčerka od lokalnega majstra k pluži
tko da on čeprov ve da je prepozn- čaka na poziv
lp

Foter je kllicu na občino, pa so mu povedal naslednje:
Da po zakonu mora plužit ko je 10cm+ snega,razen če ne dobi prej poziva iz občine!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 07, 2006 12:29 pm

kljukec je napisal/-a:matr maš pa ti srečo- jst rabm do faxsa (žvim 15 km iz lj): 11-12min ponoči :oops:
v ponedelkih in ob slabem vremenu urco+, drugače 45min, k je zapadl prejšn teden je pa rabu sosed slabe 2h
lp

Kako da ni dobrih vpadnic. Jst imam 10km do ivančne gorice, potem pa 32km po avtocesti. Za prvih 10km rabim do 10 minut, pa ni važno ali je suho ali sneh(zdej ko je sneg je u bistvu še boljša cesta, ko so s snegom vse luknje zabasane in ni treba pazit, da gume ne presekaš) po avtocesti pa sem itak s konstantno hitrostjo 100km/h, če je pa sneg pa 80km/h. V ljubljano pa pridem direkt na letališko in iz letališke v BTC - to je najhitrejša pot in za to rabim od 35 do 50 minut.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To mar 07, 2006 12:43 pm

Mrcina je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:Meni je vedno zanimivo kako se novinarji zabunite ko nekdo VAM OSEBNO stopi na žulj. Takrat je cel halo, bohnedaj da bi vas policaj ustavil, pa bohnedaj da bi VAM zaplužili. Jih boste "kuj v cajtnge dal"

Ti si neki majster vožnje baje, pač ti priznam da boljše voziš kot jaz, imaš več izkušenj, bolj obladaš avto in vse. Ampak tebe sneg moti, mene pa ne, pa živim v bolj snežnih krajih kot ti. Ali pa je to mogoče glih zato, ker sem jaz navajen in mi je normalno vozit po malo snega (ja, MALO, 15 cm na cesti in 30 zunaj ceste je MALO).

Plus tega me še nekaj zanima. A nisi ravno ti propagiral da so zimske gume slabše od letnih pozimi? Da je bolje po suhi in mokri cesti vozit na letnih, da so zimske samona snegu boljše? Sedaj lahko vidiš svojo dvoličnost. Najprej boš v svoji velecenjeni reviji pisal, da naj ljudje raje vozijo pozimi na letnih, potem pa bo taiste ljudi sneg presenetil in bodo zleteli ceste, potem boš pa spet sku*cal cestarje, da niso dobro splužili!!! Odloči se...

Problem je v tem, ker je večina ljudi razvajenih. Da, razvajenih. Radi bi imeli odkidano do vrat že zjutraj ko gredo v službo, in bohnedaj da bi bilo na cesti kaj snega, ne črna mora bit. Hkrati bi pa radi še manj plačali (ali nič). Ne gre to tako.

Lopato v roke fantje in dekleta, pa vam bo pregnalo grešne misli z glave :D

LP Mrcina

Prvič: meni ni nobeden stopil na žulj, sem se po sengu čisto lepo vozi. Mi gre pa na jetra, ker ne znajo svojga posla delat, plačani so pa, kot da ga znajo.
Drugič: še vedno trdim, da so letne gume pozimi boljše - in še vedno trdim, (tako kot že od začetka) da to seveda velja za tiste, ki si lahko privoščijo kak dan pavze. Sam imam na svojem avtu (tudi to sem izrecno napisal) zimske gume, ker imam pač rad, da je uporaben vsak dan in se pač sprijaznim s tem, da se 90% zime vozim manj varno, kot bi se z letnimi gumami. Če pa soi ljudje butrasti in tega ne znajo dojet, pa je to njihov problem -. in prav je, da jih policajhi štrafajo, če jih dobijo v snegu z letnimi.

Tretjič: pričakujem, da se bodo tisti, ki so zadloženi za položenje, maksimalno potrudili. Če bi to storili v nedlejo, bi bilo sranja na cesti precej maj, So pač zatajili in za to (ker se tro ni zgodilo prvič) jih je treba zjebat. Svoj parking sem odmetal sam - in za to ponavadi raje najdem kakega študenta, pa mu kakega jurja stisenm. Jaz prišparam (čas=denar), on zasluži. In ne boš verjel: skida hitreje od mene in bolje ...
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 07, 2006 12:49 pm

nebivedu je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:matr maš pa ti srečo- jst rabm do faxsa (žvim 15 km iz lj): 11-12min ponoči :oops:
lp

Kako da ni dobrih vpadnic. Jst imam 10km do ivančne gorice, potem pa 32km po avtocesti. Za prvih 10km rabim do 10 minut, pa ni važno ali je suho ali sneh(zdej ko je sneg je u bistvu še boljša cesta, ko so s snegom vse luknje zabasane in ni treba pazit, da gume ne presekaš) po avtocesti pa sem itak s konstantno hitrostjo 100km/h, če je pa sneg pa 80km/h. V ljubljano pa pridem direkt na letališko in iz letališke v BTC - to je najhitrejša pot in za to rabim od 35 do 50 minut.

ja jst težko pridem do avtoceste- ti greš mem grosuplja pa direkt na obvoznco
jst se pa fjakam do rudnika- pa tud če grem čez ig oz na škoflci proti grosuplj. nč ne profitiram- ker je vse zabasan- celo kočevje pa ribnica gresta mim ns v lj
lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 07, 2006 1:06 pm

kljukec je napisal/-a:ja jst težko pridem do avtoceste- ti greš mem grosuplja pa direkt na obvoznco
jst se pa fjakam do rudnika- pa tud če grem čez ig oz na škoflci proti grosuplj. nč ne profitiram- ker je vse zabasan- celo kočevje pa ribnica gresta mim ns v lj
lp

Ja to pa je še vedno ozko grlo tam sem se parkrat domov peljal, ko so se na ac razsuli, pa je prevelika gužva - bolj se splača takrat počakat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber To mar 07, 2006 2:07 pm

jakaracman je napisal/-a:
BoneS je napisal/-a:heh, a si ti kdaj dobu potrdilo, da si placu, da ti uvoz skidajo cestarji?
djte si dopovedat, da drzava/obcina ugotavlja potrebne kapacitete vozil za pluzenje in posip. v povprecju pr ns en kamion ppkriva cca 30 km cest.

Uvoz sem skidal sam s sosedi. In tak naj tudi ostane, ne pa da ga prasec zapluži.
In ja, glede na to, da gre uvoz do ceste čez pločnik, bi ga pa itak moral cestarji splužit kolkor ga je na pločniku, ker so palčani tud za čiščenje pločnikov.
Pa mi na isel na pride, da ga ne bi sam. AMpak pol naj ga pr mir pustijo.

no, enak problem imam tudi sam. Moje dvorišče je od ceste ločeno samo s pločnikom in mojo ograjo. Dvorišča sam niti ne kidam, če ni snega vsaj 30cm, ga kar povozim, nekaj ga zmečemo na kup, da se potem otroci z lopatkami furajo dol iz kupa pa po dvorišču. Sicer je potem dvorišče malo ledeno, ampak nič zato. Problem pa je na pločniku. Cesta je dokaj glavna in jo redno plužijo, vedno pa mi zasuje dovoz, tako da moram skidat sneg, če hočem od doma. Pa ga enkrat skidam, potem gre plug, pa lahko vajo ponovim še enkrat in še tolikokrat kolikokrat gre plug. :evil: No, pa se zarad tega nič ne jezim, ker vem, da drugače pač ne morejo. Zgodilo se je že, da sem skidal sneg ko sem hotel od doma, in ravno sem se vsedel v avto, mi plug zasuje dovoz :evil: pa spet lopato v roke. Vse v redu, razumem da drugače ne gre.

Čisto druga pesem pa je bila okoli novega leta, ko že nekaj dni ni padal sneg, plug pa je še kar vozil gor in dol in plužil kopno cesto in zasuval dovoze. Ko mi je prekipelo, sem ga ustavil in ozmerjal, ja, ozmerjal sem ga, ker mi je bilo dovolj tega. Pojasnil mi je, da je dobil komando, da razšiti cesto :shock: ja, pa ja da, razširi cesto in to na račun zasipanja dovozov v celi ulici :shock: preprečil sem mu nadaljnje zasipanje dovozov in mu pojasnil, naj se pritožo komunali da mu ne pustim razširjati ceste in zakaj. Le zakaj imajo rolbo :?: zato da so z njo cel teden okoli novega leta plužili po Bledu za turiste :roll: OK, vse lepo in prav, ampak potem naj ceste ne razširjajo, če se ne da z navadnim plugom. Čez nekaj dni so potem le prišli z rolbo, očistit pločnik, saj je bilo na pločniku več kot meter nabitega snega, prometa pa tako ni bilo veliko, saj so bili prazniki, le zakaj razširjati cesto.

Ko pada sneg, bodimo prvih nekaj dni razumni do cestarjev in plugov, čeprav nam ni všeč zasipanje dovozov, pač drugače ne gre, vsi bi pa radi imeli očiščeno.
Pred in okoli naših dovozov bi lahko sami očistili pločnike, pa bi bilo manj problemov. Pri nas očistimo pločnik sami, pa pri sosedu tudi, tako da je kar precej pločnika očoščenega brez komunalcev. Preblem je edino takrat, ko tisti, ki pluži cesto, sneg nabaše na očiščen pločnik :evil:
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To mar 07, 2006 3:57 pm

to z zasipanjem plocnikov je povsod problem..vsaj na celjskem (govorim za zahodni del) imamo z komunalci usklajeno cisscenje snega-prvo mi cesto spluzimo, pol se oni lotjo plocnikov..doskrat se je pa dogajalo, da smo mi spluzl, pol so komunalci cistl plocnike nazaj na cesto, pa spt mi njim nazaj na plocnik..zgledalo je kot zafrkancija, ki ji ni blo konca.
Slika

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 To mar 07, 2006 4:25 pm

naši pločniki u LJ nič spucan! edino kar je blo to k je folk poteptau da je bla shojena! :S

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To mar 07, 2006 8:06 pm

reber je napisal/-a:Pred in okoli naših dovozov bi lahko sami očistili pločnike, pa bi bilo manj problemov. Pri nas očistimo pločnik sami, pa pri sosedu tudi, tako da je kar precej pločnika očoščenega brez komunalcev. Preblem je edino takrat, ko tisti, ki pluži cesto, sneg nabaše na očiščen pločnik :evil:

pa zakaj bi ti (ali jaz) čistil, saj si jim plačal, da oni očistijo. A mehaniku tud plačaš popravilo, potem pa sam šraufaš? A plačaš frizerja, pa se sam strižeš. V končni fazui: a plačaš prispevek zta cestee,, pa jih potem sam gradiš, vzdržuješ ...
Ne bit ovčke. Plačamo jih, da spucajo kot se najbolje da. Naj to tudi naredijo. V nedeljo v Lj. bi se dalo bolje.
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To mar 07, 2006 8:12 pm

no ja, ne mislim jih ganjat po cesti, da bodo hudici kaj delali, ampak..vceraj zjutraj je center mb bil sicer spluzen, pa cisto nic soljen. ne bi raje o tem kako je zgledalo, ko je sla prva runda dostav skozi (kombiji on ostalo)...po 5-10cm globoke kolesnice

da pa ne bom samo njih ku*cal, se bolj na zivce mi grejo ljudje, ki cistijo dovoze (mogoce se 20% njih tudi plocnike) pred svojimi bajtam in sneg kar lepo na cesto mecejo.. :/:o:/
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To mar 07, 2006 8:43 pm

pa zakaj bi ti (ali jaz) čistil, saj si jim plačal, da oni očistijo. A mehaniku tud plačaš popravilo, potem pa sam šraufaš? A plačaš frizerja, pa se sam strižeš. V končni fazui: a plačaš prispevek zta cestee,, pa jih potem sam gradiš, vzdržuješ ...
Ne bit ovčke. Plačamo jih, da spucajo kot se najbolje da. Naj to tudi naredijo. V nedeljo v Lj. bi se dalo bolje.

pa kje ti kaj komu placas? a dajes samoprispevke? a s tem, k placas cestni sklad, placas pol to, da ti bo en skidu uvoz? si pa duhovit.
ena akcija v zismki sluzbi pride okol 1 mio. 1 akcija. v eni cestni bazi. na celjskem jih je 8.
zracuni si kuk jih je po sloveniji. govorim SAMO o drzavnih cest. obcinske so ponavadi se drazje, ker je vec cest ipd. zj bos reku, da to s tistimi 17jurji (povprecje) placas vse to? ne me v shem spravlat.

da uporabim tvoje primerjeve.ti placas mehaniku servi, on ti pa nove litke gor rukne, najhujsi bodykit al pa najlazje, eno hudo sportivo nabav :?:
Slika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To mar 07, 2006 9:05 pm

BoneS je napisal/-a:

pa kje ti kaj komu placas? a dajes samoprispevke? a s tem, k placas cestni sklad, placas pol to, da ti bo en skidu uvoz? si pa duhovit.
ena akcija v zismki sluzbi pride okol 1 mio. 1 akcija. v eni cestni bazi. na celjskem jih je 8.
zracuni si kuk jih je po sloveniji. govorim SAMO o drzavnih cest. obcinske so ponavadi se drazje, ker je vec cest ipd. zj bos reku, da to s tistimi 17jurji (povprecje) placas vse to? ne me v shem spravlat.

da uporabim tvoje primerjeve.ti placas mehaniku servi, on ti pa nove litke gor rukne, najhujsi bodykit al pa najlazje, eno hudo sportivo nabav :?:

Racman je popolnoma pravilno povedal, da plačuje za čiščenje. Denar za to pride od občanov, razen če cestni delavci delo opravljajo zastonj in sponzorji pokrijejo nakup strojev in goriva.
Meni samemu sicer ni težko skidat dovoza, ker mi vse skupaj vzame kakšnih 10 minut, a vendar je njegova pravica, da temu nasprotuje.
Ni slabo, da zahtevamo vedno višji standard storitev, saj le tako poskrbimo, da storitev ostane na nivoju. Sicer dvomim, da bomo v bližnji prihodnosti kdajkoli videli komunalna vozila, ki bodo čistila tudi dovoze, vendar vztrajanje pri tem samo po sebi ni tako napačno.
Kar se tiče cestne službe same, tu nihče ne krivi delavcev operativcev, ki na terenu povečini res trdo delajo, gre pa ostra kritika na vodstvo, tako služb samih kot tudi občin, ki se vse prevečkrat izkažejo za nesposobne. Zanimivo, da je Gorenja vas v Poljanski dolini skorajda v celoti splužena do črnega, prav tako celotna glavna cesta po tem območju, vse do Škofje Loke, kjer pa se cesta praviloma naenkrat spremeni v drsalnico (to govorim iz izkušenj po preteklih sneženjih, ne za ta vikend).
Mene ne bo nihče prepričal, da si v Ljubljani ne moremo privoščiti imeti spluženih vpadnic, pa še marsikatere druge ceste. Je pa zanemarjenost krivda odgovornih in dokler nekdo ne bo odpuščen, tu ne bo reda.

Lp

Uporabniški avatar
Marko_mx-3
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Marko_mx-3 To mar 07, 2006 9:09 pm

Kar je nad mano napisano se sploh ne mislim spuščat!!!

Sem se pa zdele pripeljal iz ljubljane in so "cestarji" intenzivno odvažali sneg iz Dunajske, tako da bo do jutra verjetno že vsi pločniki brez snega. Videl sem pa na relaciji gospodarsko rastavišče do WTC-ja vsaj 3 bagerje in 4 ta male bobcate, pa 4 tovornjake ki so odvažali sneg.

Zjutraj so pa tudi v domžaskem koncu že pred 4. uro solili.

Pa še nekaj: a kdo parkira nasproti stadiona, pri centru SPSŠ? Tam bi se lahko včeraj zvečer(iz pon. na tor.) en plug malo sprehodu in malo placa naredil da bi bilo vsaj kje za parkirat.

Še naprej uživajte!

Marko

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To mar 07, 2006 9:26 pm

@ Bones: malce manj manipuliraj in se raje pozanimaj kako se te zadeve financirajo. Ljubljanska županja je ob novemberskem sneženju izjavila, da je šlo za takratno akcijo 200 miljonov?!?! A za ta ogromen denar ljubljančani ne smejo zahtevati očiščenih cest? Sredstva gredo iz mestnega proračuna in lahko 3x ugibaš kdo polni ta proračun preko davkov in drugih dajatev. Natančno tisti, ki so bili ob zadnjem sneženju spet nezadovoljni in upravičeno so lahko nezadovoljni saj tisti, ki trdi da je bilo vse Ok laže tudi samemu sebi.

V Ljubljani lahko zdaj dva dni po sneženju praktično samo upajo, da bo odjuga pospravila (ob prejšnjem sneženju je to trajalo skoraj en mesec) sneg z ulic.

Drugače pa lahko osebno samo pohvalim kmeta, ki čisti cestice po hribčkih okoli Mirne Peči saj si je bilo tudi sredi največjega sneženja na cesticah bogu za hrbtom le kak centimeter snega. Ja človek je celo sneženje ribal svoj traktor in plug po klancu gor in dol, da ja ne bi nihče niti pomotoma zamudil službo v ponedeljek. Kljub temu pa sem si v ponedeljek preventivno vzel dopust, ko sem zjutraj slišal in preveril pri kolegih kakšno stanje je v Ljubljani.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani To mar 07, 2006 9:59 pm

Sem en lep cajt rabu da sem vse poste prebral,je trajalo sam sem mogel ker me je firbec martru :P
Kot večina nism zadovoljen s pluženjem.Zakaj?
Pri nas je začelo snežit nekje ob dveh popoldan v nedeljo,plužit so pa začeli enkrat zvečer ampak ok.Kar se tiče zasipanja dovozov razumem in me ne moti ker drugače pač ne gre,vsak si mora svoj dovoz sam spucat.
Moti me da ne splužijo do tal ampak pustijo enih pet cm snega na cesti in tudi če posujejo ni takojšnjega učinka in še vedno drsi.Si človek misli če niso mogli prec splužit bojo pa do zjutraj ampak neeeeeeee to se ne zgodi.

Ob sedmih grem v službo in se celo pot vozim po slabo spluženi cesti,še vedno je blo gor pet cm zmrznjenega snega in je blo kot da se bi vozil po makadamu-katsrofa.
Pa si spet mislim saj bodo do enajstih očistili ko grem na malico ampak spet se to neeee zgodi.
Če pa do takrat niso bli sposobni splužit glavne ceste skozi pivko ko je blo topleje in se led sigurno ni držal več podlage kot prej (če je bil to vzrok zakaj niso plužili) potem so enostavno leni in brezbrižni vodstvo pa tudi.Še danes ga je nekaj ostalo cesta pa je kolikor toliko čista ker se je pač sneg stopil in ne zato ker bi oni opravili svoje delo.

Zakaj bi se pa sekirali saj bodo ravnotako dobili plačo in nihče ne bo za nič odgovarjal in baraka bo šla naprej.Tako kot šepa na drugih področjih šepa tudi tu,hvala bogu saj smo vendar v sloveniji :evil: :twisted:
Se je večkrat zgodilo da del poti sploh ni bil splužen,ne vem ali zato ker ga je spregledal,pozabil ali namenoma,samo tega si ne bi smeli privoščit.Cesta do vasi kjer delam je splužena na ozko samo za en avto,zakaj?
Ker je blo mojstru verjetno težko it gor bolj po levi in dol bolj po desni da bi splužil bolj na široko,stalo ga pa ne bi prav nič več ker mora tako ali tako na koncu vasi obrnit ker se cesta tam konča,je slepa ulica in naprej je samo še makadam.

Jaz tega ne razumem :roll:
Pri vsem skupaj niso krive samo razmere,pomanjkanje denarja,mehanizacije in še kaj drugega ampak igra veliko vlogo tudi disciplina,organizacija in predvsem odnos do dela in zavedanje da mora biti delo dobro opravljeno.
Če tega ni tudi miljarde tolarjev in večje število plugov ne bo prav nič pomagalo.
Miselnost vodilnih in posledično delavcev pa je: če bo,bo če ne bo pa pač ne bo,jebat ga.Saj jim nihče nič ne more,zmigajo se ko se kaj zgodi,beri slabega.
Naši cestarji so vedno dobro pripravljeni na zimo vendar jih sneg vedno preseneti

:EE :vc ,to je svetski stavek.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To mar 07, 2006 10:27 pm

kar se tiče plačevanja za pluženje
plačeval se bo davek na avtomobile vsako leto- a boste zahteval da vam ga ko se zasvinja spucajo?

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To mar 07, 2006 11:49 pm

kljukec je napisal/-a:kar se tiče plačevanja za pluženje
plačeval se bo davek na avtomobile vsako leto- a boste zahteval da vam ga ko se zasvinja spucajo?

Tvoj avtomobil ni javno dobro. Cestišče pa, z izjemo zasebnih zemljišč, je.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov