Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 05, 2007 4:03 pm

Dr_S je napisal/-a:Sam za tisto foro če avto stoji več kot 3min ....

To je men kar nekaj. Če je to slučajno res, mora biti dokazano da je avto bil prižgan
več kot 3min. In sicer mora biti zadeva izmerjena ( čas) da je bil točno njegov avto na mestu in da je bil prižgan več kot 3min. Oprema s katero je bilo to merjeno mora biti a-testirana, gospod policist mora biti usposoben za delo z njo .....

Če česa ni bilo, je gospod policist prekoračil svoja pooblastila oz je napaka v postopku.
Tuki napišeš pritožbo in napišeš miljon stvari ki so napačne in če je ena stvar ugotovljena da ni v skladu z zakonom si rešil celoten primer oz celotno kazen.
Ker ne morejo ti potem neki spreminjati kazni pa dajat stvari ven ....

70. ustavitev je vsaka prekinitev vožnje za toliko časa, kot je potrebno, da vstopijo ali izstopijo potniki ali da se naloži oziroma razloži tovor ali odpravi okvara na vozilu;
72. parkiranje je prekinitev vožnje iz katerega koli vzroka, razen ustavitve vozila ali prekinitve vožnje zaradi tega, da se je vozilo izognilo prometni nesreči ali ker je voznik ravnal skladno s prometnimi pravili;

določba po kateri je voith dobil kazen zajema tudi takojšnjo ugasnitev vozila pri parkiranju, kamor pa stvar ki se je zgodila po zgornjih opredelitvah terminov bolj paše...tle pa ni treba nobenega časa merit ampak mora voznik takoj ko parkira ustavit motor, saj ni šlo za vstopanje izstopanje, okvaro ali na/raztovarjanje...in tako bo verjetno utemeljil tudi policist/sodnik...

ti tudi praviš, da če nekdo vozi 20 čez omejitev, brez luči, neprivezan, krepko pijan in za nameček še 2 povozi, ne odgovarja če je policist narobe meril z radarjem saj je tako postopek merjenja neveljaven...potemtakem pa tudi vsi drugi takrat ugotovljeni prekrški, saj se ne more kazni kar tako ven jemat in not devat :roll: mimogrede, med postopkom te lahko tudi udari, pa s tem prekorači pooblastila in še vedno to ne izbriše tvojega prekrška, temveč ti da le možnost da ga mastno stožiš in poskrbiš da ne bo več delal v uniformi...na tvoj prekršek pa nima vpliva...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 05, 2007 4:10 pm

nebivedu je napisal/-a:Vseh uporabnikov je 18666, torej je en procent 186 ljudi.

OK, naj ti bo če gledaš na kvantiteto (vsi uporabniki) in ne na kvaliteto... jaz sem bolj ciljal na tiste, ki sodelujejo v debatah, ker od neaktivnih in pasivnih je pač bore malo koristi (kar se tiče debate na forumu, da ne bo pomote ;) ).

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Pe okt 05, 2007 5:02 pm

ljubljančani dans se pazite spet :lol: da nebote spet nafilali 20 strani o tem kak so vam ćestitke raztalali :-P Bote mogli, kot mi mariborčani policaje poleg na meetinge povabit 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Pe okt 05, 2007 6:14 pm

Voith je napisal/-a:haha men so napisal kazen 1300€ ker sem:

- Imel pijano sopotnico (objektivna ocena-nedokazano)
- Napihal 0.29 (ok tle sm kriv, se strinjam s predpisano kaznijo)
- Avto mi je med postopokom deloval dlje kot 3 min. (WTF)
- Sem ugovarjal uradni osebi (če nimam meglenk jih nimam, to je dejstvo, ne ugovarjanje.)
- Nisem imel podpisanega izpita -500€ 8kt (zakon po katerem me je oglobil ne omenja poškodovane izkaznice)

Težil mi je še da sem vozil z meglenkami, ki jih sploh ni na avtu in, da imam rezervno gumo prazno.. (guma je collapseable in ima priložen kompresor)

najbol jih je potrl k so iskal napako na 23 let starem avtu eno uro in jim ni ratal nč najdt, razn tega, da sem delal ozonsko luknjo :lol:

mislm da nebivedu namiguje na take policaje, ki so direkt za pred zid.

Prekleti pe dri policajski, nism vm js kriv da ste policaji in da morte delat takrat ko se js odpravljam dam sexat.
(ok to leti samo na une ki se najdejo v tem. Imel sem že čast prisotnosti v postopku kjer so bli policaji 200% korektni in so ravnali kot je ravnati treba v dani situaciji.)

-če ni pihala ti ne more nič...
-boš pač plačal pa upam da te je streznilo za drugič
-avto bi moral ugasnit, tukaj bo verjetno kaka kazen...
-Dobro bi bilo vedet kaj je policist napisal v zapisnik kot ugovarjanje.
-Podpisanega izpita ? wtf ? Si imel mogoče poškodovanega ?
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Pe okt 05, 2007 6:16 pm

Voith je napisal/-a:haha men so napisal kazen 1300€ ker sem:
- Imel pijano sopotnico (objektivna ocena-nedokazano)
- Napihal 0.29 (ok tle sm kriv, se strinjam s predpisano kaznijo)
- Avto mi je med postopokom deloval dlje kot 3 min. (WTF)
- Sem ugovarjal uradni osebi (če nimam meglenk jih nimam, to je dejstvo, ne ugovarjanje.)
- Nisem imel podpisanega izpita -500€ 8kt (zakon po katerem me je oglobil ne omenja poškodovane izkaznice)
Težil mi je še da sem vozil z meglenkami, ki jih sploh ni na avtu in, da imam rezervno gumo prazno.. (guma je collapseable in ima priložen kompresor)
najbol jih je potrl k so iskal napako na 23 let starem avtu eno uro in jim ni ratal nč najdt, razn tega, da sem delal ozonsko luknjo :lol:
mislm da nebivedu namiguje na take policaje, ki so direkt za pred zid.
Prekleti pe dri policajski, nism vm js kriv da ste policaji in da morte delat takrat ko se js odpravljam dam sexat.
(ok to leti samo na une ki se najdejo v tem. Imel sem že čast prisotnosti v postopku kjer so bli policaji 200% korektni in so ravnali kot je ravnati treba v dani situaciji.

Moreš vedet, da če boš policaja jebal v glavo z neprimernimi izrazi, boš neprijazen, se drl ali pa karkoli, ti bo, ker je pač on policaj in ima "pooblastila" nadrsal kolikor se bo le dalo - dobro če se ti da ukvarjat s sodišči in podobnimi zadevami, za kar, sam ob polnem delovnem urniku preprosto nimam časa, prav.
V primeru, da se pa hočeš vsakega policaja losat, oziroma, da ti nič ne more, pa rabiš 1) izpraven avto, 2) redno pregledovanje avtomobila (delujejo lučke) 3) ostalo obvezno opremo (rezervna guma, prva pomoč ipd) ter 4) imet do njega profesionalen odnos 5) drzat se cestnoprometnih predpisov.
Mislim, da sem na forumu že pisal, da so me nekaj dni po nakupu Leona ustavili policaji in je tip moril da imam neprimerno rezervno gumo, da nimam homologiranih ogledal, ker je na njih krom, ipd fore. No, ker mi je bilo takoj jasno, da kolega policaj misli podjebavat, ko je začel z ogledali in potem še rezervno gumo, sem seveda rekel: "Poglje gospod policaj: sam sem mnenja, da se motite glede vaše ocene mojega vozila, dopuščam pa, da je prišlo s strani dobavitelja mojega avtomobila, torej avtohiše XXX, do napake pri kakšni stvari in morda res ni vpisana v homologacijski kartonček. Takole se bova zmenila: tukaj imate mapo z računom, homologacijskim kartončkom, predstaviteveno knjigico z avtomobila, seznam opreme različnih paketov, akcijski letak za opremo Nitro, račun, vozniško, prometno, kanto z 10L nafte (polno), jopič za zvečer (tist sranje k je obvezn ponoč), žarnice, trikotnik in prvo pomoč, ter evro rezervno kolo (med naštevanjem vse lepo zložim na streho avtomobila.), o serijski opremi, pa se lahko pogovorite tudi s tole gospodično iz salona XXXX, ki vam bo takoj pojasnila, kar je trenutno na avtomobilu in kaj ne. Sam imam pa nujno delo, tako, da se bom tule usedel na sovoznikov sedež, pa ko boste končali, mi prosim povejte, da lahko grem - sam nimam dovolj znanja, da bi se vtikal v vaš postopek. Seveda pa, če karkoli potrbujete, pa me lahko zmotite, z veseljem vam bom odgovoril. Tukaj imate tudi orodje za montažo evro gume, vendar vas opozarjam, da boste za vsako prasko materialo odgovorni pred sodiščem, tako, da predlagam montažo evro gume, da se v njeno primernost prepričate na pooblaščenem servisu.. Tole je blo povedano v treh minutah, nakar sem vzel notebooka iz torbe, se res vsedel, ter veselo pisal naprej program za službo :D, tip pa sam s faco z velikim 'AAAAAAAA' in je brez komentarja, neki gledal tiste papirje, sedel mal v marici, vmes zmeril še profil pnevmatik, preveril luči, dobil sem še za pihat, vendar ni našel nič. Po eni uri sem se mu rekel, da mu želim lep dan in se odpeljal - tipu pa ni blo popolnoma nič jasno.
Da daš policaju vedet, da ga "spoštuješ", si vljuden, odkrit in imaš izpraven avto - se lahko mirno drsa - razpizdjen, da bo šel sponke štet, pa tudi vprašanje če bo... Poizkusite drugič tak sistem s policaji...

Kar se pa teh racij policajev tiče in drag racov: vsak Ve kakšna so pravila in če je zarad napačnih gum dobil kazen -> sam si je kriv, kaj je pa take gume kupil oz. ni dimenzije homologiral. Podobno more bit vsakemu jasno, da če neka oddaja naveliko orčni delo policije in veš, da imaš avto napolizpraven, pa še vedno si tam, kjer ti kmečka logika da vedet, da bodo policaji, si pač bu**** in kasiraš kazen.

Se pa močno strinjam s "nebivedu" glede štetja sponk in splošnega, zelo strokovnega dela policajev - assholes.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Pe okt 05, 2007 8:13 pm

Kael zakon si :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe okt 05, 2007 8:27 pm

Kael, dober si, da si pustil, da ti krade čas... zame je to lep primer policijskega nasilja in tak policaj si pač zasluži prijavo. Policaj nima kej delat več kot 5-10 minut in če v tem času nič ne najde bi te moral spustit, ker vse ostalo je iskanje dlake v jajcu.

In to je lep primer o čem tukaj govorimo... nekaj je skrb za varnost, nekaj je pa razkazovanje nadmoči in ni nujno, da si nesramen do policaja, da te kaj takega doleti. :(

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Moje mnenje

Napisal/-a sonic Pe okt 05, 2007 9:00 pm

sergej je napisal/-a:Moje mnenje !!!ce smo EU pa Naj se grejo EU...Tak samo o homologaciji!!Mislim, da marsikateri avto na cesti ima zanic amortizerje in vzmeti,gume pri nas skratka ogromno bolj nevarno kot ce je spuscen in ima nmesto 15 col 16 in ne pre siroke gume !!!
V avstriji so me policisti velikokrat ustavli, doben me ni vprasal za homologacijo..le db so zmerli izpuha in zmeril je visino avta in luci le pregledal..........in ni komplinciral nic !!!!!!
To o avstrijskih policajih pa prvič slišim. Možno da res, čeprav sem se en čas dosti po Avstriji potkal, ap me niso nikoli ustavili (le en listek za parkiranje sem fasal na Dunaju), sicer jih pa jaz skorajda nisem videl...

.... Lahko poveš kaj več, si se v Avstriji vozil vsak dan (daljše obdobje), kje vse so te ustavili oziroma kje najpogosteje (če praviš da velikokrat)? Kakšen avto pa imaš? (oz. si imel takrat?)

Me pa zanima tudi, kaj si mislil s tem da so ti "zmerili višino avta" in kaj natačno so pregledovali pri lučeh?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli Pe okt 05, 2007 9:06 pm

BBoss je napisal/-a:zame je to lep primer policijskega nasilja in tak policaj si pač zasluži prijavo. Policaj nima kej delat več kot 5-10 minut in če v tem času nič ne najde bi te moral spustit, ker vse ostalo je iskanje dlake v jajcu.

On lahko 5ur gleda avto. če mu tako zapaše ;)

@Kael :tomidelej:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe okt 05, 2007 9:42 pm

@Kael ima prav!

lep spoštljiv odnos pripelje zelo daleč, tudi k temu da ti pogleda čez prste

mene je ustavil policaj in to tako kot da sem kakšen kriminalec, že na križišču sem videl in vedel da bo šel za mano...no že policajeva neprimerna hitrost je bila že :shock: :shock: :shock:

no sem "gospodu" policaju dal kar ga je zanimal, vozniška + prometna + obvezna oprema ter še spregovorila besedo ali dve in to brez vikanja :shock: kot da bi bila stara znanca haha in se odpravil naprej

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Pe okt 05, 2007 9:50 pm

Sm4jli je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:zame je to lep primer policijskega nasilja in tak policaj si pač zasluži prijavo. Policaj nima kej delat več kot 5-10 minut in če v tem času nič ne najde bi te moral spustit, ker vse ostalo je iskanje dlake v jajcu.

On lahko 5ur gleda avto. če mu tako zapaše ;)
@Kael :tomidelej:

Tist je bil lep sončen dan, ravno prav topel majski dan, tak da se nisem nič sekiral, če sem delal naprej :D. Naj gleda avto če mu tak paše, sej je sedež bil dovolj udoben - raj sedim 1 uro v avto, vedoč da mi revež nič ne more in uživam kako se trudi najti na avtu s dobrimi 500 prevoženimi, da je kaj narobe - morem reči, da prav užival, ko je tip iskal in iskal pa ni nič našel, kot pa da bi mi za izmišljen namen nabil 200€ kazni in bi moral še na kako sodišče - se mi ne da. Naj se počuti pomembnega in spoštovanega, če je toliko debilen, da si ni gor prišel, da je se mu krave smejijo, da se spravi merit nove pnevmatike, če majo dovolj profila.
Kar se tiče pa policijskega nasilja - glej v naši ljubi državici je tako: če bi jo prižgal 200 čez mesto, itak, da bi se prtožu, da mu je radar crknu, pa bi primer dobil, če pa bi blo kej takega, pa itak, da nebi dobil. Drugo tožit našo državo, ob današnji hitrosti sodnih mlinov in koliko gre to živcev, glede na izkušnje domačih pri navadnih pravnih zadevah, res škoda truda... preprosto ne splača se. Kot tretje, je pa tako: policaji se med seboj poznajo: vložiš prijavo proti enem, jebejo te pa potem vsakič ko te ustavijo. To je podobno, kot če zafukaš v eni službi. Slabo ime boš nesel v drugo firmo: saj itak direktorji vsako referenco, preden prideš do razgovora preverijo, kako in kaj je bilo.

Kar se pa tikanja tiče: tipa zelo prijazno "onikaš" nazaj... (prašajte kako babico kako to izgleda).
Zadnjič spremenil Kael, dne Pe okt 05, 2007 9:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe okt 05, 2007 9:57 pm

aja pozabil sem oment se da je hotel videti laptop ki sem ga imel na zadnjem sedezu.

rekel je: "daj sem leptop da vidimo ce je ukraden" :)

na to sem jaz odvrnil, da laptopa nedam, ker so na njem osebne in sluzbene stvari, ki so zaupne. kr vsak b**** mi pa ze nebo brskal po laptopu..

Slide:

ok lahko, da si policaj al pa pac nisi, samo kdo je v tem primeru koga jebal je ocitno in to na prvi pogled ce na eno oko popolnoma mizis, na drugo pa 90%, pa bos se vseeno videl kdo je koga jebal tu na suho. zato prosim nehaj bolestno zagovarjati policajev ki si zasluzijo kladivo v glavo.

V koncni fazi tudi ce se jaz do njega obnasam najslabse mozno, on NESME proti meni uveljavljati ukrepe, ki so predpisani za krsitve, ki jih nisem storil. to je dejstvo. In tiste ki to pocnejo bi bilo treba zapreti v nurembursko devico.

Seveda sem jima povedal, pac kar jima gre, ampak sele po postopku. med samim postopkom sem samo uveljavljal svoje pravice, ki jih imam kot drzavljan, kar je v skladu z zakonom. IN NI JRM. Sploh pa postopek je kot igra saha in tole bo se zanimiva partija, sam js sm v trenutni poziciji za kraljico in topa v premoci :D

Js se bom takim situacijam sicer upiral z vsemi petimi, samo vem pa da je ze na temu forumu vec kot polovica takih ki bi tole pac mal s tezavo prebavili pogoltnili in placevali vsak mesec po 100 evrov 13 mesecev... od 20tih ki jih ta2 policaja tkole zajebeta se mogoce en upre in dokaze da lazeta in konstruirata neke svoje projekte.

to je IMO precej zalostno. Upam sam da cimprej naletita na nekoga, ki jima bo raje kot se z njima jebal po sodiscih razbil lobanji, kar si zasluzita brez milosti.

in ce mi napise kazen za 1300 evrov in doda se to, da mi je avto deloval 5 minut namesto 3, je to drkanje mene v glavo. ceprav je v skladu z zakonom.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Pe okt 05, 2007 10:08 pm

No za take stvari pa je vsakemu buteljnu znano, da potrebuje nalog, za vpogled v osebne stvari. In v takem primeru mu lahko mirno, seveda vljudno pojasniš, da so to osebne stvari, v katere se brez ustreznega naloga nima pravice utikovat. Pri meni je tudi tip pršu gledat, ko je okol avta hodu, kaj delam, pa sem ga vljudno prosil, da ne gleda v prenosnik, ker so na njem taisto službeni podatki in s tem moje podjetje krši slovensko zakonodajo o varstvu osebnih podatkov strank naše firme (res sem ravno testiral prikaz podatkov naročnikov na vodovod, ki so bazirali na kopijije bila originalne baze, katero uporablja vodno podjetje). No pa je polcaj sam, ja ja, sej uredu. Pač max 22 let star mulc, ki mu je blo tist dan dolgčas. Če pa bi se mi tip lotil prenosnega računalnika / poškodoval avto (npr: bi res šel menjat felgo za evro gumo) ali fizično nasilje, pa pri vseh poznanstvih verjetno res nebi več bil zaposlen na policiji. Ampak zakaj... če lahko js udobno sedim, on pa eno uro hodi okoli avta, švica in se matra?...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe okt 05, 2007 10:17 pm

ja ta2 sta bla tut ene 22 - 24. pa mal sta mi bla fouz ker sem mel kul babo sabo in ker se vozim s porsem.

ko me je ustavil sem se vozil 40-50 in se najprej spraseval kaksen i**** more bit ta voznik, ki je priletel za mano vsaj 100 in mi potem zbremzal nekaj centimetrov za ritjo. no pol ko je uzgal lucke sem takoj vedel da vici drzijo.

in prvo uprasanje gospoda smrkavega policista je bilo: "sm te dobr ujeu a?"
mislm legenda. prevec je gledu une bel policaj & crn policaj kombo filme pomoje.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Pe okt 05, 2007 10:55 pm

Mislim da je škoda da se karkoli pregovarjava, to da tud slučajno nisem policaj pa sem ti tud že parkrat povedal :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith So okt 06, 2007 1:23 pm

nevem zakaj jih pol tok branis ko kej zaserjejo. si hotel postati policaj ko si bil mejhn al kaj?

ce policaj kej zaserje je kriv. tle ni debate sploh.
in v tem postopku je mene namerno protipravno oskodoval oz. je poizkusil.

in tega si nesme privosct v nobenem scenariju.

se strinjava tle?

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 06, 2007 2:09 pm

Slide je napisal/-a:Mislim da je škoda da se karkoli pregovarjava, to da tud slučajno nisem policaj pa sem ti tud že parkrat povedal :roll:
sem mislil da sem bil dovolj jasen...

LP

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight So okt 06, 2007 4:05 pm

Voith je napisal/-a:ja ta2 sta bla tut ene 22 - 24. pa mal sta mi bla fouz ker sem mel kul babo sabo in ker se vozim s porsem.

ko me je ustavil sem se vozil 40-50 in se najprej spraseval kaksen i**** more bit ta voznik, ki je priletel za mano vsaj 100 in mi potem zbremzal nekaj centimetrov za ritjo. no pol ko je uzgal lucke sem takoj vedel da vici drzijo.

in prvo uprasanje gospoda smrkavega policista je bilo: "sm te dobr ujeu a?"
mislm legenda. prevec je gledu une bel policaj & crn policaj kombo filme pomoje.

Vprašal bi ga, če slučajno ne ve koliko je varnostna razdalja med vozili, ki se pelejeta 40-50km/h :?: ;) MIslm d bi kolcnu, tako kot pr men :twisted: Če je zakon je za vse enak!

lp

Uporabniški avatar
robi13
Nov uporabnik

Napisal/-a robi13 So okt 06, 2007 6:28 pm

Nekaterim je pa za čestitat. Kuga hudiča eni delate, da mate tolk težav in pisnih pozdravčkov v obliki položnic. Vozim že 14 let, letno naredim z avtom 40.000 km po celi državici, vsak avto k sm ga mel, sm mal predelal, predpisov se probam čim bolj držat, sploh hitrosti okrog šol ipd. V vsem tem času sm bil ustavljen samo ponoči, vsakič flavta v usta, zmeraj 0.0, nikol položnice, nobenih konfliktov, noben postopek daljši od 5 minut. Edina logična razlaga za težave, ki jih eni imajo je, da se na cesti skupaj najdeta glup voznik pa glup polcaj.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe So okt 06, 2007 6:59 pm

robi13 je napisal/-a:Nekaterim je pa za čestitat. Kuga hudiča eni delate, da mate tolk težav in pisnih pozdravčkov v obliki položnic. Vozim že 14 let, letno naredim z avtom 40.000 km po celi državici, vsak avto k sm ga mel, sm mal predelal, predpisov se probam čim bolj držat, sploh hitrosti okrog šol ipd. V vsem tem času sm bil ustavljen samo ponoči, vsakič flavta v usta, zmeraj 0.0, nikol položnice, nobenih konfliktov, noben postopek daljši od 5 minut. Edina logična razlaga za težave, ki jih eni imajo je, da se na cesti skupaj najdeta glup voznik pa glup polcaj.

Bo prej drzalo, glupo obnasanje voznika, kot posledica glupega obnasanja policista :D tudi taki primeri so :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov