Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Robert gpl
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Robert gpl Sr maj 03, 2006 3:45 pm

seat je napisal/-a:Mater a eni še kr naprej lahko oglašujejo na forumu.Res se držijo eni pravil :D

Robert gpl kaj si z svojim molkom hotel povedat :lol: :lol:

Za reklamo se opravičujem ni bil moj namen ampak moja napaka pri vpisovanju podatkov sem danes popravil.
Pozdravljeni/Saluti/Best Regards/
Robert GPL

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 03, 2006 7:20 pm

Robert gpl je napisal/-a:
seat je napisal/-a:Mater a eni še kr naprej lahko oglašujejo na forumu.Res se držijo eni pravil :D

Za reklamo se opravičujem ni bil moj namen ampak moja napaka pri vpisovanju podatkov sem danes popravil.

:cry ... hy Roby ... kaj si spet tiščal nos v P:C: da jih lahko zmasiraš z info??? :lol: Ko sem delal instalacijo si mi rekel, da sem z konji na limitu sedaj praviš 270 km - ne bo RS 4 lahko pa je S4 ali BMW 735 :twisted:prav danes sem pripeljal domov 4 vplinjače DHLA Dellorto :lol: :lol: :lol: P.s . povej koliko bi stal sistem za Karburator preko tebe ? kar veliko nekaj nas je, ki bi ga dali v stare velike škatlice ki dosti popijejo ... L.p.. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če maj 04, 2006 6:54 am

Še enkrat opozorilo - oglaševanje storitev podjetja ali s.pja je brez predhodnega dogovora prepovedano na našem forumu.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Robert gpl
Nov uporabnik

Napisal/-a Robert gpl Če maj 04, 2006 6:56 am

Mad je napisal/-a:
Robert gpl je napisal/-a:

:cry ... hy Roby ... kaj si spet tiščal nos v P:C: da jih lahko zmasiraš z info??? :lol: Ko sem delal instalacijo si mi rekel, da sem z konji na limitu sedaj praviš 270 km - ne bo RS 4 lahko pa je S4 ali BMW 735 :twisted:prav danes sem pripeljal domov 4 vplinjače DHLA Dellorto :lol: :lol: :lol: P.s . povej koliko bi stal sistem za Karburator preko tebe ? kar veliko nekaj nas je, ki bi ga dali v stare velike škatlice ki dosti popijejo ... L.p.. Mad

Sem bil na sestanku z direktorjem druge firme za insatalcije močnejših vozil.Avtogas italija trenutno ne zmore več kot 220 Kw,ko si ti delal plin je bilo nekaj konjev manj.Razvijajo naprej tako ,da bodo mogoče v prihodnje lahko konkurenčni tudi za večje moči. Sedaj bom uporabljal dva sistema Easyjet in Prins.Easyjet za Euro 3in euro4,Prins za Euro 4 in euro5.Prins je bil instaliran na Porsheja z 450 km in dela odlično,za kaj več se mi javi in ti bom razložil.O prinsu še ne pisat dokler ne podpišem pogodbe. :D
Pozdravljeni/Saluti/Best Regards/
Robert GPL

mrheker
Nov uporabnik

Napisal/-a mrheker Sr maj 10, 2006 4:51 pm

Oj, jaz bi kupil avto v vrednosti nekje 300.000 sit, motor nekje 1.4, 1.6 v katerega bi vgradil avtopli. Pa me zanima v katere avtomobile je najcenje vgradit plin? Predvsem kateri so tisti ki imajo železne sesalne kanale??? Katero znamko oz. model priporočate???'
Lp

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Sr maj 10, 2006 6:44 pm

Mene pa zanima kako je kaj s predelavo avtomobilov, ki imajo tam od 55kW dalje, vsi samo omenjate avte z 150kW in več. Zakaj ne bi predelal avta s 55kW in če mi sedaj rabi 7L bencina, potem bi mi rabil 8L plina in je vsekakor bolje in ceneje, tudi z ekološkega vidika. Baje pa, da v tujini za vgradnjo plina subvencionira nekaj država.

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 10, 2006 7:20 pm

marsal_tito je napisal/-a:Mene pa zanima kako je kaj s predelavo avtomobilov, ki imajo tam od 55kW dalje, vsi samo omenjate avte z 150kW in več. Zakaj ne bi predelal avta s 55kW in če mi sedaj rabi 7L bencina, potem bi mi rabil 8L plina in je vsekakor bolje in ceneje, tudi z ekološkega vidika. Baje pa, da v tujini za vgradnjo plina subvencionira nekaj država.

Mislim da bi bilo za probat ... danes sem se sestal z Robijem - monter plinskih sistemov ... in govoril o montaži na Astro 1.6 Twin Port( 74 kw menda- nismo govorili o tem )... Kolega bo to zmontiral saj dela po 50 - 60000 km / letno in vsekakor opraviči svojo investicijo kmalu... na vse avtomobile gre - imaš pa pri močnih avtih dosti bolj šparovni učinek ( 1.4 z lahkoto s pametno vožnjo daš na 6 litrov medtem ko 3.0 težko spraviš pod 12 ... ) pri obremenitvi pa se pozna na obeh - lahko voziš 3.0 z plinom na strošku povprečnega 1.4 benzinca... in tudi 1.4 z stroškom 3.0 bencinca -( Golf 1.4 55 kw teran do konca .... ) no kakorkoli daš lahko na 1.0 in dela o.k. je pa vprašanje koliko kilometrov delaš ker če kupiš klio 1.2 za tri mesece in z njim delaš 500 km na mesec to ni opravičljiv nakup oziroma vgradnja plinskega sistema ... lahko pa gre avtomobil ok in če delaš tam med 20 in 40000 letno je zelo opravičen nakup ... Kakorkoli preračunaj si porabo svojega vozila in dodaj 10% - razlika plin benzin ... potem pomnoži z ceno benzina , deli na pol in dobiš ceno kilometrov na pogonu plina ... ostalo boš videl sam ... meni je poraba padla za iste kilometre iz 130000 sit na 45-50000 sit... L.p Mad

Uporabniški avatar
marsal_tito
Novinec

Napisal/-a marsal_tito Sr maj 10, 2006 8:26 pm

Mad!
Kje pa lahko dobim tega Robija, ki vgrajuje plinske sisteme? A mi ga priporočaš?
Hvala!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Sr maj 10, 2006 9:34 pm

marsal_tito je napisal/-a:Mad!
Kje pa lahko dobim tega Robija, ki vgrajuje plinske sisteme? A mi ga priporočaš?
Hvala!

V Kopru je ... par postov nazaj imaš njegov naslov drugače pa : www.avtoplin.com
spoznal sem ga slučajno in mi je predstavil plinsko napravo v svojem avtu ... naslednji teden je bila montirana v moj avto in sedaj sem že napravil približno 20000 km točno ne vem - priporočam ga toplo vsem tistim ki imate velike požrešne zverine ker boste končno lahko zadihali ... jaz sem bil na temu da menjam avto za dizla potem sem ugotovil da bom svojega moral šenkat in srečal Robija ... ostalo sem ti že napisal... preberi si temo od začetka vsi podatki so notri L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Pe jun 16, 2006 4:56 pm

...Pisal sem o avtoplinu in o tem, da dela na plin slabše kot na bencin ... Danes sem pri serviserju točno nastavil elektroniko - z lap top računalnikom smo se vozili na bencin in spremljali parametre med delovanjem motorja v vseh režimih - prestavah in obremenitvah - od 0 do 7250 obratov ... Poslal je na podjetje mapo delovanja motorja in danes nastavil parametre na novo ... Avto vleče isto kot na bencin - poizkusili smo ga v klanec ko smo šli na Kozino tankat in v največjem klancu AC je z 4 moži vlekel normalno kot bi ko je bencin - pospeški in vse isto... verjetno poraba ne bo kot prej srat pa ne bom več mogel da ne vleče ;) pravkar se pripravljajo na to da ga vgradijo v Clio Williams ... sedaj je zdrobilo menjalnik ker Tommy Boy ima tudi desno nogo predolgo, ko ga sestavijo (Menjalnik)... gre plin not ;) ... L.p. Mad
Priponke
IMG_0309.jpg
...Nalaganje programa v elektroniko - uskladitev odpiranja injektorjev - količina/ čas...
IMG_0311.jpg
...Roby se igra na svojem avtu ...
IMG_0312.jpg
...Motor od male zverine - Williams 2000...
IMG_0310.jpg
...Andrej(meho) pripravlja menjalnik za montažo...

gw
Nov uporabnik

predelava bmw 330i - problemi

Napisal/-a gw To jul 18, 2006 10:59 am

Pozdravljeni

Mater ste eni tecni - drzite se topica.

Svoj avto sem dal predkratkim predelat na plin (EasyJet z sobami 21), pa pri hitrosti nad 110kmh cel cas trokira in mece v rezervni program. Tudi poraba je precej visja. Na bencinu (po BC) 11.4l/100km, na plinu pa 15l+. Mehaniki so, po tem ko ze cel mesec hodim vsaka 2 dni tja gnjavit, tudi ze obupali nad mano. Edini ki bi kao naj vedel kako zadevo resit pa pride cez mesec in pol z dopusta, ceprav mi je na zacetku obljubil montazo v 4 dneh. Zdaj pa bo zgleda trajalo vse skupaj 3 mesece. Lep odnos.

Aja pa odkar imam vgrajen plin se mi tudi pri nizkih obratih motor zaganja (ko je obremenjen - ko speljem) in sicer tudi ko se vozim na bencin. Mogoce zaradi sprememb na sesalnem kolektorju (sprememba prostornine zaradi cevk)? Ima kdo podobne tezave?

Tak da me je zadeva mal razocarala, premislite preden se odlocite. Poskusite najdit nekoga ki ma podoben avto predelan in ga ze nekaj casa uporablja.

Moj avto ima drugace 6 cilindrov in 232KM brez turbine ce ma to kaj veze. Any thoughts?

LP!
330i SMG

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: predelava bmw 330i - problemi

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 11:12 am

gw je napisal/-a:Pozdravljeni

Mater ste eni tecni - drzite se topica.

Svoj avto sem dal predkratkim predelat na plin (EasyJet z sobami 21), pa pri hitrosti nad 110kmh cel cas trokira in mece v rezervni program. Tudi poraba je precej visja. Na bencinu (po BC) 11.4l/100km, na plinu pa 15l+. Mehaniki so, po tem ko ze cel mesec hodim vsaka 2 dni tja gnjavit, tudi ze obupali nad mano. Edini ki bi kao naj vedel kako zadevo resit pa pride cez mesec in pol z dopusta, ceprav mi je na zacetku obljubil montazo v 4 dneh. Zdaj pa bo zgleda trajalo vse skupaj 3 mesece. Lep odnos.

Aja pa odkar imam vgrajen plin se mi tudi pri nizkih obratih motor zaganja (ko je obremenjen - ko speljem) in sicer tudi ko se vozim na bencin. Mogoce zaradi sprememb na sesalnem kolektorju (sprememba prostornine zaradi cevk)? Ima kdo podobne tezave?

Tak da me je zadeva mal razocarala, premislite preden se odlocite. Poskusite najdit nekoga ki ma podoben avto predelan in ga ze nekaj casa uporablja.

Moj avto ima drugace 6 cilindrov in 232KM brez turbine ce ma to kaj veze. Any thoughts?

LP!
...ja verjetno ti ni dal na pravo mesto vakuuma zato se ti zaganja ... mora biti tam kjer je loputa ... kar si napisal meni nikoli ni delalo sem pa dal popraviti par krat mapo nastavitev ker ko je prvič nastavil je vlekel mal slabše ko je drugič nastavil je letelo in pol tretjič smo našli eno sredino - drugače avto mi dela lepo ... Pa napiši kdo ti je delal, da se ga ognemo ... L.p. Mad

gw
Nov uporabnik

Napisal/-a gw To jul 18, 2006 4:48 pm

Mad: katera cev pa je vakum cev?

1 - dovod bencina na originalne injektorje, spodaj viden tudi injektor
2 - dovod plina na dodan injektor za plin EasyJet 21
3 - kdo ve kaj je to? Slisal sem 2 varianti: odzracevanje in kratki vod za dovod zraka (pri vecjih obremenitvah)
4 - tanka cevka od razdelilca do sesalnega kolektorja. Domnevam da je to zgoraj omenjena vakum cevka. Kot kaze so mi jo zmontirali na vrh sesalnega kolektorja, in ne blizu lopute. Mnenja?
5 - kabli za nadzor injektorjev (originalnih in dodanih)

Slisal sem da naj bi ble izvrtine za 2 postavljene pred 3. Vendar kako to izvesti, ce pa je napoti 5 -- saj nimas kam dat cevi?

Monterja pa zaenkrat se nebom tiscal v drek, ker so drugace OK decki.

Napake? Ideje? Predlogi?

LP!
Priponke
sobe.jpg
Pogled na injektorje
vakumcev.jpg
Cevka prikljucena na sesalni kolektor
razdelilec.jpg
Razdelilec na cilindre
vse1.jpg
Celoten sistem - spredaj
vse2.jpg
Celoten sistem - bocno
330i SMG

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 4:51 pm

...tu ne vidim podobno ti poslikam mojo pol išči na tvojem avtu ... počakaj par minut... L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad To jul 18, 2006 5:48 pm

...evo me nazaj... cev pride montirana na sesalni kolektor za loputo kjer je motorček za minimum ... z njo sistem dobiva informacije če primanjkuje plina pri pospeševanju, ker v razdelilcu in po sistemu gre tlak z 0.5 bara pri pospeševanju ta vakuum lahko dopusti še nadaljna 0.2 bar nadtlaka po potrebi ... opiši problem Robiju sem mu povedal za tvoje težave rekel je da pridi do njega - ti bo pomagal ... piši na : avtoplin@gmail.com lahko se ti zgodi tudi da kje tankaš zelo umazan plin in se ti sistem zamaši poizkusi na razdelilcu odšravfat zg. del in pogledat če je notri polno ... jaz sem po 20000 km imel 1/3 lončka polnega svinjarije ;) L.p. Mad
Priponke
IMG_0512.jpg
tu je loputa na njej je cev vakuuma ...
IMG_0520.jpg
...tu gre notri...iz lopute pod razdelilec ... ki je hkrati filter .
IMG_0513.jpg
...tu pri strani se jo vidi ...

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jul 23, 2006 2:53 pm

hladni je napisal/-a:1.)jaz več dejansko ne vem, al je fora v porabi al ni. Skoraj nemogoče se mi zdi, da bi avto na plin porabil dosti manj ob veliki obremenitvi kot na bencin,ob nespremenjenih pospeških in moči in itd....
2.)Ne razumem kako lahko ma nekdo audija 1.8T ki že tak žre, potem pa ga še predela in ne zdaj rečt da še manj žre, in potem ma avto 200 konjev in pol gre na plin ker hoče manjšo porabo goriva, čeprav sam prizna da zmogljivost ni enaka če sem prav razumel vso zadevo.
3.) Za predelavo daš 400tisoč, če avto prodaš res mal dobiš zanj, ampak morš upoštevat da maš teh 400k več za drug avto, poleg tega pa ziher daš še nekaj dnara zraven in kupiš dizla, če je poraba res tak problem in zmogljivosti niso pomembne. Prodaš 1.8T in kupiš 1.9. tdi novejši letnik. Razen če si navezan na avto al pa se res ne splača prodajat.
Moje mnenje pač kolko sem pač razbral + in - mnenja iz te teme.
LP!
... na plin gre isto ... to ko sem napisal da ne gre je bilo peden sem dobil program not za moj avto prej je bilo na približno nastavljeno pol je mapo delovanja posnel in poslal v Tovarno kjer so izdelali mapo za moj primerek ... sedaj je bp. za avto dobim dober denar vendar moj avto ima realne km večino sem jih naredil sam in poznam ga dobro + tega nisem zasledil te opreme pri nas - moj avto je top oprema in če ga zamenjam bom nekomu dal dober primerek dobil pa povprečen tdi ... Quattro jih je malo in če ti povem da moj gre in ne pije oziroma pije in ne stane bi moral ti to razumet pa nočeš zato je brezveze da ti razlagam kar nočeš slišat ... avto gre isto pije isto stane pa gorivo1/2 manj !!! delam 3000 km/mesec to se pozna ;) ne želim izgubiti komforta in performans zato sem se odločil da ga držim - gledal sem v Celju 2.5 TDI Quattro letnik 2002 tip je mojega ocenil z 1.7 mio svojega pa 3.9 mio ... dvakrat je zajebal - imel sem z seboj 2mio in če bi mojega odkupil za recimo 1.8 - 2mio(eurotaks) kolikor je realno bil takrat - marec 2006 in bi za svojega iskal recimo 3.65 mio čeprav je bil takrat ta letnik okrog 3.4(eurotaks) mio bi se dil naredil tako pa sem imel še en razlog več da ga obdržim ( pa še njegov je imel dosti več km kot moj in čeprav 180 km motor ni šel dobro - verjetno je v zgodovini avtomobila bilo kr neki km)... bom počakal še eno leto in vem, da mi moj ne bo zaribal do takrat ;) L.p. Mad

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mad Ne jul 23, 2006 6:06 pm

hladni je napisal/-a:jah vidiš tvoja razlaga pa daje mojim komentarjem drugačen izgled, kr js sm razumel da ti performase niso bitne, al zdaj se vidi da so in prav je tako.Kr z 1.9.tdi quatro neboš mel niti priblližno užitka ki ga maš zdaj. Pozabil pa sem, da hočeš 4x4, kar pa je res majhen problemček pri Tdi. Konc koncev je pa zlo važno, da veš kaj voziš in kaj se je z avtom dogajalo, pa četudi ima nevem kolk kilometrov. V tem primeru se res splača predelava če je res zadeva varna in zanesljiva.
LP
pri tdi ju imaš pospešek boljši kot pri TB samo traja pa manj zaradi polja ki ga doseže - 4500 proti 7250 ... navor tdija 1.9 130km navitega na 163 je okrog 380Nm ... ti motorčki imajo tudi 6 prestav - če imaš Polo Ibiza ali Golf je to super kombinacija A4 je pretog pretežek avto in ne pride do izraza tisti 2.5 tdi je sicer bolj sposoben in ima lepši zvok, a pri navoru: - če ga čipaš iz 150 ali 163 km na nekje 190 pa imaš navora le okrog 360Nm kar je malo manj kot pri 1.9 tdi zaradi drugačne tehnologije, pa še 4x4 ti vzame odzivnost in jo naredi neprepoznavno . Plin je bil izhod v sili ker moje finančno stanje je zaradi selitve gradnje in novega pohištva rahlo padlo v negativo istočasno sem sklenil malo stisniti budget ker 130000 sit/mesec samo goriva je preveč tudi zame :P :P :P so pa dizli vedno bližji z performansami bencincem ...L.p. Mad

drugitelefon
Nov uporabnik

Predelava v Srbiji

Napisal/-a drugitelefon Če nov 30, 2006 4:29 pm

Fantje POZOR!

Prijatu si je predelu avtomobil na plin v Srbiji.
Res, da so mu dali predracun v Sloveniji za 400 Eur večji, kot je bil Srbski, ampak...
- fant se je peljal ze 5 krat v Novi Sad, ker sistem se vedno ne funkcionira dobro,
- nemore dobiti homologacije, ker nima vgrajenih nekih varnostnih ventilov,
- se kar vozi na bencin...

Hocem Vam povedat, da pazite, kje vgrajujete. Ce pogledate primer, ki sem ga opisal, tudi kljub zacetno manjši investiciji ni pametno na balkan, saj se izkaze, da na koncu porabis dosti vec, da stvar funkcionira (ce sploh kdaj)!

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Re: Predelava v Srbiji

Napisal/-a Mad Če nov 30, 2006 5:40 pm

drugitelefon je napisal/-a:Fantje POZOR!

Prijatu si je predelu avtomobil na plin v Srbiji.
Res, da so mu dali predracun v Sloveniji za 400 Eur večji, kot je bil Srbski, ampak...
- fant se je peljal ze 5 krat v Novi Sad, ker sistem se vedno ne funkcionira dobro,
- nemore dobiti homologacije, ker nima vgrajenih nekih varnostnih ventilov,
- se kar vozi na bencin...

Hocem Vam povedat, da pazite, kje vgrajujete. Ce pogledate primer, ki sem ga opisal, tudi kljub zacetno manjši investiciji ni pametno na balkan, saj se izkaze, da na koncu porabis dosti vec, da stvar funkcionira (ce sploh kdaj)!
imaš tudi srečne konce samo homologacijo pa lahko pozabijo in tudi meni vsake toliko kje popusti spoj in grem v Koper - 7 km od doma pa mi pritegne cev očisti filtre pregleda sistem ... denar ni vse - jaz sem v svojega serviserja prepričan, da ve kaj počne in zato se počutim bolje lažje spim niti enkrat mi ni zasvetila lučka napake motorja, ki se nekaterim prižiga zaradi revne mešanice zrak - gorivo in sem naredil že čez 30000 km z plinom in mislim, da sem takrat naredil dobro potezo ... naslednji avto bo spet bencinc upam pa da bo 3.0 ne 1.8 ker vseeno kubiki so pri plinu pomembna zadeva - vozil sem Laguno od serviserja ubodel si je 3.0 V6 in sem v njej dobil en lep vtis ;) L.p. Mad

szitnik
Nov uporabnik

Napisal/-a szitnik Po mar 05, 2007 10:17 pm

Pozdravljeni!

Tudi jaz bi se odločil za vgradnjo avtoplina. Imam Fiat Bravo 1.6.

Zanima me kako ste kaj zadovoljni s sistemom EasyJet, s katerim se avto tudi vžge na plin? Ali je v ceni, ki je na www.avtoplin.com vključen torodialni ali cilindrični rezervoar?

Poleg tega pa me zanima še nekaj v zvezi z lambda plini, ki jih imam trenutno preveč in naj bi bil kriv računalnik. Ali je pri vgradnji tega avtoplin sistema vgrajen tudi računalnik zase, ki določa količino zraka, da bi se lambda plini popravili?

Lep pozdrav,
Slavko
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov