Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To feb 27, 2007 11:57 pm

Dokler si folk v prvi vrsti ne bo vbil v glavo, da ko se vsedemo za volan, da nosimo veliko odgovornost do sebe in do drugih in da je vožnja avta lahko potencialno zelo nevarna in dokler bo vladala ta lahkomiselnost, češ meni se pa to ne more zgoditi in prepričanje večine folka, da so oh in sploh šoferji, ki obvladajo avto v nulo... vse do tedaj se bodo take in drugačne nesreče dogajale. Žal! Ne kazni, ne policaji, ne ceste,... najprej bi bilo potrebno nekaj spremeniti v naši miselnosti (tako stari, kot mladi), ki je očitno tako zakoreninjena nekam in ki se s prihodom kapitalizma, ko hočemo biti vsi prvi, najboljši, najhitrejši,... še vse bolj negativno odraža v prometni kulturi, ki je včasih na totalni nuli.

Se ponavljam kot pokvarjena plošča, a tako to je in dokler ne bo vsak pri sebi najprej razčistil, tako bo. Žal!
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor Sr feb 28, 2007 7:35 am

Saj prav, da se ponavljaš kot stara plošča, ampak očitno je to premalo, taki oglasi, reklame bi semorali vtret po medijih. Se popolnoma strinjam s tabo.
Slika

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr feb 28, 2007 5:51 pm

večina ki je na tem forumu se zaveda vožnje in po večini ve za kaj se gre. tisti ki pa se ne zavedajo niti to da so živi, take bi se morali bat. tako da je čisto vseeno koliko x boš ponovil isto, ker itk tle folk zna vozit. (vsaj mislim)
in polo, tudi ti znaš imet slab dan tako da si ne misli da si zlata izjema.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
rumena ibiza
Poznavalka foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rumena ibiza Sr feb 28, 2007 6:55 pm

uglavnem..jst pravm takolele...nori, daj gas, ko si sam v avtu na prazni cesti, ko nikogar ne ogrožaš ( če se že ne moreš upreti hitri vožni)...ker če voznika ni škoda ( tistega ki nori ) je škoda mene in škoda je ostale udeležence v prometu...tako, da jst vem da se u trebnje peljem le čez mirno peč, ker kaj tam delajo je za posrat..jst cel čas vozim tam v strahu in govorim Lej ga lej unega lej tega b***** kaj dela...ko grem pa v ljubljano grem pa raje na žužemberk-ivančna gorica...

vseeno RIP vsem žrtvam te ceste, vsem sorodnikom in ostalim sožalje...vam na forumu pa sam to: s pametjo vozte ne z nogo...glava ni za okras na vratu...srečno

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr feb 28, 2007 7:41 pm

RED_line je napisal/-a:in polo, tudi ti znaš imet slab dan tako da si ne misli da si zlata izjema.

Saj zato pa (če si pozoren na moje poste) vedno pišem v 1. osebi množine, ker se nimam za zlato izjemo. ;) Vsi smo ljudje, vsi smo krvavi pod kožo, vsi delamo napake. Ampak dajmo se vendar iz njih kaj naučit. :idea:

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Sr feb 28, 2007 7:47 pm

učit ... povej mi kaj se je človek kdaj kej naučil? pametni že že, samo jz govorim za ostale govede.večina je pač butasta. že samo to da hodi svet po gobe se vidi koliko smo pametni. že to da delamo vojno za vojno se tudi vidi.kdo še hodi v šolo se učit? itk kar gre notri gre tudi vn.

človek se nauči iz svojih napak in ne iz napak od ostalih.

mi je žau da je tako samo .... jebiga ;)
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Sr feb 28, 2007 8:04 pm

samo smetje, smetje in še 1x smetje. ta tema ma določen namen. to kar berem zadnih 5 komentarjev (neskončno dolgovezenje in dokazovanje) lahko preberem v katerikoli temi na tem forumu, samo da so mogoče povedek, samostalnik pa predmet v drugem vrstnem redu :?

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Sr feb 28, 2007 9:23 pm

Kritik je napisal/-a:Kaj se vsi tako čudite koliko je nesreč in koliko je mrtvih.... Mene po pravici povedano nič ne čudi, glede na to kaj se dogaja vsakodnevno na cesti. To je odraz naše družbe, tega ku*** turbo kapitalizma, čim več, čim boljši, čim krajši čas..... Vse to se odraža na cesti.

Ravno danes zjutraj mi je pred avto zapeljal, oz. me je izsilil en tipo z Hondo... Ne je*** on sistema, zapelje naravnost pred mene, ker pač vozim avto nižjega razreda in sem verjetno po njegovi logiki manj vreden na cesti kot on, pa ne da bi hitro speljal, po polžje, sej sem se že vključil na prednostno..... seveda jest pa po bremzi na max..... :twisted:

Tudi na avtocesti ali pa na regionalkah opažam, da vozniki zelo neradi vozijo za kakšnim slabšim avtom od njihovega. Ga je treba prehitet, pa tud če celih 30 km naprej vozi pred njem, gledal ga pa ne bo.... WTF?

Še enkrat povem, niso problemi v starih avtih, niti v cestah. So kakršni so. Problemi so v glavah in to se odražana cesti.

Te je prehitela črna Honda Accord? To je en i**** iz Trbovelj, k dela v Lj v eni velki farmacevtski firmi ;) in se ma za tako pomembnega, da lahko vozi 150km/h v naselju. Je že tri Honde razbil, doma ma pa otroka... Tega morona pozna že vsa Slovenija prek forumov! Pa nič...

syncmaster
Nov uporabnik

Napisal/-a syncmaster Sr feb 28, 2007 9:37 pm

robert1 je napisal/-a:Nesreče in mrtvi na cesti so le odsev značaja in psiholoških težav.
Nesreče so kot samomori. Tu mislim na povzročitelje.
Če imaš rad svoje življenje in si z njim zadovoljen, ne boš tvegal , ne boš tvegano prehiteval in divjal, ampak užival v normalni in varni vožnji.

To, da smo na vrhu po samomorilnosti, kaže, da ima večina Slvoencev resne psihološke težave. Na cesti pa je takšen človek še ubijalec.

To je to!!! Večina Slovencev je patoloških primerov osebnosti, edini ki na to opozarja je Rugelj, sam tip ma preveč radikalne pač. Mi smo pač patološki narod!! Klinac, priznajmo, še narod nismo, smo pač nek konstrukt oz. produkt polpretekle zgodovine k bo sam poskrbel za svoj izbris iz časa in prostora (ceste in štriki)... :roll: Hrvati majo prav...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če mar 01, 2007 8:15 am

HONDAtip je napisal/-a:Obstaja kar nekaj možnosti, kaj je bil vzrok, da je zapeljal na levo stran, kot naprimet, mel je težave s srcem, vračal se je iz službe proti domu, posledično utrujenost, itd.

In kaj od tega je bilo? Je imel slabo srce, je bil utrujen,...?
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če mar 01, 2007 2:04 pm

LudiLimun je napisal/-a:samo smetje, smetje in še 1x smetje. ta tema ma določen namen. to kar berem zadnih 5 komentarjev (neskončno dolgovezenje in dokazovanje) lahko preberem v katerikoli temi na tem forumu, samo da so mogoče povedek, samostalnik pa predmet v drugem vrstnem redu :?

Potem pa ti kaj pametnega in konstruktivnega napiši oz. predlagaj v kakšno smer naj bi se debata razvijala, ker potem tudi tvoj post spada med "smetje". :roll: Jaz pravim še vedno bolje opozarjat in ozaveščat ljudi pa magar samo tule na forumu, kot pa nič naredit. Čeprav je pa res, da se tule ozavešča že ozaveščene, vsaj v večini mislim da je tako.

trafo66

Napisal/-a trafo66 Če mar 01, 2007 4:12 pm

Kritik je napisal/-a:Kaj se vsi tako čudite koliko je nesreč in koliko je mrtvih.... Mene po pravici povedano nič ne čudi, glede na to kaj se dogaja vsakodnevno na cesti. To je odraz naše družbe, tega ku*** turbo kapitalizma, čim več, čim boljši, čim krajši čas..... Vse to se odraža na cesti.

Ravno danes zjutraj mi je pred avto zapeljal, oz. me je izsilil en tipo z Hondo... Ne je*** on sistema, zapelje naravnost pred mene, ker pač vozim avto nižjega razreda in sem verjetno po njegovi logiki manj vreden na cesti kot on, pa ne da bi hitro speljal, po polžje, sej sem se že vključil na prednostno..... seveda jest pa po bremzi na max..... :twisted:

Tudi na avtocesti ali pa na regionalkah opažam, da vozniki zelo neradi vozijo za kakšnim slabšim avtom od njihovega. Ga je treba prehitet, pa tud če celih 30 km naprej vozi pred njem, gledal ga pa ne bo.... WTF?

Še enkrat povem, niso problemi v starih avtih, niti v cestah. So kakršni so. Problemi so v glavah in to se odražana cesti.

e za take ki mislijo da ne morejo vozit za slabšim in manj uglednim avtom mam jaz zdravilo. kar nekaj vzvišenih voznikov avtov za 5 miljončkov pa tudi dražjih me kar od zadaj spremlja. sicer nikoli ne ogrožam nobenga v prometu ampak eno parkrat sem na regionalni cesti prtisnu do 150 km na uro ( čist na pregledni cesti da se razumemo.) da vidim reakcije in glej ga zlomka celo pri tej hitrosti so nekateri planirali prehitevanje.in če bi jim mašina to tudi omogočila bi bili najsrečnejši na svetu. ne moreš verjet. drugače pa jaz osebno ko pripeljem za nekom ki vozi 80 ali 90 sploh ne razmišljam da bi ga prehitu.

Uporabniški avatar
LudiLimun
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a LudiLimun Če mar 01, 2007 4:28 pm

Polo78 je napisal/-a:
LudiLimun je napisal/-a:samo smetje, smetje in še 1x smetje. ta tema ma določen namen. to kar berem zadnih 5 komentarjev (neskončno dolgovezenje in dokazovanje) lahko preberem v katerikoli temi na tem forumu, samo da so mogoče povedek, samostalnik pa predmet v drugem vrstnem redu :?

Potem pa ti kaj pametnega in konstruktivnega napiši oz. predlagaj v kakšno smer naj bi se debata razvijala, ker potem tudi tvoj post spada med "smetje". :roll: Jaz pravim še vedno bolje opozarjat in ozaveščat ljudi pa magar samo tule na forumu, kot pa nič naredit. Čeprav je pa res, da se tule ozavešča že ozaveščene, vsaj v večini mislim da je tako.

brez zamere, ampak mislim da je bila tema odprta za opisovanje nesreč, in ne za opisovanje subjektivnih mnenj o poteku nesreč. ko bom pa očividec kakšne prometne nesreče, se bom pa spomnil tele teme, in dodal svoj komentar.
in ja, imaš prav, da je biu moj komentar tudi smetje, ampak rajši povem zdaj, kot da zaradi kreganja postane tema zaklenjena.
poleg tega pa sem mnenja, da iz svojega udobnega fotelja ne moreva ne ti ne jaz spremeniti ne človeka, kaj šele nesreče ki SE JE ŽE ZGODILA - you think diferent?

se zavedam, da so tvoji nameni nič drugega kot DOBRI, ampak žal (po mojem mnenju) ne sodijo v to temo.

LP

Uporabniški avatar
nero9
Novinec

Napisal/-a nero9 Pe mar 02, 2007 12:47 am

.....brez besed...sam en stavek :Ženske in telefon.
Priponke
Slika009.jpg

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe mar 02, 2007 12:57 am

HONDAtip je napisal/-a:Najprej naj napišem tole - POKOJNI FANT JE BIL BRAT MOJE BOLŠE POLOVICE!

Uglavnem...upam in želim si da bolečina nekoč mine...

Iskreno sožalje tebi, ženi (oz. dekletu) in ostalim.

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe mar 02, 2007 7:04 am

@nero9 ti oz. tale avto se je danes peljal pred menoj v LJ :D

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe mar 02, 2007 2:16 pm

a tega ste že obdelali? je šel z drevesom Audija žagat..... :shock: :shock:.... in odšetal s par praskicami in obližem na mezincu!!!!! :shock: :shock: :shock: :

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

in nič niso gasilci žagali! to je to :P ! voznik je tisti z mobitelom na prvi sliki.....

What you see is what you get, i.e. there was no cutting of the vehicle prior to the pictures being taken.
It is my brother-in-law that you see holding the mobile phone, he honestly doesn't know the speed that he was going at but wasn't near as fast as he has done in the past on that particular part of the road.

Although the road was completely dry he said that it felt he was on ice and the car just careened into the tree. He actually called the emergency services and climbed out of the car by himself, he spent only a couple of hours in hospital, apart from a few minor scratches he got a bandage around his little finger, I told him if he's not already religious he should take it up ASAP!

The car WAS a pristine RS6 ABT, I was supposed to pick it up that very day to borrow it from him for a week as I've always wanted to try out the ABT version. He really should have simply told me that he didn't want me to drive his car I'm so happy he is alive and all in one piece.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Pe mar 02, 2007 2:37 pm

Kako je umetniško kable napel po cesti :lol: No tole je pa noro.Se recimo tud vid kako trdna je stranica na tem avtu ostala je praktično enaka. Dec je mel res rečo, mislim da se je ponovno rodil.

Mactron: a nisi iskal ene take mrežice za na A8? :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov