reber je napisal/-a:50st zunaj ni nikoli, še 40 nikoli ne doseže.
Potrebno je razmišljat izven okvirov naše države.
Eazy-O je napisal/-a:Samo za primer, jaz recimo _rabim_ internet. Rabim ga za študij, rabim ga za delo, rabim ga za komunikacijo. Brez bi bil mrzel, ali pa bi vsaj dosti težje funkcioniral. Med tem ko mojim staršem ne pomeni nič.
sundaydriver je napisal/-a:Eazy-O je napisal/-a:Samo za primer, jaz recimo _rabim_ internet. Rabim ga za študij, rabim ga za delo, rabim ga za komunikacijo. Brez bi bil mrzel, ali pa bi vsaj dosti težje funkcioniral. Med tem ko mojim staršem ne pomeni nič.
Probat isto trditi čez 30 let pa bo tako izpadlo, kot da danes tvoji starši ne potrebujejo telefona (bodisi stacionarnega bodisi mobilnega).
Vroče bo vedno bolj in klimo se bo rabilo vedno bolj. To je dejstvo in tudi sam trg kaže, da je tako.
sundaydriver je napisal/-a:Eazy-O je napisal/-a:Samo za primer, jaz recimo _rabim_ internet. Rabim ga za študij, rabim ga za delo, rabim ga za komunikacijo. Brez bi bil mrzel, ali pa bi vsaj dosti težje funkcioniral. Med tem ko mojim staršem ne pomeni nič.
Probat isto trditi čez 30 let pa bo tako izpadlo, kot da danes tvoji starši ne potrebujejo telefona (bodisi stacionarnega bodisi mobilnega).
Vroče bo vedno bolj in klimo se bo rabilo vedno bolj. To je dejstvo in tudi sam trg kaže, da je tako.
Strokovnjak je napisal/-a:To, da štimaš klimo na 26, 27 stopinj je zame čista budalaščina. Avto mora biti prijetno ohlajen neglede koliko je zunaj. Kaj potem bi se morali po Egiptu furat v vozilih s klimo na 32 stopinj ali več, če je zunaj 40 ???? Ja, res imenitno, da mi bo vroče v avtu, ki ima najsodobnejšo klimo. Je pa zelo zelo priporočljivo, da jo vsaj nekaj minut pred koncem vožnje lepo ugasnete ali pa dvignete stopinje hlajenja in se avto sam kaj hitro ogreje na temperaturo, ki ni več nevarna da bi ob izstopu doživeli šok. Ne pa da celo pot "švicaš", ljudje božji no, ne mučiti svojih družin s takimi forami.
sundaydriver je napisal/-a:
Sploh pa preden me začnete napadat, nisem nič omenjal globalnega segrevanja, emisij CO2ja in še česa podobnega. Podatki kažejo, da se v povprečju temperatura zvišuje, kaj je točen vzrok tega obstaja več različnih razlag. Glede na to, pa kar kaže trg (govorimo o klimah na splošno, ne samo avtomobilskih) je smiselno sklepati, da ljudje pripisujejo vedno večji pomen klimatskim napravam. Res je tudi, da je to zato, ker si jih danes lažje privoščijo kot so si jih včasih, vendar pa ne bi na tem področju bilo toliko razvoja, če ne bi bilo interesa po klimah.
Članek od Dnevnika ni več dostopen, sklepam pa, da govori da indikatorji kažejo, da v splošnem ljudje menijo, da je brez klime težko živeti. Če ne padete v to povprečje ni s tem nič narobe, ne morete pa trditi, da je članek zmoten (če govori o tem, o čemer na pamet sklepam).
sundaydriver je napisal/-a:In kakšno povezavo ima tvoje izrazito subjektivno opažanje o spremembah družbe s člankom v Dnevniku?
sundaydriver je napisal/-a:@Easy-O: Glede na to kar si napisal, bi človek sklepal, da niti avta ne rabiš veliko in ne vem v kolikšni meri je smiselno debatirati o potrebi po klimi.
reber je napisal/-a:Vidim, da eni nimate čisto nič pojma o delovanju klimatronica, nekateri tudi o delovanju klime nasploh.
Imam klimatronic v škodi octaviji in lahko rečem le to, da deluje tako kot je treba, tako na kratkih relacijah, kot tudi na dolgih. Funkcija AUTO na klimatronicu je res malo čudna in tukaj imate prav tisti, ki trdite, da klimatronic ni v redu. Ta funkcija dela kar nekaj po svoje in meni osebno ni všeč, ker je jakost premočna. Ker pa ima klimatronic možnost ročnih nastavitev, s tem izklopite AUTO, je uporabnost take regulacije perfektna, saj dela točno tako, kot želimo. Nastaviš lahko področje kam piha, nastaviš lahko jakost ventilatorja in temperaturo. Še vedno pa je to popolnoma avtomatska klima in ne ročna. Ročna klima samo hladi, hladi, hladi, ... do onemoglosti ali do prenizke temperature. To je tista čisto navadna ročna, imamo pa tudi polavtomatske, ki imajo tudi temperaturno tipalo in zato se izklopijo ko je temperatura dosežena. Kaj je ročno in kaj avtomatsko je torej težko definirati, vsaj tiste nekje vmes, saj obstaja kar nekaj različnih načinov delovanja in regulacije.
Najbolj pomembno od vsega je pa ena stvar: nastavitev temperature naj ne bo prenizka, naj bo največ za 5 do 8 stopinj nižja od zunanje. Če je zunaj 32 st naj bo noternaštelano na 25 ali več. Razlika med zunanjo in notranjo naj ne bo prevelika, saj pri zunanji vročini preko 30 in notranji nastavitvi na 25 ali 26 stopinj ni v notranjosti prav nič vroče. Kdor zagovarja štelanje temperature na nižje, naj kar ... potem naj pa ne tarna, da je fasal revmo, prehlad, ...
Nastavitev področja, kam naj piha je prav tako zelo pomembna, jakost pihanja pa prav tako.
Včasih sem imel avto brez klime, pravzaprav imam enega brez klime še vedno in lahko rečem samo to: fajn je če je, če jo pa ni, se pa tudi da preživet. Za avto brez klime je zelo dobro če ima šibedah (strešno okno) ki je uporabno tako v vročini kot rudi v vlažnem vremenu, saj s pomočjo šibedaha šipe lažje odrosimo, pa še prepiha v glavo in še kam ni. Z odprtim oknom mimogrede fašeš zobobol in podobno.
Frajerčki z odprtimi okni in butajočo muziko se seveda tega ne zavedajo, sam da buta, pa da se vidi in sliši ... kakšna budala se pelje mimo.
HOLLAND je napisal/-a:Kot pa je en napisu, da pri climatronicu, če nastaviš temp. 22 stopinj, da ti to isto temperaturo zraka piha skozi reže v vozilo. Če je to res je delovanje tega climatronica res obupno! Če imaš nastavljeno na AUTO mora sistem ravnat tako, da z vsemi sredstvi ki jih ima na razpolago in v najkrajšem času vzpostavi temperaturo, ki jo je voznik zahteval, zato pa automatika vsmeri hladen zrak na reže na vrhu armaturne, ker kot vemo je hladen zrak težji od vročega in gre proti dol, automatika tudi preklopi na notraje kroženje zraka dokler ne pride do željene temperature. Na ta način najprej vzpostavi željeno temperaturo!
nebivedu je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:To, da štimaš klimo na 26, 27 stopinj je zame čista budalaščina. Avto mora biti prijetno ohlajen neglede koliko je zunaj. Kaj potem bi se morali po Egiptu furat v vozilih s klimo na 32 stopinj ali več, če je zunaj 40 ???? Ja, res imenitno, da mi bo vroče v avtu, ki ima najsodobnejšo klimo. Je pa zelo zelo priporočljivo, da jo vsaj nekaj minut pred koncem vožnje lepo ugasnete ali pa dvignete stopinje hlajenja in se avto sam kaj hitro ogreje na temperaturo, ki ni več nevarna da bi ob izstopu doživeli šok. Ne pa da celo pot "švicaš", ljudje božji no, ne mučiti svojih družin s takimi forami.
Si bil kdaj v egiptu? Tam je namreč na 45 stopinjah isto kot pri nas na 25ih z vlago. 32 pri nas z vlago pa si dol niti ne predstavljam kako bi moralo biti vroče. V puščavah nimajo tok vlage kot tukaj in je njihova vročina znosnejša od naše.
Strokovnjak je napisal/-a:
JA, letos, Aprila natančneje in že takrat je grelo za crknit. Veš, od sredine junija pa do septembra, agencije večinoma sploh ne nudijo letovanja v tistih koncih, ker je obupno vroče. Ti privoščim, da se s svojim terencem odpraviš poleti dol in lepo brez strehe pokrižariš malo po tistih krajih. Garantirano te bo upepelilo od sonca in vročine, pa si lahko še toliko dopoveduješ da je kot pri nas pri 25 stoponjah z vlago. Boš že videl (občutil).
nebivedu je napisal/-a:Strokovnjak je napisal/-a:
JA, letos, Aprila natančneje in že takrat je grelo za crknit. Veš, od sredine junija pa do septembra, agencije večinoma sploh ne nudijo letovanja v tistih koncih, ker je obupno vroče. Ti privoščim, da se s svojim terencem odpraviš poleti dol in lepo brez strehe pokrižariš malo po tistih krajih. Garantirano te bo upepelilo od sonca in vročine, pa si lahko še toliko dopoveduješ da je kot pri nas pri 25 stoponjah z vlago. Boš že videl (občutil).
Bil sem v siriji, iraku, del irana, združenih arabskih emiratih, turčiji in probal sem priti v saudsko arabijo, pa me niso spustili čez mejo(sem bil iz takratne neverne države) in še v parih državah, kjer imajo puščave. Ne boš verjel, preštopal sem večino od njih, pa ni bilo nikjer tok težko dihat kot v ljubljani na 36 stopinjah z 90 odstotno vlago.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov