Voith je napisal/-a:haha men so napisal kazen 1300€ ker sem:
- Imel pijano sopotnico (objektivna ocena-nedokazano)
- Napihal 0.29 (ok tle sm kriv, se strinjam s predpisano kaznijo)
- Avto mi je med postopokom deloval dlje kot 3 min. (WTF)
- Sem ugovarjal uradni osebi (če nimam meglenk jih nimam, to je dejstvo, ne ugovarjanje.)
- Nisem imel podpisanega izpita -500€ 8kt (zakon po katerem me je oglobil ne omenja poškodovane izkaznice)
Težil mi je še da sem vozil z meglenkami, ki jih sploh ni na avtu in, da imam rezervno gumo prazno.. (guma je collapseable in ima priložen kompresor)
najbol jih je potrl k so iskal napako na 23 let starem avtu eno uro in jim ni ratal nč najdt, razn tega, da sem delal ozonsko luknjo
mislm da nebivedu namiguje na take policaje, ki so direkt za pred zid.
Prekleti pe dri policajski, nism vm js kriv da ste policaji in da morte delat takrat ko se js odpravljam dam sexat.
(ok to leti samo na une ki se najdejo v tem. Imel sem že čast prisotnosti v postopku kjer so bli policaji 200% korektni in so ravnali kot je ravnati treba v dani situaciji.
Moreš vedet, da če boš policaja jebal v glavo z neprimernimi izrazi, boš neprijazen, se drl ali pa karkoli, ti bo, ker je pač on policaj in ima "pooblastila" nadrsal kolikor se bo le dalo - dobro če se ti da ukvarjat s sodišči in podobnimi zadevami, za kar, sam ob polnem delovnem urniku preprosto nimam časa, prav.
V primeru, da se pa hočeš vsakega policaja losat, oziroma, da ti nič ne more, pa rabiš 1) izpraven avto, 2) redno pregledovanje avtomobila (delujejo lučke) 3) ostalo obvezno opremo (rezervna guma, prva pomoč ipd) ter 4) imet do njega profesionalen odnos 5) drzat se cestnoprometnih predpisov.
Mislim, da sem na forumu že pisal, da so me nekaj dni po nakupu Leona ustavili policaji in je tip moril da imam neprimerno rezervno gumo, da nimam homologiranih ogledal, ker je na njih krom, ipd fore. No, ker mi je bilo takoj jasno, da kolega policaj misli podjebavat, ko je začel z ogledali in potem še rezervno gumo, sem seveda rekel: "
Poglje gospod policaj: sam sem mnenja, da se motite glede vaše ocene mojega vozila, dopuščam pa, da je prišlo s strani dobavitelja mojega avtomobila, torej avtohiše XXX, do napake pri kakšni stvari in morda res ni vpisana v homologacijski kartonček. Takole se bova zmenila: tukaj imate mapo z računom, homologacijskim kartončkom, predstaviteveno knjigico z avtomobila, seznam opreme različnih paketov, akcijski letak za opremo Nitro, račun, vozniško, prometno, kanto z 10L nafte (polno), jopič za zvečer (tist sranje k je obvezn ponoč), žarnice, trikotnik in prvo pomoč, ter evro rezervno kolo (med naštevanjem vse lepo zložim na streho avtomobila.), o serijski opremi, pa se lahko pogovorite tudi s tole gospodično iz salona XXXX, ki vam bo takoj pojasnila, kar je trenutno na avtomobilu in kaj ne. Sam imam pa nujno delo, tako, da se bom tule usedel na sovoznikov sedež, pa ko boste končali, mi prosim povejte, da lahko grem - sam nimam dovolj znanja, da bi se vtikal v vaš postopek. Seveda pa, če karkoli potrbujete, pa me lahko zmotite, z veseljem vam bom odgovoril. Tukaj imate tudi orodje za montažo evro gume, vendar vas opozarjam, da boste za vsako prasko materialo odgovorni pred sodiščem, tako, da predlagam montažo evro gume, da se v njeno primernost prepričate na pooblaščenem servisu.. Tole je blo povedano v treh minutah, nakar sem vzel notebooka iz torbe, se res vsedel, ter veselo pisal naprej program za službo

, tip pa sam s faco z velikim 'AAAAAAAA' in je brez komentarja, neki gledal tiste papirje, sedel mal v marici, vmes zmeril še profil pnevmatik, preveril luči, dobil sem še za pihat, vendar ni našel nič. Po eni uri sem se mu rekel, da mu želim lep dan in se odpeljal - tipu pa ni blo popolnoma nič jasno.
Da daš policaju vedet, da ga "spoštuješ", si vljuden, odkrit in imaš izpraven avto - se lahko mirno drsa - razpizdjen, da bo šel sponke štet, pa tudi vprašanje če bo... Poizkusite drugič tak sistem s policaji...
Kar se pa teh racij policajev tiče in drag racov: vsak Ve kakšna so pravila in če je zarad napačnih gum dobil kazen -> sam si je kriv, kaj je pa take gume kupil oz. ni dimenzije homologiral. Podobno more bit vsakemu jasno, da če neka oddaja naveliko orčni delo policije in veš, da imaš avto napolizpraven, pa še vedno si tam, kjer ti kmečka logika da vedet, da bodo policaji, si pač bu**** in kasiraš kazen.
Se pa močno strinjam s "nebivedu" glede štetja sponk in splošnega, zelo strokovnega dela policajev - assholes.