Debate, ki niso vezane na ostala področja...

CM
Novinec

Napisal/-a CM To nov 27, 2007 6:27 am

Jaz vas vse premagam glede ur :mrgreen: Naredila sem z 51 ali 52 urami v prvo. Malo sem zavlačevala z izpitno vožnjo, ker nisem bila prepričana, da bom naredila. Eno uro pred izpitno vožnjo mi je inštruktor rekel, da ne bom naredila, če bom gledala v ogledala tako kot sem takrat (pač premalo). In seveda se mi je zdelo trapasto, da bi samo zaradi tega padla, tako da sem zelo očitno gledala kar v vse špegle :D Vozila sem Lanosa, inštruktor je pa med vožnjo kar spal, od začetka sicer ne, kasneje pa skoraj vsakič, nasmejala sva se pa tudi na moj račun glede dojemanja leve in desne, dostikrat sem v križišču zavila v napačno smer, ker sem bila prepričana, da je tisto desna :D:D:D ah, me babe :P

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo To nov 27, 2007 6:43 am

l. 03,vse v prvo,23ur vse skup,vozil cliota,plačal pa takrat 270 prešernov,ker sm delal še za motor zravn(tut vse v prvo,13ur)
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz To nov 27, 2007 8:27 am

Naredil januarja 2006, v prvo s 25 urami.. inštruktorja sem imel najboljšga, res faca, tudi un v komisiji ni biu tok zatežen ko so vsi pravli da bo :) zapravu sm pa 110kSIT. kr poceni se mi zdi :twisted:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster To nov 27, 2007 9:10 am

Naredil l.97, v prvo, porabil 28 ur. Po izpitni vožnji, na običino po izpit in direkt po novega Punta, ki me je že čakal pri trgovcu (zgodaj sem začel delat)! Po enm mesecu sem se peljal v Munchen...

Uporabniški avatar
GoGo
Uporabnik

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a GoGo To nov 27, 2007 10:53 am

Začel v začetku aprila. Vozil pri avtošoli prometej (honda civic 1.4.GL, letnik 90),
navozu 20 ur, pol pa čakal mesec in pol na izpitno vožnjo (sm se mal uštel s kalkulacijami in sm mogu čakat da dopolnim 18...), naredu pa v prvo z 24 urami,
dne 10.7.95

Ne spomnim se kok točno je pršlo takrat to, mislim da dobrih 50 bivših jurjev,
če se prav spomnim je bla ura po 1.350 sit....

mater smo že stari...
Lep dan!

Uniqe
Novinec

Napisal/-a Uniqe To nov 27, 2007 12:53 pm

Jst sm naredu 8.12.2005 z 28 uro, naredil vse v prvo, plačal pa natančno 150 tisoč bivših tolarjev! Do zdej pa naredu 70tkm si prislužu eno piko in 125€ :)

barka
Nov uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a barka To nov 27, 2007 1:32 pm

januar 2006, avtošola prometej, izpitna vožnja 27. ura.. vse v prvo. vse skupaj okoli 110 tisoč bivših tolarjev ( okol 460 ojrof)na začetku sem vozil clio 1.2 potem pa yaris 1.3 (zelo dober avto) :D aia glavna vožnja pa je trajala okoli 45 minut
A sm kej reku?!

mikko
Novinec

Napisal/-a mikko To nov 27, 2007 2:17 pm

Naredil feb. 2005, imel vse skupaj 20 ur, potem pa takoj z inštruktorjem na kavico :)
V istem dnevu prebil v avtu okoli 5ur...
Blo je cool :D

Legoless
Novinec

Napisal/-a Legoless To nov 27, 2007 4:45 pm

Da vam opišem še mojo izkušnjo, ki je precej drugačna od vaših. Avto sem začel voziti že pri 13 letih (samo v garažo in ven, na parkirišču obrnit, ipd). Ker nisem mogel čakati, da se lahko peljem tudi kakšno daljšo razdaljo, sem šel opravljati izpit že pri 17 letih (rd imam konec septembra). Začel sem opravljati okoli 20. januarja 2007 imel sem zelo dobrega inštruktorja, tako da sem izpit za voznika s spremljevalcem opravil v prvo že 10. februarja po odvoženih 23 urah. Nato sem si kupil avto (za katerega sem denar sam zaslužil) in v spremstvu staršev v 8 mesecih prevozil dobrih 10.000km, povsod po Sloveniji. Nato pride rojstni dan in še isti dan opravim občinske teste, prijavim se tudi na izpit. A izpitni rok v Celju je tokrat skoraj 1 mesec in komaj sem čakal na izpitno vožnjo (vmes sem še naredil približno 1000km z lastnim avtom), ki sem ga imel nekje v sredini oktobra. Nato pride izpit, prej sem odvozil še 2 uri v avtošoli, da sem se privadil avtošolskega dizla (sam imam namreč bencinarja). Na izpitnem centru zjutraj ob pol devetih počakam izpitnika in ga pozdravim, ko me pokliče. Izročim mu tudi izpitni kartonček in tip mi že začne komplicirat. Najprej naj ne bi naredil nočnih voženj (v kartonu so bile vpisane 4, se je po koncu vožnje inštruktor skregal z njim), ne glede na to, da sem prevozil več tisoč km tudi ponoči. Nato mi zateži, da nisem plačal izpita (HALO, kako sem potem dobil rok), kopija računa ga sploh ni zanimala. Nakar mi začne komplicirat, ker sem mu dal osebni dokument star 2 leti in sem na sliki z očali, na izpitu sem pa imel leče in še zaradi inštruktorja, ker je bil vpisan moj prvi inštruktor, ki ga pa ni bilo več v avtošoli. Ampak takoj sem dobil občutek, da izpita ne bom dobil. Odpraviva se dol brez besed, vsedemo se v avto, tip se priklene in mi zaželi srečno vožnjo. Brez napak odpeljem iz parkirišča proti centru mesta. Bila je gosta megla in veliko prometa, a nisem bil prvič v takšni situaciji, zato nisem bil zmeden niti živčen. Vozil sem popolnoma sproščeno. Po končani vožnji (nikoli nisem peljal več kot 70km/h) na parkirnem prostoru izpitnega centra, mi tip začne razlagati napake. In kaj sem storil narobe zaradi česar sem tudi potem padel. Na semaforju se vklopi rumena luč, jaz zabremzam in ustavim 2cm nad belo črto (sprednji odbijač je bil 2cm nad belo črto, gume niso bile na njej). Po njegovo bi moral iti čez, a jaz sem se raje ustavil, ker je bila gosta megla in nisem dobro videl nasprotne strani križišča. To je bila menda usodna napaka. Nato je pri menjanju pasov moral zadaj vozeči kombi v gužvi "stopiti na bremzo". Dobesedno tako je rekel, nisem ga izsilil. Ampak moral je pobremzati, ne glede na to, da sem se peljal 50km/h kot je bila tudi omejitev. Potem je bila še ena napaka, ker ko sem se umaknil oviri na cesti (dovolj kmalu dal žmigovec, se varno pomaknil na nasprotni pas, pogledal ogledala) mi je ugasnil levi smerokaz, kar se zgodi v večini avtov, ko odvrtiš volan nazaj. Še enkrat ga nisem prižigal, ker sem bil že na nasprotnem pasu v bližini ovire, kar bi naj bila napaka. Potem zadnja napaka, ki sem jo naredil je bila pri bočnem parkiranju. Izpitnik me pelje v neko stransko ulico in reče vzratno bočno parkirajte. Ulica je bila čisto prazna, nobenega parkiranega avta nikjer, zato sem se odločil parkirati nekje na sredini. Vzvratno ga parkiram točno v box, 15 cm od roba. Na koncu mi tip omeni, da moram ustaviti vzporedno z avtom (KAKO ČE GA NI BILO). Seveda je na koncu še pristavil lonček z izjavo, da nisem pogledal vzvratnega ogledala ko sem parkiral (pa kaj še, tudi inštruktor je videl, da sem 2x pogledal). In zaradi zgoraj omenjenih napak sem padel na izpitu. Takšne napake namreč delajo čisto vsi vozniki, večkrat na dan. Nič usodnega, nič zelo narobe. In zdaj me zanima, kaj vi ki niste več vozniki začetniki mislite na to? Kljub temu, da po mnenju tega izpitnika nisem sposoben za na cesto, sem prevozil še dodatnih 1000km v naslednjem mesecu ko sem čakal na drugi rok. Vse seveda varno in brez nezgod.

Izpit sem nato naredil v drugo brez napak. Bil je drug izpitnik, popolnoma drugačna vožnja od prve. Relacija približno enake težavnosti, le brez bočnega parkiranja. Tip je car, na koncu mi reče: "Ali je bla težka proga?" In mu odgovorim z "Niti ne", nato pa reče: "Potem pa še enkrat, da bo težja." in se zasmeji. Nato še doda: "Čestitam, opravili ste. Pa srečno vožnjo." Na koncu sem imel vsega skupaj 39 ur (v 8 mesecih sem vsake 2 meseca naredil 2 uri vožnje v avtošoli skupaj z mojimi spremljevalci, kar je potrebno za obnovo dovoljenja). Vse skupaj me je prišlo dobrih 700€.

Moje mnenje glede opravljanja vozniškega izpita je pa naslednje. V avtošoli naj bi se učili pravil, da bi bilo manj nesreč in več defenzivnih voznikov. To drži, vendar samo prvih 5 ur, toliko rabi povprečen voznik, da se nauči pravil in vožnje. Vse kar je več, je pa samo vadba IN učenje opravljanja izpita NE vožnje! Nikakor se ne strinjam s tem, da moram voziti bližje desnemu robu, saj sem že nevem kolikokrat ponoči skoraj zbil nekega pijanca brez kresničke, ki se je počasi pomikal ob cesti. Zdaj ne vozim več ob desnemu robu. V avtošoli se prav tako moraš postaviti pravokotno v križišče, nepreklicno, ne glede na to da pustiš odbijač na križišču, ker je takšen klanec (točno to se mi je zgodilo v avtošoli odgovor takratnega inštruktorja: Ni važno, avto je tak od avtošole, glavno da ti izpit narediš, pol se boš itak drugač fural). Potem razno obračanje itd. komu se še potem ljubi "pravilno" obračat? Ustavljanje pri stop znaku v preglednem praznem križišču in podobne bedarije, samo dokazujejo da izpit ni več to kar bi moral biti. Poznati pravila in se jih držati sigurno, ampak da padeš, ker si slučajno ustavil par cm nad belo črto, varno ustavil pri rumeni luči, čeprav lahko greš čez, je velika bedarija.

Se opravičujem z dolgim postom, a zdaj ko imam izpit v roki me ne skrbi več. Vsem ostalim, ki še niste delali pa odsvetujem vožnjo s spremljevalcem, saj je glede na mnenje izpitnika, ki sem ga imel prvič, slabše če se bolje znajdeš v prometu in delaš manjše napake, kot pa da imaš srečo in brez napak opraviš izpit, a povzročiš nesrečo prvič ko se sam znajdeš v nepredvideni situaciji.

Lp

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To nov 27, 2007 4:55 pm

Ja delal sem ga še s Fičkom in pravi inštruktor, da v svoji dolgoletni karieri ni imel tako doberga voznika, ampak, da me opozaja neglede kako dobro vozim, naj ne bom oblečen tako kot ponavadi. Vedno, v jeansu, škornji in jacket. Jaz njemu, zakaj in ovrne, da komisija gleda na to. Boli me pravim in pridem v svoji odpravi. Komisija po končani vožnji: vi lahko vozite mrliče, kajti niti enkrat niste prekoračili 40km. Jaz popizdim in pravim, da mu dam eno na gobec pa bo videl kaj je 40 in kaj 60, tolk je takrat bila omejitev skozi mesto. Popravni isti v komisiji in mu pravim: ti mene neboš j***(oblečen v enako odpravo, ker mene ocenjuj po sposobnosti ne po videzu), če me zabriš!!!!!. No komisijo so menjal in jaz uspešno naredim izpit, brez problemov. :oops:

larika_007
Nov uporabnik

Kraj: radovljica

Napisal/-a larika_007 Pe jan 04, 2008 10:24 pm

ja moji spomini na izpit... še hudičov dobr se ga spomnem ker sm ga dones nardila:))
u gl. nardila sm s 25 urami in u 1. wiii drgač pa inštruktor je biu lih tok dobr da sm ga hotla na konc že zamenjat ker pač so bli problemi... ampak dobr je blo že na konc tko da se mi res ni splačal drgač sm pa vozila toyoto yaris TDI- kr dobra stvarca:))
no ja ampak zdej se bom mogla itaq na svojga navadt. tko da ja..

drgač pa use je blo ql.... presrečna sm:)=)
na začetku sm bla mal žiučna pa trema pa to... samo pol je pa kr šlo no tko da superr
larisa lara**

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe jan 04, 2008 10:45 pm

No jst sm vse v prvo nardil :D vse ure vožnje sem naredil že pred 18. letom, tako, da sem potem še en čas čakal da sem dopolnil 18 let, da sem lahko pisal teste. Pisal sem jih pa na 18. rojstni dan. :) Sem bil kar neučakan! :P

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a MatejW Pe jan 04, 2008 10:52 pm

Vse sprve, hvala bogu :)
Mel sem 23ur (x 18€). Izpitna je trajala dobrih 20min :lol:

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jan 04, 2008 11:00 pm

Naredil v četrto in imel 42 ur. Inštruktor polom.

Zdej pa imam že 4 leta izpit in za seboj 100k kilometrov.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
The Stig
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a The Stig Pe jan 04, 2008 11:00 pm

Larika, čestitam..zdej pa previdno in pa s pametjo!

Uporabniški avatar
sonček
1/2 zvezdice

Kraj: 10 km iz Žirov v hribe

Napisal/-a sonček Pe jan 04, 2008 11:01 pm

larika_007 je napisal/-a:ja moji spomini na izpit... še hudičov dobr se ga spomnem ker sm ga dones nardila:))
u gl. nardila sm s 25 urami in u 1. wiii drgač pa inštruktor je biu lih tok dobr da sm ga hotla na konc že zamenjat ker pač so bli problemi... ampak dobr je blo že na konc tko da se mi res ni splačal drgač sm pa vozila toyoto yaris TDI- kr dobra stvarca:))
no ja ampak zdej se bom mogla itaq na svojga navadt. tko da ja..

drgač pa use je blo ql.... presrečna sm:)=)
na začetku sm bla mal žiučna pa trema pa to... samo pol je pa kr šlo no tko da superr

Čestitam ti za opravljen izpit, sedaj pa pamet v glavu in varno vožnjo.

lp
Osu gre samo enkrat na led.lp

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Pe jan 04, 2008 11:15 pm

Izpit opravil aprila 2007 v 2. z 27 urami

Legoless je napisal/-a:Na semaforju se vklopi rumena luč, jaz zabremzam in ustavim 2cm nad belo črto

Moja situacija pa glih obratna. Mi en tipo vozi za štoštango in pripeljem proti semaforu se preklopi na rumeno in jaz peljem skoz ker če bi se hoto ustavit pred črto bi mogo konkretno zabremzat in bi onega mel 100% v riti in sem peljal skoz pa se je preklopla na rdečo ko so še bla "zadnja kolesa v križišču" ( mi je rekel izpitnik, tak da ne mene križat za izjavo )

Drugače pa tudi 13.000km opravljenih že za sabo z ominim in lastnim avtom :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jan 04, 2008 11:18 pm

sonček je napisal/-a:Zdej pa imam že 4 leta izpit in za seboj 100k kilometrov.

off:
tvoja racunica pa ne gre ravno dobro ali pa ti dodajas-zgubljas kilometrino
glede na izkljucno vprasanje o uporabi avtomobilov
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 228#840228

in mesec dni je pol leta :idea:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... 846#936846

dej zber se soncek :idea:
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 04, 2008 11:34 pm

sonček je napisal/-a:........ Inštruktor polom.

..... :rofl :rofl :rofl :cry

Uporabniški avatar
[Brunci]
Nov uporabnik

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a [Brunci] So jan 05, 2008 3:26 am

jaz sem pa izpit naredil 12.12.2007 :) vozil sem pa Peugeot 307 2.0 HDI .. naredil sem pa vse v prvo .. in 18. ura mi je bila izpitna

LP Brunci
Slika
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov