Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če avg 30, 2007 11:39 pm

PureTNT je napisal/-a: tudi če imaš dovoljenih 70 km/h, boš hitrost ustrezno zmanjšal, če boš ob cesti zagledal skupino otrok.

LP

Hja, lih to je fora, ker ne boš ;) Mogoče ti ja, pa jaz sem tudi pozoren na take stvari, če se le da, pa verjetno še kar nekaj uporabnikov, sam če je sedaj kultura taka da se divja, potem ni smiselno pričakovat, da bo folk začel zmanjševat hitrost, če pa je njegova pravica se peljat 70..

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 30, 2007 11:44 pm

Pavel_P je napisal/-a:
RENO911 je napisal/-a:Omejitev čez naselje bi morala biti vsaj 60, tam ko so urejeni pločniki pa 70. Ker po neki ravni široki cesti s pločniki zaradi oddaljenih par hiš peljat 50, je prav smešno. Ni normalno. Prepočasi je.

Dej poglej si koliko je reakcijski+zaviralni čas pri 50 al pa pri 70. Razlika je ogromna..Približno enkrat več..

Glej, če toliko nesrečam botruje neprilagojena hitrost, bi morali narediti kaj v tej smeri in opozarjati na prilagoditev hitrosti razmeram na cesti in ne zmanjševati omejitve hitrosti, ki s prilagojeno hitrostjo nima nič skupnega. Bi bilo bolj pametno dvigniti omejitve in povečati število prometnih znakov za nevarnost na cesti zaradi stanja ceste ob različnih stanjih - poledica, ob dežju spolzko,... Prometni znaki so na voljo, ampak se ne postavljajo.

Lahko je vožnja 10kmh pod omejitvijo neprilagojena hitrost. In le slednja botruje večini nesreč.

In če je zakon tako pisan, potem je to nekaj samoumevnega, da se zahteva od voznika prilagoditev hitrosti in da je ta ukrep načina prilagoditve vozniku poznan, omejitve pa bi lahko bile kljub vsemu postavljene 20kmh višje.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če avg 30, 2007 11:49 pm

Pavel_P je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a: tudi če imaš dovoljenih 70 km/h, boš hitrost ustrezno zmanjšal, če boš ob cesti zagledal skupino otrok.

LP

Hja, lih to je fora, ker ne boš ;) Mogoče ti ja, pa jaz sem tudi pozoren na take stvari, če se le da, pa verjetno še kar nekaj uporabnikov, sam če je sedaj kultura taka da se divja, potem ni smiselno pričakovat, da bo folk začel zmanjševat hitrost, če pa je njegova pravica se peljat 70..

Glede na tvoj način razmišljanja je najboljše, da uvedemo kar globalno kazen 1000€ za prekrške na cesti, ki jo bo vsak državljan plačal preventivno za vsako sledeče leto. Seveda ne bodo vštete kazni za prekrške storjene med tem letom in se bodo te zaračunavale dodatno. To bo tako, preventivno.

Temu bo pa sledilo potem še sprejetje zakona, ki bo določal enak ukrep na kazenskem področju in bo vsak državljan moral opraviti državljansko dolžnost in preventivno odsedeti 3 dni na leto v zaporu.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe avg 31, 2007 12:06 am

RENO911 je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

LP

Glede na tvoj način razmišljanja je najboljše, da uvedemo kar globalno kazen 1000€ za prekrške na cesti, ki jo bo vsak državljan plačal preventivno za vsako sledeče leto. Seveda ne bodo vštete kazni za prekrške storjene med tem letom in se bodo te zaračunavale dodatno. To bo tako, preventivno.

Temu bo pa sledilo potem še sprejetje zakona, ki bo določal enak ukrep na kazenskem področju in bo vsak državljan moral opraviti državljansko dolžnost in preventivno odsedeti 3 dni na leto v zaporu.

Sploh ne. Ne vem če ma preventivno plačevanje kakšno vezo s tem, na kar sem želel opozorit. Vse kar sem hotel napisati je to, da stanje na cestah preslabo, da bi vsakemu vozniku zaupali, da se bo po svoji volji držal nekih priporočil. Če se sedaj prehiteva čez križišča in vozi namerno v rdečo luč, potem ne moreš bit tolk naiven in pričakovat, da bo nekdo za tretjino zmanjšal hitrost, ker je ob cesti otrok. Kot sem napisal.. "pravico imam vozit 70kmh, tolk bom tud vozil". Pa ne da je to moje mišljenje, ampak opažam da je tako na cesti...

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik Pe avg 31, 2007 7:14 am

@Pavel_P: To kar si napisal glede pravic je popolnoma res, to se opaža tudi drugje, ne samo na cesti... odkar je tako imenovana demokracija mislijo ljudje da lahko delajo kar jih je volja...

Ostalim, ki se tu gor živčno pritožujete in kregate... A ni škoda energije? Pač boste vozili po predpisih in bo stvar rešena... to sem napisal že 2 strani nazaj.... A ni to bolj enostavno kot tu zgubljat živce.... Sicer pa ponavadi nasprotujejo tisti, ki zavedno kršijo pravila.... :?

Še nekaj sem pozabil dodat... uvedel bi še video nadzor nad vsakim večjim križiščem z sistemom za prepoznavo tablic.. pa da vidimo potem kako se bo izsiljevalo in menjalo pasove.... Kultura voznikov v sloveniji je naravnost balkanska, če ne še slabša..
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe avg 31, 2007 7:30 am

Kritik je napisal/-a:@Pavel_P: To kar si napisal glede pravic je popolnoma res, to se opaža tudi drugje, ne samo na cesti... odkar je tako imenovana demokracija mislijo ljudje da lahko delajo kar jih je volja...

Ostalim, ki se tu gor živčno pritožujete in kregate... A ni škoda energije? Pač boste vozili po predpisih in bo stvar rešena... to sem napisal že 2 strani nazaj.... A ni to bolj enostavno kot tu zgubljat živce.... Sicer pa ponavadi nasprotujejo tisti, ki zavedno kršijo pravila.... :?

Še nekaj sem pozabil dodat... uvedel bi še video nadzor nad vsakim večjim križiščem z sistemom za prepoznavo tablic.. pa da vidimo potem kako se bo izsiljevalo in menjalo pasove.... Kultura voznikov v sloveniji je naravnost balkanska, če ne še slabša..

Zavestno kršim samo zakon o vožnji v naravnem okolju, ker pač rad vozim po terenu in se vozim potem po gozdnih cestah. Drugih zakonov ne kršim, pritožujem pa se na d tem zakonom, ker je glup in ker lahko tudi sam kdaj naletim na radar zaradi vožnje 53km/h, za kar bom moral plačati 80 evrov, kar se mi zdi skrajno idiotsko. Če bi delal vsak dan prekrške in bi vsak dan položnico dobil, bi mi bilo vseeno.
Ker pa dobim položnico samo enkrat na 2 leti ali več, pa še to takrat, ko je v službi kaka norija(imam 24 urno podporo službi in moram v službo, ko me pokličejo, pa ni važno, kje sem) in je treba na hitro priti v službo, dobil me je pa policaj pri tabli za naselje, 500m od prve hiše ob treh ponoči(k res ni bilo nobenega na cesti), ko sem vozil 53km/h, ker sem samo spustil gas in nisem bremzal. In to se mi zdi čista bedarija. Ok požrem 10.000 bivših sit, ampak za 20.000, ki bodo sedaj, mi je pa že malo hudo - za ta denar raje kaj pametnega kupim.

Če pa malo drugače pogledaš, za družino (oče mati in 2 otroka), ki imajo 800 evrov skupaj plače na mesec, to pomeni že 10% plače ali recimo en teden hrane, če računaš, da dajo 400 evrov za položnice, kredite in ostalo, 400 jim pa ostane za cel mesec za hrano, bencin in mogoče kak priboljšek.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe avg 31, 2007 8:18 am

Legoless je napisal/-a:Se strinjam z RENO911. Ponekod so znaki postavljeni res brezveze. Za primer lahko vzamemo Male Braslovče (tisti, ki ste iz Savinjske poznate to). Znak za konec kraja so prestavili 200m nižje, ampak je na desni strani samo koruza, nobene hiše. Na levi pa dobrih 50m stran od ceste ene 2 hiši (če se pelješ proti Celju). Kako naj tu potem peljem 50? Skoraj brezsmiselno.
Lp

Je mogoče urejen tam pločnik na teh 200m, hodijo mogoče otroci tod mimo iz šole - gotovo je znak bil prestavljen z namenom, pa tega učasih ne vidimo... Čeprav je res precej znakov za krneki ponekod.

Uporabniški avatar
Torti
Novinec

Napisal/-a Torti Pe avg 31, 2007 8:47 am

Še stari misleci so govorili:" Preventiva je boljša od kuretive." In na tem bi morala naša država dati več poudarka. Pa še nekaj.Za toliko smrtnih nesreč,katere se dogajajo na naših cestah pa dam roko v ogenj, da je vsaj v 30% krive ceste in njihovo obubožano stanje! Ni vse v kazni! Celi sistem bi se moral spremeniti!

Zakaj potem npr. v Nemčiji kjer je dolgo časa veljalo, da ni omejitev na aavtocestah, bilo med najmanj smrtnih nesreč (na svetu) na avtocesti,glede na število prevoženih km in vozil na nemških avtocestah.
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe avg 31, 2007 9:00 am

Torti je napisal/-a:Zakaj potem npr. v Nemčiji kjer je dolgo časa veljalo, da ni omejitev na aavtocestah, bilo med najmanj smrtnih nesreč (na svetu) na avtocesti,glede na število prevoženih km in vozil na nemških avtocestah.

Zato ker je kultura voznikov drugačna, ker imajo precej ravne avtoceste, kjer se da vozit tudi 250km/h in več, ker ni na vsakih 10 km avtoceste zapora zaradi obnovitvenih del, ker upoštevajo omejitve tam kjer so, ker imajo bolj efektivno kontrolo na cestah...... nadaljujem?

Autoban je bil grajen za velike hitrosti, tam je največji naklon, ki ga lahko doseže mislim da največ 5%, pri nas pa so določeni odseki naravnost gorski (višnjegorski klanec, klanec od razdrtega dalje, konec gorenjske avtoceste, takoj za viaduktom....), poleg tega so odseki, kjer tovornjaki ne smejo prehitevati....
Hyundai - drive your way

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj Pe avg 31, 2007 9:23 am

Imam občutek, da če bi vas večina bila prav tako zgrožena, če bi dvignili omejitev v naseljih na 60, kaznen bi pa bila za vsak prekoračen kilometer 50€. Za 20% bi lahko zakonsko hitreje vozili, sam večini to nebi bilo dovolj. Bi večina spet vozila med 65-70. Z 70 bi bilo isto. Nikoli ni vam dovolj! :shock:

Tudi za avtoceste se ne strinjam z povišanjem hitrosti. Že zdaj je dovolj norcev z 200km/h, ki človeka skoraj porinejo dol s ceste, če si drzne prehitevat strnjeno kolono kaminonov, ki vozi 90km/h. Pa imaš lahko pri tem 130,140, celo 150. On se ti bo še vedno zalepil v rit, ti blendal in mahal. Divje svinje. :x

Po mnenju nekaterih pa je itak najboljše, da črtamo vse kazni. Ali pa jih vsaj razpolovimo. Ubogi dirkači si ne bodo mogli privoščiti strašne kazni. Na koncu bodo še prisiljeni svoje otroke prodat, da bodo lahko dirkalni dalje. Buhu, boščki, v jok pa na drevo! :lol:

Še bolj učinkovit bi bil sistem, ki bi te za vsako prekoračitev hitrosti vrglo v višji bonusni/malusni razred.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe avg 31, 2007 9:26 am

Ministra ki predlaga povečanje kazni ni treba samo odstavit, ampak ga je treba ustrelit.

1. Če nekdo predlaga povečanje kazni je to samo prelaganje odgovornosti na uporabnike cest in maskiranje svojega NEdela! Kaj je ministrstvo dejansko naredilo za zmanjšanje nesreč? Jaz nisem videl nič.

2. Če nekdo vleče ministrsko plačo, naj tudi kaj naredi za to! Se je število nesreč na cestah zmanjšalo? Ni se!!! Torej je nekdo odgovoren za delo ki ga ni opravil. Pa mislim da je človeško življenje le vrednota ki opravičuje vlaganje v varnost. Ali nebi bilo prav da gre minister in oblast do svojcev žrtev in da jim reč: opravičujemo se… morda bi pa lahko kaj naredili da do tega ni/nebi prišlo..

3. Boli me patak kdo je na oblastil. Levi, desni, srednji… vsi so isti… plače znajo vleči, kaj pa naredijo?

4. Kdaj bo na oblasti minister ki bo zmanjšal kazni – pa zato povečal število policajev na cesti ki bodo dejansko lahko kaj naredili? Saj sedaj so velike kazni, a kaj ko skoraj nikogar ne dobijo? Če bi se folk bal da jih lahko dobijo vsak čas, bi peljal vsaj približno po omejitvah.

5. Resno vprašanje! Kdaj se bodo zmanjšale kazni za manjše prekrške? Nekdo ki vozi sredi deva po suhi cesti 54 v naselju bo plačal kazen, nekdo ki pa vozi 49 nekje drugje v naselju po mokri cesti je pa vredu? HALO? Kdaj so policaji samo opozarjali, kolikokrat so pa pisali kazni za ‘’neumne’’ prekrške ko se nikogar ne ogroža.

6. OK, nič ne rečem glede kazni za hude kršitve in ogrožanja drugih, ampak ponovno če ni policajev da bi to videli in sankcionirali se nihče ne boji kazni pa če so še tako visoke.

7. Kazni so v primerjavi z plačami že hudo visoke. Nekdo ki se vozi z ministrskim službenim avtom to pač ne opazi. Dajmo reveže še bolj okrasti in jim pisat kazni za mini prekrške.

8. Če so policaji sedaj probremenjeni in delajo na ful … zakaj se ne zaposli še 10-20-30 ? dodatnih nezaposlenih. Že tako imamo državo z desetinami tisoči uradnikov in ogromno nezaposlenimi… koliko se pa rabi za biti prometni policaj. Po moje da bi bila dovolj splošna srednja šola, morda malo priučevanja + delo z nekom ki je že policaj.Pa ni treba da bi se šli resne kriminaliste, dovolj je že če bi bili prisotni na cesti. Že to ponavadi povzroči da ljudje zmanjšajo hitrost.

9. Kateri minister se lahko pohvali da se je spravil v kakšno resno kampanjo poučevanja uporabnikov cest o nevarnostih… imamo državno televizijo ki jo plačujemo iz proračuna pa ni nikoli nobene oddaje o varnosti v prometu. Žal je samo črna kronika. Ampak minister bo raje predlagal povečanje kazni kot pa kakšno izobraževane po TV… SRAMOTA! Nekaj let nazaj so bile sicer ene ‘’reklame’’ po TV, sedaj jih pa že dolgo ni več, pa bi bile očitno več kot potrebne.

10. So morda predlagali da bi se povečali standardi na gradbiščih? Niso! Raje začnejo nabijat kazni za navadne uporabnike.

11. MA NE DA SE MI VEČ PISAT, LAHKO BI NADALJEVAL CEL DAN PA JE ŠKODA ČASA, KER SE NEBO VELIKO SPREMENILO

LP

Pero

PS: z usterlitvijo nisem mislil dobesedno ker ne podpiram fizičnega nasilja in smrtne kazni, ampak bolj kot prispodoba, da morajo biti za neumnosti tudi hude kazni!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe avg 31, 2007 9:33 am

Torti je napisal/-a:Še stari misleci so govorili:" Preventiva je boljša od kuretive." In na tem bi morala naša država dati več poudarka. Pa še nekaj.Za toliko smrtnih nesreč,katere se dogajajo na naših cestah pa dam roko v ogenj, da je vsaj v 30% krive ceste in njihovo obubožano stanje! Ni vse v kazni! Celi sistem bi se moral spremeniti!

Zakaj potem npr. v Nemčiji kjer je dolgo časa veljalo, da ni omejitev na aavtocestah, bilo med najmanj smrtnih nesreč (na svetu) na avtocesti,glede na število prevoženih km in vozil na nemških avtocestah.

se strinjam...

veliko nesreč bi se dalo preprečiti če bi uporabniki imeli kaj v glavi in bi bili kaj vzgojeni glede ukrepanja v kritičnih situacijah, o preventivi, da se nikoli ne mudi, o varnosti, o zaviranju, o posledicah...

V ZDA imajo 16 letni mulci/mule izpit pa promet poteka tekoče in bolj varno kot pri nas. Pri nas jim je pa problem dat skuter ker bodo (nekateri) delali sranja in ogrožali druge.

Pri nas raje nabijajo kazni kar pomaga za 2 tedna, potem je pa ponovno vse isto oziroma ŠE SLABŠE!!!!

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe avg 31, 2007 10:03 am

Pero je napisal/-a:
4. Kdaj bo na oblasti minister ki bo zmanjšal kazni – pa zato povečal število policajev na cesti ki bodo dejansko lahko kaj naredili? Saj sedaj so velike kazni, a kaj ko skoraj nikogar ne dobijo? Če bi se folk bal da jih lahko dobijo vsak čas, bi peljal vsaj približno po omejitvah.

Število policistov na cesti se ne bo povečalo (kvečjemu zmanjšalo), zaradi nezadovoljstva jih vedno več odhaja iz policije ven.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe avg 31, 2007 10:06 am

SCANIA je napisal/-a:priporočam pesem ki jo poje Tomislav Ivčič- Tata vozi polako ;)
Jo je pel, ker je, dost ironično, umrl v prometni nesreči. En pravjo da so ga ubil.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
cossy
Stalni uporabnik

Kraj: Tržič

Napisal/-a cossy Pe avg 31, 2007 11:14 am

zakaj pa prvo ne pospravijo pod svojim pragom

prejšni tedn so meli ministri neko srečanje na Bledu in Brdu, in so se peljali iz smeri Bleda proti Kranju, dohiteli so me na cesti med Lescami in Radovlico omejitev je 100km/h, se odmaknem in takoj ko so šli mimo potegnem za njimi, ker je cesta dokaj slaba in pa še zravn gradijo avtocesto sm prilezu nekje do hitrosti 140km/h a se se še vedno oddaljavali torej so vozili z bistveno večjo hitrostjo, in potem taki ludje postavlajo zakone ubistvu pa sami največ izivajo in ogrožajo lujdi okrok sebe

a jo vedno odnesejo nekaznovani

in tuki se vidi kaj je enakopravna kazn za vse

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Pe avg 31, 2007 12:06 pm

Morali bi delati predvsem na spremembah vozniške kulture.Ker je pa to dolgoročna naložba bi do rezultatov morali bistveno spremenit sankcije glede nekaterih prekrškov.
Npr. obračanje na AC:doživljenska prepoved vožnje; povzročitev prometne nesreče v alkoholiziranem stanju: doživljenska prepoved vožnje........
Žal ni vsak za vožnjo, tako kot ne moremo biti vsi umetnostni drsalci.Vozniški izpit ne bi smel biti samoumeven, ampak neka boniteta za tiste, ki so sposobni za normalno vožnjo.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik Pe avg 31, 2007 12:18 pm

Vuso je napisal/-a:Vozniški izpit ne bi smel biti samoumeven, ampak neka boniteta za tiste, ki so sposobni za normalno vožnjo.

Podpis. :tomidelej:
Hyundai - drive your way

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe avg 31, 2007 12:40 pm

Kritik je napisal/-a:
Vuso je napisal/-a:Vozniški izpit ne bi smel biti samoumeven, ampak neka boniteta za tiste, ki so sposobni za normalno vožnjo.

x3

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Pe avg 31, 2007 1:06 pm

Sm4jli je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:

x3

se absolutno NE strinjam z vami!

V Sloveniji je 2 miljona ljudi že nevem koliko časa že... se pravi da je približno isto število aktivnih voznikov že od leta 80-90.... IN?... število nesreč se pa povečuje!!!

Res je da je več registriranih avtov, pa da so večje gužve po mestih, ampak potencialnih uporabnikov vozil je pa 2 miljona, pa odštejte mladoletne ki nimajo ispitov, pa prestare, itd, pa ponono pridemo na isto število ljudi za vozili, pa nesorazmerno več nesreč!.

Kdaj vam bo jasno da so lahko krive tudi razmere in dejansko osebe in organi ki bi lahko poskrbeli za boljše ceste, več nadzora, izobraževanje... Ampak ne, v Sloveniji bodo pa samo nabijali kazni in govorili da so uporabniki krivi!

Kdo je po vaše tisti ki bo določal kdo je sposoben vozit? Če mene vprašate je 99% ljudi nesposobnih varno vozit, pa to še ne pomeni da bi jim država morala vzeti izpit. Država bi jih morala po televiziji učiti, ne cesti kontrolirati, popravljati ceste da lahko varneje vozijo kljub njihovi neumnosti.... itd itd....

Pa koliko časa boste še rabili da vidite da niso vedno krivi samo uporabniki, ampak da ima del krivde tudi ves ''aparat/sistem'' ki dopušča kršitve.

Uporabniški avatar
andrej86
Stalni uporabnik

Kraj: Tam kjer klepajo renaultovi ventili

Napisal/-a andrej86 Pe avg 31, 2007 1:13 pm

Pero je napisal/-a:
Sm4jli je napisal/-a:
Kritik je napisal/-a:

x3

se absolutno NE strinjam z vami!

V Sloveniji je 2 miljona ljudi že nevem koliko časa že... se pravi da je približno isto število aktivnih voznikov že od leta 80-90.... IN?... število nesreč se pa povečuje!!!

Res je da je več registriranih avtov, pa da so večje gužve po mestih, ampak potencialnih uporabnikov vozil je pa 2 miljona, pa odštejte mladoletne ki nimajo ispitov, pa prestare, itd, pa ponono pridemo na isto število ljudi za vozili, pa nesorazmerno več nesreč!.

Kdaj vam bo jasno da so lahko krive tudi razmere in dejansko osebe in organi ki bi lahko poskrbeli za boljše ceste, več nadzora, izobraževanje... Ampak ne, v Sloveniji bodo pa samo nabijali kazni in govorili da so uporabniki krivi!

Kdo je po vaše tisti ki bo določal kdo je sposoben vozit? Če mene vprašate je 99% ljudi nesposobnih varno vozit, pa to še ne pomeni da bi jim država morala vzeti izpit. Država bi jih morala po televiziji učiti, ne cesti kontrolirati, popravljati ceste da lahko varneje vozijo kljub njihovi neumnosti.... itd itd....

Pa koliko časa boste še rabili da vidite da niso vedno krivi samo uporabniki, ampak da ima del krivde tudi ves ''aparat/sistem'' ki dopušča kršitve.

:tomidelej: se popolnoma strinjam s tvojo izjavo
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov