Debate, ki niso vezane na ostala področja...

ali se diesel izplača imet?

da
120
61%
ne
61
31%
vseeno je
17
9%

Skupaj glasov : 198

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To jan 29, 2008 2:53 pm

ne maram dizlov, ni mi všeč način vožnje in tako je moje mnenje. sem pa naredil dosti kilometrov s (turbo)dizli 1.5, 1.9 (od firme) -, da ne bo kdo reku, da v prazno neki pišem.

dizel je po mojem mnenju za dostavnike in take zadeve ter avte, s katerimi delaš miljon kilometrov (npr relacije do nemčije).

bi pa vse lastnike dizlov prosil, da jih dosledno servisirajo, ker me zelo moti, če je pred mano kdo, ki se mu iz auspuha sipa skurjen dizel.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 29, 2008 3:39 pm

sj men gre drgač tud na živce tist črn dim, ki je pri pospeševanju. Lih dons sm vidu eno alfo GT, ki je pri pospeševanju spuščala lep črn dim - lastnik bi se res lahko zamislu.
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp To jan 29, 2008 3:44 pm

je pa res, da to težko opaziš, če ti tega nihče ne pove :D

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To jan 29, 2008 3:53 pm

pri nekaterih to lahko tud sam lastnik, ki takrat avto voz, tud vidi; in ta dons z alfico, je lahko lepo vidu, kakšn črn dim prihaja iz njegovega avta.
Slika

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To jan 29, 2008 4:17 pm

Ta črn dim je res nadležen, pa se ga opazi pri zelo veliko dizlih.
Sem pa mnenja da se dizla splača imeti, če delaš malce več kilometrov, (ne samo 20 na dan), je pa res da so sami stroški z vzdrževjem sigurno večji kot pri bencinarju, sam osebno dizlarja nebi imel, ker mi ni všeč način vožnje, čeprav nikoli ne veš, mogoče se bom pa nekoč premislil.

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d To jan 29, 2008 7:02 pm

Usak dizel za sabo spusca dimno zaveso (crn dim) ce ga pohodis, eni vec eni manj. Cipani dizli pa tal usi crno kadijo.

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To jan 29, 2008 7:16 pm

Ni vam všeč način vožnje? :har

Ne morem verjeti kake imate eni. Vas moti več navora (boljši pospeški), manjša poraba? ;)
Ali pa se bo začelo nabijanje v smislu : bencinarji so hitrejši, športni avti so pretežno vsi bencinarji,... :bonk
Kar se tiče servisov: vsak pameten človek dela servise tako na novem kot na rabljenem vozilu, pa bil to dizel ali bencinar.
Stara kanta je pa stara kanta. Primerjave nima slisla izvajati.
No ja itak vas je tukaj gori dosti takih, ki nimate avtov pa nažigate take da se kar kadi za vami.

No pa začnite.

lp
kako ste pametni. blagor vašim mamicam.

Uporabniški avatar
Wakabayashi
Nov uporabnik

Napisal/-a Wakabayashi To jan 29, 2008 7:22 pm

IcEm4n kje pa si vidu to? Drugače pa dizel vsak zakadi k ga prtisneš dokler je hladen, pa naj bo Astra al pa Audi A8.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 29, 2008 8:04 pm

s12345 je napisal/-a:Ni vam všeč način vožnje? :har

Ne morem verjeti kake imate eni. Vas moti več navora (boljši pospeški), manjša poraba? ;)
Ali pa se bo začelo nabijanje v smislu : bencinarji so hitrejši, športni avti so pretežno vsi bencinarji,... :bonk
Kar se tiče servisov: vsak pameten človek dela servise tako na novem kot na rabljenem vozilu, pa bil to dizel ali bencinar.
No ja itak vas je tukaj gori dosti takih, ki nimate avtov pa nažigate take da se kar kadi za vami.

lp

rofl boljsi pospeski? hahaha

ne se hecat no :)

diesel nima pospeskov sploh. ce mu das turbino se zacne sele premikat mal.

ekvivalenten bencinski motor s turbino bo dizla zmer pojedu s kostmi vred ;)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 29, 2008 8:23 pm

Voith je napisal/-a:

lp

kdaj boste nekateri ugotovil, da ko se pogovarjamo o dizlih se VEDNO pogovarjamo o turbo dizlih- nek povprečn dizl ma turbino, bencinar pa ne- tko da ne klatit bedarij- ker ne moreš v isti sapi govort- dizli majo kvazi dražje servise- turbina, cenovno je dizel dražji....- če primerjamo turbo bencinarja- potem ti argumenti ne zdržijo- kot tudi ne, da ma dizel nevem kako večji navor- turbina dela svoje
lp

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To jan 29, 2008 8:38 pm

Voith je napisal/-a:

lp

Turbina kaj pa ti sanjaš o SDi-ju. To je za penzioniste.
Lej imel sem že veliko različnih vozil. Vse kupil nove. Vozil enako. Dizelaš z turbino IMA več navora kot bencinar(govorimo o navadnih brez turbine) in s tem boljše pospeške. Pa ti lahko zdaj nabijaš poste do amena, jaz pa to vem iz prve roke - sprobano v zadnjih uh p.zda sem že star. :jao:

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 29, 2008 8:51 pm

dizel je inferioren to je dejstvo. zato rabi puhalo da je sploh sprejemljiv za relativno dinamicno uporabo.

motor s turbino ima vec gibljivih delov, je bolj zakompliciran in obcutljiv, in je zato tudi vec moznosti za okvaro ali vec njih.

to je dejstvo.

bencinar z isto komplikacijo dizla požre. ne samo to, celo atmosferski bencinar z isto prostornino kot TURBO dizl bo turbodizla pojedel za malco če bo le optimalen izkoristek.

zato ne sanjejta preveč ker ni smiselno.

da ne govorimo o sajah, ropotu in filtrih trdnih delcev.
še mal pa bo v dizle treba ad-blu tankat pol boste pa mel veselje :)

s12345
Stalni uporabnik

Napisal/-a s12345 To jan 29, 2008 8:59 pm

Voith je napisal/-a:dizel je inferioren to je dejstvo. zato rabi puhalo da je sploh sprejemljiv za relativno dinamicno uporabo.

motor s turbino ima vec gibljivih delov, je bolj zakompliciran in obcutljiv, in je zato tudi vec moznosti za okvaro ali vec njih.

to je dejstvo.

bencinar z isto komplikacijo dizla požre. ne samo to, celo atmosferski bencinar z isto prostornino kot TURBO dizl bo turbodizla pojedel za malco če bo le optimalen izkoristek.

Samo še to ti bom napisal: Gledal si preveč filmov z avtomoto dirkami.

OK tema govori o tem ali se dizla še splača imeti. Tople vode (na žalost) ne bomo izumili, odgovor pa je jasen: SE. Seveda pod določenimi pogoji. So pa splošno znani in jih je nepotrebno ponavljti.

Če si doma z gorenjskega konca greva lahko na eno "testno" vožnjo z mojim traktorjem. Malce predelanim a vendar samo za malo filinga kako pelje dizel.

lp

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 29, 2008 9:09 pm

Voith je napisal/-a:dizel je inferioren to je dejstvo. zato rabi puhalo da je sploh sprejemljiv za relativno dinamicno uporabo.

to je dejstvo.

nocem bit pametn pa glumit neki ampak to kar si napisau ne bo drzal.golf iv gti1.8t150km ma enake pospeske k golv iv tdi gti 150km.cist tok v razmislek
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a michelin To jan 29, 2008 9:10 pm

sem pristaš bencinarja v malih avtomobilih ,tako da dizlevi motorji sodijo v terence in večje avtomobile,katera poraba z bencinom je katastrofalna :oops:
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
samo mesarec
Novinec

Napisal/-a samo mesarec To jan 29, 2008 9:15 pm

Voith! s svojimi komentarji podn od podna, pa goljufanje države in podobne izjave, s tem vsi lastniki dieselov so podn, to lahko govori nekdo, ki je odkril brezovo metlo, poleg taga pa enega takšne inteligence rabijo pri NASI, boš uspešen. Iz vseh tvojih prispevkov je videti, da siu samo ti brihta, ostali so pa tako tako, po domače luleki! :evil:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 29, 2008 9:19 pm

nism z gorenjske. sm se ze peljal z navitimi dizli in ne recem grejo se kr ok, samo pol tok navit bencinar je brezpogojno hitrejsi, ma cistejsi izpuh in ne smrdi po nafti.

bom dal tle eno bolano primerjavo sam vseen se mi zdi na mestu;

najd mi enga turbo dizla 2.2L ki bo hitrejsi od grubijevga audija ki je 2.2 turbo bencinar :)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe To jan 29, 2008 9:25 pm

Voith je napisal/-a:nism z gorenjske. sm se ze peljal z navitimi dizli in ne recem grejo se kr ok, samo pol tok navit bencinar je brezpogojno hitrejsi, ma cistejsi izpuh in ne smrdi po nafti.

najd mi enga turbo dizla 2.2L ki bo hitrejsi od grubijevga audija ki je 2.2 turbo bencinar :)

mislm :bonk
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 29, 2008 9:28 pm

samo mesarec je napisal/-a:Voith! s svojimi komentarji podn od podna, pa goljufanje države in podobne izjave, s tem vsi lastniki dieselov so podn, to lahko govori nekdo, ki je odkril brezovo metlo, poleg taga pa enega takšne inteligence rabijo pri NASI, boš uspešen. Iz vseh tvojih prispevkov je videti, da siu samo ti brihta, ostali so pa tako tako, po domače luleki! :evil:

mas res. na jetra mi gre mularija 18 letna ki tupi neumnosti in ma obcutek da je celo znanost pojedla, tko kot ti naprimer.

dizl je dizl in zmer bo dizl. nikol nebo boljsi od bencinarja in tko pac je pa ce mate 20 turbodizlov doma. noben avto ki da kej na ugled ne dela na isto gorivo kot delovni stroji.

kar se drzave tice ona mene odira in js bom njo ce se bo le dalo. ko bo enkrat drzava do mene postena bom tudi jaz do nje.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 29, 2008 9:34 pm

Voith je napisal/-a:nism z gorenjske. sm se ze peljal z navitimi dizli in ne recem grejo se kr ok, samo pol tok navit bencinar je brezpogojno hitrejsi, ma cistejsi izpuh in ne smrdi po nafti.

čaki prej si reku da bencinar ne rabi bit turbo- da je hitrejši
a zdej pa rabi bit??
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov