Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Po jul 05, 2010 8:12 pm

primozek68 je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:Ma ne vem, jest sem bil glihkar, pa morš kar pazit. Ko dobiš zeleno za v rondo, moraš še vedno počakat na une, ki že krožijo notri. Po mojem je tako, ko maš rdečo, itak stojiš pred rondojem, ko se prižge zelena, velja klasično pravilo rondoja.

Po mojem se bojo eden drugemu precej v rit zaletavali.

Tole pa skor ne morem verjet, ker gre za odpiranje smeri in ne more biti po drugi strani v rondoju bit istočasno odprta zelena smer zato so tudi v rondoju semaforji in ne samo pred njim.

Ja lej, tako je bilo, potem je šel pa v rdečo. V glavnem, pokalo bo!

Zagotovo je sel v rdeco. Ker ko imas ti zeleno, imajo oni rdeco. Edin kar lahk nardijo, je recimo, da ves desni del (recmo prve 2 al pa 3 vrste gledano iz desne) ima recimo zeleno, 4 in 5 vrsta pa rdeco....seveda pa na drugi strani pa glih kontra. Da nardijo pretocnost..tam kjer se zabija spustijo skoz, tm k je pa manj avtov je pa temu dlje casa rdeca luc. Seveda bo najvecji problem razvrscanje (kam hocs iti) in menjavanje pasov....
There is no time...

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Po jul 05, 2010 8:24 pm

Sm4jli je napisal/-a:
eclipse_R je napisal/-a:Jaz ne razumem, zakaj tisti pas, ki je posvečen vstopu rondoja in izstopu na prvem monem izhodu (fizično ločen od ostalih pasov) nima stalne zelene luči oz. utripajoče rumene al whatever. Zakaj se morajo ustavljat ljudje na pasu, na katerega itak nihče ne more zapeljat.

Vidim pa da bo kaos preden se bodo ljudje navadli novega rondoja

lp

Ni ločen v celoti z robnikom zato, da lahko tisti kateri so že v krožišču zapustijo le-to na skrajno desnem pasu. Če bi ti imel utripajočo rumeno bi moral čakati, da oni zapustijo krožišče in šele nato bi ti lahko šel desno. Potem tako krožišče izgubi ves smisel.

Najbolje je da se zaplješ/te po krožišču. So zadeve takoj bolj jasne.

ja sej sm se takoj ugriznu v jezik, k sm se pred pou ure čez zapeljou :) zdej razumem. mi je pa zaenkrat kr všeč

lp
Slika

dejanz75
Novinec

Napisal/-a dejanz75 To jul 06, 2010 8:45 pm

Sam kar nekaj premozim v Evropi in takega rondoja še nisem videl. Kekci ki so ga sprojektiral bi verjetno na Place de l'Étoile vrgli ene 12 semaforjev...me prav zanima kakšno kombinacijo drog so mel v riti ko so ga projektiral...

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jul 06, 2010 9:29 pm

Sem se peljal v ponedeljek skozi. Zdi se mi zanimiv. Vse bo pa pokazal čas. Zdaj bo morda kak voznik več gledal na cesto,svoje napake in ostale. Mislim da nekaj extra težaven ni. Če si pač nepismen, ne sodiš v promet. Problem je v večini samo v ljudeh. Je pa morda problem za tujce, predvsem tovornakarje, ker kje hudiča bojo v primeru zmote obrnili... Pokalo pa morda bo zaradi tega, ker razni razvajeniki nebojo mogli skozi 100km/h... tak kot ste nekateri to lahko do sedaj počeli, ker se vam je mudilo na šiht ali na kavo z best frendom.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jul 06, 2010 10:00 pm

Gosic je napisal/-a:Sem se peljal v ponedeljek skozi. Zdi se mi zanimiv. Vse bo pa pokazal čas. Zdaj bo morda kak voznik več gledal na cesto,svoje napake in ostale. Mislim da nekaj extra težaven ni. Če si pač nepismen, ne sodiš v promet. Problem je v večini samo v ljudeh. Je pa morda problem za tujce, predvsem tovornakarje, ker kje hudiča bojo v primeru zmote obrnili... Pokalo pa morda bo zaradi tega, ker razni razvajeniki nebojo mogli skozi 100km/h... tak kot ste nekateri to lahko do sedaj počeli, ker se vam je mudilo na šiht ali na kavo z best frendom.

Dopovej to takim primerkom!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 To jul 06, 2010 10:06 pm

Sem se peljal danes prvič skozi tanov tomačevski rondo. Blo je dopoldne, ko ni bilo nobene gužve, stal sem prvi na semaforju, ampak da sem ga prevozu, sem rabu skor 5min. Bravo, odlično so tole pogruntal! :roll: Me zanima, kako bo ob prometnih konicah zjutraj v jeseni, ko se še ves folk vrne z dopustov. Zjutraj bo najbrž gužva do kamnika...
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To jul 06, 2010 10:17 pm

Men je rondo super!

Uporabniški avatar
ALIEn3001
Novinec

Napisal/-a ALIEn3001 To jul 06, 2010 11:55 pm

Ko je malo prometa je katastrofa (ker ne bi čakal, če ne bi bilo semaforja), za srednji promet je super, za večji promet pa še vidimo...
Mi pa ni jasno, zakaj rabiš semafor, če greš na prvi izvoz ven? Ker je itak čisto ločen pas (tudi fizično), bi zelo pomagalo, če bi bil samo trikotnik, kot imajo v italiji večinoma.
James May: I preffer this (AR 159) to the BMW 3-series :)

Uporabniški avatar
igi00
Nov uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a igi00 Sr jul 07, 2010 8:42 am

Tisti robnik bi morali pa bolje označiti, da se že takoj in na prvi pogled vidi. Sem se ga kar malo ustrašil, ko sem ga zagledal (ker sem bil že skoraj mimo).
To pa da se semaforji prilagajajo prometu pa malce dvomim, ali pa bo treba še malo optimizirat program. Sinoči okrog polnoči sem stal pri vhodu v rondo pri rdeči - nikjer nobenega - in spet v samem krožišču - spet nobenega avta nikjer.

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin Sr jul 07, 2010 9:28 am

Semaforji naj bi bili optimizirani (usaj tako trdijo), ampak rondo še ni popolnoma dokončan oz. ceste proti stadionu mislim da ne in zato je zaenkrat tko kokr je
There is no time...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jul 07, 2010 3:31 pm

ALIEn3001, ravno eclipse_R je na prejšnji strani ist0o vprašu. Tako da imaš tud odgovor na prejšnji strani, zakaj tako.
Slika

Sebko
Nov uporabnik

Kraj: Medvode

Napisal/-a Sebko Sr jul 07, 2010 5:37 pm

Jest tud nism mev nobenih težav na rondoju. Pa še dokaj hitro sm vedno čez pršu..(al pa je bla to sam sreča?) Tko da nimam nekih pritožb. Bo pa treba počakat da se dopusti končajo :twisted:

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jul 07, 2010 6:51 pm

jst sm se do zdej ene 5x pelu
4 x stal na semaforju- 2 x pred praznim križiščem, danes zjutri pa sm se pripeljal direkt na zeleno- pa je bla gužva
zaenkrat sm zadovoljen, bomo pa vidl 1.9.2010 če je križišče dobro zastavljeno
lp

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr jul 07, 2010 6:56 pm

če koga zanima live slika z rondoja, z nekoliko zamude a vseeno:

http://www.webcams.travel/webcam/124057 ... o%C5%BEice

ali

http://www.promet.si/portal/sl/cestne-kamere.aspx

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jul 07, 2010 11:16 pm

dejanz75 je napisal/-a:Sam kar nekaj premozim v Evropi in takega rondoja še nisem videl. Kekci ki so ga sprojektiral bi verjetno na Place de l'Étoile vrgli ene 12 semaforjev...me prav zanima kakšno kombinacijo drog so mel v riti ko so ga projektiral...

Potem se pa nisi prov dost po evropi prevozil. Letos sem šel v Maroko in nazaj. Peljal pa sem se čez evropo in vem da imajo take rondoje, ker sem se po njih vozil. Recimo v Španiji, bolj natančno barcelona in valencia jih imata, pa še hujše je, ker ni sredinskih črt, ampak se pred semafor nagnete 8 avtomobilov v ravni liniji, potem pa vsi skupaj gas do konca, kter bo taprvi na izhodu (ker je tam placa samo za 2 avta). Enako je v Maroku. Tudi tam imajo take rondoje. Pa nesreče? V dveh tednih v maroku sem videl 2 nesreči. Eno ko je tip šel rikverc in tistega zadaj ruknil z odbijačem in en kamion, ki je zapeljal s ceste, ker mu je razsulo gumo.

Tako da ne preveč govorit, da v tujini ni takih rondojev. So in ljudje jih pač sprejmejo, pri nas pa je itak treba po vsem novem prvo pljuvat, ker hvala reči nekomu ali pa nekoga pohvalit je pa itak že ratal skoraj nezaželeno v tej državi.

Lahko pa to rečem, da za pot iz črnuč (od tamale pumpe) do BTC-ja (zraven hale A) v sedanji jutranji gužvi porabim manj kot 5 minut, preko prenovljenega rondoja, prej sem pa rabil celih 15 minut.

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Če jul 08, 2010 10:39 am

Peljal se 2x čez. Meni je ta rondo odličen, dejansko sem se počutil bolj varnega, kot prej pr tastarmu. V vsakem primeru se ustaviš vsaj enkrat, pretočnost ob normalnem prometu je dobra, ob malem čakaš pri vhodu na zeleno pri praznem krogu, ni sile. Kako bo ta zadeva zalavfala ko bo titova odprta in jeseni, ko bo konc dopustov, bomo vidli. Zdaj je zelo dobro :)
Pa je spoh že bil kak karambol? :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jul 08, 2010 1:14 pm

sm tud jst prejle "stestiru" tale rondo, pa sm tud kr navdušen. Edino pazljiv je treba bit pri izvozu za tomačevo oz. smer proti BTC-ju, ker je polna črta in ne smeš menjat pasov (čeprav verjamem, da se bodo našli "profesionalci", ki bodo to nardil). Je pa ene 20m pred mano en s kombijem kr menju pasove.
Slika

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če jul 08, 2010 1:57 pm

nebivedu je napisal/-a:
dejanz75 je napisal/-a:Sam kar nekaj premozim v Evropi in takega rondoja še nisem videl. Kekci ki so ga sprojektiral bi verjetno na Place de l'Étoile vrgli ene 12 semaforjev...me prav zanima kakšno kombinacijo drog so mel v riti ko so ga projektiral...

Potem se pa nisi prov dost po evropi prevozil. Letos sem šel v Maroko in nazaj. Peljal pa sem se čez evropo in vem da imajo take rondoje, ker sem se po njih vozil. Recimo v Španiji, bolj natančno barcelona in valencia jih imata, pa še hujše je, ker ni sredinskih črt, ampak se pred semafor nagnete 8 avtomobilov v ravni liniji, potem pa vsi skupaj gas do konca, kter bo taprvi na izhodu (ker je tam placa samo za 2 avta). Enako je v Maroku. Tudi tam imajo take rondoje. Pa nesreče? V dveh tednih v maroku sem videl 2 nesreči. Eno ko je tip šel rikverc in tistega zadaj ruknil z odbijačem in en kamion, ki je zapeljal s ceste, ker mu je razsulo gumo.

Tako da ne preveč govorit, da v tujini ni takih rondojev. So in ljudje jih pač sprejmejo, pri nas pa je itak treba po vsem novem prvo pljuvat, ker hvala reči nekomu ali pa nekoga pohvalit je pa itak že ratal skoraj nezaželeno v tej državi.

Lahko pa to rečem, da za pot iz črnuč (od tamale pumpe) do BTC-ja (zraven hale A) v sedanji jutranji gužvi porabim manj kot 5 minut, preko prenovljenega rondoja, prej sem pa rabil celih 15 minut.

Eeee točno, kar tudi jaz trobim mnogim.. Vedno same kritike na to, kako je tukaj in vidijo samo dobre stvari tujine. Slabih pa ne. Sej Slovenija ima precej prednosti, v primerjavi z drugimi državami. Nekatere stvari pa so slabše, j**i ga. Popolna seveda ni. Koliko krat sem vozil v kakih državah, kjer tuneli (dolgi par kilometrov) niso bili niti osvetljeni, niti niso imeli črte, količkov.. Pismo, pri nas pa je v predorih čisto kot v lekarni, osvetljeno..

O nesrečah in naših "katastrofalno zasnovanih cestah" pa raje res ne bi. Sem vozil po precej slabših, pa je vožnja včasih začuda precej bolj varna. Pač drugačna kultura.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 08, 2010 2:30 pm

ejsim je napisal/-a:
Eeee točno, kar tudi jaz trobim mnogim.. Vedno same kritike na to, kako je tukaj in vidijo samo dobre stvari tujine. Slabih pa ne. Sej Slovenija ima precej prednosti, v primerjavi z drugimi državami. Nekatere stvari pa so slabše, j**i ga. Popolna seveda ni. Koliko krat sem vozil v kakih državah, kjer tuneli (dolgi par kilometrov) niso bili niti osvetljeni, niti niso imeli črte, količkov.. Pismo, pri nas pa je v predorih čisto kot v lekarni, osvetljeno..

O nesrečah in naših "katastrofalno zasnovanih cestah" pa raje res ne bi. Sem vozil po precej slabših, pa je vožnja včasih začuda precej bolj varna. Pač drugačna kultura.

:bow

Slovenci smo pač znani po tem, da pljuvamo po samem sebi in smo nezadovoljni s samim sabo in s tem kaj imamo. Za nas je sosedova trava vedno bolj zelena, sosedova žena lepša in njegov avto boljši. Pač smo narod, ki je bil večino časa hlapec in se te mentalitete še dolgo ne bomo znebili. :(

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Po jul 12, 2010 2:14 pm

Upam, da ostaneš na stališču ob rednem prometu v septembru.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot] in 8 gostov