Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Ne maj 20, 2007 12:28 am

sem raj "utesnjen! pa da preživim kokr pa odvezan pa me sploh ne najdejo...pasi niso zastonj notr u avtu.zgubit nimate kaj če se prvežete kvečjemu pridobite.če se vam pa ne gre za lastno varnost pa vsaj denar prišparate za kazen ker ste privezani ;)
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 20, 2007 12:31 am

ko smo že ravno pri varnostnih pasovih, ta mesec se mi zdi da imajo preverjanje varnostnih pasov...
Citroen C5 2.0 hdi Break :P

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne maj 20, 2007 7:38 pm

protonika je napisal/-a:Nixxon, pa pozabil si še prišteti pet sekund, ko se pripneš, in sekundo za odpenjanje, zdaj si pa zračunaj, če to narediš petkrat na dan, ti zmanjka 30 sekund, cele pol minute na dan, krat 365 krat 70 let pa prideš do podatka.... :shock:

A si prepričana, da prideš do 70 let brez uporabe varnostnega pasu?

http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 097954.php

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Ne maj 20, 2007 8:16 pm

no bom jst tut izkušnje povedu...ampak ne avtomobilistične, ampak motrne (apn tomos)...vedno ko sem mel čelado ne polnem da bi padu.pa tudi če sm bil mrtvo pijan da sm komi stal(lahko očeta vprašate) nism padu.včasih pa ko nism mel čelade gor me je pa večkrat vrglo.pa ne vem kako je to možn...zanalašč sm si dal dol čelado da mi je čim bolj hladilo glavo da bi se strezno, me je pol vrgl(skor vedn).kar je bla najbolj kruta...enkrat sm pač eno punco pelu na motorju, mel (kr oba) ga že v krvi, ampak jaz ne toliko, zato sem ji dal mojo čelado da ne bo se ji kaj nardilo, ker potem bi bil jaz odgovoren...pred motorjem mi skoči mačka, jo poskušam obvozit, ampak izdal me je potem pesek na cesti, zato je naju spodneslo. ko sm njo vidu ko je padla je fejst udarla v alsvalt z glavo, jaz sem pa pristal na travniku.seveda padec ni bil nedolžen ker jo je potem cel tedn vrat bolel.predstavljite si da se nebi žrtvoval in ji nebi dal čelade...

varnost more obvezno bit :!: :!: :!: brez izgovorov.tudi 4ka, ko gre komi 50km/h ali pa skuter ni nedolžna hitrost.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne maj 20, 2007 8:22 pm

dobr, motoristi še posebi morjo met čelado pa zaščitno obleko....

za vikend sem bil na enmu potovanju in sm si malo ogledoval voznike kateri imajo in nimajo pas, in morm povedat da pri hitrosti 150km/h mogoče da jih je 40% ljudi imelo pas ostali pa vsi odpeti češ mislijo da se jim na avtocesti nemore nič zgodit, narobe....se lahko in to huj kot na navadni cesti

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Ne maj 20, 2007 9:37 pm

Strokovnjak je napisal/-a:
protonika je napisal/-a:Nixxon, pa pozabil si še prišteti pet sekund, ko se pripneš, in sekundo za odpenjanje, zdaj si pa zračunaj, če to narediš petkrat na dan, ti zmanjka 30 sekund, cele pol minute na dan, krat 365 krat 70 let pa prideš do podatka.... :shock:

Hja, saj, ne upoštevajo pa, da je treba ta čas vsaj razpolovit, ker jih do 70. ne bo nihče gledal :?
Bistvo je, da ni izgovora, zakaj se človek ne bi privezal.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek Ne maj 20, 2007 11:41 pm

res je.

pa še to, če se na avtocesti pri 150km/h slučjno naredi kaj nepredvidljivega, si ga oplev!

varnostni pas, je vez z življenjem, al kako se je že glasil slogan!

Zodd
Novinec

Napisal/-a Zodd Po maj 21, 2007 7:22 am

kdor se ne pripenja je nor! sam se vedno pa cetudi grem samo v trgovino ki je 50m stran ni vazno, kot voznik tudi vedno zahtevam da so pripeti vsi v avtu, spredaj ali zadaj, dajte muho v skatlico pa fino pretresite... to se zgodi z vami ce niste pripeti pa da se kaj zgodi

tistih par primerov ko je pas bolj skodil kot koristil pa itak izkorica folk ki nima blage podobno je z kadilci "wau stari un je kadil 3 skatle na dan pa je zivel 100 let" kr neki nekako nimam namena pri 30km/h pustit obraza na vetrobranskem steklu oz z volanom v prsih tak da ce ste vsaj mal pametni pas je obvezen

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 21, 2007 8:47 am

protonika je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:

Hja, saj, ne upoštevajo pa, da je treba ta čas vsaj razpolovit, ker jih do 70. ne bo nihče gledal :?
Bistvo je, da ni izgovora, zakaj se človek ne bi privezal.

Se strinjam, edina izjema so ljudje ki zaradi medicinskih razlogov ne smejo imeti pasu. Od enga sošolca fotr je imel zdravniško potrdilo da ne sme bit privezan (nekaj je imel s prsnim košem narobe in bi le-ta lahko ob močnejšem zaviranju poškodoval). Ampak takih ljudi ni niti 1% v SLO.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 21, 2007 12:41 pm

zmeri se najdejo nekateri ki najdejo nek izgovor zakaj naj se en privežejo, to predvsem na mlade mislm k hočjo bit "frajerji"

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Po maj 21, 2007 4:56 pm

Nixxon: Če bi se uni, ki ima dovoljenje za neprivezanost poškodoval že pri močnejšem zaviranju, potem bi bil pri trku brez uporabe pasu 100% mrtev. Na njegovem mestu se sploh nebi vsedel v avto ...

protonika
Stalni uporabnik

Napisal/-a protonika Po maj 21, 2007 5:33 pm

Strokovnjak, mislim, da so takšne izjeme namenjene predvsem kritju hrbta zakonodajalcem, ki sprejemajo takšne zakone. Potem je pač tvoja osebna odločitev, ali se boš privezoval ali ne. Tudi nekatere nosečnice se bojijo pasu, pa je dokazano, da je plod veliko bolj ogrožen, če s trebuhom priletiš v armaturo, kot če te zategne pas. Navsezadnje je nosečniški trebuh en tak naravni airbag za plod.
Meni se kot laiku tudi ne zdi logično, da je manj škode, če te stisne ob armaturo ali vrže skozi steklo, kot če te zategne pas, ampak to bi moral res razložiti kak strokovnjak za varnost, kako je v resnici s tem.
Protonika ima bullbar.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Po maj 21, 2007 8:21 pm

Poznam nosečnico, ki jo je nekdo izsilil in sta počla. pas jo je zategnil, otroku (po xyz pregledih) ni bilo nič. V Novicah so napisal da je v 14. mesecu nosečnosti :shock: :lol: ....tednu je bla pa res.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po maj 21, 2007 8:33 pm

ta je pa kr huda tiskarska napaka 14. mesec nosečnosti hahah

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To maj 22, 2007 6:13 am

Strokovnjak je napisal/-a:Nixxon: Če bi se uni, ki ima dovoljenje za neprivezanost poškodoval že pri močnejšem zaviranju, potem bi bil pri trku brez uporabe pasu 100% mrtev. Na njegovem mestu se sploh nebi vsedel v avto ...

Pač greš v avto z upanjem da se ne boš zaletel. Tako kot večina nas. :D
Slika

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To maj 22, 2007 7:00 am

ampak kot varnostini pas ko toliko o njem govorite je airbag tudi zelo pomemben pri varnosti.varnostni pasi včasih zatajijo.airbag pa do slej še ni.kar se je pa naredilo sestrični l.2003. njen fant si je kupil novga megana.ni še bil registriran, mel je uno nalepko gor za tablico.pa jo fant povabi na slaščičo in se odpelata.z nepregledenega ovinka pridrvi motorist in se zaletijo.ker so tisti modeli meganov meli neko serijsko napako na airbagih (amaturka ob vklopu ni poknala, ampak potisnilo plastiko zraven) si je ona zlomla nos, tk da je mogla jit na 2 operacije.avto pa star 1 dan.

http://www.youtube.com/watch?v=7Sbrp_TM8Zo
http://www.youtube.com/watch?v=q2JsNa5b4TU

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles To maj 22, 2007 9:48 am

Varnostni pas vez živlejna, ldi dajte se privezat, sej to lahko odločuje o tem ali boste živeli ali ne.....Poznam primer (bližnji) bla prometna nesreča -čelni trk- voznik ki je bil pripet je bil malo plav čez rebra + ena zlomljena, toda še vedno bolš odnesel ko pa sovoznik ki ni biv pripet- počena lobanja+notranje krvavitve, pol leta v komi v bolnici, ostav živ vedar ne več takšen kot je bil!!!!

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To maj 22, 2007 6:21 pm

bolje kakšna nalomljena rebra pa da si mal plav po prsnem košu al pa pač kje, kot pa da te odfuka iz avta...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To maj 22, 2007 6:32 pm

snoopek je napisal/-a:bolje kakšna nalomljena rebra pa da si mal plav po prsnem košu al pa pač kje, kot pa da te odfuka iz avta...

tako je

Uporabniški avatar
snoopek
Uporabnik

Napisal/-a snoopek To maj 22, 2007 8:56 pm

nevem, ka je nekaterim tak problem se prvezat, res ne. sj nimaš kj zgubit, kvečjemu pridobiš vsaj neki procentu! mogoče te reši mogoče ne, noben ne more tega garantirat 100%. Ampak se vidi iz izkušenj in testov, da je varnostni pas pač koristen! jebiga, mogoče te bolijo rebra neki mescu, lahko si vesel da te sploh še kaj boli, ker če nebi bil pripet, te nebi nič več bolelo...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov